Trgovci derivatima: Veći interes za ETH od BTC-a

Kliknite gornju sliku za prijavi se i položite ili trgujte s najmanje 5 USDT (ili drugim kriptovalutama s protuvrijednim iznosom) da zaradite 3 USDT

Ključni za poneti

  • Tržišta derivata nedavno su pokazala veći interes za ETH rađe nego BTC, jer se trgovci čine spremniji kladiti se na drugu po veličini kripto.
  • Podaci također otkrivaju da je trenutni trend ETH je vjerojatnije da može održati.
  • BTC Čini se da trgovci izvedenicama igraju sigurno, a ne špekulativno.

Novi novac ulazi na ETH tržište

Promjene otvorenog interesa vitalni su pokazatelji koji pokazuju ima li novaca na tržištu. Podaci tvrtke Skew pokazuju da agregirani otvoreni interes za ETH terminski poslovi i zamjene neprestano se povećavaju od sredine svibnja, taj je broj dosegnuo najvišu razinu u mjesec dana. Trend otvorenog interesa mogao bi također sugerirati da bi postojeći tržišni trend mogao dobiti zamah. Stoga će se vjerojatno nastaviti.

U kontrastu, BTC fjučersi i swap otvoreni kamate na OKEx donekle su se održavali na trenutnim razinama. Iako ne očekujemo nagli pad BTC OI, kratkoročno, čini se da je u padu. Iako bi snižavanje OI moglo biti samo dio slike, čini se da se tržište relativno nerado kladi BTC cijene u ovom trenutku.

Slika 1a: ETH Futures & Zamijenite OI na OKEx Slika 1b: BTC futures & Zamijenite OI na OKEx

Izvor: Koso

ETH je podrazumijevao stabilnost volatilnosti, dok se BTC smanjuje

Podrazumijevana volatilnost mogla bi pružiti širu sliku tržišta. To vidimo ETHIV je oporavljen i relativno stabilan nakon pada 20. svibnja, tu je ETHUSDT nije uspio osigurati 215 razina i povukao se na 206 područje.

S druge strane, IV BTC u posljednje vrijeme relativno fluktuira, posebno bitcoin, koji se ponovno suočio s jakim odbijanjem na razinama od 10000.

OKEx tehnički tjednik naglasio je da se glavne kriptove sviđaju BTC i ETH nisu uspjeli probiti ključne razine otpora (BTC: 10000; ETH: 220). S obzirom na to da prva i druga najveća kripto krila nisu uspjele probiti svoju ključnu razinu otpora, IV nam može reći da je to ETH čini se relativno povoljnim ili, barem, spremnijim da se na njega klade trgovci. Suprotno tome, spuštanje BTCIV mogao bi implicirati da trgovci možda još uvijek nisu nejasni u vezi s kratkoročnim smjerom kriptografije.

Slika 2a: Implicirana nestabilnost ETH-a Slika 2b: Implicirana nestabilnost BTC-a

Izvor: Koso

Osnova ETH zamjene pozitivna, BTC negativna

Osnova je razlika između spot cijene i terminske cijene. Opet, kratkoročna potražnja i ponuda proizvoda glavni su čimbenici koji bi mogli pomaknuti osnovu. Pozitivna osnova znači da su trgovci bili spremni platiti premiju za kupnju terminskih ugovora. Isto tako, negativna osnova znači da se terminski poslovi trguju s popustom, što znači da je terminska cijena niža od promptne.


Podaci iz Skewa pokazuju da je osnova ETUSD zamjena na OKExu uglavnom je bila na pozitivnoj strani, dok je osnova BTCUSD čini se da se zamjena počela pretvarati tek nedavno. Iako bi osnovica ponekad mogla oscilirati, trgovci bi trebali pomno pratiti promjenu osnovice.

Slika 3a: Zamjena OKEx ETHUSD – Slika 3b: Zamjena OKEx BTCUSD Coinbase ETHUSD osnova – Coinbase BTCUSD osnova

Izvor: Koso

Jednaka vjerojatnost lomljenja ključnih otpora u lipnju za ETH i BTC

Podaci o tržištima opcija uvijek mogu pružiti tržišne boje trgovcima i investitorima kako bi procijenili pristupe ostalih sudionika na tržištu, a broj vjerojatnosti mogao bi biti zanimljiv.

Kao što smo ranije spomenuli u ovom članku, oboje BTC i ETH su nedavno odbijene od svojih ključnih razina otpora. Iako bi gornji podaci mogli ukazivati ​​na to da su trgovci bili spremniji na klađenje ETH, međutim, tržište opcija pokazuje da vjerojatnost za ETH biti iznad 220 do kraja lipnja samo je oko 28%, dok je vjerojatnost za BTC da je iznad 10000 do kraja lipnja oko 29%.

Drugim riječima, čini se da tržište opcija vjeruje da je postojala samo oko 1/3 šanse da će dvije vodeće kripto-mreže slomiti dva spomenuta ključna otpora do kraja lipnja. Vrijedno je napomenuti da se brojevi vjerojatnosti neprestano mijenjaju u skladu s tržišnim uvjetima.

Slika 4a: Prob. ETH-a iznad x $ po dospijeću. Slika 4b: Prob. BTC-a iznad x $ po dospijeću

Izvor: Koso

BTC omjer stavljanja / poziva u maksimumu od 6 mjeseci

Bili smo pokrivati BTCOdnos put / call prije prepolovljenja bitcoina. Vjerujemo da porast omjera stavljanja / poziva pokazuje da su trgovci opcijama koncentrirani na zaštitu od negativnog rizika BTC cijene, umjesto postavljanja za špekulativne trgovine.

Od BTC kreće se blizu razine 9000, omjer put / poziv porastao je na razinu gdje BTC je početkom svibnja dotaknuo 10000. To bi moglo ukazivati ​​na to da trgovci opcija možda neće predvidjeti a BTC skok cijene na trenutnim razinama.

Slika 5: BTC omjer puta / poziva

Izvor: Koso

Autor: Cyrus Ip

Istraživački analitičar, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map