A világ megváltoztatása: Új generáció a DeFi konszenzusában – OKExDeFi Kerekasztal

Az OKEx-nél folyamatosan a jövőbe tekintünk – és úgy gondoljuk, hogy ez decentralizált finanszírozást jelent. 

Az üzenet terjesztése érdekében vezérigazgatónk, Jay Hao új virtuális #OKExDeFi kerekasztal beszélgetés-sorozatot tart a különféle iparágak vezetőivel a DeFi előrehaladásának, meglátásainak és jövőbeli terveinek megvitatására..

Ebben a kerekasztal-beszélgetésben Jay interjút készít Gordon Gaóval, a WaykiChain társalapítójával és vezérigazgatójával. Gao felelős a WaykiChain üzleti modelljének tervezéséért és a stratégiai döntésekért.

Itt vannak a kerekasztal legfontosabb kiemelései.

Jay Hao: A WGRT, az OKEx Jumpstart egyik legutóbbi IEO-projektje, a WaykiChain decentralizált fedezet-kölcsönzési platformjának irányítási és részvényjele. Mindenki a decentralizált gazdasági rendszer fontos részének tekinti, ezért nagyon jó lenne részletesebben megismerni. Bemutatná röviden a szerepét a WaykiChain teljes ökoszisztémájában?

Gordon Gao: A WGRT négy betűvel rendelkezik. A WaykiChain kormányzási jogai és kincsei mellett állnak. 

Mint a neve is mutatja, a WGRT-tulajdonosoknak figyelemmel kell kísérniük a teljes fedezett-hitelezési rendszert, és kötelesek a rendszert irányítani. Jogukban áll javaslatot benyújtani vagy szavazni a rendszer egyes paramétereinek – például a kamatláb, a likvidációs ráta stb. – módosítására, és osztoznak az egész rendszer előnyein. Pont olyanok, mint a részvényesek. Tehát a rendszer által kapott összes kamatot és a kötbérek egy részét a WGRT másodlagos piacon történő újrafeldolgozására fordítják. Vagyis a WGRT-tulajdonosok megosztják az ökoszisztéma fellendüléséből származó nyereséget. Ezt a szerepet tölti be a WGRT.

Jay Hao: Kína egyik legelső DeFi projektjeként észrevettél különbségeket a DeFi támogatói között Kínában és más régiókban?

Gordon Gao: Igen, van néhány különbség. 

Néhány más régióban, különösen Európában és az Egyesült Államokban, jobban érdeklik a hozamtermelő termékek, mert országukban a takarékpénztáruk kamatlába közel nulla, vagy akár negatív is. Kínában az embereket érdeklik a DeFi által kínált befektetési lehetőségek, mert Kínában nagyon szigorú politikát folytatnak a devizával és a külföldi eszközökkel kapcsolatban – tehát az embereknek korlátozott lehetősége van befektetni a globális eszközökbe. Ezért hiszek ebben "szintetikus eszköz" a következő hónapokban divatszó lesz a DeFi világában Kínában.

Jay Hao: Mit remélsz, hogy az OKEx-hez hasonló központosított játékosok megkönnyítik a DeFi teret?

Gordon Gao: Azt hiszem, sok minden lehetséges, például az OKEx, hogy segítsen a DeFi-ben, igaz? 

Először is, azt gondolom, hogy az OKEx áttörheti a központosított hidat, hogy összekapcsolja a különböző nyilvános blokkláncokat azáltal, hogy keresztlánc hídként működik. Mert az OKEx nagyon jó hitelességgel rendelkezik. Tehát bízunk az OKEx-ben, mert nem fog rosszat csinálni. Évek óta márka, igaz? És rengeteg felhasználói eszközt kezel. Az emberek bízhatnak abban, hogy ez a híd keresztlánc hídként működik a különböző nyilvános blokkláncok között. Szerintem erre képes az OKEx.

Emellett az OKEx több felhasználót hozhat a decentralizált világba. Az OKEx esetében úgy gondolom, hogy az OKEx termékei felhasználóbarátak, különösen néhány új kriptográf felhasználó számára. Talán az első lépésük a kriptográfia kereskedelmében az OKEx, egy központosított tőzsde. Ezután az OKEx lehet a különböző DeFi termékek frontendje, és segíthet a decentralizált világban, hogy több felhasználót szerezzen.


Ezek a gondolataim.

Jay Hao: Javasoljon egy szót a DeFi jövőjének leírására – és miért?

Gordon Gao: Defi számára azt gondolom, hogy fényes jövője van. Használnám a szót "fényes" mert a DeFi az új üzleti modell, igaz? Ha értékeljük az üzleti modellt, akkor valójában három dolgot vizsgálhatunk. Három kérdésünk van. Az első az, hogy vajon ez az üzleti modell képes-e értéket teremteni a társadalom számára? A második kérdés az, hogy ez az üzleti modell javíthatja-e a hatékonyságot. A harmadik kérdés az, hogy ez az üzleti modell képes-e csökkenteni a költségeket. Tedd fel az embereknek ezt a három kérdést, amikor az ipart nézed. 

A DeFi számára ez a pénzügy. Maga a pénzügy nem generál értéket a társadalom számára, ezért az első kérdésekre nemleges a válasz.

Vizsgáljuk meg a második kérdést – javíthatja-e ez a hatékonyságot. Igen, pontosan. A hagyományos pénzügyekben ettől szenvedünk. Az elszámolások és a felszámolások nagyon lassan mennek, ha határokon átnyúló transzfereket végeznek. Két-három napra van szükségünk! A DeFi világban, amikor kereskedést vagy tranzakciókat folytat, ez nagyon gyors. A tranzakció és az elszámolás másodpercek alatt megtörténik. Tehát javíthatja a pénzügyi tevékenységek hatékonyságát.

A harmadik az, hogy a DeFi használatával csökkentheti a költségeket. Felejtse el az Ethereum gázdíját, és jöjjön el a WaykiChain oldalra. A tranzakció költsége nagyon alacsony, és az embereknek nincs szükségük sok közvetítőre a tranzakció megvalósításához. Azt akarják, hogy csak a tranzakciós díjat és a gázdíjat fizessék, és minden megtörténik. Ez a DeFi kötelessége. A DeFi-t nézve csökkentheti a költségeket és javíthatja a hatékonyságot.

Tehát, ha egyetlen szót használnék a DeFi jövőjének leírására, azt hiszem, hogy „fényes” lenne.

Ezt az interjút az érthetőség kedvéért szerkesztették és tömörítették.

Csatlakozzon csatornáinkhoz, hogy többet tudjon meg a blokkláncról és a kriptovalutáról & DeFi:

Jay Hao, az OKEx vezérigazgatója 

OKEx Hivatalos

Hitel a #OKExDeFi Kerekasztal vendégünknek:

Gordon Gao, társalapító és vezérigazgató @WaykiChain

https://twitter.com/gordongao11

https://www.linkedin.com/in/gordonhanggao/

WaykiChain

https://twitter.com/wayki_chain

https://www.linkedin.com/company/waykichain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map