Alysa Xu: A kriptopiacról, a derivatívákról és a globalizációról

A COVID-19, a 3.12-es piaci összeomlás, a Bitcoin feleződése, és most már majdnem belépünk 2020 második felébe. Sokat éltünk át az „új normális” alatt, és mégis mit tanultunk a piacról és mire számítsunk ezután? Mit tehet az OKEx jobban, amikor a kriptotérben állunk? Íme néhány gondolatom a kriptopiacról, a derivatívákról és az OKEx jövőbeli tervezéséről.

I. A kriptopiac és a hagyományos pénzügyi piacok összefüggése

Vizsgáljuk meg először a 2020 első félévének általános piaci trendjét. Február közepétől március elejéig a világgazdaság hanyatlani kezdett, és a hagyományos piaci likviditás fokozatosan zsugorodott. Ugyanakkor a kriptográfiai piacok elmaradtak a hagyományos piacoktól, mert a felére csökkenő várakozások miatt a piaci hangulat továbbra is élénk volt.

Március 12-én a kriptopiac a globális likviditási válság közepette szenvedett. A korábbi magas tőkeáttétel-felhalmozással párosulva a Bitcoin egy nap alatt 3800 dollárra zuhant. A rendkívüli zuhanás piaci pánikot váltott ki, a derivatívák kereskedési volumene és pozíciói a februári szint alá estek. És fokozatos fellendülés következett, amint a globális likviditási probléma enyhült. Visszatekintve ezt láthatjuk a digitális eszközök piaca nem teljesen független a hagyományos piacok. Különböző jellegük miatt időbe telik, míg az utóbbi likviditási kockázata átterjed az előbbire.

Ez a válság azonban a bitcoinot is több ember látókörébe helyezte. A hagyományosabb befektetők odafigyelnek a Bitcoinra, és elkezdtek befektetni benne, így a két piac jobban korrelál.

Ezenkívül egyetlen egységes piac sem lehet teljesen független a többiektől, hacsak nem teljesen elszigetelt. Amíg lehetőség van arbitrázsra, a kereskedők kihasználják az árrés eltörlését, és két különböző piacot hoznak össze.

Minden eszköznek megvan a saját bika-medve ciklusa, és ez alól a Bitcoin sem kivétel. Ez nem csak folyamatosan emelkedhet. Mégis, hosszú távú trendjét tekintve, sok hely van arra, hogy a benchmark kriptó a jövőben emelkedjen. Mennyiségi lazítás esetén a befektetők kötelesek olyan eszközöket választani, amelyek nagyobb hozamot eredményezhetnek a deviza leértékelődésének kockázata ellen..

A Bitcoin előnyei más eszközökkel szemben

(1) A 2017-es 20 ezer dolláros csúcs elérése után a BTC 2018-ban belépett a medvepiacra, 2019-ben lassú emelkedést kezdett, és most is viszonylag ésszerű értékelési tartományban van, 9 ezer dollár körül.

(2) A Bitcoin teljes piaci kapitalizációja kevesebb, mint 200 milliárd dollár. Mivel a volumen kicsi, a likviditáscsökkentés összhatása ezen a piacon gyorsabb és nyilvánvalóbb lesz.

A tengerentúli intézményi befektetők az első negyedévben nagyon aktívak voltak a kriptopénzek piacán, a Grayscale például rekord 389 millió dollárt fektetett be a negyedévben, mintegy 60 000 Bitcoint vásárolt, ami a negyedévben kibányászott új Bitcoins mintegy 30 százaléka. A Grayscale jelenleg összesen 310 000 Bitcoint tart, kb. A forgalomban lévő bitcoinok 1,7 százaléka.

Ezenkívül a láncadatokat tekintve az 1000 Bitcoint meghaladó bálna címek száma jelenleg meghaladja a 2000-et, meghaladva a 2017-es bikapiaci csúcsszintet, további három címmel pedig több mint 100 000 Bitcoinnal. A 0,1-nél több Bitcoint birtokló címek száma szintén minden idők legmagasabb pontját érte el, több mint 3 milliót. Hosszú távon, amint a bitcoin csatlakozik a főbb globális eszközök sorába, a jövőben többen veszik majd el a Bitcoint eszközallokációra.

II. A származékos piac gyors növekedése

2020 eleje óta a derivatívák piaca virágzik. Arra számítunk, hogy az egész évben folytatja gyors növekedését. Az első negyedévtől kezdve a derivatívák piacán a kereskedelem volumene meghaladta a 2 billió dollárt, 6,6 ezer milliárd azonnali kereskedési volumennel. A derivatívák kereskedési volumene nagyjából egyharmada volt az azonnali értéknek, a napi átlagos derivatívák piaci volumene 23,3 milliárd dollár volt a negyedévben, ami 274% -kal több, mint tavaly, az azonnali mennyiség pedig körülbelül 104% -kal nőtt éves szinten.

Az OKEx körülbelül 7 éve kutatja a származékos piacot. Jelenleg egyablakos platformunk biztosítja a legátfogóbb kereskedési termékeket, ideértve az örökös, határidős és opciós szerződéseket is, mindezek USDT vagy más kriptovaluták fedezeti opcióival rendelkeznek. Az OKEx vezető szerepet játszik a piacon a kereskedelem volumene és pozíciói tekintetében, fej-fej mellett a Bitmex-szel. Mivel termékeinket folyamatosan optimalizáljuk és fejlesztjük a funkciók és a kockázatkezelési mechanizmusok szempontjából, most 1-2 évvel előrébb járunk az iparág előtt.

Először a technikai architektúra frissítését hajtottuk végre a teljesítmény javítása érdekében. Mivel a digitális eszközpiac gyorsan fut, a rendszer párhuzamosságára, a megrendelések feldolgozásának sebességére és a feldolgozási kapacitására vonatkozó követelmények minden nap magasabbak. Ezért az OKEx frissítette a Villámrendszer 2.0 és a szuper illő motor tavaly annak biztosítására, hogy extrém piaci körülmények között is stabilan tudjon működni. Rendszer-elérhetősége elérte a 99,999% -ot, felülmúlva az iparági szintet. Amióta a platform új rendszere 2019-ben életbe lépett, minőségi javulás történt a megrendelések feldolgozásának sebességében. A megrendelés leadási késedelme összességében 50% -kal csökkent. Ugyanakkor elindítottuk valós idejű piackövetők minden kereskedési termék esetében, kielégítve a hivatásos kereskedők igényeit.

Másodszor, kifinomult kockázatkezelési rendszerrel rendelkezünk. Tettük a Többszintű árrés-rendszer a kényszer-felszámolás és az osztott sorrend algoritmusának optimalizálása érdekében, és korszerűsítette a számítást megjelölt ár. Jelenleg nyilvántartást vezetünk a határidős és az örökös swap kereskedési piac nulla visszatérítéséről. És a biztosítási alapunk tovább növekszik, jelenleg közel 100 millió dollárral rendelkezik.

Harmadszor, termékválasztékunk átfogó. 2018 elején elindítottuk a örökös swap kereskedés, amely most 15 fő valutát támogat; határidős kereskedelemhez – tettük hozzá kétnegyedéves szerződések, és támogatja USDT vagy más kriptovaluta fedezeti opciói, így a felhasználók számára nagyon kényelmes a diverzifikált befektetési stratégiák megvalósítása. Januárban elindítottuk az opciós kereskedést is, amely több lejárati dátumot, gazdag végrehajtási árakat és több mint 100 szerződést kínált a kereskedők számára. Három új funkciót is felvettünk, hogy segítsünk a felhasználóknak többet megérteni az opciós kereskedelemről, ideértve az opciók felfedezését, az opciók kalkulátorát és a valós idejű piackövetőket..

Az OKEx az iparág legváltozatosabb kriptovaluta-piaca, és a jövőben továbbra is a rendszer működésének megerősítésére, a felhasználói élmény javítására és a piaci likviditás megkönnyítésére koncentrálunk..

III. Az OKEx teljes ciklusú globalizációs elrendezése

Szeretnék még néhány gondolatot megosztani cserénkről, beleértve az OKEx stratégiai helyzetét.

Az évtizedes fejlődés ellenére a kriptográfiai ökoszisztéma legerősebb üzleti modellje továbbra is a cserék. A langyos elsődleges piac után a derivatívák lettek az új slágerek. Ami a rejtjelcserék fejleményeit illeti, a következő tendenciákra számíthatunk a jövőben.

Először is, az egész piac a 80/20-as szabályt fogja követni, első osztályú vállalatok foglalják el a fő piaci részesedést, a második és a harmadik réteg platformjai versengenek a fülke piacán.

Másodszor, az első szintű cserék gazdagabb és átfogóbb ökológiai rendszert építenek, és integrált és egyablakos szolgáltatási platformokká válnak a kriptográfiai eszközök és szolgáltatások számára; míg a másod- és harmadik tőzsdék a felosztott piacra összpontosítanak.

Harmadszor, a központosított tőzsdék egy bizonyos ideig meghatározóak maradnak az iparban, de a DEX fokozatosan fejlődik, és a kettő várhatóan kiegészíti egymást.

Végül a globális piacokat tekintve az első osztályú tőzsdék újradefiniálhatók. Mivel néhány feltörekvő piac növekszik, például Indonézia és Oroszország, ahol a helyi tőzsdék a helyi piac csaknem 50% -át teszik ki.

Mi a helyzet az OKEx-szel? Gondoltunk a meglévő felhasználók jobb kiszolgálására, de hol vannak a piac korlátai? Hogyan hozhatunk létre új piaci teret? Az év eleji vezetői konferencián egy teljes ciklusú globális stratégiát javasoltunk, amely üzleti tevékenységeink minden irányába kiterjed.

Másrészt folytatjuk a globális terjeszkedést. "Igazi globalizáció" azt jelenti, hogy termékét az egyes országokban lokalizálja a helyi felhasználók kiszolgálása érdekében. Új kihívás számunkra, hogy gyökeret eresszünk a feltörekvő piacokon, mivel közelebb kell kerülnünk a helyi kultúrához, felhasználói szokásokhoz és meg kell értenünk a helyi piaci versenytársakat.

Mint mindig, vállalkozói gondolkodásmóddal és alázatos tanulással soha nem hagyjuk abba az új termékek és trendek feltárását a piacon. Ugyanakkor a kockázatkezelési rendszerünket prioritásként kezeljük. A hosszú távú fejlődés és a rövid távú előnyök egyensúlyában mindig az előbbit választjuk.

Kövesse az OKEx-et:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner