Alysa Xu: Néhány gondolat a kriptoökoszisztémáról

Key Takeaways

1. A Bitcoin törékeny.

2. Az Ethereum alulértékelt.

3. A Matthew effektus a kriptográfiákra vonatkozik.

。。。

2020 a bizonytalanság és a volatilitás éve. A COVID-19 járvány áprilisban még mindig Európában és az Egyesült Államokban lebeg, miközben továbbra is olyan történelmi pillanatoknak lehetünk tanúi, mint a negatív olajár és a QE végtelen.

Mégis, a blokklánc-ipar jelentős áttöréseket ért el, többek között Kína bejelentette új nemzeti digitális valutáját, a DCEP-t, felgyorsította a kriptográfia elfogadását, és újabb nyilvános láncokat indított el stb..

Ma szeretném megosztani veletek gondolataimat a Bitcoinról, az Ethereumról és az ökoszisztéma fejlesztéséről.

A Bitcoin törékenysége

„Ami nem öl meg, az erősebbé tesz" a Bitcoin tökéletes példája. Alapítójának kiléte ellenére ma is rejtély marad, és szenvedett az Mt. Gox-hackelés, globális szabályozás, éles visszaesések, kemény villák stb., A Bitcoin továbbra is az a kriptokirály, akiről mindenki álmodik.

  • A Bitcoin hashrátusa millió aktív címmel elérte a 110EH / s értéket, naponta több milliárd dollár értékű tranzakciókat hajtott végre;

Forrás: https://www.oklink.com/btc Forrás: https://coinmetrics.io/ Forrás: https://coinmetrics.io/

  • A Bitcoin ma már legális és korlátlan az ország több mint 50% -ában;

Forrás: http://coin.dance/poli

  • A hagyományosabb piaci befektetők elkezdték kereskedni a Bitcoin-ot. A mai napig a Grayscale ~ 311 000 BTC-t szerzett be, ami a teljes BTC forgalom 1,7% -át teszi ki. Sok technológiai óriás fontolgatja befektetését a Bitcoin határidős ügyleteiben is, például a Renaissance Technologies Medallion Fundjaiban.

Forrás: https://grayscale.co/

A Bitcoin az, amit Nassim Taleb „antifragilis” -ként emlegetett, hogy ingadozás és ingadozás közben ragyog. A Bitcoin egyedülálló tulajdonsága a gazdasági visszaesésekben boldogul, hogy jobbá és erősebbé fejlődjön.

Ahogy közeledünk a harmadik feléhez, sok ember aggódik amiatt, hogy a BTC ára emelkedik-e az esemény miatt, és befektetnie kell-e a BTC-be. Nézzük a felező történelmet: a 2012. november 28-i első felére a Bitcoin csupán 12,3 USD-val kereskedett; 4 évvel később, a második felénél 650,6 USD-re emelkedett 2016. július 9-én, annak ellenére, hogy a felére csökkent az előző csúcsról. Ne feledje, hogy a BTC jelenleg már több mint 87% -át kitermelték.

Szóval, mit jelent ez? A piaci hangulat tekintetében a piac majdnem megemésztette a felezés előtti várakozásokat, ezért a felezés időpontja közelében előfordulhat, hogy nem szélsőséges áringadozásokat tapasztalunk, hanem oldalsó kereskedéseket.

A felezés után a BTC kereslete és kínálata új stabilizátorra költözik, és a globális likviditás fokozatosan lazul, ami hatással lesz a piacra és a BTC árának emelkedését fogja eredményezni, általában a felezés után körülbelül 6 hónap múlva, ha a előző felező adatok.

Amikor a világ újradefiniálja a biztonságos menedék fedezetét, a feltörekvő kriptográfusok az árapályon lovagolnak. A Bitcoin a legutóbbi gazdasági válság után született, és az elmúlt 10 évben stabil ökológiai alapot fejlesztett ki, valódi befektetési értékkel és alkalmazási forgatókönyvekkel. Gazdagabb származékos opciókat is kínál a kereskedők számára, és továbbra is vonzza a tőkét a kriptopiacra. Azt javaslom, hogy 2020 következő felében kövessük szorosan a piacot, mivel több nagyszerű dolog fog történni.

Az alulértékelt Ethereum & Hozzájárulás a DeFi fejlesztéséhez

Az Ethereum a Bitcoin után a nagy testvér. Tekintettel annak on-chain adataira, az ökoszisztéma fejlődésére és a közösségre, úgy gondolom, hogy az ETH értékét a piac súlyosan alábecsüli.

Az Ethereum fejlesztette ki elsőként az intelligens szerződéseket, valamint a tokeneket, a DApps-t és a DeFi-t. Ők a láncolt alkalmazások úttörői. A Dune Analytics adatai szerint az Ethereumon az intelligens szerződések száma 2020 márciusában elérte az 1971 632 ügynököt, a havi összehasonlításban 75% -os növekedéssel és rekordmagassággal, 1 500 000-rel még 2018 novemberében megdöntve. Az intelligens szerződések átlagos száma a nyilvános lánc 670 000 volt 2019-ben.

Az Ethereum összegyűjtötte erőforrásait a DeFi alkalmazások fejlesztésére is. Elméletileg a DeFi képes megvalósítani a hagyományos pénzügyek által a blokkláncon kínált összes funkciót, és a közelmúltban már láthattuk, hogy a vállalatok kereskedelem, hitelezés, származtatott ügyletek és fizetési célokból saját tőkecsetjeiket adták ki a DeFi-n..

Forrás: https://www.theblockcrypto.com/

2019-ben a DeFi teljes sebességgel fejlődött, és év végén megduplázta növekedését 870 millió USD-re. 2020-ban tovább ragyogott, és az év elején 1,2 milliárd USD-t ért el. A Messari által közzétett kutatási adatok szerint az Ethereum stablecoinjának piaci értéke 95,38% -os növekedést regisztrált 6,25B USD-re, és a napi kereskedési érték 80% -át vette fel..

A DeFi piaca azonban a márciusi hackelési botrányok és a globális likviditási válság óta zsugorodik. Jelenleg két problémával kell szembenéznie:

1. Hacker támadások: Legyen szó az Uniswapról vagy a Lendf.Me-ről, kulcsfontosságú a kódjuk megerősítése a hackerek elleni harcban.

2. A rendszer biztonsága: A hagyományos pénzügyi piachoz hasonlóan különböző intézmények is összefonódnak a DeFi-vállalkozásokban, ami láncreakciót válthat ki, ha egyiküket megtámadják. Ezért a DeFi ökoszisztémának kockázatkezelési mechanizmust kell létrehoznia a megbirkózáshoz.

A DeFi olyan, mint a Bitcoin, mindketten rengeteg válsággal és kihívással néznek szembe a fejlesztés korai szakaszában, még mielőtt széles körben alkalmazhatók lennének. A DeFi-nek a láncon lévő eszközökön kívül ki kell találnia a fizikai eszközök láncra töltésének módjait, hogy a jövőben nagyobb örökbefogadó értékeket érhessen el..

A kriptotőzsdék fejlesztése

10 év telt el az első kriptográfia születése óta, és a kriptográfiák száma intenzív versenyekkel napról napra nőtt. Úgy gondolom, hogy a cserék a következő irányok felé irányulnak:

1. A piacot továbbra is néhány felsőbb tőzsde vezeti, a túlélésért a 2. és a 3. szint tőzsdéi versenyeznek;

2. A legfontosabb cserék erősebb és jobb ökoszisztémát építenek ki, hogy integrálják felhasználóik számára a sokoldalú szolgáltatásokat;

3. A központosított cserék továbbra is a normák, a DEX-ek felzárkózást játszanak, hogy kiegészítsék egymás fejlődését;

4. Globális piaci szempontból a legfőbb tőzsdék újrafogalmazódnak az új piacok megjelenésekor, például az indonéziai és az orosz piacon, ahol a helyi tőzsdék adják a piac közel 50% -át.

Az OKEx-nél elkötelezettek vagyunk a meglévő felhasználók jobb kiszolgálása mellett, valamint az új ügyfelek kiszolgálása érdekében az új piacokra való terjeszkedés érdekében. Globálisabbá akarunk válni, és végső soron az egyablakos kriptográfiai piacot szeretnénk a felhasználók számára.

Megértjük a felhasználók különféle igényeit a kriptokereskedelem és az eszközkezelés terén, ezért egy átfogó ökoszisztémát és platformot szeretnénk kiépíteni a felhasználók számára, hogy továbbfejlesztett, innovatív termékeinkkel a piacon mozoghassanak. Ugyanakkor továbbra is bővíteni fogjuk jelenlétünket globálisan, hogy megfeleljünk az új felhasználók igényeinek, ideértve a termékeink lokalizálását különböző kereskedelmi szokásaik és igényeik kielégítése érdekében, hogy versenyezhessünk a helyi piaci versenytársakkal.

Építsünk közösen egy határok nélküli világot.

Kövesse az OKEx-et:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner