AMA összefoglaló: az OKEx vezérigazgatója, Jay Hao és Whalepool

Április 14-én vezérigazgatónk, Jay Hao csatlakozott egy élő kérdezz-bármit (AMA) munkamenethez, amelyet a Whalepool, egy jól bejáratott kriptográfiai kereskedelem szervezett, és a Telegram csatornájukon válaszolt kérdésekre több mint 14 000 taggal (https://t.me/whalepoolbtc). A 90 perces csevegés során Jay mélyen belemerült az OKEx termékeibe, valamint a kockázati rendszerbe, lefedve az általunk kínált kereskedési eszközök széles skáláját, és intézkedéseket, amelyeket azért tettünk, hogy megvédjük a kereskedőket a szélsőséges piaci ingadozásoktól..

Kíváncsi vagy, mi különbözteti meg az OKEx-et a kriptopiacok közül, és hogyan tarthatjuk nyilván a nulla visszafizetést a márciusi piaci összeomlás során? Nézze meg az alábbi Q-t&Amint felkészültünk Önre, Jay a csevegésben válaszolt minden kérdésre.

Contents

Üdvözöljük @OKExJay, talán bemutathatja a csoportnak a hátterét és az OKEx-en töltött idejét.

Persze, több mint két éve csatlakozom az OKEx-hez, amit most különösen élvezek, az a blockchain-vállalatok nyitott kultúrája. Az OKEx-nél rendkívül gyorsan nőttünk egy több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató vállalattá, de továbbra is rendkívül lapos felépítésűek vagyunk, és ügyvezető csapatunk a lehető legkönnyebb megközelíthetőségre törekszik.

Most a termékeinkkel kapcsolatos ügyfél-megkeresések kezeléséért felelős fő ügyfélszolgálati tisztem vagyok. Szóval, kövess engem a twitteren @ jayhao8.

1. rész: OKEx termékek

Mesélne egy kicsit arról, hogy milyen termékeket kínál annak érdekében, hogy azok, akik nem rendelkeznek kriptográfiával, vásárolhassanak kriptot?

Termékeink között, Vásároljon Crypto-t és C2C piacok azok, amelyek illeszkednek azokhoz a felhasználókhoz, akik újak a kriptopiacokon és szeretnének a fedélzetre kerülni.

Annak érdekében, hogy a felhasználók közvetlenül és egyszerűen vásárolhassanak kriptot fiat pénznemekkel a Crypto vásárláson keresztül, az OKEx hét fiat gateway partnerrel együttműködve hatféle kriptovalutát kínál (azaz Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, & Póráz). Ezeket a kriptókat több mint 30 + fiat devizával vásárolhatja meg hitelkártyákkal. További információ itt: https://www.okex.com/buy-crypto/usd

C2C piacainkon is vásárolhat kriptot fiat pénznemekkel, ahol a felhasználók kereskedhetnek egymással a fiat pénznemek és a kriptó között.

Támogatja az OKEx a fiat devizakereskedelmet vagy csak a token kereskedést?

Támogatjuk a fiat valuták betéti szolgáltatását azonnali és derivatív kereskedési különféle átjárókon keresztül. Mégsem támogatjuk a fiat-crypto vagy a crypto-fiat párokat. Azok számára, akik érdeklődnek a fiat párok kereskedelme iránt, az OKCoinhoz, az egyik stratégiai partnerünkhöz fordulhatnak – https://www.okcoin.com/

Az OKEx rendelkezik olyan hiteltermékkel, amelyet bármely kriptóval rendelkező felhasználó megtehet "lekötött betétek" vagy "megtakarítási számlák". Tudna többet mondani erről a termékkínálatról, és honnan származik a kamatláb-hozam?

C2C Hitel szolgáltatásunk (jelenleg csak az APP legújabb verzióján érhető el) magánszemélyek közötti kölcsönszolgáltatást nyújt a felhasználóknak, hogy a felhasználók különféle hitel- és befektetési igényei kielégíthetők legyenek. Ez az infografika rövid képet adna a működéséről:

Kép

Szóval, honnan jön a megtérülés? Jó kérdés 🙂

A C2C hitel befektetőknek történő megtérülése a hitelfelvevők által fizetett kamat. A hitelfelvevők egyéb befektetésekhez vehetik fel a kölcsönt, hogy extra nyereséget szerezzenek és kifizessék a kölcsön kamatát.

Most megadhatja a BTC-nek az USDT kölcsönvételét. Továbbra is tervezünk más tokenek integrálását a C2C hitel szolgáltatásunkba, és a bevezetés ideje a jövőben kiderül.

És miért különbözik a C2C hitel szolgáltatásunk a többi hasonló termék közül?

 1. – Felszámolási vonalunk 90%, míg mások 83%. Nehezebb felszámolni a mi oldalunkról, és így garantálni a hitelfelvevő pénzeszközeit;

 2. – Lehetővé tesszük a felhasználók számára, hogy a hitelkamatot a piaci helyzet alapján testre szabhassák – míg mások magasra állítják a hitelkamatot, így a hitelfelvevőknek magasabb kamatot kell fizetniük;

 3. – A lejárt késedelmi kamatunk viszonylag alacsonyabb. Különleges okokból vannak szankciók a hitelfelvevő késedelmes törlesztésére, de ez túl sokba kerül. A befektetők továbbra is képesek lesznek beszedni az alapelvet, beleértve az OKEx által garantált büntetési kamatot is.
 4. – A promóció ideje alatt nem számítunk fel szolgáltatási díjat (Igen, jelenleg még mindig a promóciós időszakban van)

  – C2C hitel szolgáltatásunk mind a hitelfelvevők, mind a befektetők számára előnyös.

Is margin kereskedés továbbra is népszerű a kereskedők számára, amikor lehetőségük van magasabb tőkeáttételű határidős, csere- és opciós ügyletekkel kereskedni?

Igen, azt mondanám, hogy ezek különböző termékek, amelyeket különböző igényekhez terveztek.

Az árrés-kereskedelem, annak tőkeáttételi természetében mutatkozó hasonlóságok ellenére, a biztosítékok felhasználásával is előnyt jelent. Alapvetően megengedheti a BTC és az altcoin for USDT, vagy fordítva, hogy növelje vásárlóerejét az OKEx-en.

Természetesen az OKEx margin trading termék népszerű a kereskedés szempontjából:

 • – A tőkeáttétel alacsonyabb, így a kockázata jobban ellenőrizhető
 • – Az árrés-kereskedőknek nem kell vállalniuk a felszámolás vagy a visszatérítés kockázatát
 • – Többféle digitális eszköz támogatja a fedezeti ügyleteket
 • – Nincs szállítás, lejárati dátum és finanszírozási díj, de az érdeklődéssel kezelhetőbbé kell tenni a költségeket

Egyéb felhasználások tekintetében:

 1. – A kölcsönzött digitális eszközök (az előírt fedezeti hányad felett) más OKEx kereskedési feltételekhez is felhasználhatók
 2. – Fedezet az azonnali / határidős / opciós piac ellen

A legtöbb kereskedő valószínűleg ismeri az OKEx hagyományos Futures termékeit. De az elmúlt körülbelül egy évben hozzáadta az Örökös Csereügyleteket és az utóbbi időben az Opciókat (a BTC-n). Mesélne egy kicsit többet ezekről a termékekről?

Nos, először egy kicsit bemutatom a származéktermékeket.

OKEx határidős ügyletek az egyik legelső termék, amelyet platformunkon dobtak piacra, és napjainkban a kriptográf származékok piacának legnagyobb piacává vált.

Jelenleg 9 fő digitális eszköz heti, kétheti, negyedéves és két negyedéves határidős ügyletét kínáljuk, különféle kereskedési igények kielégítésére, például fedezeti ügyletek, arbitrázsok stb..

Ami az örökös csereügyletet illeti, 2018 végén indult. A kereskedési volumen és a likviditás ezután gyorsan nő. És ez kétségtelenül a legnépszerűbb származékos eszköz, amelyet a digitális eszközök kereskedelmében használnak, különösen a lakossági felhasználók körében.

A határidős ügyekkel ellentétben az örökös csereügyletnek van egy finanszírozási mechanizmusa, amely az állandó csereárat azonnali piaci árra rögzíti. Lejárati dátum és 100-szoros magas tőkeáttétel nélkül az örökös csere jó választás a trendkereskedők számára. Ráadásul a finanszírozási mechanizmus nagyszerű lehetőséget kínál az arbitrázsra.

OKEx opciók ez év januárjában indult el (jelenleg a BTC / USD opciós piac áll rendelkezésre, még többen vannak). Bár viszonylag új a kriptokereskedelemben, az opciók népszerű származékos eszköz a hagyományos piacon. Az OKEx opciók bevezetése remekül kiegészítené a platform teljes kereskedelmi infrastruktúráját.

A meglévő azonnali kereskedés, a tőzsdei kereskedés, a határidős és az állandó swap-piacok mellett az opciók lehetővé teszik az OKEx-felhasználók számára, hogy egyablakosan diverzifikálják kereskedési és fedezeti stratégiáikat.

Aki többet szeretne megtudni, ott van az Opciók101: https://medium.com/okex-blog/okex-options-101-68b6da96a7ac

Meg tudná mondani, miért kínálja mind a Lineáris USDT-t (a Binance-hez hasonlóan), mind az Érme-Margint (több, mint Huobi)?

A két szerződéstípus közötti különbség alapvető.

Az USDT-fedezetű határidős ügylet lineáris szerződés, míg az érmével fedezett határidős ügylet inverz. A legnagyobb különbség köztük a fedezeti eszköz és a szerződés névértéke.

Az USDT-fedezett határidős ügyletek lehetővé teszik, hogy az USDT-t letétként letétbe helyezze bármely szerződés kereskedelmében. Tegyük fel, hogy ha BTC, ETH és EOS szerződéseket akar kereskedni, akkor csak néhány USDT-t kell befizetnie. A pozíció megnyitásához többé nem kell BTC-re, ETH-ra és EOS-ra cserélnie eszközeit.

Ezenkívül a névérték ~ $ 1, vagyis a pozíció nyitásának küszöbértéke csökken. A felhasználók számára pedig sokkal könnyebb kiszámítani nyereségüket az USDT mint árrés felhasználásával. Ennek ellenére a felhasználók különböző igényeinek kielégítésére szolgál.

Egyre több a Futures versenytársa, mint például a Binance, az FTX, a Bybit, a HuobiDM – hogyan tervezi az OKEx versenyképességét fenntartani a piacon lévő sok új termékkel és szereplővel?

Igen, ezzel is tisztában vagyok. Folyamatosan bővítjük termékeink piaci mélységét és kínálatát, például több mögöttes eszközt és lejárati időt kínálunk stb. Nos, hadd bontsam a gondolataimat több pontra:

Úgy gondolom, hogy minden tőzsdének megvan a maga pozíciója a piacon. Az OKEx-nél a kereskedők számára a legszélesebb választékot kínáljuk a kereskedőknek, például azonnali kereskedést, határidős kereskedést, C2C-t, tétet stb. Ez az egyik módja annak, hogy versenytársaink előtt maradjunk.

Nem is beszélve a kockázatkezelési rendszerünkről. Látja, az OKEx indulása óta kínálunk határidős ügyleteket. És tudod, hogy a kriptopiac vad volt ez a 2 év. Folyamatosan tanulunk erről a kiszámíthatatlan piacról, tökéletesítve a kockázatkezelési rendszert, hogy megbízható kereskedési platformot nyújtsunk felhasználóink ​​számára.

Különböző algo megrendeléseket is kínálunk, hogy a felhasználók könnyebben kereskedhessenek. Akár a derivatívák piaci adatainkat is felhasználhatják, hogy betekintést nyerjenek kereskedelmeikbe. Azt mondanám, hogy nagyon sok hasznos eszközt kínálunk felhasználóink ​​számára. Ezt nem lehet más platformokon használni.

Természetesen likviditásunk, mondanom sem kell, hogy az egyik legfontosabb tőzsde vagyunk. A jó likviditás megvédi felhasználóinkat az extrém piacoktól.

Röviden elmondaná, hogyan tervezték az OKEx rendszert, hogy stabil és megbízható legyen a kereskedők számára, még ingatag időkben is?

Biztos! Nagyon sokat dolgoztunk ezen.

Iparvezetőként rendkívül magas követelményeket támasztunk kereskedelmi rendszereink számára. Kereskedelmi rendszerünk 2018 augusztusi frissítése mellett a több generációs frissítést követően világelső teljesítményű új generációs Lightning 2.0 rendszerünket valósítottuk meg..

Az alacsony késleltetés és a nagy áteresztőképesség a kulcs annak biztosításához, hogy felhasználóink ​​normális kereskedelmet folytathassanak csúcsidőben, például rendkívüli volatilitás esetén. És ez is a titok, amiért legyőztük a 3.12-es összeomlást – nagyrészt a rendszerfrissítésünknek köszönhetően.

Új rendszerünk most kényelmesen képes kezelni másodpercenként legalább 100 000 megrendelést. És a pénzügyi piacok igazgatója, Lennix is ​​tovább foglalkozott ezzel a témával – https://medium.com/okex-blog/on-okex-lightning-2-0-674d47196721.

2. rész – Kockázatkezelés

Mennyire magas tőkeáttételt kínál a határidős / csereügyletek / opciók termékekhez, és hogyan akadályozza meg a bálnák piaci manipulációit?

Érdemes egy egész cikket végigjárni a kockázatkezelési rendszerünkön. De egyszerűen megfogalmazva, többet megmagyarázok a lehetőségekről – ami sok kereskedő számára új lehet.

Kockázatkezelési rendszerünk az OKEx Opciók piacán főként a jegyárból, az árkorlátból, az opciós árrésből, valamint a biztosítási alapból áll..

A márkaár a piac tisztességes és objektív eszközárát tükrözi. A teljes piaci árajánlatok alapján meghatározzuk az opciós szerződés valós árfolyamát, és ezt felhasználjuk a számla fedezetének kiszámításához és a platform kockázatának kezeléséhez, hogy minimalizáljuk a piaci manipulációból eredő felszámolási kockázatokat..

Az árkorlátot úgy határozták meg, hogy korlátozza a megbízási árak tartományát az eszköz márkaára alapján. Úgy tervezték, hogy megvédje a befektetőket és megakadályozza a piaci manipulációt.

Az opciós vevőket a maximális ajánlati ár korlátja, míg az eladókat a minimális eladási ár korlátja köti. Az opciós árrés annak biztosítása, hogy a kereskedők normálisan végezhessenek kereskedéseket, nevezetesen opciós szerződések vételét, eladását, tartását és gyakorlását lejáratkor.

Vannak rendelési margó, pozíció margó és karbantartási tartalék. Az utolsó kettő garantálja, hogy az eladók elegendő pénzzel rendelkezzenek a kereskedés teljesítéséhez.

A biztosítási alap biztonsági háló a nagymértékű felszámolás miatti visszafizetések kockázatának kiküszöbölésére a szélsőséges piaci volatilitás alatt.

Ha meg szeretné érteni kockázatkezelési rendszerünk részleteit, nyugodtan böngészheti itt a felhasználói útmutatónkat: https://okexsupport.zendesk.com/hc/en-us/sections/360007491391-OKEx-Coin-Margined-Options-User-Agreement-Guide

A határidős és csereügyletek esetében max. 100-szoros tőkeáttételt kínál a BTC-n, és valami hasonlót, mint 50-szeres az altcoinokhoz?

Igen, a fő kereskedési párok legfeljebb 100-szorosak, az altcoinok pedig 20-tól 50-ig változnak.

Hogyan ösztönzi az OKEx a piacok likviditását? Van-e az OKEx-nek házon belüli piaci döntéshozói a likviditás következetes biztosítása érdekében? Mit tehetnek az emberek, ha érdekli őket az OKEx likviditásának biztosítása?

Piaci mikrostruktúránk jól meghatározott, hogy ösztönözze a kereskedőket a valódi likviditás biztosítására, miközben alacsony a díjaink a kereskedők számára a pozíció megnyitása érdekében. Különböző piacképzési programjaink vannak, amelyeket különböző piaci szereplők különböző szintjein látunk el, különböző eszközökkel.

Ezért – társainkkal ellentétben – az OKEx-nek nincsenek házon belüli piaci döntéshozói, és nem áll fenn annak kockázata, hogy a házon belüli piacok döntéshozói elölről futtassák az ügyfelek áramlását, visszaéljenek az ügyfelek készleteivel az ellenkező irány érdekében, sem pedig felszámolási vadászatok..

Bevételeink a díjakból származnak, nem a kereskedési pnl-ből. Nincs belső rekesz-kereskedési pultunk. Mégis van egy nagyon átlátható piacmarker programunk a likviditásszolgáltatók számára. Nyugodtan küldjön egy e-mailt az [email protected] címre további vita céljából.

Több biztosítási alapja van, piaconként egy, és jelenleg együttesen meghaladja a 75 millió dollárt.

Úgy gondoljuk, hogy a biztosítási alap elégségessége jelzi a tőzsde kockázatkezelési szintjét. Valóban, az OKEx meglévő biztosítási alapja és kockázatkezelési rendszere, beleértve a többszintű karbantartási különbözet ​​rendszert, az árfolyamot, az árkorlátot és így tovább, elég erősé tesz bennünket ahhoz, hogy ellenálljunk a kriptopiacon előforduló minden szélsőségnek.

Mint láthatjuk, néhány szélsőséges piaci esemény, például a március 12-i összeomlás, nem vezetett le minket. Sőt, csak ésszerű összeget használtunk fel a biztosítási alapból, hogy megvédjük kereskedőink profitját a szélsőséges piac miatt bekövetkező visszafizetéstől vagy automatikus leépítéstől.

A Clawback és az automatikus visszaváltás ismertetése – Az OKEx jelenleg csak az automatikus visszaváltást (azonnali visszafizetést) használja, a szocializált veszteségvisszafizetésekkel nem, ugye?

Valójában továbbra is szocializált veszteségvisszafizetési mechanizmust alkalmazunk, de nagyon ritkán. Jól bevált kockázatkezelési rendszerünknek köszönhetően 0 törlesztés történt az örökös swap ügyletekben az összes felsorolt ​​digitális eszközünk között azóta, hogy egy év alatt elindult.

A határidős szerződések esetében az elmúlt 1,5 évben nem történt visszafizetés a főbb digitális eszközök, például a BTC, az EOS és az ETH között. 3070 BTC, 1,6 millió EOS és 42 000 ETH gyűlt össze biztosítási alapunkban. És nincs többé visszakövetelés más eszközök után, miután olyan kockázatkezelési megoldásokat vezettünk be, mint a többszintű karbantartási fedezeti rendszer, a márkaár és az árkorlát stb.

Ezért megbízható kockázatkezelési rendszerünk és 80 millió dollár értékű biztosítási alap védelme alatt az OKEx határidős és swap ügyletei viszonylag biztonságosak. Mivel a visszaigénylés és az ADL nagyon valószínűtlen (mondhatnám, hogy közel 0% -os lehetőségek vannak), a nyereséged biztonságban van veled.

Milyen az OKEx rendszere az ügyfélalapok letétkezelését illetően?

A felhasználók és a biztonság felülmúlhatatlanok, legyen az alapok, kereskedés, adatok és magánélet biztonsága. Multisig hideg pénztárcát alkalmazunk, hogy vagyonunkat pénztárcánként kb. 500 BTC-re osszuk, így egyetlen hordozható pénztárcát sem hordunk hatalmas mennyiségű eszközzel, és a kockázataink szétoszlanak és jobban kezelhetők.

Tehát nincs vágy valamiféle létesítésre "SAFU" alap?

Ami a biztonsági alapot illeti, nem hoztunk létre külön alapot, és nem értékesítettük a média számára. De biztosíthatom önöket, hogy több mint elegendő tartalékunk van minden váratlan helyzet kezelésére.

Több éves tapasztalattal rendelkezünk a biztonságtechnika területén, és az alapok védelme érdekében egyedül fejlesztettük ki a hideg és meleg pénztárcákat, valamint a multi-sig technológiát. Eddig büszkén mondhatom, hogy tiszta nyilvántartásunk van arról, hogy nincs biztonsági megsértés. Bízunk benne, hogy a jövőben is tiszta lappal fogunk foglalkozni.

További AMA a gyere

Bármely témáról, amellyel foglalkozni szeretne, ossza meg velünk!

Minden alkalommal, amikor befejezzük az AMA-t, nagyon csodálkozunk és lenyűgözzük, hogy közösségünk milyen lelkesen szeretne többet megtudni rólunk. Mint korábban említettük, további AMA-munkamenetek folytatódnak. Ha bármilyen nagyszerű ötlete van a témáról, amelyet áttekinthetünk, kérjük, nyugodtan ossza meg velünk közösségi média csatornáinkon. Legközelebb boldog kereskedés!

Kövesse az OKEx-et:

 

https://twitter.com/OKEx

 https://www.facebook.com/okexofficial/

 

https://www.linkedin.com/company/okex/

 

https://t.me/OKExOfficial_English

 

https://www.reddit.com/r/OKEx/

 

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner