AMA összefoglaló: Mantra DAO társalapító és tanácsos, John Patrick Mullin

Szeptember 3-án az OKEx meghívta John Patrick Mullint, a Mantra DAO társalapítóját és tanácsos tagját egy AMA-ülésre a Telegram közösségünkkel. Az AMA-nál vendégünk áttekintést adott a projektről, a decentralizált pénzügyi ökoszisztémában elfoglalt helyéről és főbb jellemzőiről. Ez az összefoglaló tartalmazza az adott ülés kérdéseit és válaszait.

Bemutatkozik, és egy kis megértést ad a közösségünknek arról, hogy milyen üzleti háttérből származik, és hogyan alkalmazta a Mantra DAO-n belüli szerepeire?

Eredetileg az Egyesült Államokból származom, de majdnem az elmúlt 10+ évet külföldön töltöttem, alapképzésemet Spanyolországban végeztem, első mesterképzésemet Németországban, másodikat Sanghajban. Kettős mesterképzést szereztem az Econ és menedzsment szakon.

2017-ben teljes munkaidőben csatlakoztam a kriptotérhez, de 2015 óta aktív voltam, és 2013-ban megvettem az első Bitcoinomat (sajnos csak néhányat). 2018-ban Hongkongba költöztem, és a HK elindítása előtt segítettem egy kriptotőzsde és tanácsadó cég felállításában. egy amerikai engedéllyel rendelkező brókercég irodája, amely az egyetlen SEC engedéllyel rendelkezik digitális értékpapírok terjesztésére Will Corkinnal együtt.

Ezt követően csatlakoztam a Rio DeFi csapatához tanácsadóként, és legutóbb a Mantra DAO, a tétre, hitelezésre és irányításra összpontosító DeFi DAO, valamint a Polkadot ökoszisztéma felépítésére és elindítására koncentráltam. Szakterületeim az üzletfejlesztés, az adománygyűjtés, a jelképes közgazdaságtan, és a mindennapjaimban a Mantra DAO működésével és stratégiájával foglalkozom..

Sok oda-vissza intézem az intézményi befektetőinket, a PoS-projektekkel való partnerséget, hogy validátor lehessek, és cserélek listákat. 

Tehát azoknak a tagjainknak, akik még nem ismerik a projektet, tudna nekünk nagyon magas szintű áttekintést adni arról, hogy mi a Mantra DAO, és milyen versenyelőnyt jelent a DeFi tájban?

Persze. A Mantra DAO egy olyan DAO, amely teljes mértékben az OM zsetontulajdonosok irányítása alatt áll, így a felhasználók pénzügyi megtérülésben részesülhetnek megtakarításainkban (azaz tétjeinkben) és hiteltermékeinkben való részvételük révén, valamint az OM zsetont használhatják az irányításban való részvételhez és a szavazáshoz. az ökoszisztémán és a platformon belüli változásokról.

Ezenkívül hírnevet szerezhet ebben a rendszerben a belső Karma Protokollon keresztül, amely egy olyan rendszer, mint a kredit pontszám, így fokozottabb gazdasági előnyöket kaphat, például olcsóbb hitelfelvételi kamatlábakat, alacsonyabb részvénydíjakat, alul fedezett hiteleket és egyéb szórakoztató dolog.

Ihletet merítettünk számos vezető DeFi projektből, és mindegyikből készítettünk darabokat, hogy valóban egy átfogó tokenizált DeFi platformot készítsünk, amely rendelkezik egyfajta kriptobank összes alapvető elemével, de játékos tapasztalattal rendelkezik a Karma Protocol és Mantra Pool lottójáték. És mindez szép csomagolásba van kötve a Mantra, OM és Karma zen-szerű márkanévvel.

Kérem, mondja el, hogy DAO-ja egyedülálló módon hogyan profitál a nyitott finanszírozásból a mai és a holnap gazdaságában?

Ami azt illeti, azt hiszem, az emberek látták, hogy a hagyományos bankrendszer vagy hozzáférhetetlen a fejlődő világban élők számára, vagy éppen nem hatékony – és szörnyű tapasztalatokkal kell megküzdeniük. Úgy értem, ma éppen egy órát töltöttem a banknál, mert sajnos még mindig nem vagyok 100% -ban kriptográfiai kiadás az életemben. Teljes fájdalom volt, és annyi időt vesztettem el.

A hagyományos és a kriptofinanszírozás terén szerzett tapasztalatainkat egy nyitottabb és átfogóbb rendszer kifejlesztésére fogjuk felhasználni, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy a világ minden tájáról és engedély nélkül hozzáférjenek az alapvető pénzügyi szolgáltatásokhoz, amelyek az embereket megérdemlik – biztonságos hely a megtakarításhoz a pénzét, és jogos kamatlábat kereshet, hitelhez és hitelekhez való hozzáférést stb.

81 országból körülbelül 1000 ember vett részt IMO-nkban (vagyis az első tagsági felajánlásban), és jelenleg, a TGE-től két hét elteltével közel 9600 címünk van, amelyek az OM jelzőt tartják … ez igazán csodálatos!


Ezenkívül számos termékünk nem őrizetbe vett jellege emeli a fokozott biztonságot. Mint mondják, nem a kulcsait, nem az érméit.

Meg tudná mondani, mikor várja a tét élőben való megjelenését, és mely funkciók és / vagy ösztönzők fogják izgatni a korai alkalmazókat és tulajdonosokat?

Kétféle tétünk lesz. az egyik az, ahol a csereprogramok futnak a központosított cserepartnereinkkel. Ennek rögzített THM-je lesz, és ugyanazokat a tétfeltételeket fogja követni, mint a láncos tétet. Jelenleg a Bithumb Global és a BitMax közvetítés alatt áll, és jelenleg mintegy 40 millió OM-t vesznek igénybe.

Arra számítunk, hogy ez a szám még magasabb lesz, mert a közeljövőben elindítjuk az OM részesedését az OKEx-szel.

Közösségünk ezt kérte, és dolgoztunk az OKEx csapatával, és egy nagyon fantasztikus tétprogramot fogunk bevezetni az OKEx felhasználók és közösség számára.!

Ami a natív on-chain láncolást illeti, az elkövetkező hetekben több különböző PoS lánc számára egyszerű tétet fogunk bevezetni.

Készüljön fel legalább öt partnerségi és érvényesítői bejelentésre a következő 2 héten (adjon vagy vegyen el néhány napot). 

Ez elkülönül a DOT és a KSM tétjétől, amelyekről lépésről lépésre osztjuk meg a Mantra DAO csomópontjaink jelölését, hogy natív token staking jutalmakat szerezzünk. Röviddel ezután további OM tétjutalmakat adunk láncról láncra.

Hiteltermékei az ökoszisztéma nagy részét képezik majd a Mantra számára. Tudna áttekintést adni az ehhez kapcsolódó háromfázisú bevezetési tervről és arról, hogy miért teszi ezt így?

Többfázisú hiteltermékünk lesz, amely magában foglalja mind a Makerhez hasonló, de többláncú több eszköz fedezetű saját hitelezési protokollt, mind a Karma Protokollon keresztül alul fedezett hitelezést, valamint egyéb hitelezési protokoll integrációkat..

Az Ethereum hozamgazdálkodást a Polkadot ökoszisztémába is be fogjuk vinni azáltal, hogy integráljuk a Compound, Aave és más top ETH-kölcsönzési / gazdálkodási protokollokkal közvetlenül a platformunkra..

Egy másik jó tulajdonság, amiről nem beszélünk annyira, az a "folyadékbefogás" és a DeFi lendkerék koncepció. Itt a felhasználók tulajdonképpen tokenizálhatják a kapcsolt eszközeiket, létrehozva annak származékát, amely lehetővé teszi az eszköz szabad kereskedését és használatát, mindeközben megőrizve a PoS lánc hálózati biztonságát.

Tehát megteheti például a DOT-ját, amely a DOT + OM-ben komoly jutalmakat fog keresni, akkor összekötheti velünk a DOT-ot, és létrehozhatja a derivatívát (omDOT), amelyet kölcsön lehet kölcsönözni, akár kereskedni is lehet, vagy vásároljon több DOT-ot vagy más eszközt, hogy visszaszerezze és több DOT + OM-t szerezzen.

Természetesen meg kell oldania a szerződést a visszatérítéshez és az összes jutalom igényléséhez, de ez lényegében így működik, és ezt megteheti bármilyen tétellel rendelkező eszközzel (például az öt partnerség eszközeivel, amelyeket a következő hetek).

Az XTZ, a BAND, a KAI, az SRM, az ATOM, a KAVA, a TOMO, a LUNA stb. Mind nagy potenciállal rendelkező PoS projektek, és mindegyiket megvizsgáljuk.

Hogyan profitálnak az OM jelző birtokosai az ökoszisztémában? Milyen hatalommal bír a kormányzási modellen belül az egyének? Miért olyan vonzó és mik az alapvető követelmények a részvételre??

Ez rendkívül fontos számunkra, különösen azért, mert a "közösség által irányított" platformon, és lényegében a múltban azt tapasztaltuk, hogy a DAO-k különösen nem ösztönzik a szavazást, vagy a folyamat rendkívül bonyolult ahhoz, hogy egy átlagember részt vegyen a.

Szeretnénk a DeFi-t a tömegek számára elkészíteni, és lehetővé tenni, hogy mindenki hallhassa hangját, függetlenül attól, hogy rendelkezik 1 OM-mal vagy 1 millió OM-vel.

Ezért a rendszerünkben csak a OM részvényeinek használatát követeljük meg a felhasználóktól, hogy szavazhassanak, de akár 1 OM esetén is.

Minden érintett OM egy szavazatot képvisel a Mantra DAO rendszeren belül.

Az OM-tulajdonosok, akik az OM-ben részesednek, javaslatot tehetnek a Mantra DAO ökoszisztémájának megváltoztatására, beleértve, de nem kizárólag az alábbiak változását:

  • Kamatlábak
  • OM inflációs szint
  • Ökoszisztéma-támogatások
  • További tőkeinstrumentumok hozzáadása
  • További hitelezési termékek hozzáadása

Még a Mantra DAO Alapítványt is úgy strukturáltuk, hogy maga az alapítvány kedvezményezettjei legyenek az OM jelzőtulajdonosok

Még csodálatosabb lesz, amikor a Mantra DAO csomópontjaink az első ötben lesznek minden blokkláncban, amelyet a jövőben validálunk, és jelentős mennyiségű jutalmat generálnak a DAO számára.

Egyébként ez minden belső lánc belső célkitűzése – a top 5 érvényesítő!

Közösségi kérdések

Van-e érme-visszavásárlási / visszavásárlási rendszere, vagy token-írási terve, hogy növelje az OM-token értékét és vonzza a befektetőket befektetésre?

Ez nagyon jó kérdés. Tehát számos olyan funkcióval rendelkezünk, amelyek a visszavásárlási és égési modellt követik. Ez a Mantra Pool-tal kezdődik, ahol a felhasználók 1 OM-t égethetnek, hogy egy belépőt kapjanak a poolba. Mivel az OM ára folyamatosan növekszik, előfordulhat, hogy értékelnünk kell a bejegyzéshez elégetendő OM mennyiségét. Ezenkívül a felhasználóknak le kell égetniük az OM-t a CDP-k (azaz a fedezett adósságpozíciók) nyitásához és bezárásához a stablecoin hitelfelvételhez. És végül: a Mantra DAO a jutalmak 50% -át is napi szinten felhasználja az OM visszavásárlására a nyílt piacon.

Mi volt a projekted eddigi legnagyobb mérföldköve? Mi a terv a következő néhány évben?

Úgy gondolom, hogy rengeteg elképesztő sikert értünk el, bár hihetetlenül rövid idő alatt. A masszívan túlfizetett IMO-tól kezdve a csodálatos indításig és a tőzsdei bevezetésig, több mint 11 tőzsdén, beleértve az OKEx-et is, két héten belül, valamint a Substrate Builders programba történő felvételig, amely a Parity és a Web3 által üzemeltetett ökoszisztéma-inkubációs program. További információkat olvashat itt.

És természetesen az is elképesztő, ha két hét alatt közel 10 000 cím birtokolja az OM jelzőt. Biztos vagyok benne, hogy még több egyéni tulajdonos van odakint, tekintve, hogy sokan részt vesznek a cserékben.

Milyen előnyökkel járhat a PoA konszenzusmechanizmusok a DeFi számára a PoS és a PoW konszenzusmechanizmusokhoz képest??

Jelenleg a RioChain, az a lánc, amelyre építünk, egy PoA modell, de gyorsan halad egy decentralizáltabb PoS modell felé. Szilárdan hiszünk a flippelés koncepciójában, ahol a PoS-érmék hálózati értékei a közeljövőben elhomályosítják a PoW-érméket. Futtatunk egyébként egy ellenőrzőt is az RFuel-hez, mint a Genezis egyik validátorához.

Ez utóbbi napokban figyeltem az OM-t, és jelentősen megnőtt, szerinted ennek köszönhető? Megkezdődött-e az örökbefogadás a tőke megszerzésével?

Azt hiszem, számos fő tényező van arra, hogy miért nőtt a token követésünk az elmúlt napokban / hetekben:

  • Nagy számú érintett (kb. 40 millió OM van bevonva).
  • Növeli a láthatóságot – például tőzsdei bevezetés olyan nagy tőzsdéken, mint az OKEx.
  • A Polkadot projekteket körülvevő hype – ennek oka, hogy az ERC-20-zal ugyanazon a napon indítottuk a DOT átvitelét. Nem véletlen volt.

Miért használja még mindig az Ethereum blokkláncot OM-tokenekhez, miközben annak lassú a sebessége??

Tehát részben válaszoltam erre a fentiekre, de lényegében a jelenlegi OM token egy ERC-20 verzió, amelynek pusztán az a célja, hogy a tokent befektetőink kezébe juttassa, és előfeltételként tegye őket a téthez. Amint a RioChain mainnet elindul a következő hónapokban, áttérünk mainnet érménkre.

Hol lehet OM-t vásárolni?

Jelenleg több mint 11 tőzsdén szerepelünk, de úgy gondolom, hogy az OKEx remek kiindulópont, mivel ott szerepelünk.

Mondja el nekünk a 2020-ra vonatkozó terveit, min dolgozik jelenleg, és kibővíti-e a nagy tőzsdék listáját?

Jelenleg a platformunk első verziójának bevezetésén dolgozunk, amely kezdetben a tétre összpontosít, majd a RioChain élőben történő egyszerű on-chain irányítás következik. Ezután elindítjuk hitelezési platformunkat és további szolgáltatásainkat, mint például a Mantra Pool és a Karma.

Részletesebb műszaki ütemtervet fogunk kiadni és a közeljövőben bevezetünk, valamint továbbra is többet osztunk meg technológiai fejlődésünkről, amikor megnyitjuk kódbázisunkat a nyilvánosság előtt, és többet megtudunk a fejlesztő csapatról, amely keményen dolgozik a jelenetek.

Közösségi vezérelt projektként hogyan tudnám hozzájárulni a kvótámhoz a sikeréhez? Van globális nagyköveti programja vagy beutalási jutalmazási rendszere? Hozok-e valamilyen hasznot a tartásból??

Igen, van egy nagyköveti programunk, amelyet tanácsunk tagja, Will Corkin és stratégiai tanácsadónk, Nick Krapels professzor tervez. Kérjük, figyeljen további híreket a programmal kapcsolatban is!

Milyen szerepeket játszik a Web3 Alapítvány a Mantra DAO-ban? Senki nem ér el önmagában értéket, ugye kérem ossza meg partnereivel a siker érdekében?

Tehát, amint az egyik kérdésben elmondtam, a Parity és a Web3-mal dolgozunk a Substrate Builders inkubációs programon keresztül, amelybe befogadtak minket. A Mantra DAO-nak még nem kell pályáznia a Web3 Foundation támogatására, de ezt az év vége előtt tervezzük megtenni.

Úgy látom, hogy a Mantra DAO közösség növekszik, de hogyan segíthetnek a felhasználók? Hogyan járulhatunk hozzá kvótánkhoz az Ön sikeréhez?

A közösség sokféleképpen segíthet nekünk, és az első lépés, hogy támogatjuk a csomópontjainkat azáltal, hogy a vagyonát rájuk ruházzuk át, hogy tőzsdei jutalmakat szerezzünk. Ezenkívül a felhasználók segíthetik a támogatást azzal, hogy megszerzik az OM-t, és részt vesznek az irányítási és szavazási folyamatban. Minél több a közösségi visszajelzés, annál jobb véleményünk szerint. Természetesen bárki segíthet, ha megosztja híreinket és közleményeinket, és szilárd szószólója számunkra az űrben!

Ezt az interjút az érthetőség kedvéért szerkesztettük.

Kövesse az OKEx-et

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map