Az OKEx válasza a koronavírusra: három hónapos frissítés a COVID-19 pandémiára

Amikor március – ami sokak számára örök hónapnak érződik – lezárul, szerettük volna tájékoztatni a közösséget arról, hogy vállalatként hogyan közelítettük meg a COVID-19-et.

Földrajzilag a mi székhelyünk Máltán van, az operatív irodánk pedig Hongkongon kívül működik. Csapattagjaink vannak a világ más országaiban is.

A vállalat egészében január közepén kezdtük meg a vírusra adott válaszunk végrehajtását.

Március 30-ától kezdve különösen Hongkongban újjáéledtek a COVID-19 fertőzések. Válaszul a város az szigorítás társadalmi távolságtartó intézkedések és súlyosabb karanténintézkedések mérlegelése enyhe esetekben.

A vírus elleni küzdelem Ázsiában még nem fejeződött be, miközben a világ nagy része még csak most kezd mobilizálódni.

Ezekben a bizonytalan idõkben minden eddiginél fontosabbnak tartjuk az átláthatóságot és az információk, tapasztalatok és tanácsok megosztását, hogy biztonságban és egészségben tartsuk magunkat és a körülöttünk lévõket..

Hogyan reagál az OKEx a koronavírusra? Mikor hajtották végre először a választ?

A vírus kitörése Ázsiában megkezdődött, és belső globálisan a globális irodáinkban otthoni munkavégzést folytattunk. Ez megint január közepén volt, közvetlenül a kínai újév kezdete előtt.

Napi egészségügyi jelentéseket is végrehajtottunk, és arra kértük majdnem 1000 munkatársunkat, hogy kövessék nyomon és rögzítsék egészségi állapotukat a vállalati kommunikációs rendszerben. A lépés arra törekszik, hogy csapatunk minden esetre megkapja a szükséges támogatást és orvosi ellátást.

Örömmel jelentjük, hogy eddig egyetlen OKEx alkalmazott sem kapott vírust – és reméljük, hogy így is megmarad.

Ezen túlmenően, mint sok (valószínűleg a legtöbb) más vállalat, a vírus-válasz politikánk magában foglalja a munkával kapcsolatos utazások korlátlan felfüggesztését.

Mi az OKEx víruskezelésének ütemterve?

Ezen a ponton nincs konkrét idővonalunk – ez attól függ, hogyan alakul a helyzet.

A múlt hétig például részlegesen megnyitották irodáinkat Hongkongban, a helyi törvényeknek és irányelveknek megfelelően. Ha az alkalmazottak úgy érzik, hogy be kell lépniük az irodába, maszkot, fertőtlenítőszert és fertőtlenítőszert biztosítottak számukra, és az irodát rendszeresen fertőtlenítik.

A sűrűség alacsony szinten tartása érdekében minden részleget arra kértek, hogy csapattagjainak legfeljebb 30 százaléka működhessen egyszerre az irodában.


Ebben a szakaszban azonban továbbra is óvatosak vagyunk. A múlt héttől kezdve a vállalat visszatért a 100% otthoni munkavégzésre, figyelembe véve a vírus legutóbbi fejleményeit lokálisan és globálisan.

Befolyásolja-e a vírus az üzleti műveleteket?

A rövid válasz nem. Tekintettel cégünk techorientált jellegére, napi tevékenységünk valóban nem szakadt meg. Szerencsénk, hogy távolról egyszerűen kezelhetjük a megbeszéléseket és a feladatokat.

Mivel az OKEx munkaereje természeténél fogva decentralizált és immár teljesen távoli, mindig igyekszünk lehetővé tenni a rugalmasságot, hogy az alkalmazottak a nagyobb vállalati elképzeléseknek megfelelően, túl sok mikrogazdálkodás nélkül végezhessék saját feladataikat..

Csevegésekben tartjuk a kapcsolatot és rendszeresen folytatunk videohívásokat az osztályokon belül, hogy mindenki ugyanazon az oldalon maradjon.

Megtanult-e valamit a csapat az átmenetből??

Emberi szempontból az OKEx egyik alapvető értéke, hogy az egység az erő – és ezt az értéket az elmúlt hónapokban végignéztük. Az OKEx közösségen belül fizikai elkülönülésünk ellenére segítjük egymást.

Például arra ösztönzik az alkalmazottakat, hogy szükségleteikkel, például orvosi ellátásukkal, ételükkel, maszkjaikkal, stb. Hangot adjanak csapatuknak és vezetőségüknek, és munkatársaik, amikor csak lehetséges, segítséget nyújthatnak.

Üzleti szempontból nem sokkal az otthoni munka végrehajtása után a csapatok rájöttek, hogy heti hívásokat kell létrehozni – ideális esetben videóval -, hogy naprakészek maradjanak egymás munkájáról és előrehaladásáról..

Eddig a legtöbbünk számára jól működik, mivel jobban megismerjük egymást és jobban tudatában vagyunk egymás munkájának. A rendszeres ellenőrzések szintén fokozzák az osztályok közötti együttműködést.

Ami leginkább hiányzik az irodai környezet nélkül?

Általában a vállalati hangulat továbbra is pozitív, és az emberek hálásak a rugalmasságért. Bár hiába vagyunk technológiai cégek, időbe telt, mire alkalmazkodtunk egy új, érintés nélküli munkakörnyezethez.

Noha nem kell az irodában lennünk a munka elvégzéséhez – más néven technikailag bárhol dolgozhatunk a laptopunkon – sokan határozottan hangoztatták, hogy hiányzik a kapcsolattartás a kollégákkal, mint a személyes találkozás során. arc elkötelezettség a találkozók során.

Általában a személyes találkozók hasznosak ahhoz, hogy azonnal elolvashassák egymás reakcióit. Kezdetben néha kicsit tovább tartott, mint amikor az irodában voltunk, hogy elérjük és megválaszoljuk a kollégákat.

Március 18-án az OKEx vezérigazgatója, Jay Hao levelet írt a közösségnek arról, hogy a cég hogyan reagál a vírusra.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map