Az OKEx vezérigazgatója megválaszolja a felhasználók kérdéseit a legutóbbi kivonási szünettel kapcsolatban

Itt vannak Jay Hao Ask Me Anything (Telegram – OKEx AMA sorozat) kiemelt eseményei

Jay Hao, az OKEx vezérigazgatója november 26-án csatlakozott az OKEx Telegram hivatalos csatornájának élő Ask Me Anything üléséhez, és megválaszolta a több mint 27 000 tag által feltett kérdéseket..

A csevegés célja az volt, hogy kapcsolatba lépjen az OKEx közösséggel, és foglalkozzon a platform közelmúltbeli szüneteltetésével – amely azóta folytatódik. Az OKEx most visszatér a szokásos módon – bár, ahogy Jay kifejti, a „szokásos üzlet” kissé másképp néz ki.

Az OKEx éveken át bizalmat épített azzal, hogy változatos és folyamatosan fejlődő termékcsomagot kínál, szoros kapcsolatot épít ki a felhasználói közösséggel, és mindenekelőtt az iparág vezető biztonságát nyújtja.

Az AMA során Jay megköszönte az OKEx felhasználóinak hűségüket és támogatásukat, miközben megfelelően elismerte a bizonytalanságot, amelyet a visszavonási szünet okozott.

Mi történt és mit tesznek az ilyen helyzet megelőzése érdekében a jövőben? Ezekre a kérdésekre és még sok másra válaszolt Jay az AMA-ban – amelynek kiemelését az alábbiakban mutatjuk be -, amikor arról beszél, hogy ez a kihívás miként hozott létre még erősebb „szokásos üzletet” az OKEx-nél.

Üdvözöllek, Jay! Nehéz időszak volt az OKEx felhasználói és munkatársai számára az elmúlt hetekben. Óriási kihívásnak voltünk kitéve. Úgy tűnik azonban, hogy minden pozitív irányba mozdult el. Elmondaná, mi történt pontosan? Hogyan befolyásolta a platform működését?

Jay: Ez mindannyiunk számára kihívásokkal teli idő volt – de különösen a felhasználóink ​​számára. Bár soha nem kellett aggódniuk eszközeik biztonsága miatt, mivel többször megnyugtattuk őket, hogy minden pénzeszköz biztonságban van, a bizonytalansággal kellett megküzdeniük, mivel nem tudtunk pontos időpontot megadni nekik, hogy mikor történjenek a kivonások. A bizonytalanság kellemetlenségeket és stresszt okozhat, ezért csak elnézést kérhetünk. Nagyon hálásak vagyunk felhasználóinknak folyamatos támogatásukért, és erősebbé és jobbá válunk velük együtt.

Az OKEx tőzsdén végzett összes többi művelet nem változott. Folytattuk a "üzlet, mint általában" megközelítés az egész felfüggesztési időszak alatt, miközben az OKEx kockázatkezelési rendszerének fejlesztésén dolgozik a felhasználói eszközök védelme, a Bitcoin Cash keményvilla támogatása, az új eszköz (azaz a BCHA) felsorolása, valamint a Bitcoin Cash tulajdonosok pénztárcáinak airdropping tokenjei között..

A kereskedési tevékenység érthető csökkenését tapasztaltuk a tőzsdén. Számos támogatást és bátorítást kaptunk azonban felhasználóinktól is – nemcsak üzenetek útján, hanem akkor is, amikor a vezető platformok adatait nézzük meg, például a ferdeséget. A visszavonások szüneteltetése ellenére az OKEx erősen tartotta magát a legjobb BTC határidős tőzsdék között, és a BTC határidős ügyleteinek nyitott kamatát tekintve továbbra is az első számú származékos tőzsde..

Továbbá folytattuk az új projektek felsorolását, és tárgyalásokat folytatunk olyan új vállalatokkal, amelyekkel partneri kapcsolatban állunk annak érdekében, hogy tovább építsük az OKB ökoszisztémáját és javítsuk platformunk felhasználói élményét. Tudjuk, hogy sok ügyfél bizalmát érintette bennünk, ezért őszintén elnézést kérünk ezért. Munkánk innentől kezdve egyértelmű: Fenntartjuk elkötelezettségünket a felhasználók bizalmának visszaszerzése és annak biztosítása érdekében, hogy az OKEx továbbra is a digitális eszközök befektetésének és kereskedelmének választott platformja maradjon.


Örülök, hogy folytatódott az OKB ökoszisztéma-fejlesztése, valamint a tőzsdén folytatott összes többi művelet változatlan maradt a kivonási felfüggesztés alatt. Mi a véleményed erről az incidensről, és mit gondolsz, hogy az OKEx-nek tovább kellene indulnia innen, hogy növelje a kriptográfiai kereskedelem közösségének a platformba vetett bizalmát?

Jay: Úgy gondolom, hogy az eset számos nagyon fontos szempontot emelt ki. Néhány gyengeséget tárt fel belső folyamatainkban, amelyeket most rendületlenül javítunk. Mindazonáltal az infrastruktúra és a biztonság erősségét is kiemelte – abban, hogy meg tudtuk őrizni az összes felhasználói eszközt, valamint folytathattuk a műveleteket a tőzsde minden más funkcióján..

Az OKEx-en kívül az eset rávilágított a kriptovaluta-piac lejáratára – ami tükröződik a BTC és más főbb eszközök árában, mivel ellenállnak a híreknek. Megtudtuk azt is, hogy az OKEx ügyfelek mennyire támogatóak és hűségesek, és mennyire magas szintű bizalom maradt platformunkban. Nem csak nagylelkű jutalomprogramokkal fogunk köszönetet mondani nekik, hanem reméljük, hogy helyreállíthatjuk a bizalom elvesztését is.

Továbbá tovább javítjuk a felhasználói élményt, új termékeket és szolgáltatásokat kínálunk, és meghallgatjuk az ügyfelek visszajelzéseit. Amellett, hogy az OKEx vezérigazgatója vagyok, van egy másik nagyon fontos munkám a tőzsdén, amely az ügyfélszolgálat vezetője. Rendszeresen egyenként beszélek az ügyfelekkel, hogy azonosítsák fájdalmaikat, meghallgassák javaslataikat, és felgyorsítsák ötleteiket és igényeiket a termékfejlesztési folyamatunk révén..

Hogyan tervezi hosszú távon kezelni a forró pénztárca és a magánkulcs-tulajdonosok kérdését?

Jay: Még egyszer elnézést kérünk minden kellemetlenségért, és arra törekszünk, hogy folyamatosan javítsuk a belső folyamatokat annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhassunk elő hasonló helyzeteket. Őszintén értékeljük türelmét.

Hadd kezdjek válaszolni a kérdésére azáltal, hogy foglalkozom néhány téves állítással, amelyeket a biztonsági és pénztárca-kezelő rendszerünkkel kapcsolatban tettünk:

  1. Forró pénztárca rendszerünk multisig mechanizmust alkalmazott és fog mindig használni az engedélyezéshez.
  2. Minden magánkulcsnak – igen, több magánkulcs-birtokosunk is van – biztonsági másolata. Soha nem fog elveszni vagyon a magánkulcs birtokosával kapcsolatos előre nem látható események miatt.
  3. A visszavonási szünet nem volt összefüggésben a platformunk technikai problémáival.

Tovább haladva a lehető legátláthatóbbak szeretnénk lenni a közösségünkkel, és ez az eset arra késztetett bennünket, hogy belső fejlesztéseinken számos javulást tegyünk. A magánkulcs-kezeléssel kapcsolatos friss információk a következők:

  1. Privát kulcs generálása
  2. Privát kulcs biztonsági mentése
  3. A fő magánkulcs engedélyezése
  4. A biztonsági mentés titkos kulcsának engedélyezése

Itt van egy pillantás legújabb forró pénztárca mechanizmusunkra:

Kérjük, látogasson el a következő oldalra további részletekért, beleértve a biztosítékok és feltételek listáját:

https://www.okex.com/wallet-security

Miután az OKEx bejelentette a visszavonás felfüggesztését, jelentések érkeztek a láncon belüli tranzakciók nyilvántartásairól, amelyek szerint továbbra is van némi on-line kimenet az OKEx-től. Ez aggasztóbbá tette a felhasználókat és az egész kriptopiacot, mint valaha. A pletykák nyilvános kijelentésekkel való cáfolása helyett miért nem jelentené be az OKEx közvetlenül az összes pénztárca címet és on-chain tranzakciót? Nem lenne ez átláthatóbb módja annak, hogy a felhasználók nyomon kövessék a helyzetet?

Jay: Az OKEx pénztárca címeinek egy részét nyilvánosan megjelölték harmadik féltől származó blockchain felfedezők és csatornák. Azonban néha a csatornák rosszul jelölik meg a többi pénztárca címét, mint a pénztárca címeinket – ami a múltban pánikhoz vezetett. Egy ideje kommunikálunk ezekkel a csatornákkal, egyesével a hibás jelentések kijavítása vagy eltávolítása érdekében.

Az elkövetkező hónapokban új csere-átláthatósági tervet indítunk, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármikor szorosan figyelemmel kísérjék a pénztárca címeit.

A pletykák szerint a közelmúltbeli visszavonás felfüggesztése a kínai hatóságok pénzmosással kapcsolatos vádjának eredménye volt. Hogyan lehet enyhíteni a felhasználók aggályait ezekkel a pletykákkal kapcsolatban?

Jay: Az iparág egyik legkorábban létrehozott platformjaként az OKEx az egész világon a szabályozási keretek szigorú betartásának előfeltétele. Ez az egyik fő elvünk. Ha pénzmosásban vagy más gyanús illegális műveletekben veszünk részt, nem tudunk növekedni ezzel az iparral.

Amint azt számos korábbi közlemény megállapította, a vizsgálatnak nincs kapcsolata az OKEx-szel. Létrehoztuk, végrehajtottuk és tovább finomítjuk a pénzmosás, a terrorizmus finanszírozása és a kereskedelem elleni küzdelmet. & Gazdasági szankcióprogram a kezdetektől fogva a robusztus és megfelelő digitális eszközök kereskedési platformjának biztosítása érdekében. Szeretnénk elősegíteni a legális, átlátható üzleti tevékenységet és erős hírnevet fenntartani ügyfeleink, szabályozóink és a digitális eszközipar körében.

A visszavonások újbóli megnyitásával ezt hallottam felhasználói jutalomprogramok sorozatát készítette elő. Jay, tudnál mondani még valamit?

Jay: Bocsánatkérésünk kifejezése és hű felhasználóink ​​bizalmának megköszönése érdekében számos kompenzációs és jutalmazási programot indítunk.

Az első a Happy Friday Reward Program lesz. Azoknál a felhasználóknál, akik betétet raktak, zsetont tartottak vagy kereskedtek abban az időszakban, amelyben a kivonásokat lezárták, az OKEx a teljes szerződéses díjainak 20% -át ösztönző alapba helyezi, amelyet egyszeri kifizetésként bocsátanak ki a felhasználóknak a következők alapján: eszközeik és tranzakciós feltételeik. Az eszköz súlyának kiszámítása kettős lesz az OKB tulajdonosok számára.

Másodszor, lemondunk a szolgáltatási díjakról és visszatérítjük a felhasználóknak. Azoknak a felhasználóknak, akiknek eszközei meghaladták a 10 000 USDT-t a 2020. november 24-i 00:00 (HKT) bejelentés előtt, legalább 100 USDT és legfeljebb 1000 USDT közötti jutalékkártyát bocsátanak ki.

Minden platformfelhasználó számára továbbra is minden pénteken további határidős és örökös swap ügyleti díj-jövedelem-ösztönzőket bocsátanak ki, és az OKB-tulajdonosoknak mindig lehetőségük lesz megduplázni az OKB eszközsúlyának kiszámítását.

Zárásként az OKEx protokoll és eljárások felülvizsgálata folyamatban van, és ez folyamatos folyamat lesz. A hasonló platformzavarok jövőbeni elkerülése érdekében a továbbhaladó tényezők változatos listáját folyamatosan értékelni kell.

Jay és az OKEx teljes csapata őszinte háláját fejezi ki a közösségnek türelmük és hűségükért a szünet alatt. A csapat tudja, hogy ki kell érdemelni a bizalmat, és megfelel a kihívásnak.

Mivel a kriptográfia továbbra is egyre inkább a mainstreambe kerül, az OKEx alázatosan az OKB ökoszisztéma kiépítésére, a termékkínálat javítására, a közösséggel való pozitív kapcsolattartásra és a platform felhasználói élményének további javítására összpontosít..

Az OKEx továbbra is szilárdan elkötelezett a legfelső szintű kereskedési platform megvalósítása iránt, és továbbra is megbízható és elismert vezető marad az iparban.

Kövesse az OKEx-et

 https://twitter.com/OKEx

 

https://www.facebook.com/okexofficial/

 

https://www.linkedin.com/company/okex/

 

https://t.me/OKExOfficial_English

 

https://www.reddit.com/r/OKEx/

 

https://www.instagram.com/okex_exchange

Webhely: https://www.okex.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map