Az OKEx vezérigazgatójának beszélgetése: Utánfeltöltés – Hogyan értékeljük a Bitcoin piacot

A Bitcoin végül harmadszorra megfeleződött. Tudom, hogy sokan kíváncsian várják, hogy a BTC ára felfelé vagy lefelé mozog-e. A korábbi elbeszélésekből ítélve közép- és hosszú távon emelkedni fog, de nem sokkal a felére csökken. Ma szeretném megosztani véleményemet a legfontosabb on-line és piaci adatokkal kapcsolatban a piaci hangulat és az árvonzatok értékeléséhez.

Merüljünk be.

1. Egyedi aktív címek

A hálózati aktivitás általános szintjének és a Bitcoin értékelésének egyik leghatékonyabb on-chain mutatója az egyedi címek. Megmutatja, hogy hány cím vett részt a blokkláncon végzett tevékenységek küldésében vagy fogadásában.

A felezés utáni időszakban az egyedi cím folyamatos növekedése kritikus fontosságú a BTC rally megtartásához. Nagyobb szám azt jelezheti, hogy több felhasználó tranzakciót folytatott a hálózaton, így magasabb értékelést és magasabb BTC-árat eredményez. A május 10-i zuhanás után azonban nem történt észrevehető növekedés az egyedi aktív címek számában, ami megmagyarázhatja, hogy a BTC ára miért most 8000 dollár körül mozog.

2. Hash Rate és hálózati nehézségek

Egy másik nyom, amelyre a felezés után figyelni kell, a hash rate és a nehézség. Mivel a felére csökkentik a bányászok jutalmát 12,5 BTC-ről 6,25 BTC-re, a bányászat jövedelmezőségére várhatóan növekszik egy lefelé irányuló nyomás, annak ellenére, hogy mind a hash arány, mind a nehézség a felezés előtt szinte elérte minden idők csúcspontját. Az, hogy a bányászok hajlandóak-e számítási teljesítményüket a hálózatba felosztani, döntő mutatója a BTC árának. Ha magabiztosak, az ár emelkedni fog, vagy fordítva.

Nem meglepő, hogy a hash arány 12 órával a felezés után 15% -kal csökkent néhány régi bányagép (esetleg az Antminer S9) leállítása miatt. Ami pedig a jelenlegi szintre való visszatérést igényli, az az árváltozástól függ. Ha gyorsan emelkedik, akkor a teljes hálózat kivonatolási aránya is gyorsan visszapattan.

3. A HODLer nettó pozíciójának változása

Nagyon csodálom a HODLer-eket – ők a Bitcoin igazi hívői, hisznek a kriptóban, amikor senki más nem. Ezért a BTC árával kapcsolatos álláspontjuk valószínűleg egy másik kulcsfontosságú mutató a befektetők számára a felezés utáni piac értékelésében, különösen középtávon, mivel a BTC felhalmozódása és csökkenése közvetlenül tükrözheti a HODLerek és a bálnák hangulatát.

A Glassnode adatai azt mutatják, hogy a BTC HODLer nettó pozíciója nyolc egymást követő héten keresztül pozitív maradt a felezés előtt. Mivel ez a tendencia folyamatosan zajlik, azt gondolom, hogy a HODLerek rövid időre továbbra is bullishak maradnak, miután megfeleztek.


4. Tőzsdei kereskedelem volumene

A közösségi elem a kriptopiac egyedülálló része, jelzi, hogy a közösség miként látja a Bitcoint a felezés utáni időszakban. Ez a hiányos információs táj erősítheti a befektetők hajlandóságát arra, hogy a hangulatuk alapján hozzanak kereskedelmi döntéseket.

Amikor a BTC piacot bullish piacnak tekintik, akkor több befektető lép be a piacra a tőzsdékből. A tőzsdei BTC-egyenleg azonban éppen most érte el a 6 hónapos mélypontot, és a közeljövőben nem számítunk nagy volumenre (csakúgy, mint a FOMO 2017-ben történt). Amint azt a BTC-ár tükrözi, a kereskedők rövid távon sem olyan pozitívak, mint azt várták.

5. MVRV arány & NVT jel

Az MVRV arány segít megjósolni a BTC árát, megmondva nekünk, hogy az eszköz túlértékelt-e vagy alulértékeli-e a jelenlegi piaci felső határt, azáltal, hogy elosztjuk a piaci értéket (MV) a realizált értékkel (RV). Ha az MVRV 0 és 1 között van, akkor a piac átlagosan alulértékelt.

Mindössze 4 nappal a felezés előtt a Santiment adatai azt mutatták, hogy a BTC MVRV aránya 0,99-nél állt. Mit szólsz a mához? A Bitcoin MVRV aránya meghaladja az 1-t, annak ellenére, hogy a felére csökkent csökkenő tendencia van, ami kissé túlhúzott és túlbecsült.

Egy másik mutatóból az is kiderül, hogy a bitcoin piacot túlértékelik. Az NVT jel a hálózati értékre utal az elmúlt 24 óra teljes USD-tranzakcióinak mennyisége alapján. A rövid távú vásárlást fontoló kereskedők számára a modell azt sugallja, hogy a realizált ár és a 200 hetes átlag alapján gyors profitra van lehetőség..

Jelenleg az NVTS csökkenő tendenciát mutat.

Tehát mit gondolsz? Ossza meg velünk gondolatait a BTC áráról a felezés utáni időszakban!

Kövesse az OKEx-et:

Webhely: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map