Az OKEx vezérigazgatójának beszélgetése: Miért ne félne a kriptopénzektől

A Bitcoin 10 évvel ezelőtti születése óta az emberek többsége szkeptikusan fogadja ezt az új technológiát és annak értékét. Ugyanakkor a világ kormányai mindent megtettek annak érdekében, hogy megpróbálják előírni a kriptográfiát, miközben a hagyományos piaci befektetők, mint Warren Buffett, továbbra sem veszik figyelembe annak fontosságát. Miért nem hajlandók elfogadni a kriptot??

Úgy gondolom, hogy a kiváltó ok az, hogy több szempontból félnek a kriptográfiától.

1. Nem érted hogyan működik

Hacsak nem vagy kriptográfus, mint én, megértjük, hogy a több ezer kriptovaluta miért okoz zavart a legtöbbben. De maradjon itt velem – a kriptográfia megértéséhez először el kell dobnia minden meggyőződését a hagyományos pénzügyi rendszerről, és át kell ölelnie ezt a vadonatúj technológiát és annak decentralizált peer-to-peer digitális pénzét.

A bizonytalanság és a félreértések a legfőbb okok, amelyek megakadályozzák az embereket abban, hogy megbízzanak a kriptovalutákban, különösen akkor, ha a média szereti elmesélni a keserű történeteket arról, hogy néhányan veszítenek az ingatag piacon. Végül is mi árul jobban, mint a “Bitcoin-buborék” ropogása? Az a tény, hogy a legtöbb ember egyszerűen nem érti a kriptográfia működését, ezért azt értékelik, hogy értéktelen, kockázatos befektetés vagy „illegális pénz”.

Elsöprő információs világban élünk, és nehéz számunkra válogatni, melyek igazak és hamisak. Ezért a saját kutatás és az információk ellenőrzése fontos képesség a túléléshez. Mielőtt arra a következtetésre jutna, hogy „a Bitcoin egy átverés”, talán megpróbálhatja elolvasni Satoshi fehér könyvét, vagy google-ben keresgélheti a mögöttes technológiát, hogy többet megtudjon róla. A tudás minden alkalommal történő keresése, amikor új találmány jön létre, segít felzárkózni a világ többi részéhez. Ki tudja, mit fog nyerni a folyamat során?

2. Úgy gondolja, hogy a kriptográfiának nincs igazi értéke

Hallottam, hogy sok ember vitatta, hogy a kriptónak nincs igazi értéke az aranyhoz képest, hogy végül a kriptó őrület lassan kihal, és csak annyit hagysz, hogy értéktelen számok lennének a képernyőn.

Számomra ugyanez állítható azzal, hogy az arany vagy a fiat pénz egy nap is értéktelen lehet, ha abbahagyjuk a hitet bennük. Az arany belső értékkel rendelkezik régóta fennálló története, szűkössége miatt, valamint tartós és szinte lehetetlen kovácsolni. De a crypto sem ellenőrzi ezeket a négyzeteket? Rövid, 10 éves múltja ellenére a kriptográfia is kevés (a Bitcoin száma 4 évente csökken a felére csökkentve), sokkal tartósabb, mivel nem kell szó szerint hordoznia őket (egy forró / hideg pénztárca fogja megcsinálni) , és decentralizált jellege miatt mindenképpen lehetetlen kovácsolni?

Az arany, a fiat és a kriptográfia közötti különbség az, hogy az utóbbit nem lehet fizikailag megtartani és használni. Előfordulhat olyan nap, amikor a fiat is elveszíti értékét, nézze meg Venezuelát és 9585,5% -os hiperinflációs rátáját (2019 decemberében). Az arany és a fiat értékes, mert bízunk bennük. Bízunk abban, hogy valódi értékük van, hogy felhasználhatjuk fizikailag és digitálisan arra, amire vágyunk. Hasonlóképpen bízunk abban, hogy a kriptográfia valódi értékkel bír, és abban rejlik hitelesség és a bizalom nélküli, cenzúra nélküli főkönyvi rendszer, amelyet a fiat pénznemek valószínűleg nem fognak elérni.

Gondolhat a kriptográfiára, például hitelkártyák vagy online banki szolgáltatások használatára, amelyek kihozzák a tranzakció fizikai aspektusát. A digitális tranzakciók első bevezetésekor mi is szkeptikusak voltunk, de ahogy a társadalom egyre inkább digitalizálódik, most mindenkinek legalább 3 hitelkártya van a pénztárcájában, és aki nem szereti használni az Apple Pay szolgáltatást?

3. A kormányban bízunk

A kriptográfia másik gyakori félelme, hogy semmilyen hiteles hatóság, bank vagy kormány nem bocsátja ki őket, és az emberek gyakran kényelmetlenek és bizonytalanok, ha vagyonukat egyetlen kormány sem védi. A Crypto.com és a The Economist nemrégiben végzett felmérése szerint a válaszadók 54% -a mondta, hogy megbízik a kormány által kibocsátott digitális pénznemekben. De nem ez a nagyszerű a kriptóban, hogy teljesen decentralizált és senki nem tudja manipulálni? Ne felejtsük el, hogy a fiat devizákat a központi bankok ellenőrzik, amelyek esetleg politikai testületek és kormányok befolyása alatt is lehetnek.


Ahogy a kriptográfia folyamatosan gyorsul, néhány kormány megkezdte saját digitális pénznemének feltárását és kibocsátását is, például a Kínai Népi Bank bejelentette DECP-jének a héten történő közzétételét. Észtország, Japán, Palesztina, Oroszország és Svédország szintén arra törekszik, hogy elindítsa saját nemzeti kriptóját. Talán ez megalapozhatja hitét a kriptóban?

4. A kripto túl ingatag

Igen – a kriptográfia ingatag befektetés. áruk drámaian pumpa vagy emelkedhet néhány perc múlva, például a Bitcoin árának hirtelen zuhanása márciusban, 4000 dollár alá csökkenve 2 nap alatt. Még "Nincs fájdalom, nincs nyereség", ez is elbűvöl bennünket a befektetésekben, mivel ez kockázatot jelent. Vegyük példának a híres Bitcoin-t, ha ártörténetét nézzük, észrevettétek volna, hogy az állandó ingadozás a szokás, akárcsak a hagyományos tőzsde. A márciusi utolsó csúszást követően a Bitcoin ma már 7 000 dollárra rúgott, és az ár várhatóan emelkedni fog, ha májusban a felére csökken és egyre ritkább lesz. A volatilitás nem démon, amikor befektetés előtt saját kutatásokat végez, és mindig betartja a kockázati határt.

A kripto a pénzügy jövője

A készpénz nélküli és digitális világ felé tartunk, amely drasztikusan megváltoztatja mindennapjainkat, és a kriptovaluták az egyik mozgatórugó. Miért kell korlátoznia magát abban, hogy higgyen ebben a forradalmi technológiában, amely jelentős növekedési potenciállal rendelkezik??

Kövesse az OKEx-et:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map