DeFi-kompatibilitás: Kripto-kölcsönzési innovációk átfogása

Az OKEx-nél folyamatosan a jövőbe tekintünk – és úgy gondoljuk, hogy ez decentralizált finanszírozást jelent.

Az üzenet terjesztése érdekében vezérigazgatónk, Jay Hao új virtuális OKExDeFi Kerekasztal beszélgetés-sorozatot tart a különböző iparágak vezetőivel, hogy megvitassák a DeFi fejlődését, meglátásaikat és jövőbeli terveiket.

Ebben a kerekasztal-beszélgetésben Jay interjút készít Stani Kulechovval, az Aave alapítójával és vezérigazgatójával. 2017-ben Stani kiadta az ETHLend-et, amely az egyik első DeFi DApps, amelyet valaha készítettek. Azóta küldetésének tekinti, hogy az Aave Protokollon keresztül létrehozzon egy eszközt egy nyitott, átlátható és méltányos pénzügyi ökoszisztéma számára.

Itt vannak a kerekasztal legfontosabb kiemelései.

Jay Hao: Aave nemrégiben leszállási engedélyt szerzett az Egyesült Királyságban. Ezért van egy fiat átjáró a weboldalon, és használna harmadik féltől származóakat?

Stani Kulechov: Elektronikus pénzengedélyt kaptunk, így az ötlet: Az Aave protokoll decentralizált, de mi azt akarjuk tenni, hogy belépési pontokat hozzunk létre a decentralizált protokollokba, és segítsük az embereket a fiatból a kriptóba, vagy befizetni az Aave-be jegyzőkönyv. Célunk tehát, hogy növeljük az általános alkalmazást, és közelebb hozzuk egymáshoz a fintech és a decentralizált technológiákat.

Jelenleg két átjárót használunk. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy az elektronikus átutalás, vagy az úgynevezett IBAN-átutalás Európában, és a hitelkártyák átvétele az Aave-be történő betétekig. Valójában az Aave-be történő befizetéshez nem mindig kell befizetnie – csak A tokent vásárolhat, amikor befizet az Aave-be. Például 100 USDT-ért cserébe 100 A USDT-t kap. Ez az A USDT kamatozó USDT, amely algoritmus szerint növekszik az egyenlegében. Ez egy az egyben azzal, amit ott befizet, tehát így megnézheti, hogyan növekszik az egyenlege. Ez azt is jelenti, hogy eljuthat bármely olyan piacra, ahol az A jelzőket forgalmazzák, és csak megvásárolhatja őket. Akkor engedély nélküli hozzáféréssel rendelkezik egy globális megtakarítási számlához. Ez nagyon klassz dolog, különösen, ha olyan országban tartózkodik, ahol magas az infláció. Ha van átjárója a fiatból az A zsetonokba, akkor alapvetően csak erre van szüksége.

Jay Hao: Nagyon izgalmas hírek vannak itt – hamarosan megjelenik az Aave v2! A tranzakciós díjak optimalizálása és egyéb funkciók mellett az Aave v2 együtt fog működni egy ingatlan tokenizáló céggel, a RealT-vel, és nyitott magánpiacokat támogat mindenféle tokenizált eszköz számára. Mi az oka ennek a lépésnek, és hogyan értékeli a valós eszközök szerepét a DeFi-ben?

Stani Kulechov: Ez egy érdekes kérdés, mert szilárdan hiszek a dolgok tokenizálásának gondolatában – hogy egyre több eszközünk lesz tokenizálva, ami azt jelenti, hogy értéket veszünk a való életből, és láncra helyezzük, elérhetővé tesszük. és mindenki számára engedély nélküli a számlázás, vagy az érték kereskedése vagy fedezetként történő felhasználása.

Mivel az Aave hitelezési protokoll, célunk ennek a valós eszközfedezetnek a felhasználása és a likviditás felszabadítása belőle. Célunk, hogy ezeket a tokenizált tulajdonságokat fedezetként használjuk az Aave-ben, egy külön pénzpiacon, külön kockázati paraméterekkel és kiigazításokkal. Az ötlet az, hogy bárki is birtokolja ezeket – és által "birtoklása," Úgy értem, hogy birtokában vannak ezeknek a tulajdonságoknak a tokenjei – valójában kölcsönözhetnek ellenük stabil árucikkeket. Ez lehetővé teszi, hogy a valós eszközállományból saját tőkét vegyen ki.

Úgy gondolom, hogy még több lépést fogunk látni ebben az irányban, mert a blokklánc térben a legfontosabbat, a dollárokat jelképeztük. Annyi tokenizált dollárunk van, és elég széles. Szerintem természetes lépés továbblépni és olyan dolgokat jelképezni, amelyek még nem voltak.

Jay Hao: Mit remélsz, mi mást tehetnek az OKEx-hez hasonló központosított játékosok a DeFi tér elősegítése érdekében?

Stani Kulechov: Nos, azt gondolom, hogy a centralizált piaci szereplőknek nagyon sok lehetőség kínálkozik a DeFi felfedezésére. Szeretném látni a DeFi és az Aave-hez hasonló protokollok befizetését, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy decentralizált módon érdeklődjenek.

Határozottan úgy látom, hogy a decentralizált technológiák azok a csomópontok, amelyekben mindenki részt vehet. Ez jó alkalom a központosított cserék részvételére is. Mindenképpen nagyon bullish vagyok, hogy a központosított központok nagyon nagy részét képezhetik a DeFi-nek, és nagyon fontosak az olyan infrastruktúrák számára, mint a felhasználók fedélzetén.


Jay Hao: Javasoljon egy szót a DeFi jövőjének leírására – és miért?

Sztani Kulechov: Azt mondanám "engedély nélküli" – nemcsak a DeFi használatának képességeként, hanem arra, hogy bárki építhessen a DeFi-re.

Bárki, a világ bármely részén, létrehozhat néhány érdekes DeFi-pénzlegót bármilyen protokoll – például mondjuk Aave és valami más – használatával, és csak ráépítheti saját protokollját, és eltávolíthatja a hagyományos hatékonyságot. Nagyon szeretem ezt az ötletet, hogy mindenki megengedheti a dolgok építését és a dolgokhoz való hozzáférést. Úgy gondolom, hogy ez a számomra a DeFi legnagyobb értékű javaslata.

Csatlakozzon csatornáinkhoz, hogy többet tudjon meg a blokkláncról és a kriptovalutáról & DeFi:

Jay Hao, az OKEx vezérigazgatója

OKEx Hivatalos

https://www.instagram.com/okex_exchange/

Köszönet az OKExDeFi Kerekasztal vendégünknek:

Stani Kulechov, alapító & Vezérigazgató @Aave

https://twitter.com/stanikulechov

https://uk.linkedin.com/in/stani-kulechov-361284132

Aave

https://twitter.com/AaveAave

https://www.linkedin.com/company/aaveaave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map