Egyetemes piacra jutás: A decentralizált pénzügyi szerződések ereje

A 10. OKExDeFi Kerekasztal összefoglalója, az UMA társalapítójával, Hart Lamburral

Az OKEx-nél folyamatosan a jövőbe tekintünk – és úgy gondoljuk, hogy ez decentralizált finanszírozást jelent. Az üzenet terjesztése érdekében vezérigazgatónk, Jay Hao új virtuális #OKExDeFi kerekasztal beszélgetés-sorozatot tart a különféle iparágak vezetőivel a DeFi előrehaladásának, meglátásainak és jövőbeli terveinek megvitatására..

Ebben a kerekasztal-beszélgetésben Jay interjút készít Hart Lamburral, az UMA társalapítójával. 2013-ban a Lambur társalapította az Openfolio személyi pénzügyek nyomon követési platformját, amelyet 2017-ben egy pénzügyi tervező cég vásárolt meg. Most az UMA pénzügyi szerződésekkel és orákulum-tervezéssel foglalkozó kutatócsoportját vezeti.

Itt vannak a legfontosabb kiemelések a Kerekasztal.

Jay: Számomra az UMA infrastruktúrának tűnik pénzügyi szerződések megkötésére az Ethereumon. Hogyan működnek a pénzügyi szerződéssablonok a különböző pénzügyi termékek testreszabásához egy láncban?

Hart: Tehát, ha általában a pénzügyi termékekre gondolsz – ma szinte minden pénzügyi szerződést szerződésnek tekintek -, ma a fiat világban azt mondanám, hogy szinte mind olyanok, mint a jogi szerződések. Nagyjából minden termék így néz ki. Tehát, ha biztosításról van szó, akkor nyilvánvaló, hogy ez a szerződés Ön és a biztosító között, ahol valamilyen esemény esetén kifizetést kap. Ha fedezeti alap vagy, és valamilyen típusú csereügyletet vagy származtatott ügyletet folytat, akkor ez nyilvánvalóan egy szerződés az Ön és partnere között bizonyos pénzügyi kifizetésekre. Még egy közvetítői számlával rendelkező magánszemély esetében is azt állítom, hogy a közvetítői számla az a számla, amely a felhasználó nevében állományt tart, és ez a magánszemély és az a közvetítői számla között jogi megállapodás van, amely szerint joguk van az ilyen személyek tulajdonjogához. készletek.

Tehát, amit valójában próbálunk megtenni a DeFi-ben, az az, hogy átírjuk ezeket a szerződéseket úgy, hogy azokat egy blokkláncon érvényesítsék, és ne a jogi infrastruktúrán érvényesítsék. A gondolkodás másik módja az, hogy névtelenül végrehajtják őket – és így nem vagyok képes perelni a szerződésem másik oldalán lévő személyt, hogy rábírhassam arra, amit én akarok. A szerződések mögött álló gazdasági ösztönző programok érvényre juttatják őket, hogy az emberek azt csinálják, amit akarnak. Tehát valóban azt nézzük, hogy az UMA miként próbálkozott azzal, hogy csak ezt csinálja – azaz infrastruktúrává tesszük, hogy megkönnyítsük ezeket a pénzügyi szerződéseket, megfelelő ösztönző struktúrákkal, amelyek arra kényszerítik a szerződés résztvevőit, hogy teljesítsék a mivel a gazdasági érdekükben áll.

Jay: Mindenki arról beszél, hogy a valós eszközöket bevezetik a blokkláncok megbízhatatlan tokenizálásába. UMA ugyanezt csinálja – és meg tudja-e magyarázni egyszerűen a mögötte álló mechanizmust??

Hart: Az emberek egy ideje a valós eszközök tokenizálásáról beszélnek. Mindkétféleképpen válaszolok a kérdéseire – hogyan használhatja az UMA-t egy valós eszköz létrehozására, és külön-külön azt is, hogy szerintünk az emberek milyen érdeklődést mutatnak az ilyen típusú eszközök iránt.

Először is, hogyan csinálod ezt, vegyük az arany példáját. Tegyük fel, hogy szeretnénk létrehozni egy tokent, amely aranyat követ. A szintetikus token valójában nem arany. Ez egy pénzügyi szerződés, amely az arany árát hivatott tükrözni. Az UMA rendszer erre történő felhasználásával létrehozhat egy szerződést, amely sok struktúrában hasonlít a MakerDAO szerződéseinek működéséhez. Ha szintetikus arany jelzőt akarok létrehozni, folytathatom, és egy csomó biztosítékot bezárhatok egy szerződésbe. Tegyük fel, hogy az arany jelenleg 1000 dollárt ér. 120% -ot – tehát 1200 dollárt – vagy többet tehetek be. Például az USDT-t egy intelligens szerződésbe foglalom, és képes vagyok egy szintetikus arany szerződés megkötésére, és mint jelképes szponzor az a követelményem, hogy a fedezetrátát legalább 120% -on tartsam. Ezt az arany jelzőt aztán eladhatom és eladhatom ERC-20 jelzőként, amely egy uncia aranyat képvisel – és mivel én vagyok a token szponzor, ennek a tokennek az alkotója mindig fenntartja ezt a felesleges biztosítékot. Ha ezt az arany jelzőt vásárolná, akkor tudja, hogy azt mindig legalább az a dollár megfelelő összege fedezi, amelyet az arany megér. Bumm! Megvan a szintetikus arany jelzőnk – és ezt bármivel megteheti, és nagyon hatékonyan megteheti ezt a felbecsülhetetlen keretrendszert használva, amely rendelkezik minimális oracle hívásokkal és minimális rezsivel ahhoz, hogy valóban létrehozzon ilyen típusú eszközöket.

A második kérdés – a „akarják ezt a felhasználók? – Valójában kevésbé vagyok meggyőződve arról, hogy a felhasználók valós eszközöket akarnak egy blokkláncon. Infrastruktúránk kiválóan működik létrehozásukhoz, de azt kell mondanom, hogy a legtöbb kriptográfiai felhasználó ma kriptográfiai vagy kriptográfiai dolgokat szeretne. Nem vagyok biztos abban, hogy a piac még eléggé fejlődött-e olyan helyen, ahol a felhasználókat a valós eszközök érdeklik. Örülnék, ha itt bizonyítanák tévedésüket, de csak azt gondolom, hogy az emberek iránt érdeklődő dolgok típusát nézve sokkal jobban érdekli őket a kriptográfiai termékek vagy a stabil áruk gyártása, mint a szintetikus arany.

Jay: CeFi és DeFi – mi legyen a legjobb kapcsolatuk az Ön szemében? Mit javasolna, hogy az OKEx tegyen többet a DeFi tér elősegítéséhez?

Hart: Személyes véleményem szerint a DeFi-nek infrastruktúrának kell lennie. A DeFi-nek olyannak kell lennie, mint az új típusú innovációk pénzügyi termékeinek és pénzügyi szerződéseinek létrehozásához használt vízvezeték és szerszám.

Az OKEx-hez hasonló tőzsdék innovációval léptek fel és léptek kölcsönhatásba ezekkel a szempontokkal. Bízik az OKEx márkájában, a tapasztalatokban és felhasználói bázisában. Nektek van terjesztésetek. Felhasználói vannak. A platform újításai tulajdonképpen az ügyfelek. Olyan helyre akarnak menni, amelyben megbíznak, és hozzáférhetnek ezekhez a természetes termékekhez és szolgáltatásokhoz.


Jay: Igen, pontosan. Szerintem inkább két dimenzió közötti híd. Az egyik dimenzió a DeFi, a másik a valós világ. Ez egy rés, és az OKEx CeFi-ként érkezik a rés áthidalására.

Hart: Igen. A hasonlatnak azért van értelme, mert a hagyományos pénzügyekben infrastruktúrája van. Gondoljon az ETF-ekre vagy a befektetési alapokra, és az ilyen alapok támogatására létező infrastruktúrákra. Vagyonkezelők vagytok, akik valójában e pénzügyi termékek gyártói. A Blackrock létrehozza ezeket az alkalmazásokat, de valójában nem vásárolhat ETF-eket közvetlenül a Blackrock-tól. Ehelyett ezeket az ETF-eket swapoktól, Fidelity-től, brókerektől vagy a Robinhood-tól vásárolja meg. Ezek a brókercégek a front-end. Úgy gondolom, hogy ez a minta nagyon jól működik, és azt is látom, hogy ez a fajta minta valóban méretezi a DeFi-t.

Tudod, néhányan a DeFi-ben valóban nem értenek egyet velem ebben, de úgy gondolom, hogy a cserék használata átjáróként ennek a szakadéknak az áthidalására, amiről beszélsz, és a DeFi-t infrastruktúrának használom mindezen termékek létrehozásához, számomra úgy tűnik, hogy logikus út előre a térben.

Ezt az interjút az érthetőség kedvéért szerkesztették és tömörítették.

Csatlakozzon csatornáinkhoz, ha többet szeretne megtudni a blokkláncról, a kriptovalutáról és a DeFi-ről:

Jay Hao, az OKEx vezérigazgatója

OKEx Hivatalos

Köszönet #OKExDeFi Kerekasztal vendégünknek:

Hart Lambur, társalapító @UMA

https://twitter.com/hal2001

https://www.linkedin.com/in/hartlambur/

UMA

https://twitter.com/umaprotocol

https://www.linkedin.com/company/umaproject/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map