Első év az OKEx KSH-ként – Alysa Xu: Három trend átalakítja a gazdaságot

Alysa Xu, az OKEx stratégiai vezérigazgatójának levele az OKEx első évfordulója alkalmából

Kedves OKEx felhasználók,

Egy évvel ezelőtt, 2019. április 1-jén, ez volt az a nap, amikor beléptem az OKEx-be, és megkezdődött a teljes munkaidős kriptográfiai utam. A kriptovalutákban rejlő lehetőségeket érdemes felfedezni. A folyamatos versenyek közepette minden nap váratlanul sok kihívás ellenére a kriptográfia határozatlansága sértetlen, mivel erősen hiszek az egész iparban és az OKEx-ben.

A kriptotérben sok minden történt tavaly. A piac a medvepiac aljáról pattant fel. További cserék megkísérelték kripto származékokat kiaknázni. A decentralizált finanszírozás (DeFi) kezdett kialakulni. Az OKEx integráltabb kriptovaluta-tőzsdévé vált termékeinek, vállalkozásainak, márkaépítésének és tehetséggondozási stratégiáinak optimalizálásával is. Fektettünk technológiáink és termékeink korszerűsítésébe, miközben elősegítettük a közösség növekedését, a vertikális integrációt és a globalizációt. A piaci likviditás fejlesztése mellett négy kulcsfontosságú üzletágon keresztül is diverzifikáltuk kínálatunkat, nevezetesen a fiat gateway-t, a kriptovaluta-kereskedelmet, a kriptográfiai eszközkezelést és az OKEx Akadémiát, amely kielégíti a felhasználóink ​​különböző igényeit a kereskedési utak különböző szakaszaiban. Gyakran mondom, hogy sok kártya van az ujjunkon, és a saját tempónkban haladunk előre. 2019 negyedik negyedévétől felgyorsítottuk termékinnovációinkat és új vállalkozások fejlődését. 2020 első néhány hónapjában az általunk bejelentett termékek és intézkedések valóban az iparág vezetői.

2020 azonban szokatlan idő. A COVID-19 járvány súlyos csapást mért a globális gazdaságra. A koronavírus lezárásai közepette a világ keresleti és kínálati oldala egyaránt csillapodott. A globális likviditási válság súlya alatt a globális részvények, kötvények és nyersanyagok teljesítménye még a 2008-as pénzügyi zavarok alatt elért átlagok alatt is marad. A kriptovalutákat a gazdaság kiugró hatása is fenyegeti. A Bitcoin március 12-én villámcsapást látott, amely szinte az Antminer S9 bányászokat kényszerítette leállításra. Ezenkívül a rejtjelezési piac felső határa egyszer elérte a 120 milliárd USD alacsony szintet, ami közel 2018 végén. Ez a fekete hattyú ellensúlyozta az optimizmust a májusi Bitcoin felére. Ezért sokakban felmerülhet a kérdés, hogy merre halad tovább a kriptopiac.

A széles körben elterjedt vírus várhatóan legalább 2020 harmadik negyedévéig növekedést okoz, és a globális recesszió elkerülhetetlennek tűnik. A helyreállítás a globális kormányok által bevezetett ösztönző tervekkel párhuzamosan jön, de ez eltart egy ideig. A részvények 10 éven keresztül történő visszavásárlásával és osztalékelosztásával támogatott amerikai részvénypiac már nem marad bullish. Több tízezer vállalat számára ott a válság túlélése és a megfelelő változtatások a legfontosabbak.

Három kulcsfontosságú trend alakítja majd a koronavírus utáni gazdaságot

Hiszem, hogy ahol vannak kihívások, ott vannak lehetőségek is. Amikor a régi állandó állapot megszakad, új állandósult állapot alakul ki. Amíg a paradigma változik, a nemzetközi piacok átalakulása ellenére bizonyos tendenciák jelennek meg.

1. A technológia ösztönzi a gazdasági növekedést, és a digitális gazdaság átveszi a vezetést

A technológia átalakulása felgyorsul ebben a korszakban. A technológiai találmányok új hulláma, beleértve az 5G technológiát, a mesterséges intelligenciát, a big data-t, a blokkláncot és a dolgok internetét, korábban eljutott hozzánk. Különösen a blockchain technológia támasztja alá a társadalmi kreditrendszert, amely segít minimalizálni a gazdasági és társadalmi költségeket.

A vírus kitörése megváltoztatja a munkánk, a költekezés és a szórakozás módját. Ennél is fontosabb, hogy az offline-ról az online-re költözött extra igények által létrehozott hálózati forgalom és érték tovább gyorsítja a kriptográfia népszerűsítését.

2. A kriptopiac hosszabb bikaciklust fog élvezni, és gyorsabban visszapattan, mint a hagyományos piacok

Mivel a kriptopiac mérete kisebb, likviditása viszonylag érzékeny a tőkebeáramlásra. Ezenkívül néhány kriptovaluta, például a Bitcoin és az Ether, a legalacsonyabb szintről az ésszerű értékelési szintre emelkedik, miután visszavonult a 2017-es csúcsról. Míg a nulla közeli vagy nulla ráta környezet valószínűleg megmarad, a befektetők a következő ciklusban a kriptovaluták magas hozampotenciáljához fordulnak, amelyek népszerű befektetési eszközzé válnak..

Visszatekintve a Bitcoin történetére, 2009 elején hozták létre, körülbelül fél évvel a 2008-as pénzügyi válság után, és csak 2010-ben kezdték el kereskedni vele, később pedig később más kriptográfiai eszközökkel. Ezért az egész kriptopiacot eddig soha nem tesztelte globális pénzügyi válság. A jelenlegi visszaesés a valaha volt legnagyobb kihívás a kriptográfia számára, de úgy gondolom, hogy végül erősíteni fogja a teljes kriptográfiai gazdaság rózsás kilátásait.

2020 elején erre számítottam 1) A globális háztartások 20% -a kriptovalutákat osztana ki befektetési portfóliójában az év végéig; 2) A kriptográf származékok kereskedési volumene megduplázódna, és 3) A nyilvános láncalapú DeFi alkalmazások gyors fejlődésnek indulnának. A komor piac ellenére biztos vagyok benne, hogy a kriptográf származékok és a DeFi továbbra is a legnagyobb figyelmet fogják felhívni. A Bitcoin a világjárvány után az eszközök egyik fő típusává válik. Csak idő kérdése, hogy a benchmark kriptográfia a világ 20% ​​-ának vagy annál több háztartásának beruházásait vonzza.


3. A globális kihívás új iparági vezetőket fog szülni

Minden válság után új iparági vezetők jelennek meg. Arra számítok, hogy a világjárvány és a gazdasági visszaesés erőforrásokat és tőkét vezet a biztonságos menedék felé történő elmozduláshoz. Az elosztott üzleti modell gyors elfogadására fizikai korlátok miatt kerül sor. Az online koordináció és a vállalatok közötti megosztott alkalmazottak a radarunkon lesznek. Új üzleti szervezet némán formálódik.

A vállalkozóknak mindig az innováció élvonalában kell maradniuk, és azonosítaniuk kell a legfontosabb trendeket. Nemcsak a kockázatokat kell azonosítaniuk, hanem gyakorlati célokat is fel kell állítaniuk a változásokhoz való alkalmazkodáshoz. Mint a modern menedzsment atyjaként tisztelt Peter Drucker elmondta: “A turbulencia idején nem a turbulencia a legnagyobb veszély, hanem a tegnapi logika szerint cselekszik.”

A SARS 2003-as járványakor 500 Alibaba alkalmazott kénytelen otthon dolgozni, de szolgáltatásaikat ez nem érintette. Végül sikerült túlélni a válságot, és létrehozták Taobaót, Kína legnagyobb online piacterét, amely több mint 10 éve vezeti a kínai e-kereskedelem nagy hullámát.

Ebben a kritikus időben a világ számos szegletéből több mint 1000 OKernek sikerült online együttműködni és 30% -os hatékonyságnövelést elérni. Stratégiák, intézkedések, technológia és tőke tekintetében nagyon felkészültek vagyunk az üzleti és tehetségbővítésre. Úgy gondolom, hogy 2020 mérföldkő lesz az OKEx és az egész blokklánc-ipar számára.

Felkészültünk a jövőre

A rendszerarchitektúránk és a szerver teljesítményének korlátai miatt a rendszer késleltetésével és a rendelésállomány késéssel kapcsolatos problémákat tapasztaltunk a múltban. Ezek a tapasztalatok arra késztettek minket, hogy társainknál több időt és költségvetést fordítsunk az informatikai rendszerek teljesítményének és a termékélmény javítására. Büszke vagyok arra, hogy erőfeszítéseink meghozták eredményüket. 2019. október 26-án mi voltunk az egyetlen kriptotőzsde, amely nem szenvedett késést és gyors összeomlást a szélsőséges piaci volatilitás alatt. 2020. március 12-i fekete csütörtök alatt rendszerünk a minimális időeltolódás ellenére nulla visszafizetést ért el az összes kriptovaluta esetében. Egyik nettó nyereséggel rendelkező felhasználónk sem volt kénytelen bezárni pozícióit.

A nyilvános kommunikáció hiánya korlátozta a kívülállók megértését az OKEx-ben a múltban. Megtanultuk a leckét, és több kommunikációt kezdeményeztünk különböző csatornákon keresztül. Az elmúlt évben Jay Hao és én minden nap kapcsolatba léptünk és kapcsolatba léptünk a felhasználóinkkal a Twitteren és a Weibón számos interjú és AMA-ülés mellett, hogy kommunikáljuk az OKEx-en végzett munkánkat, hogyan törekszünk termékeink biztonságára, stabilitására és megbízhatóságára. valamint az innováció terén való előrelépés.

Termékcsapatunk óriási erőfeszítéseinek köszönhetően az USDT-s határidős határidős ügyleteink és az örökös swapügyletek, az opciók, a tét, a C2C hitelezés, az állami lánc stb. Független fejlesztésében, hogy mostantól egyablakos ügyfelekké válhassunk kivételes minőségű kriptovaluta termékek.

Köszönjük ügyfélszolgálatunknak, nemzetközi ellenőrző csapatunknak és intézményi ügyfélcsoportjainknak, hogy az első alkalomkor mindig válaszoltak ügyfeleink igényeire. A profizmus és a hatékonyság terén elismert csapatok mindig ragaszkodnak magatartási kódexünkhöz, hogy minden problémát feltörjenek a felhasználóink ​​számára.

Marketing-, operációs és üzletfejlesztési csapatainknak köszönhetően minden eddiginél messzebb fordulunk a globális kereskedőkhöz, és jobban lokalizált szolgáltatásokat kínálunk a különböző háttérrel rendelkező felhasználók számára..

Köszönet funkcionális csapatainknak a belső irányítási rendszerünk folyamatos fejlesztéséért, amely szilárd alapot vetett további növekedésünkhöz.

A kérdésre, amire a szolgálatom első néhány hónapjában válaszoltam a legjobban, „miért választotta az OKEx-et?” Nagy bizalommal válaszoltam: „Az OKEx a legjobb alapokkal rendelkező vállalat a kriptográfiai térben”. Lehet, hogy sokan először nem értik, de azt hiszem, egyre többen értenek egyet velem.

Menj előre a vihar ellenére

A hagyományos pénzügyi szektortól a kriptotérig, a fintech kutatástól kezdő inkubációig karrierem minden mozdulata új kihívásokat jelent számomra a termék, az üzleti és a menedzsment ismeretek terén. Az OKEx-hez való csatlakozás a legfontosabb döntés, amit valaha tettem. Meggyőződésem szilárd, és nagy az ambícióm. Szilárdan hiszek abban, hogy a kriptográfia piaca milliárd dollárt tesz ki. Sőt, célunk az OKEx átalakítása több milliárd dolláros vállalattá. Valóban, vállalkozói gondolkodásmóddal dolgoztam az OKEx-nél. Minden nehézség ellenére soha nem fogom megbánni, amit átéltem, mindaddig, amíg jó tettek a vállalat és az ipar számára.

Nagy köszönet a felhasználóinknak a támogatásért és a motivációért. Továbbra is törekszünk a kiválóságra.

Nagy köszönet társainknak. Továbbra is fejlesztjük magunkat, és új magasságokba lendítjük az ipart.

Nagy köszönet a kriptográfia minden résztvevőjének, beleértve a médiát, a kutatókat, a fejlesztőket, a biztonsági szolgáltatókat és a befektetési vállalkozásokat. Remélem, hogy az egész iparágat továbbra is egy másik szintre emeljük.

Hálás vagyok, hogy elképesztő útnak indultam a kriptotérben az OKEx-szel. Az előttünk álló vihar ellenére legyőzünk és erősebbek leszünk.

Tisztelettel,

Alysa Xu

Stratégiai vezérigazgató, OKEx

2020. április 1

Kövesse az OKEx-et:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/okexofficial_en

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map