Eszköz szintézise: vadonatúj út a valós eszközök tokenizálásához

Az OKEx-nél folyamatosan a jövőbe tekintünk – és úgy gondoljuk, hogy ez a DeFi-t jelenti.

Az üzenet terjesztése érdekében vezérigazgatónk, Jay Hao új virtuális #OKExDeFi kerekasztal beszélgetés-sorozatot tart a különféle iparágak vezetőivel, hogy megvitassák a decentralizált pénzügyek terén elért haladásukat, meglátásaikat és jövőbeli terveiket..

Ebben a kerekasztal-beszélgetésben Jay interjút készít Jordan Momtazival, a Synthetix fő munkatársával. Jordánia segítette a Synthetix protokoll vezetését a fehér könyvtől a harmadik legnagyobb DeFi projektig a kriptóban. Ő vezeti a projekt műveleteit, és számos indítási és vállalati tapasztalattal rendelkezik, köztük a PayPal és a Singtel.

Itt vannak a kerekasztal legfontosabb kiemelései.

Jay: Amellett, hogy decentralizált módon biztosít láncszemléletet minden eszköznek, különösen a valós eszközöknek, a Synthetix lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ezen eszközök származékos termékeivel kereskedjenek – az árutól a részvényig. Hogyan növeli a Synthetix a felhasználók hozzáférését a hagyományos pénzügyi piacokhoz?

Jordan: Az első nyilvánvaló dolog, amiért valóban támogatunk, a platform engedély nélküli jellege. Decentralizált és fokozatosan decentralizálódik, de engedély nélküli. Nincs fiók-regisztrációs folyamat, nincsenek korlátozások – ez csak egy protokoll, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kölcsönhatásba lépjenek ezekkel az eszközökkel.

Magukon a szintetikus adatokon és az ezeken az eszközökön elérhető expozíción kívül bináris opciós felületet is építettünk. A bináris opció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felhasználják a rendelkezésünkre álló eszközöket, és nyilvánvalóan előrejelzéseket tegyenek bizonyos események vagy célok kimenetelére vonatkozóan. Építünk egy határidős platformot is, hasonlóan a dYdX-hez és egy csomó más közelgő decentralizált határidős platformhoz.

Arra törekszünk, hogy a decentralizált BitMEX legyünk, ezért valóban megpróbáljuk ezt a megoldást decentralizált és engedély nélküli módon eljuttatni a felhasználókhoz. Számos olyan termék létezik, amelyek vagy megvannak, vagy megvannak, és összességében az a téma, hogy engedély nélküli és minden láncolva van.

Jay: Majdnem egy hete a Synthetix Alapítvány véget ért, és most három DAO veszi át az irányítást: a ProtocolDAO, a GrantsDAO és a SynthetixDAO. Hogyan jelzik ezek a változások a Synthetix-kormányzás fázisváltását? Mit jelent a Synthetix közösség számára?

Jordan: Nagy mérföldkő volt ez a Synthetix számára – tehát a bejelentés nyilvánvalóan abban a pontban volt, amikor mindent végrehajtottak és átmentek … de ez egy jó ideje folyamatban lévő munka volt. Most három DAO-val rendelkezünk, amelyek három különböző támogatási területre terjednek ki.

Megvan a GrantsDAO, amely a közjavak finanszírozására szolgál – tehát vannak olyan emberek, főleg a közösség, akik ténylegesen részt vesznek a GrantsDAO-ban. A GrantsDAO alapvetően arról szavaz, hogy milyen projekteket támogat, amelyek szerszámokat építenek, vagy bármilyen más típusú ökoszisztéma-támogatást. A GrantsDAO segít abban, hogy elősegítse az ökoszisztéma fejlődését és eszközeit.

Megvan a ProtocolDAO, amely lényegében egy nyolc-nyolc multiseg, amely elvégzi az összes alapvető frissítést – tehát bármi köze van a frissítendő szerződésekhez vagy a termékek hozzáadásához, a ProtocolDAO-n megy keresztül, amely egy külön embercsoport.

A SynthetixDAO lényegében a kincstár. A Synthetix DAO az összes érintett csoportot finanszírozza, és alapvetően felelős az ökoszisztéma és maga az alapprotokoll finanszírozásáért.

Ennek az az oka, hogy ez fontos, hogy ez egy lépés a közösség bevonása felé a döntéshozatalba a frissítési folyamat során – és ez egy lépés a jelzőtulajdonosok valamilyen típusú szavazása vagy részvétele felé.


Jay: Mit remélsz, hogy a központosított játékosok, mint az OKEx, többet tehetnek a DeFi tér elősegítésében?

Jordan: A DeFi jelenleg viszonylag jól teljesít. Nyilvánvaló, hogy egyre inkább a kriptográfia kategóriájaként ismerik, de úgy értem, hogy az OKEx-hez hasonló csoportok száma és közönsége – jelenleg közel sem vagyunk ehhez.

A DeFi bármely projektjéhez szerintem az első a szoros együttműködés a megalapozott szereplőkkel – kiaknázva a srácok tudásbázisát, de megpróbálva a beépített platformokat is felhasználni a figyelem terjesztésére, mint az üzenetek bővítésére. és a DeFi-n belüli lehetőségek.

Úgy gondolom, hogy a kétféle világ – a decentralizált és a centralizált világ – között konvergencia lesz. Úgy gondolom, hogy az OKEx-hez hasonlóan nagyon sok oktatást és sok tudatosságnövelést szeretne végezni a DeFi valójában.

Jay: Javasoljon egy szót a DeFi jövőjének leírására – és miért?

Jordan: Egy szó … mondhatnám, hogy az lenne "egyedi." Úgy gondolom, hogy az ilyen típusú koordinációs játékok és koordinációs rendszerek még soha nem voltak ilyen méretűek. A DeFi összeállíthatósága, a termékek ráépítésének módja nagyon-nagyon egyedi. Elég izgalmas a közepén lenni.

Ezt az összefoglalót az érthetőség kedvéért szerkesztették.

Kövesse az OKEx-et

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map