IYO forradalom: Az innovatív DeFi farm mező

Összefoglaló a kilencedik OKExDeFi Kerekasztalról, amelyen az YFII közösség tagjai, Ahmed Alsayadi és Dovey Wan szerepelnek

Az OKEx-nél folyamatosan a jövőbe tekintünk – és úgy gondoljuk, hogy ez decentralizált finanszírozást jelent.

Az üzenet terjesztése érdekében vezérigazgatónk, Jay Hao új virtuális OKExDeFi Kerekasztal beszélgetés-sorozatot tart a különféle iparágak vezetőivel, hogy megvitassák a DeFi fejlődését, meglátásaikat és jövőbeli terveiket.

Ebben a kerekasztal-beszélgetésben Jay interjút készít Ahmed Alsayadival és Dovey Wannal, a DFI.money (YFII) közösség decentralizált autonóm szervezetének alapvető tagjaival..

Itt vannak a legfontosabb kiemelések a Kerekasztal.

Jay: Beszéljünk az YFII Vaultról és annak részvényjegyről, az iTokenről. Mi az iToken szerepe az YFII ökoszisztémában? Az iToken jövőbeli tervei?

Ahmed: Hadd mutassam be először a Vaultot.

A Vault olyan, mint egy aggregátor a kriptotérbe történő befektetéshez. Ha ebbe a boltozatba fektet be, akkor valójában megpróbáljuk megtalálni a legjobb befektetési lehetőségeket a térben, és ott befektetni. Például a hozamgazdálkodásban sok olyan projekt van, amelyet befektethet magába – de tudnia kell, hogy vannak kockázatok, ha önmagát fekteti be. Ha azonban csatlakozik a páncélszekrényhez, akkor ezt a pénzt olyan projektekbe fektetjük, amelyek valójában nem rendelkeznek állandó törvényekkel. Tehát csak betette a pénzét a páncélszekrénybe, és mi elvégezzük az ellenőrzést az Ön számára – így kevésbé kockázatos lenne, mintha saját magát fektetné be.

Az iToken ennek a tárolónak a részvényjele. Ha például letétbe helyezi a DAI-t, megkapja az iDAI-t. Ennek a boltozatnak a részesedése és az érdeklődés közvetlenül a boltozatba kerül, így amikor visszavonul, akkor az érdeklődésével együtt megkapja a DAI-t.

Az iToken forgalomképes, és most az OKEx támogatja. Köszönöm, OKEx – Azt hiszem, most vették fel az OKEx Earn-ba, hogy az OKEx-felhasználók is így befektethessenek.

Jay: Az YFII indítása a fair start tipikus példája. Az YFII-nek nincs bányászat előtti, ICO vagy fejlesztői jutalma. Az YFII megszerzésének egyetlen módja a likviditás biztosítása a pooloknak. Divatossá váljanak a vásárok indításai a DeFi területén?

Dovey: A vásárok bemutatói nem csak a DeFi-nek szólnak. A kiállítás a Bitcoin (BTC) alapvető szellemisége, valamint számos ilyen régi iskolai kriptó, például a Monero (XMR) és még néhány más. Tehát, mi nagyon jól ismerjük a koncepciót, mint Bitcoiners – és nagyon jól ismerjük a kifejezést "vásár indítása" amikor a munkabiztonsági bányászatról van szó, mert még 2013-ban sok kezdeti PoW-bányászat történt, és alapvetően, ha nincs előbánya, a token elosztás 100% -át elosztják a bányászok számára. 

Úgy gondolom, hogy a token terjesztések második generációját alapvetően kezdeti éremajánlatok hajtották végre. Az ICO-k problémája az volt, hogy ha csak visszatekintünk 2017-re vagy 2018-ra, akkor nagyon kevés szabályozás volt a térben és rengeteg információs aszimmetria volt. A korai befektetők sokkal több információval rendelkeztek, és sokkal több előnyük volt a költségalapon.

Sok lakossági befektetőnek vagy korai felhasználónak nincs tisztességes hozzáférése. Mint már korábban mondtam, a vásárok indulása nem az eredményről szól. A hozzáférés feletti méltányosságról és az esélyegyenlőségről szól. Az ICO generációjában nem volt egyenlő esély. Tehát úgy gondolom, hogy a fair-launch mozgalom valójában a régi iskola rejtjelezési világának reneszánszát jelenti – ezért gondolom, hogy nemcsak a DeFi közösség, hanem általában az egész kriptovaluta közösség vonzerejét is gyorsan kivívta..


100% -osan támogatom a vásár indítását, mert a vásár indítása ingyenes lehetőséget jelent – a tényleges értékteremtés a protokoll használatába való belépésből, valamint a termékek és szolgáltatások kézben tartásából származik. Nem csak a gyors meggazdagodásról van szó, mert az ICO-korszakban az összes vagyon gyorsan meggazdagodott – valódi hasznosság nem volt. Az embereknek fogalmuk sem volt, és egyáltalán nem érdekelte őket a segédprogram. Ami a fair bevezetést illeti, vagy meg kell adnia tőkéjét, hogy likviditásszolgáltató legyen, vagy pedig lényeges módon is hozzájárulhat.

A vásárok indulása a meritokráciáról szól; arról van szó, hogy az erőfeszítései és hozzájárulásai alapján jutalmat szerezzen – tehát 100% -ban támogatom ezt a mozgalmat és a reneszánszot.

Ahmed: Egyetértek veled – de valójában a bálnák játékává válik. Ez jó lépés abból a szempontból, hogy tisztességes terjesztés legyen, de ez nem elég. Néhány projekt, például a WHALE, csak csatlakozott, elvette az összes zsetont, majd kidobta. A projekt hosszú távára ez nem egészséges. Ez egy jó lépés, de szerintem többnek kellene lennie, mondjuk hosszú záródási időszakoknak.

Jay: Merüljünk el a következő kérdésben. Kínában egyes közösségek úgy gondolják, hogy a DeFi és a likviditásbányászat olyan, mint egy piramisséma, amely buborékokat hoz létre. A nyugati DeFi szerelmeseihez képest Kínában a kriptográfiai közösség korábban is tapasztalta az FCoin és a tranzakcióbányászat fájdalmait. Ez távol tarthatja őket a hozamgazdálkodástól és a DeFi-től. Mit gondol most a kínai közösség a DeFi-ről??

Dovey: Sok kínai közösség tagja – általában a kriptográfusok – határozottan tisztában vannak azzal, hogy ez nem a likviditásbányászat, amelyet 2018-ban tapasztaltunk Kínai kripto tagok.

Annak ellenére, hogy az ösztönzés kialakítása hasonló, úgy gondolom, hogy az alapvető funkcionalitás és a javaslatok teljesen különböznek egymástól. Ezért az eredmények is különböznek. Teljesen megértem, miért gondolhatják a kínai közösség tagjai a likviditásbányászatot vagy a DeFi-t teljesen Ponzi-sémának vagy átverésnek, mert a likviditásbányászatban valóban van egy Ponzi-tervezőelem – de nem tartanám átverésnek, pedig sok van csalások odakint. De van néhány maroknyi jogos is. Szerintem egyszerűen nem lehet mindent általánosítani.

De csak a kockázatokról szólva úgy gondolom, hogy a gazdálkodás és a likviditásbányászat nem az átlagos felhasználóknak szól. Nagyon izgatott vagyok, hogy az OKEx egyfajta kriptopénzpiaci alapot indíthat. Nagyon izgatott vagyok emiatt, mert az átlagos gazdálkodási rendszerhez alapvetően szükséged van egy bizonyos szintű technikai megértésre az intelligens szerződés működésével kapcsolatban, és akkor rengeteg számítás szükséges. Nem hiszem, hogy ezek átlagfogyasztóknak szólnának, és sok kockázatot jelent a pénztárca adathalászata vagy a csalások. Úgy gondolom, hogy a hozamhoz igazított kockázatok nem elég magasak az átlagos felhasználók számára. Ezért gondolom, hogy a jövőben sokkal több olyan mezőgazdasági aggregátort fogunk látni, amelyeket olyan központosított tőzsdék kínálnak, mint az OKEx.

Nagyon utálom azt a narratívát, miszerint mindennek a DeFi-n kell lennie, és a centralizált finanszírozásnak vagy a CeFi-nek nincs jövője. Van valami középút, mert mindenki nem intelligens szerződéses fejlesztő. A fogyasztók 99% -a nem tudja elolvasni az intelligens szerződés kódjait, igaz? Mindenképpen szükségünk van valamilyen közönségre a kettő között – és úgy gondolom, hogy az OKEx-hez hasonló cserék tökéletes játékosok ezekre a célokra.

Ezt az interjút az érthetőség kedvéért szerkesztették és tömörítették.

Csatlakozzon csatornáinkhoz, ha többet szeretne megtudni a blokkláncról, a kriptovalutáról és a DeFi-ről:

Jay Hao, az OKEx vezérigazgatója 

OKEx Hivatalos

https://twitter.com/OKEx

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://www.facebook.com/okexofficial/

Köszönet #OKExDeFi Kerekasztal vendégeinknek:

Ahmed Alsayadi, a @YFII közösség (DAO) törzstagja

https://twitter.com/alsayadii

Dovey Wan, alaptag @YFII közösség (DAO)

https://twitter.com/doveywan

https://www.linkedin.com/in/doveywan

DFI.money

https://twitter.com/DfiMoney

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map