Jay Hao: A kriptopiacon – árfolyamcsökkentés, mennyiségi könnyítés, megszakító és jövő

Ezen a héten a Federal Reserve 0-0,25% -ra csökkentette a szövetségi referencia-kamatláb céltartományát, és hatalmas, 700 milliárd dolláros mennyiségi lazító programot indított el. Ezt azonban a piac negatívan vette, ami az amerikai határidős részvényindex zuhanásához vezetett. Ugyanez történt a bitcoin piacon is, ahol a BTC ár rövid emelkedés után feladta az összes nyereséget. Mi az oka annak, hogy a Fed 10 évvel később újra elindítja a QE-t? Milyen hatással lesz ez a kriptovalutákra, a blokklánc-iparra és a digitális gazdaság egészére? Megvalósítható-e a kriptopiacon egy megszakító kifejlesztése a pánikeladások elleni védelem érdekében??

A mennyiségi lazítás szükségessége

Míg sokakat meglepett, hogy a Fed hirtelen úgy döntött, hogy elindítja a QE-t, de én egyáltalán nem csodálkozom. A Fed számára elkerülhetetlen, hogy ezt tegye. Miért? Mivel az amerikai kormány alapvetően kifogyott a hagyományos monetáris politikai eszközökből a likviditási válság kezelésében – ezek már csökkentették a kamatlábat.

A Fed általában lecsökkentette a Federal Reserve Fund kamatlábát, hogy likviditást juttasson a piacra pénzügyi vagy gazdasági válság esetén. A múlt héten közvetlenül csökkentették a célkamatot 50 bázisponttal, és alacsony szinten, 1,25% -on tartották, de még mindig nem tudta megoldani a likviditási válságot, és az zuhanás folytatódott az amerikai piacon.

A szövetségi irányadó kamatlábat csak nullára lehetett csökkenteni, és a jelenlegi alacsony, 1,25% -os kamatlábnál alig volt lehetőség további csökkentésekre. Ha a rendkívül alacsony kamatlábak (nulla kamatlábak) még mindig nem tudnak segíteni a piaci likviditás mérséklésében, a Fed-nek nem lenne más választása, mint kvantitatív lazítás elindításával a nem szokványos monetáris politikát keresni..

Mi a különbség a kamatcsökkentés és a mennyiségi lazítás között? A kamatcsökkentés azt jelenti, hogy csökkenteni kell az alapok költségeit és likviditást kell bevezetni a piacra a piac hitelfelvételi költségeinek szabályozásával; míg a mennyiségi lazítás növeli a piac alapjait, hogy likviditásba juttassa a bankokat azáltal, hogy folyamatosan nagy számú államkötvényt vásárol, a bankokat arra kényszerítve, hogy a nulla kamatláb ellenére pénzt kölcsönt adjanak ki, és ezáltal fokozza a piaci likviditást. Mint ilyen, a mennyiségi lazítást nem konvencionális megoldásnak tekintik a piaci likviditás fenntartására a kamatlábak esése esetén.

Miért vezetett a QE piaci zuhanáshoz??

Mivel a nulla kamatláb és a mennyiségi lazításpolitika célja likviditás bevezetése a piacra, akkor miért zuhant az amerikai határidős részvénypiac? Milyen hatásuk van a kriptovalutákra a jövőben?

Milton Friedman egyszer azt mondta, hogy a diszkrecionális politikáknak nehéz elérni a kívánt hatásokat, és néha ezek is visszaüthetnek. A monetáris lazítás mértéke ezúttal messze felülmúlta a piaci várakozásokat, nemcsak hogy közel nullára csökkentették a kamattartományt, hanem közvetlenül elindították a mennyiségi lazítást is. A Fed ezúttal a mindennapi monetáris politikát tekintve igazán kiment. Ha a jövőben újabb pénzügyi válság lenne, akkor a Fed-nek csak a QE-kártya marad az ujjában.

Ennél is fontosabb, hogy egy ilyen lépés negatív jelzést is adott a piac számára – ha nem súlyos pénzügyi válságról volt szó, miért hajtott végre a Fed ilyen nagyszabású megoldást? Amit a Fed valóban jelzett, hogy pesszimisták a gazdasági kilátásokkal kapcsolatban, ami piaci aggályokat váltott ki és zuhanáshoz vezetett.

Hogyan befolyásolja a QE a kriptopiacot?

Szóval, hogyan befolyásolja ez a kriptopiacot? Elméletileg a Fed laza monetáris politikája közép- és hosszú távon fel fogja emelni a Bitcoin árfolyamát. Jelenleg arra számíthatunk, hogy kétféle módon érintheti a kriptókat:

1. Laza monetáris politika → banki hitel növekedése → likviditás növekedése → a megnövekedett alap egy része a kriptopiacra áramlik, és felemeli a kriptográfia árát

2. Laza monetáris politika → csökken a piaci kamatláb → csökken a dollárban denominált eszközök megtérülése → az alapok kiáramlanak a dollár piacáról, és a dollár leértékelődik → az alapok egy része beáramlik a kriptopiacra, és felemeli a kriptográfia árát

Ne feledje, hogy a fenti két elvárás többnyire elméleti. Bizonytalan, hogy a kamatláb és a Bitcoin ára összefüggenek-e. Mivel a kriptovaluták, mint például a Bitcoin, nem kerültek be a legtöbb globális befektetési intézmény eszközallokációs készletébe, hosszabb időbe telhet, mire a kamatcsökkentés életbe lép. Ezért a kriptopiacot, különösen a Bitcoin árát, rövid távon alig befolyásolja a Fed laza monetáris politikája, de számíthatunk arra, hogy közép- és hosszú távon bekövetkezik..

A kriptopiac megszakítója megvalósíthatatlan

Másrészt az amerikai tőzsde a közelmúltbeli piaci sokk közepette négyszer buktatta meg a megszakítókat. Vitákat váltott ki a kriptográfiai közösség körében egy megszakító (kereskedési szegély) rendszer felállításának lehetőségéről a kriptográfiák számára.

A megszakító egy védelmi mechanizmus, amely megvédheti a kis- és közepes befektetők érdekeit, és megakadályozhatja őket drámai veszteségekben. Ami azonban a kriptovaluta piacot illeti, nehéz lenne a helyére állítani. Itt van egy pillantás a miértre.

Először is, a kriptopiac volatilitása magas. Nehéz lenne küszöbértékeket meghatározni a megszakítók számára. A hagyományos piacokat tekintve a megszakító rendszer az évek során többszörös átalakításon esett át abban a reményben, hogy nem sikerül elindítani. Mert ha megtörténik, akkor nemcsak leállítja a kereskedelmet, hanem elkerülhetetlenül megzavarja a piacot. Az amerikai tőzsdén megszakító lép életbe, ha az S&A P 500 index 7% -kal, 13% -kal, illetve 20% -kal csökken. Az elmúlt két évtizedben a megszakító két 7% -os esést követően kétszer is működött. Vessünk egy pillantást a kriptovaluta piacra. A 2019-es adatok szerint a napi bitcoin árváltozás mediánja 12%, ami azt jelenti, hogy ha egy áramköri megszakítót 7% -ra állítunk be, akkor a bitcoin kereskedési piac több korlátot is megtapasztalhatott, ami az egész kriptopiacra ront..

Ráadásul a kriptovaluta-piac a nap 24 órájában működik, és a kriptovalutákkal számos tőzsdén kereskednek. Képzelje el, ha egy kereskedési platform megvalósít és megszakít egy megszakítót, a tőzsdéken egy kriptográfiai eszköz árkülönbsége lesz, ami a befektetőket arbitrázsra készteti. Végül a megszakító rendeltetésszerűen meghibásodik.

Például az A Exchange bevezetett egy megszakítót a Bitcoin számára. Egy nap a Bitcoin ára masszívan zuhan. Az A csere megszakítót indít, és Bitcoin ára továbbra is 9 000 dollár marad. Ugyanakkor a bitcoin piaci ára más tőzsdéken 8000 dollárra csökkent. Ott a rés arbitrázs lehetőségeket teremt a kereskedők számára. Amikor az Exchange A a leállást követően folytatja a kereskedést, a platform platformjának Bitcoin ára elkerülhetetlenül 8000 dollárra csökken az arbitrázs hatása miatt. Ebből az esetből láthatjuk, hogy a megszakító egyáltalán nem hatékony a nyílt kriptopiacon.

Mi van, ha az iparág összes cseréje vagy nagyobb cseréje konszenzusra jut az egységes megszakító rendszer megvalósítása érdekében? Működni fog?

A válasz nem. Mivel egy ilyen szövetség valójában kartell (A kőolaj-exportáló országok szervezete, más néven az OPEC egy példa a kartellre), ami természeténél fogva instabil, mert tagjainak általában megtévesztő indítéka van. Az ilyen helyzet egy fogoly dilemmája. Ez azt jelenti, hogy amikor egy áramköri megszakító beindul, ha a szövetség néhány cseréje titokban kereskedik, az jelentős előnyökkel jár számukra a piaci részesedés és a bevétel szempontjából, ami más tagokat arra ösztönöz, hogy kövessék példájukat. Ezután létrejön egy Nash-egyensúly – a tőzsdék kereskednek az asztal alatt, vagy teljesen elhagyják a megszakító rendszert. Végül a rendszer megbénul. A nemrégiben bekövetkezett olajveszély szintén példát mutat a foglyok dilemmájára – Szaúd-Arábia Oroszországtól követelte olajtermelésének csökkentését, ám utóbbi piaci részesedése és jövedelme miatt nem volt hajlandó. A tárgyalások lebontása Szaúd-Arábia olajellátásának növekedéséhez vezetett, ami tovább nyomta a kőolaj árát még olcsóbb palackozott vízre. Ha mindkét fél eleve betartja a termeléscsökkentési megállapodást, akkor most más lenne a helyzet.

A monetáris politika kudarcot vall

Valójában nem csak a kriptopénzek volatilitására kell összpontosítanunk, hanem előre kell gondolkodnunk a kriptográfiai gazdaság jövőjéről a Fed csökkentése után is. Figyelemre méltó, hogy a Fed agresszív QE politikája nemcsak a hagyományos pénzügyi piacot nem tudta feléleszteni, hanem éles zuhanást eredményezett.

Nem titok, hogy az úgynevezett mennyiségi lazító politika ugyanolyan, mint a pénz nyomtatása. A QE megvalósításához szükséges pénzkínálat növelésével a Fed valójában a világ minden tájáról gyűjti a világot, hogy enyhítse az USA adósság-visszafizetési nyomását a tartós dollárértékcsökkenés miatt. Ezért egyes országok úgy vélik, hogy ez káros cselekedet az érdekeiknek. Ezen diszkrecionális megközelítés hatékonysága szintén kétséges. Milton Friedman, az amerikai Nobel-díjas közgazdász megjegyezte, hogy mivel a diszkrecionális politikának időeltolódása van a devizapiacon, a túlzott ösztönzés vagy a túlzott összehúzódás kedvezőtlen hatást gyakorolhat a gazdasági tevékenységekre.

A fenti okból Friedman javasolta az „egységes szabályokat”, amelyek azt sugallják, hogy a Fed-nek az USA várható gazdasági növekedésén alapuló monetáris politikát kell folytatnia annak biztosítása érdekében, hogy a dollár-kínálat növekedési üteme lépést tartson az ország gazdasági növekedésével. Ezenkívül a kormánynak nem szabad semmilyen formában végrehajtania a valutaintervenciót, és nyitott hozzáállással kell rendelkeznie a piac láthatatlan kezével szemben a gazdasági egyensúly fenntartása érdekében. Ezt követően néhány közgazdász, például Robert Mundell tovább fejlesztette az elméletet, és azt javasolta, hogy a Fed monetáris politikájának egyetlen irányát a "pénzbeli támogatás" nak nek "infláció".

Még az 1970-es években, amikor az amerikai gazdaság szembesült a stagflációval, és a keynesi politikák kudarcot vallottak, a Fed akkori elnöke, Paul Volcker az egységes szabályok elvén alapuló monetáris politikák sorozatát hajtotta végre, amely sikeresen megmentette az Egyesült Államokat a stagflációtól és megerősítette a dollár, mint a világ státusát. vezető pénznem. A Fed legnagyobb elnökeként is ismerték.

Miután azonban Alan Greenspan vette át a Fed elnökét, az egységes szabályrendszer csak név szerint létezett. Azóta a Fed alacsonyan tartotta az árfolyamokat, és sok pénzt szabadított fel az ingatlan- és tőkepiac növekedésének ösztönzésére, ami közvetetten a másodlagos jelzáloghitel-válsághoz vezetett 2008-ban. Sőt, a Fed monetáris politikája gyakran politikai beavatkozásnak van kitéve, politikusok számára . Például Trump 2017-es hivatalba lépése után mindig a tőzsdei fellendülést tartotta egyik eredményének, és kamatcsökkentésre szólította fel a Fed-et. Árnyékot vet a Fed monetáris politikájának függetlenségére.

A Bitcoin jó hivatkozás a valós világra

Hogyan lehet biztosítani egy ország monetáris politikáját, amely fenntartja a közigazgatás közötti folytonosságot és mentes a politikai pártok beavatkozásától? Úgy gondolom, hogy a Bitcoin jó példát mutat nekünk. Bár nem értek egyet azzal, hogy a Bitcoin jelképes ellátási korlátját alkalmazni kell a modern monetáris rendszerre, mivel az deflációt és gazdasági depressziót fog okozni, a "törvény a törvény" értékes referencia számunkra. A központi bankok létrehozhatják saját digitális pénznemüket, hogy megakadályozzák a politikusok beavatkozását és a monetáris politikával való visszaélést. Ha az egységes szabály elvét elfogadják a digitális valuta kibocsátási rendszerében, ez elkerülheti a hitelvaluta leértékelését és fenntarthatja a normális gazdasági növekedést.

A blokklánc-technológia és a kriptovaluták alapvető szerepet játszanak a fenti feltételezésben. Persze ez eddig csak az álmom. Hosszú utat kell megtenni a blockchain technológia és a kriptovaluták sikerének elérésében. A blokklánc és a kriptográfiai közösség minden résztvevőjének együtt kell működnie az álom valóra váltásában.

Kövesse az OKEx-et:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner