Következő szintű közösségek: A decentralizált autonóm kormányzás új korszaka

Az OKEx-nél folyamatosan a jövőbe tekintünk – és úgy gondoljuk, hogy ez decentralizált finanszírozást jelent.

Az üzenet terjesztése érdekében vezérigazgatónk, Jay Hao új virtuális OKExDeFi Kerekasztal beszélgetés-sorozatot tart a különböző iparágak vezetőivel, hogy megvitassák a DeFi fejlődését, meglátásaikat és jövőbeli terveiket.

Ebben a kerekasztal-beszélgetésben Jay interjút készít Luis Cuendével, az Aragon alapítójával és vezérigazgatójával. 

Itt vannak a kerekasztal legfontosabb kiemelései.

Jay: Egy érdekes decentralizált autonóm szervezetről hallottam az Ethereum mainnet – Aragon Court épületében. Úgy tűnik, hogy az Aragoni Bíróság az egyszerűbb koordináció és a vitarendezés eszközeként működik a DAO-k között. Tudna többet mondani arról, hogy mi az Aragóniai Bíróság és annak fontossága?

Luis Cuende: Tehát a DAO-k okos szerződések. Remekek, de nagyon statikusak. A nap végén számítógépes kódok – és a számítógépek nem tudnak mindent, ami az emberi agyban zajlik. Az intelligens szerződések meg tudják állapítani, hogy az egyenlege meghaladja-e az adott számot, de nem tudják megmondani, hogy betartják-e az emberi jogokat – például a szabadságot, a magánéletet vagy bármit. 

Tehát van egy olyan elem, amely ma hiányzik a DAO-k közül, amely szubjektív elem létezik a világ jogrendszerében, amelyet a bíróságok érvényesítenek – és így hoztuk létre ezt a decentralizált bíróságot. Ezzel a decentralizált bírósággal a DAO-k megalkothatják „alkotmányukat”, és ha valaki ezt nem tartja be, akkor valaki vitát indíthat, bírósághoz fordulhat, vagy megbüntetheti azt a felet, amelyik ezt nem tartja be. Ez egy csomó dolgot lehetővé tesz, mert ezrek férhetnek hozzá a szubjektivitás új világához. 

Nagyon hasonlít egy valós bíróságra. A különbség az, hogy az aragóniai bíróságon az esküdtek névtelenek, és gazdaságilag ösztönzik őket a tét igazolásához hasonló használatával. Tehát ebben a tekintetben más és más, de a folyamat valójában nagyon hasonló. 

A másik különbség az, hogy azok az esetek, amelyek jelenleg az aragóniai bíróságon vannak, nagyon különböznek azoktól, amelyeket Ön a hagyományos világban kezel. Például olyan egyszerű dolgokat vizsgálunk, mint a tartalom moderálása. Olyan dolgokat vizsgálunk, mint: megfelel-e ez a finanszírozási javaslat ennek a kis dokumentumnak, amely arról szól, hogy mely támogatások kaphatnának pénzt ettől a DAO-tól? Nem mintha beperelhetne egy gyógyszergyárat, vagy ilyesmi. 

A másik fontos dolog az, hogy az aragóniai bíróság teljes mértékben korlátozott felelősségű.

Jay Hao: Reméled, hogy a központosított játékosok, mint az OKEx, többet tehetnek a DeFi tér elősegítésében?

Luis Cuende: Van egy javaslatom – ez pedig egy DAO elindítása, és az OKB-tulajdonosok irányításának biztosítása az Ön véleménye szerint értékesnek. Úgy gondolom, hogy a DeFi ereje közösségi, ezért várom az első központosított cserét, amely DAO-t és valamiféle hozamtermesztési programot indít néhány jelzővel. Azt hiszem, ez hihetetlen lesz. 

Jay Hao: A kriptotér néhány korai játékosa, például mi, még mindig nagyon tisztán emlékszik a DAO 2016-os támadására. A hack elgondolkodtatott bennünket a decentralizált autonóm szervezetek fejlődéséről. Mit lehet tanulni ebből az esetből, amely segíthet a DAO-k jövőjének kialakításában?

Luis Cuende: Nyilvánvaló, hogy amikor 2016-ban döntéseket hoztunk, néhány hónappal a DAO feltörése után. Tehát egy dolgot, amit komolyan akartunk venni, a biztonság volt. 


Tehát ma a DeFi-ben láthatja, hogy a protokollok százmillió dollár vagyonkezeléssel rendelkeznek egy óra alatt auditok nélkül. Nagyon sok kódellenőrzést, biztonsági auditot, biztonsági háttérellenőrzést végeznénk, és az eszközkezelésünket nagyon lassan bővítenénk. Ha ma látja Aragont, a mainneten töltött két év után a kezelt vagyon sokat nőtt az utóbbi időben. Olyan, mint talán egy évvel ezelőtt 4 millió dollár és ma 150 millió dollár. 

Ha megnézi az Aragonon biztosított zsetonokat, amelyeket Aragon vagy DAO irányít, akkor dollármilliárdokat nézünk. A DAO-k parabolikus növekedést tapasztaltak ezekben a hónapokban, de évekbe telt, mire idáig eljutottak. Tehát azt hiszem, hogy sok ellenőrzés és a biztonságra való összpontosításunk valóban megtérült.

Jay Hao: Egy utolsó kérdés, nagyon egyszerű – javasoljon egy szót a DeFi jövőjének leírására. És miért?

Luis Cuende: Stresszes, mert a hét minden napján éjjel-nappal kell lennie. Ha egy hétre nyaralni megy, és visszatér, akkor minden megváltozott.

Csatlakozzon csatornáinkhoz, hogy többet tudjon meg a blokkláncról és a kriptovalutáról & DeFi:

Jay Hao, az OKEx vezérigazgatója 

OKEx Hivatalos

Köszönet az OKExDeFi Kerekasztal vendégünknek:

Luis Cuende, alapító & Vezérigazgató @Aragon

https://twitter.com/licuende

https://www.linkedin.com/in/luisivancuende/

Aragon

https://twitter.com/AragonProject

https://www.linkedin.com/company/aragonproject/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map