OKEx Beacon Program összefoglaló – második coaching Jay-vel és Lennix-szel

2020. június 26-án hat felvett mentoráltunk újabb 30 perces mentorálást tartott mentoraikkal: Jay Hao, az OKEx vezérigazgatójával és Lennix Lai pénzügyi piacok igazgatójával.

Itt tekintheti meg az első munkamenet betekintését.

Az alábbiakban összefoglaljuk az ülés során megvitatott érdekes és éleslátó témákat.

Phillip Taffley: A defláció sok országban külön lehetőség a koronavírus hatása miatt. Ha defláció mégis bekövetkezik, akkor mit gondol, mi lesz a hatása a kriptopiacokra?

Lennix: Még mindig úgy gondolom, hogy a defláció inkább rövid távú jelenség a COVID-19 miatt. Ez határozottan érinti néhány alapvető iparágat (pl. A légitársaságokat és az idegenforgalmat), de a makrogazdaságban még mindig nincs bizonyíték a keresleti oldal strukturális változásaira. Ezt láthatja a tőzsdéről. A kriptográfia, különösen a Bitcoin, egy értéktároló eszköz, amely felhasználható a túl kvantitatív lazítás belső kockázatának fedezésére – ami a COVID-19 vártnál hosszabb ideig tartó hatása miatt valószínűbb.

Guillaume Girard: Követted a COMP bevezetését? Mi a véleménye a likviditásbányászatról, mint a tokenek terjesztésének módjáról?

Lennix: A COMP (csakúgy, mint más hozamgazdálkodási tokenek) egy másik típusú tokenelosztási mechanizmus, szemben az IEO-val vagy az ICO-val. A hatás nyilvánvaló: Amint láthatja, a DeFi-ben szereplő AUM rekordmagasságot ér el – akárcsak a kockázat. A tokenomika torzítja a hitelpiac árfolyamát. Ezért nagy az esély arra, hogy a modell nem túl fenntartható. Korábban volt kereskedelem-bányászati ​​mechanizmus, és nem volt szép.

Phillip Taffley: Úgy tűnik, hogy a Bitcoin szorosan összefügg az S-vel&P 500 az elmúlt hetekben. Ön szerint ennek mi az oka, amikor a múltban alig volt összefüggés?

Lennix: Igen. A március 12-i nagy titkosítási összeomlás után a BTC és az S összefüggése&A P500 magasabb volt. Úgy gondolom, hogy az egyik fő ok az, hogy a kereskedők alternatív kockázatos eszköznek tekintik a Bitcoin-t. Tehát, amikor az általános piac egy bizonyos szintre zuhant, a Bitcoin is kockázatmentes kereskedelemnek volt kitéve. Adatszempontból a Bitcoin alapvető tulajdonságai miatt nyújtott némi biztonságos égi hatást, de nem véglegesen. Amikor a küszöb megszakad, a kereskedők kockázatot keresnek.

Guillaume Girard: Ma volt a Bitcoin opcióinak legnagyobb lejárata. Ön szerint ez hosszú távú trend? Mi az OKEx stratégiája, hogy piaci részesedést szerezzen az opciós piacon?

Lennix: Tagadhatatlan tény, hogy a Bitcoinhoz való hozzáférés súrlódása (vagyis szabályozási kockázata és költsége) elenyészővé válik. Képzelje el, hogy az amerikaiak vagyonának csupán 1% -át allokálták a Bitcoin-hoz. Hiszem, hogy ez hosszú távú trend – amint láthatja, a CME iránti nyitott érdeklődés szintén rekordmagasságot ér el. Az OKExnél még mindig fejlesztjük a termékünket. Jelenleg megértjük, hogy termékünk jól felépített, de az UI / UX és a portfólió különbözetén kell dolgoznunk. A piaci részesedés megszerzésének terveinknek kapcsolódniuk kell a strukturális termékekhez, így a strukturális termékek kereskedelme képes lenne fedezni az opciós piacon. Egy másik instrumentum, amelyet fel lehet sorolni, a VIX határidős ügyletek lenne, szintén az OKEx Opciók implicit volatilitása alapján.

Virginia Mijes Martin: Én vezettem az első kísérleti programot blokklánc és kriptók magániskolások számára Spanyolországban. Először képeztem a tanárokat és a hallgatókat, majd beépítettem őket a képzési tervbe, amely tartalmazta a tervezést, a társadalmi és gazdasági szempontokat, valamint a blokklánc elméleti, majd gyakorlati megvalósítását. Most eladhatom a programot az iskoláknak. Remélhetőleg. A junior tehetség kulcsfontosságú öt éven keresztül. Milyen kezdeményezései vannak az OKEx-nek és milyen tanácsokkal szolgálhatok oktatási útmutatásként?

Jay: Szerintem itt nagyon jó a megközelítésed. Először az alapokkal kell kezdeni a mindennapi élet példáival, mivel a célközönség a diákok.

Itt jön egy jó: Blockchain az iskolai minősítésükön. Képzelje el, hogy decentralizált módon felveheti tanúsítványát a blokkláncra. A tanúsítványod digitálisan biztonságos lenne – anélkül, hogy fizikailag elveszne -, míg más intézmények egy nyilvános blokkláncon követhetik a nyilvántartást. Nem lenne fantasztikus?


Egy másik példa a kávébab logisztikája lehet. Néhány országban általában nem élvezhetjük a kávébab forrásának ellenőrzésének legitimitását. A blockchain segítségével lépésről lépésre nyomon követhetjük az ellenőrzött termékeket.

Az OKEx évek óta kezdeményez a blokklánc oktatásban. Először videókat és cikkeket tettünk közzé, amelyek elmagyarázták az alapokat. És most összeállítottunk egy szisztematikusabb oktatási tervet és elindítottuk az OKEx Akadémiát.

Dmytro Sokoliuk: 2017-ben voltunk ICO-kkal, majd az IEO-k voltak. Véleménye szerint mi a következő jelenet, amely befolyásolhatja az altcoinok növekedését?

Jay: Igen, ilyen gyorsan fejlődik a blokklánc-ipar. Ez a kérdés nagyon érdekes. Valójában sokan egyetértenek abban, hogy az altcoin szezonban vagyunk, mivel sok jó minőségű altcoin projekt érkezik a piacra.

Számomra úgy tűnik, hogy az altcoinok növekedése hasonló a részvények növekedéséhez:

  • Fontos a belső érték, például a projektek üzleti vagy társadalmi értéke, függetlenül attól, hogy ez bizonyos igényekhez képes-e értéket teremteni;
  • A társadalmi vélemény szintén kritikus, mivel a közösségi média korszakában vagyunk.

Virginia Mijes Martin és Antoine Wallet: Mi a véleménye a tőzsdén kívüli kripto kereskedelem, a tőzsdén kívüli piacok, a résztvevők, a szabályozás, a mennyiség, a kockázat és a likviditás jövőjéről? És mi a szerepe a cseréknek? Az OKEx jó néhány új tokent listázott – ami miatt egy érme / token szerepel az OKEx-en egy másik helyett?

Jay: Az OKExnél folyamatosan jó és ígéretes projekteket keresünk. Ami a tőzsdei követelményeket illeti, elfogulatlan cserének tekintjük magunkat, amely egyenlő esélyeket kínál a jó projektek listára kerülésére. Megvizsgáljuk például a projekt fehér könyvét – amelynek szilárdnak kell lennie – közösségi minőségét, valamint a cserékkel és más blockchain projektekkel való szinergiákat. Szintén egyértelmű listázási követelményeink vannak, és külön listázási csapat kezeli a listázási alkalmazásokat.

Antoine Wallet: Láttuk a DeFi hatalmas fejlődését az elmúlt években, ami óriási mérföldkő az elfogadás és a fejlődés szempontjából. Mi a véleményed róla?

Jay: Nagyon szépen alkalmazták több forgatókönyvre:

Pénztárcák – A DeFi nagyon gyorsan fejlődött, és úgy gondoljuk, hogy a hagyományos pénzügyi rendszer kulcsfontosságú elemévé válik. Különféle termékeket dobtunk piacra, hogy a felhasználók könnyen passzív jövedelmet szerezhessenek a DeFi hitelezéssel, tétekkel és betétekkel.

A C2C hitelszolgáltatások általában nyitott piacot teremtenek a tétlen tőke keresletének és kínálatának összeegyeztetésére. Az OKEx a lehető legátláthatóbb módon kívánja fenntartani – ellentétben a piac többi szereplőjével, az OKEx C2C hitelszolgáltatásának kamatlábát tisztán a piaci verseny szabályozza. A kriptohitelezési trend új lehetőségeket nyit meg a közösség számára, befektetésük nagyságától függetlenül. Ebben a gyorsan növekvő DeFi térben örülünk, hogy az elsők között engedély nélküli, nyitott és összeállítható módon kínálunk hitelezési szolgáltatásokat.

Megértjük az elmúlt hónapokban, különösen az elmúlt két hétben, hogy több a DeFi "gazdák" a területen. A múlt héten a DeFi-ben bezárt (vagy röviden a TVL) összértéke egymilliárd dollárt tett ki. Most a két legfontosabb DeFi projekt, a Compound és a MakerDAO TVL-je önmagában meghaladja az egymilliárd dollárt.

A DeFi felszáll, és természetesen az OKEx is rajta lesz.

Elindítottuk saját blokkláncunkat, az OKChain-t, amelyen egy kezdeti decentralizált alkalmazás található: az OKEx DEX. Úgy gondoljuk, hogy a DeFi a mindenki számára elérhető pénzügyi befogadás és pénzügyi szabadság kulcsa.

Ezt az összefoglalót az érthetőség kedvéért szerkesztették.

Kövesse az OKEx-et:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map