OKEx egységes számla: Hogyan jár a portfólió fedezet a kereskedők és a likviditás szempontjából a valóságban?

Január 18-án három kereskedővel rendeztünk egy OKEx megbeszélést, hogy megvitassuk az OKEx egységes számlát – itt a legfontosabbak!

Az OKEx elindítja vadonatúj kereskedési rendszerét, az Egységes Számlát. A felhasználók egyszerre kereskedhetnek azonnali és származtatott ügyletekkel több pénznemben egy számláról, anélkül, hogy pénzeszközöket kellene oda-vissza átutalniuk több fiók között – ez megkönnyíti a kereskedési folyamatot, mint valaha.

Ebben az OKEx-beszélgetésben három kereskedőt hívtunk meg, hogy betekintést nyújtsanak az új egységes számlába. Lennix Lai, az OKEx pénzügyi piacainak igazgatója három jeles vendégünkkel moderálta ezt a panelt:

  • Joseph Chang, a Liquibit társalapítója
  • Sam Trabucco, az Alemeda Research kereskedője
  • Danny Yuan, a 8 Blocks Capital társalapítója

Az alábbiakban bemutatunk egy rövid részletet az OKEx Talks beszélgetés legfontosabb eseményeiről. A teljes videó megtekintéséhez, kattints ide!

____________________________________________________________________________

Lennix Lai: Azt hiszem, a legelső kérdés a vendégeink előtt: Valóban tőkeigényesnek találja-e az összes tőzsdei kereskedést? Nem csak az OKEx-nél, hanem az összes többi tőzsdénél is – tehát tőkebölcsen, gondolja, hogy ez valójában a kereskedelmi cégek gondja?

Sam Trabucco: Ennek megválaszolására valójában azt gondolom, hogy március 12-től veszek egy kis anekdotát, amely nap biztosan emlékszik a kriptográfia kereskedőire.

A blokklánc sebessége rendkívül lassúvá vált; alapvetően lehetetlen egyetlen spotot – például a BTC-t – átruházni két tőzsde között. Órákba és órákba telt, és pontosan ez az oka annak, hogy rengeteg különböző termék, amelyek közel azonosak voltak két különböző tőzsde között (például az OKEx és a Huobi negyedek), valóban különböző prémiumokkal kereskedtek a helyszínen. órák és órák. Sok ember számára lehetetlen volt bezárni ezt a spreadet, mert egyszerűen nem tudták megszerezni a tőkét a két tőzsde között. Ilyen dolgok történtek az egész piacon, minden termékben.

Ez egy szélsőséges példa, de egy kisebb léptékű dolog folyamatosan történik. Nem lehet csak átvinni. Nem döntheti el, hogy azt szeretné, ha az egyik tőzsdén lévő tőke egy másikra váltana, és azonnal ott lenne. Valójában meg kell mozgatnia, és a blokkláncok nem szoktak azonnali lenni. Ez valóban nagyszabású probléma egy olyan cégnél, mint az Alameda, amely minden termékkel, minden tőzsdén kereskedik, és rengeteg különféle tőke mozog körül. Ez egy olyan probléma, amire valójában nincs elképesztő megoldásunk. Nem igazán gondolom, hogy létezik csodálatos, mert a legjobb kereskedések az adott pillanatban meglehetősen gyorsan változnak – különösen egy olyan őrült piacon, mint az utóbbi időben a kriptográfia.

Pár percen belül eldönthetjük, hogy óriási pozíciót akarunk elérni ebben az egy termékben ezen az egy tőzsdén, majd egy órán belül sokkal kevésbé vonzóvá válhat, és a tőkét át kell helyeznünk a blokkláncon át valami másra. A tőke hatékonysága folyamatosan óriási gondot jelent számunkra. Valószínűleg időnk sokkal nagyobb hányadát töltjük el ezen, gondolkodva, mint amennyire az emberek számíthatnak, és általában a tőkekezelés hatékonyabbá tétele érdekében tett lépések – például egy olyan fedezeti rendszerre való áttérés, mint az OKEx új fedezeti rendszere – csak tegye úgy, hogy a kereskedés jobb legyen, mert több lehetősége van, és nem kell különösebben aggódnia azzal kapcsolatban, hogy milyen tőkével rendelkezik egy adott helyen. Ez csak lehetővé teszi, hogy több kereskedést hajtson végre, ami mindig jó nekünk.

Lennix: Mi lenne veled, Danny? Van korlátlan tőkéje a kereskedelemhez, hogy ne legyenek tőkegondjai?

Danny Yuan: Nos, a tőkénk valószínűleg sokkal korlátozottabb, mint az Alameda, és valóban rendkívül intenzív a kereskedelem az összes tőzsdén – különösen a derivatívákon -, ami a kereskedelem többsége.

Sok tőzsde – különösen az OKEx, a Huobi és néhány más – külön pénzeszközöket igényel az érmékkel fedezett határidős ügyletek és az érmékkel fedezett csereügyletek kereskedésére. Vannak USDT-fedezetű határidős és USDT-fedezett csereügyleteink, ezért külön pénzeszközöket kell félretennünk mindezen érmék kereskedelme érdekében. Intenzívebbé válik.

Több mint 40 különböző mögöttes eszközzel kereskedünk, ezért kereskedéskor az összes alapunkat teljes mértékben ki szeretnénk használni. Annak érdekében, hogy visszatérhessünk, tudod, évente néhány 100% -os megtérülés, derivatív tőkeáttételt alkalmazunk, amikor derivatívákkal kereskedünk. A felszámolások kockázata miatt nagyon biztonságos tőkeáttételt szeretnénk használni, amelyet megfelelőnek tartunk a termék számára, ezért általában az adott termékre rendelkezésre álló tőke alapján korlátozzuk a precíziós méretünket.

Lennix: Mi van veled, Joseph? Csak egyetlen termékre koncentrál, vagy sokat kell kereskednie is?

Joseph Chang: Valószínűleg akár 20 mögöttes ügyletet is kereskedhetünk, nevezzük úgy, hogy nyolc-tíz tőzsdét. Ugyanazok a problémáink vannak, amelyeket mindenki más is említett.

Azt hiszem, hasznos összehasonlítani a hagyományos eszközosztályokkal. Ha részvényekben vagy – tudod, az árfolyamok és az áruk -, akkor ezek a piacok nagyon fejlettek. Önnek vannak elsődleges brókerei. Van központi elszámolóháza. Vannak letétkezelői, akik segíthetnek abban, hogy az összes eszközét egy helyen hagyja, miközben képesek kereskedni különböző helyszíneken. A kriptóban még nem tartunk ott, igaz?

Tehát úgy értem, hogy a legtöbb esetben előre kell finanszírozni minden kereskedést minden helyszínen. Úgy értem, van néhány kivétel, de általában ez a szabály. Nagyon nem hatékony, ezért valóban figyelembe kell vennie mindazokat a tényezőket, amelyeket Danny és Sam az imént említettek a kockázat kezeléséhez – és az válik, hogy ugyanannyi tőke esetén sokkal több kitettség és egyéb eszközosztályt vehet fel, mint Ön lehet kriptóban, potenciálisan.

Ezt az összefoglalót az érthetőség kedvéért szerkesztették és tömörítették.

Szeretné kipróbálni az Egységes Számlákat? Hajtsa végre itt a tesztelés módját.

Kövesse az OKEx-et

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner