OKExDeFi Kerekasztal 11 Összefoglaló: Az AMM modell átalakítása bevétel-megosztó és közösségvezérelt hálózattá

Február 16-án az OKEx adott otthont tizenegyedik #OKExDeFi kerekasztalának. Az OKEx vezérigazgatója, Jay Hao moderált az OKEx pénzügyi piacokért felelős igazgatója, Lennix Lai mellett, és üdvözölte vendég Séfet, a SushiSwap egyik fő munkatársát. A trió számos témát tárgyalt a Mirin javaslattól, a Bitcoin-tól, a DeFi tér méretezhetőségétől, valamint arról, hogy mit jelent számukra a DeFi.

A továbbiakban részlet a beszélgetésből. A teljes videó megtekintéséhez kattintson a gombra itt.

Jay: Ma megtiszteltetés számunkra, hogy két jeles vendégünk van. Az egyik Maki, a Sushiswap egyik fő munkatársa, a másik Lennix Lai, az OKEx pénzügyi piacainak igazgatója. Tudnál röviden bemutatni?

Maki: A SushiSwap egy közösségi AMM. Jelenleg felgyorsítjuk az új termékek fejlesztését. 

A népszerű Uniswap villájaként indultunk. Valahogy csalódott voltunk a tény miatt, hogy a csapat nem volt fogékony semmilyen kívülálló hozzájárulásra, ezért úgy döntöttünk, hogy a saját megoldásunkkal járunk – ami eddig nagyon sikeres volt. A piac önmagáért beszélt.

Jelenleg a Bento elnevezésű tőkeáttételi és fedezeti platformon dolgozunk, és reményeink szerint ebben a hónapban minden biztonsági teszt elvégzése után megjelenik. Aktívan dolgozunk a Miso-n, amely egy új projekt indítópultja stb. Ez a termékek esernyője, amelyet a Sushi folyamatosan bővít, és más, az első rétegből álló megoldásokat vizsgálunk.

Magam, nagyon egyszerű alaptámogató vagyok, valaki, aki szereti a projektet, és minden nap odaadom magam a projektnek. 

Jay: Az jó. Lennix?

Lennix: Lennix vagyok, az OKEx pénzügyi piacainak igazgatója, és sok éve vagyok itt – az OKEx első napja óta. Felelős vagyok a terméktechnikáért és a globális üzleti fejlődésért. A hátterem kvant kereskedő. Tíz éve dolgozom a hagyományos pénzügyi területen kereskedőként mennyiségek és megfelelés terén.

Jay: Közönségünk imádni fogja, hogy ti itt vagytok, hogy csatlakozzatok az üléshez. Hallottam, hogy a SushSwapnak volt egy incidense – Maki meg tudnád magyarázni a hallgatóságunknak, mi történt?

Maki: Amikor egzotikus párokat telepítettünk az Onsenbe, fel kellett építenünk egy hidat, hogy megbizonyosodhassunk arról, hogy az intelligens szerződések tudatában vannak-e annak, hogy ez a pár nem kereskedhető ETH-val, hanem például WBTC vagy XZY eszközökkel kell kereskedniük. Az történt, hogy a fejlesztők vasárnap indultak a híd telepítése nélkül. Ami történt, az szerintem 150 000 dollár értékű DIG token – ami a Badger DAO új alapú eszköze és állítólag követni fogja a Bitcoin árát -, és ott volt profit, ami azt jelentette, hogy a SUSHI-t a nyílt piacon vásárolja meg. Ehelyett valaki, aki látta a hibát, vagy látta, hogy nem tettük be a hidat, alapvetően képes volt egy ETHDIG-készletet megtenni és megszerezni az összes pénzét. Ez három óra múlva megoldódott. Nagyon sajnálatos – ugyanakkor tudod, hogy ezek az alapok nyereséget jelentettek, amelynek célja a SUSHI vásárlása volt a piacon, így senki sem vesztett el forrásokat. Mostantól új automatizált folyamat áll rendelkezésre az új párok telepítésére az Onsenre, hogy megbizonyosodhassunk arról, hogy az összes híd fel van állítva. 

Jay: Oké, örülök, hogy hallottam, hogy ez gyorsan megoldódott. Menjünk tovább. Szóval, hallottam, hogy Sushi tavaly decemberben összefogott a Yearn Finance-szel. Mit jelent a Yearn és a SushiSwap együttműködés mindkét csapat, valamint a DeFi egésze számára? Bármilyen változás a döntéshozatalban és a fejlesztésben?

Maki: Persze – egy olyan szobába kerülünk, ahol egy csomó ember lelkesedik a DeFi ökoszisztémáért, és együttműködésre késztetjük őket, hogy felhatalmazzák egymást és biztosítsák, hogy az egész ökoszisztémát fel tudjuk emelni.

Egy másik együttműködés, nagyon röviden, az az, hogy a Cover mostantól lehetővé teszi az összes Yearn pool használatát, továbblépve. Tehát, tudod, ez az az együttműködés, amelyet nem láthatnál, ha nem lennénk ugyanannak az ökoszisztémának a részei. 


Jay: Lennix érdekel, hogy mérlegeljen ezen?

Lennix: Imádom, hogy a SushiSwap az egyik leginkább közösségvezérelt decentralizált protokoll DEX, amelyet láttunk, a többi protokollhoz képest. Ez elgondolkodtat bennünket – amikor arról van szó, hogy a világ egyik legfontosabb CEX-e legyünk – szeretjük a decentralizáció fogalmát, és létezésünk egyik célja önmagunk decentralizálása. Szervezeti és termék szempontból az a helyzet, hogy fokozatosan decentralizálhatjuk a funkciók egyes összetevőit. Nemrég fejeztem be egy Clubhouse eseményt, és éppen az AMM-ről beszéltünk – vajon sikerül-e végrehajtani az AMM-et az AMM és a megrendelési könyv mechanizmusa közötti hibriddel kombinálva. Ezt érdemes felfedezni a SushiSwap csapatával.

Jay: Nagyon jó. Határozottan látom, hogy ez az együttműködés fényes jövőt fog hozni. Remélem, mindkét fél számára beválik. Mi a SushiSwap jövőbeli terve??

Maki: Az ütemterv elérhető a Medium oldalon. Az egyik legérdekesebb dolog, amiről láttuk, hogy az emberek beszélnek, a Mirin, amely a franchise medence modellünk a DeFi világgal való központosított cserék áthidalására. Ami ebben a részben érdekes – vegyük itt példának az OKEx-et – nem hiszem, hogy sok embernek kellene ebben a pillanatban kereskednie a DeFi-vel. Ez nem fenntartható. Nyilvánvaló, hogy egyes embereknek a díjak és a gázárak emelkedése következik be a használat miatt. A legjobb etetési helyszín jelenleg 100% -ban központosított csere, de van mit megérteni: A decentralizált csere üzemeltetése jelenleg nagyon olcsó. A helyzet az, hogy ha likviditásszolgáltató vagy egy poolban, akkor nem kell ébren lennie a kereskedés során. Az eszközt odaadhatja, és el is hagyhatja, miközben díjakat keres. Ez a fajta arbitrázs folyik jelenleg a centralizált és a decentralizált világ között. Ami érdekes, hogy olyan megoldást fejlesztettünk ki az örökös veszteség enyhítésére, amely eddig nagyon sikeres volt a tesztelés alatt.

Kövesse az OKEx-et

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map