Ride the Wave: A decentralizált likviditás jelene és jövője – OKExDeFi Kerekasztal

Az OKEx-nél folyamatosan a jövőbe tekintünk – és úgy gondoljuk, hogy ez a DeFi-t jelenti. 

Az üzenet terjesztése érdekében vezérigazgatónk, Jay Hao új virtuális #OKExDeFi kerekasztal beszélgetés-sorozatot tart a különböző iparágak vezetőivel, hogy megvitassák a fejlődésüket, meglátásaikat és jövőbeli terveiket a Defi-ben..

Ebben a kerekasztal-beszélgetésben Jay meginterjúvolja Nate Hindmant, a Bancor növekedési vezetőjét és Jay Zhou-t, a Loopring közös piacszervezését. A Bancor egy on-chain likviditási protokoll, amely automatizált, decentralizált token-cserét tesz lehetővé az Ethereumon és a blokkláncokon keresztül. A hurok egy Ethereum ZK-Rollup csere- és fizetési protokoll.

Itt vannak a kerekasztal legfontosabb kiemelései.

Jay Hao: A biztonsági aggályok továbbra is akadályt jelentenek a decentralizált tőzsdék széles körű elterjedése előtt, amit a Balancer nemrégiben 500 000 dolláros kiaknázása is tükröz.. 

A központosított tőzsdékhez hasonlóan a DEX-ek hogyan adhatnak a felhasználóknak nagyobb bizalmat a feltörések megelőzésében – technikai szempontból?

Nate: Tehát azt szeretném gondolni, hogy létezik az antifragilitás fogalma – az az elképzelés, hogy minél többet stresszel valamit és megtámadod, annál erősebbé válik. Gyógyul ezekből a támadásokból, és annál erősebbé válik. Szóval, azt hiszem, továbbra is nagyon törékeny térben vagyunk a DeFi-vel. Észre fogja venni, hogy valahányszor okos szerződéses sebezhetőség tapasztalható – ellentétben a központosított intézményekkel vagy a hagyományos pénzügyi intézményekkel -, korlátozottan átlátható az, hogy mi okozta a problémát, és hogyan tudjuk megakadályozni a jövőben. 

Mivel a DeFi térben ezek a termékek többsége nyílt forráskódú terméket dob ​​piacra, valóban az iparág szellemiségében rejlik, hogy ha sebezhetőség tapasztalható, mindenki pontosan tudja, mi történt. Valós időben nyomon követheti, és rengeteg elemzés készül. Azt hiszem, ez része a törékenyé válás folyamatának. Alapvetően úgy látom, hogy ezek a dolgok valós időben történnek, pontosan tudom, hogyan lehet megakadályozni őket, vagy csökkenteni lehet a jövőben a kockázatot. És hirtelen a DeFi projektek minden típusa alkalmazkodhat és megváltoztathatja rendszereit annak biztosítása érdekében, hogy a jövőben védve legyenek ezekkel a kockázatokkal szemben. 

Ugyanakkor az ellenőrzés vagy a hibajátékok mennyiségének hiánya 100% -ban golyóálló. Úgy gondolom, hogy ezeknek a projekteknek a kereskedők számára a szabadságvesztés nélküli jellege valóban döntő fontosságú – hogy nem adja fel a tokenek tulajdonjogát. És ha likviditásszolgáltatóként tevékenykedik, akkor tudja, hogy ezt úgy teszi, hogy teljes mértékben ismerje a kockázatokat és felhasználóként mérhesse meg őket. Úgy gondolom, hogy az átláthatóság és a nyílt forráskódú természet lehetővé teszi azoknak a felhasználóknak, akik likviditást nyújtanak és zsetonjaikat lezárják ezekbe az intelligens szerződésekbe, hogy valóban jobban mérjék ezeket.. 

Jay Zhou: Ha a projekt szempontjából nézzük, akkor az az elvonásunk, hogy rengeteg pénzt költöttünk biztonsági auditra az intelligens kapcsolattartás biztonságának javítása érdekében. Meghívjuk a külső könyvvizsgálókat, hogy jöjjenek át okos szerződéseink áttekintésére, emellett sok jótékonysági programot adunk a közösségeknek, és meghívjuk mindazokat a tehetséges embereket, hogy jöjjenek át az intelligens szerződéseink áttekintésére. Ez az elvitelünk. Azt hiszem, nem sok mindent tehetünk ezen a téren jelenleg. 

Jay Hao: Jelenleg a legtöbb DeFi alkalmazás az Ethereumra épül. Számos DeFi-szerető arra számít, hogy az Ethereum 2.0 javítja skálázhatóságát és biztonságát. 

Az Eth2 elindítása milyen módon segíti a decentralizált cserék fejlődését?

Jay Zhou: Hogy őszinte legyek, az Ethereum 2.0-nak még hosszú utat kell megtennie. Még akkor is, ha követi Vitalik Twitterét, láthatja, hogy folyamatosan arra ösztönzi az embereket, hogy most használják a ZK-Rollup alkalmazást, mert az Eth2 nem jön el hamarosan – a gyakorlati felhasználói ízléshez még további három-öt évre lehet szükség. Jelenleg csak a Rollup méretezés megoldás létezik, amelyet az emberek használhatnak. Jelenleg a ZK-Rollup az egyik legjobb módszer a méretarány növelésére, mert nem ad semmilyen biztonságot a projekted számára. A nulla tudású megoldás egy réteges, két léptékű megoldás az Ethereumon, amely nagyobb áteresztőképességet és tranzakciókat tesz lehetővé másodpercenként, és jóval alacsonyabb költségeket tesz lehetővé anélkül, hogy az értékpapírokat feláldozná. A Loopring és a Metlab már rendelkezik ZK-Rollup programmal, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a tranzakciók azonnali feldolgozását. És mindaddig, amíg az Ethereum létezik, az összes eszköz teljes mértékben az ön ellenőrzése alatt áll. Jelenleg ezerszer gyorsabb és olcsóbb, mint a normál 1. szintű decentralizált alkalmazás. 

Nate: Azt hiszem, kissé hasonlóan érezzük magunkat – nagyon izgatottak vagyunk, hogy az Eth2 drámai módon csökkenti a költségeket és drámai módon növeli az áteresztőképességet, de nem várjuk meg, hogy ez megtörténjen. Aktívan vizsgáljuk a második réteg megoldásainak integrálását, hogy csökkentse ezeket a költségeket az Eth2 előtt, és nagyon izgatottan várjuk, hogy az Eth2 végre szállítson – de tudod, mint ahogy ezt az egész párbeszéd során elmondtuk az elmúlt hetekben a költségek valóban veszélyeztették a DEX-eket és a DeFi-alkalmazásokat, mind a kereskedő, mind a hozamgazdálkodók szempontjából. Likviditásszolgáltatóként, amikor optimalizálni próbálja, és tudod, hogy a különböző protokollok között visszafordul a hozam, meg kell győződnie arról, hogy a hozama nem válik ketté a gázköltségnél. Szóval, izgatottan várjuk az Eth2-t, de nem tartjuk vissza a lélegzetünket – és aktívan integráljuk a különböző megoldásokat, valamint optimalizáljuk saját intelligens szerződéseinket a gázfogyasztás valóban csökkentése érdekében. 


Jay Hao: Hűvös. Egyesek azt gondolhatják, hogy a központosított tőzsdék csak a DEX-ek közvetlen versenytársai. Szerintem nem, és a kapcsolatunk most inkább a partnerségre hasonlít. 

Mit remélnek a DeFi projektek az OKEx-től, hogy a DeFi teret vonzóbbá tegye a központosított játékosok számára?

Nate: Úgy gondolom, hogy a központosított cserék természetes szereplők ezeknek a DeFi protokolloknak a sok integrálásához. Azt hiszem, már most kezdjük látni, hogy a központok olyan csatolófelületeket építenek ki, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy tétjeiket megszerezzék – tudod, amikor a jeleimet centralizált tőzsdén veszem, miért ne tennék meg azokat is? Ha vásárolok egy DeFi tokent, és azt szeretném működésbe hozni és hozamot generálni, úgy tűnik, hogy a központosított cserefelületek valóban természetes helyek erre. Tehát, ha az automatizált piaci döntéshozók belsejébe szeretnék hozni hozamot, és ha ezt meg tudom tenni az OKEx irányítópultomon belül, akkor azt gondolom, hogy ez nagyon izgalmas lenne. Ehhez a felhasználónak nem kell elhagynia az OKEx platformot. Tehát ez az a reményem – hogy mindezen különböző DeFi eszközök mellett az innováció szintje valóban elmarad a grafikonoktól a hozamgazdálkodás és a hozam vonzása szempontjából. 

Azt gondolom, hogy potenciálisan a DeFi protokollok némelyike ​​kevésbé összpontosított és kevésbé képes felépíteni ezeket a rendkívül sima felhasználói élményeket, és úgy érzi, hogy ezek a felhasználói tapasztalatok természetes módon illeszkednek a központosított cserefelületekhez. Remélem, hogy az ilyen típusú partnerségek egyre inkább kialakulnak. 

Jay Zhou: Véleményem szerint ezen a részen kívül azt is remélem, hogy az OKEx folyamatosan több felhasználót hozhat létre a való világból, és így a valós világból hozzáférhetnek a kriptovalutákhoz. Ez növeli az egész kriptográfiai ökoszisztémát és oktatja őket a kriptovalutáról – mert mindannyian tudjuk, hogy az emberek nem mennek azonnal nulláról a DeFi-re. A legtöbb ember a nullától a kriptovaluta és a DeFi között mozog. A DeFi inkább haladó felhasználók számára készült. Ha az OKEx több embert tud behozni a kriptopénzekbe, ez azt jelenti, hogy több módszerünk van az emberek oktatására és a DeFi-felhasználókra való frissítésre.. 

Jay Hao: Egy utolsó kérdés: Javasoljon egy szót a DeFi jövőjének leírására. És miért?

Nate: Egy szavam az "hozzáférés" – és ez nem csak "hozzáférés" maguknak a szolgálatoknak. Tehát nem csak arra gondolok, hogy például könnyebb a kereskedelem, hanem "hozzáférés" a tulajdonjog szempontjából. Hirtelen sok felhasználó – nem társult felhasználó – birtokolhat egy kis vagy nagy darab DeFi-protokollt, részt vehet az irányításban, és megteremtheti a protokoll bevételeinek egy részét, amelyek teljes láncolatban voltak egy átlátszó menedzserben. És ez a fajta terjesztés – a protokoll bevétele – megköveteli, hogy teljesen láncolatú, átlátható és decentralizált protokoll legyen. Tehát a tulajdonjoghoz való hozzáférés korlátlan számú, nem csatlakozó felhasználó között szerintem rendkívül erőteljes fogalom, és olyasmi, amiben csak növekedni fogunk az elkövetkező hónapokban és években. 

Jay Zhou: Talán mondhatom "tőkeáttétel" mert a DeFi most sokkal könnyebben segíthet a tőkeáttétel megteremtésében. 

A szerkesztő megjegyzése: Ezt a szöveget az áttekinthetőség kedvéért kissé sűrítették és szerkesztették.

Csatlakozzon csatornáinkhoz, ha többet szeretne megtudni a blokkláncról, a kriptovalutáról és a DeFi-ről:

Jay Hao, az OKEx vezérigazgatója 

https://twitter.com/JayHao8

https://www.linkedin.com/in/jayhaookex/

OKEx Hivatalos

https://twitter.com/OKEx

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://www.facebook.com/okexofficial/

Hitel #OKExDeFi Kerekasztal vendégeinknek:

Nate Hindman, a növekedés vezetője @Bancor

https://twitter.com/natehindman

https://www.linkedin.com/in/nathanielhindman/

Bancor

https://twitter.com/Bancor

https://www.linkedin.com/company/bancor-foundation/

Jay Zhou, CMO @ Loopring

https://twitter.com/jay_loopring

https://www.linkedin.com/in/thatjayzhou/

Hurok

https://twitter.com/loopringorg

https://www.linkedin.com/company/loopring/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map