Történjen meg: A CeFi és a DeFi jövője – OKExDeFi Kerekasztal

Az OKEx-nél folyamatosan a jövőbe tekintünk – és úgy gondoljuk, hogy ez decentralizált finanszírozást jelent.

Az üzenet terjesztése érdekében vezérigazgatónk, Jay Hao új virtuális #OKExDeFi kerekasztal beszélgetés-sorozatot tart a különböző iparágak vezetőivel, hogy megvitassák a fejlődésüket, meglátásaikat és jövőbeli terveiket a DeFi-ben.

Ebben a kerekasztal-beszélgetésben Jay interjút készít Gregory Di Prisco-val, a Maker Alapítvány üzletfejlesztési vezetőjével. A MakerDAO irányítja a Maker Protokollt és a Dai-t, a világ első decentralizált, fedezet által támogatott stablecoinját az Ethereum blokkláncon.

Itt vannak a kerekasztal legfontosabb kiemelései.

A MakerDAO közösség zöld utat adott a PaperChain és a ConsolFreight tokenek elfogadásához kriptobiztosítékként a múlt hónapban. Láthatjuk, hogy a jövőben egyre több valós eszköz kerül a MakerDAO ökoszisztémájába?

Tehát először hadd lépjek vissza egy pillanatra, és beszéljek egy kicsit a fedezet beillesztési folyamatunkról, mert a mai napig még nem lehet Dai-t létrehozni e két eszköz ellen. Az történt, hogy zöld lámpás szavazáson mentek keresztül.

Az eszköz-integrációnk működése most az, hogy teljesen közösségvezérelt. A Maker Alapítványnak nincsenek bemenetei arról, hogy mely eszközök kerülnek be a protokollba, és melyek nem. A közösségünk interakciója a protokollal a Maker fejlesztési javaslatoknak nevezett társadalmi kereten keresztül valósul meg. 

A Maker Improvement javaslatok most sok mindent felvázolnak. Az egyik az a folyamat, amelynek során a fedezet ténylegesen belép a protokollba, és létrehozza a Dai-t. Tehát, ennek a folyamatnak az első lépése az, amit zöld lámpás közvélemény-kutatásnak nevezünk – itt szavaznak a Készítő tulajdonosai, és elsőbbséget élveznek, hogy mely eszközöket szeretnék látni, ha belépnek a protokollba. Ez aztán elindítja a belső és külső folyamatokat, amelyek ezen eszközök tényleges beépítésével járnak. 

Amit láttál, az az volt, hogy a ConsolFreight és a PaperChain nagyon előkelő helyet kaptak a zöld lámpák listáján, így a Maker tulajdonosai nagyon szeretnék ezeket az eszközöket – de most még mindig nagyon sok munka vár rájuk, hogy bejussanak a protokollba. 

Ezzel kapcsolatban azt gondolom, hogy ez egy fő tendencia lesz. Az egyetlen mód, hogy a DeFi a blockchain téren kívül bárki számára hasznos lehessen, az, ha hasznossá tehetjük ezeket a régi résztvevők számára. Ha nem tudjuk kiszolgálni a világ ConsolFreights és PaperChains oldalait, akkor még a kis bankokat sem tudjuk kiszolgálni – ha a MakerDAO-n keresztül hitelt szeretnének kezdeményezni, és ezt nem tudjuk kiszolgálni, akkor nem igazán értünk el semmit, mert a Dai az ellátást mindig a blokklánc ökoszisztéma fogja támogatni. 

Tehát véleményem szerint a valós eszközök lesznek a következő fő trendek a DeFi számára az elkövetkező 12 hónapban.

A valós eszközök hozzáadásának mozgása valóban arra gondol, hogy a MakerDAO inkább a hagyományos pénzügyi rendszereket inkább társként, mint versenytársként kezeli. Meg tudná mondani, hogy a MakerDAO hogyan ítéli meg a központosított finanszírozás vagy a CeFi szerepét a DeFi fejlesztésében. Kiegészítik vagy taszítják egymást?

Mindkettőt azért teszik, mert bizonyos esetekben lesznek versenytársaink. De a legtöbb esetben lesznek kiegészítőink és összetevőink. Úgy gondolom, hogy ennek kiemelésére remek módszer – még abban a mikroléptékben is, amelyen ma vagyunk -, hogy az USDC és a valódi USD egyaránt fedezeti eszköz a Maker Protokollban. Tehát, míg bizonyos területeken ezzel a két entitással versenyezünk, mert olyan stabil kerámiatermékeket állítanak elő, amelyek a Dai-val versenyeznek a keresletért, számunkra nagyon hasznosak is, mert más, különösen az Egyesült Államokban szabályozott dollárok, különösen a kiváló minőségűek, valóban hasznosak lehetnek jó fedezeti források a Dai előállításához. 

Tehát a DeFi-t és a CeFi-t két különböző világnak festeni szinte hiba, mert a nap végén ugyanarról az értékkészletről beszélünk, és visszamegy a pénz eredetének fogalmához. . A pénz eszközhitelként keletkezik. Tehát az eszközök implicit módon valósak, és csak nemrégiben vannak olyan eszközeink, amelyek a blokkláncokban honosak. Tehát, ha egyáltalán értéket akarunk hozni a világba, akkor a lehető legtöbb eszközhöz hozzáférnünk kell. 

Az OKEx és a MakerDAO ebben az évben nagyon jól együttműködik – a Dai megtakarítási arányt néhány hónappal ezelőtt integrálták az OKEx Poolba. Tehát azt várja, hogy a központosított játékosok, mint mi, többet tegyenek a DeFi tér elősegítése érdekében?

Szerintem elképesztő, amit ti eddig tettetek. Tudja, hogy biztosítja számunkra azt a nagyon fontos hidat a kereskedők felé, akiknek szüksége van a termékeinkre. Tehát, mivel a Dai-nak magasabb megtakarítási rátája van, ez nagyszerű – de ha nincsenek olyan disztribúciós csatornái, mint az OKEx, hogy ez eljusson a végfelhasználókhoz, akkor vákuumban létezik. 

Tehát ahhoz, hogy valóban változást érjünk el a világban, nem csak egy nagyszerű termékre van szükségünk, hanem egy nagyszerű disztribúciós partnerre, és úgy gondolom, hogy az OKEx itt volt nagyszerű partner. 

Javasolna egy szót a DeFi jövőjének leírására és miért?

Egyetlen szavam láthatatlan, mert azt gondolom, hogy a DeFi átfogó lesz, és mindenhol ott lesz. Nem fogod tudni, hogy a DeFi-t használod, de az lassan elkezdi átvenni a globális pénzügyi rendszert addig a pontig, amíg mindenki a DeFit fogja használni. Szinte láthatatlan lesz a kulisszák mögött. 

Csatlakozzon csatornáinkhoz, ha többet szeretne megtudni a blokkláncról, a kriptovalutáról és a DeFi-ről:

Jay Hao – az OKEx vezérigazgatója 

https://twitter.com/JayHao8

https://www.linkedin.com/in/jayhaookex/

OKEx Hivatalos

Hitel a #OKExDeFi Kerekasztal vendégünknek:

Gregory Di Prisco – Üzletfejlesztési vezető @MakerDAO

https://twitter.com/g_dip

https://www.linkedin.com/in/gregory-di-prisco-0672a9125/

MakerDAO

https://twitter.com/MakerDAO

https://www.linkedin.com/company/makerdao/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner