Új funkció: Határidős ügyletek és örökös swap piaci adatok

Hogyan hozza meg kereskedési döntéseit? gondos kutatás után? vagy csak menjen a belérzésével?

A határidős ügyletek és az örökös csereügyletek terén nem igazán áll rendelkezésre sok adat a piacon a kereskedési döntések elősegítéséhez.

Ezért indítjuk a Határidős & Örökös swap piaci adatok – a első a maga nemében nagy adatplatform az iparban.

Ez az új szolgáltatás kizárólag az OKEx-be bejelentkezett ügyfelek számára készült. Innen érheti el a valós idő határidős és örökös swap piacaink adatai 9 mainstream token, mint például a hosszú / rövid pozíció arány, a hangulatindex és az alap.

Célunk, hogy pontos, elfogulatlan kereskedési adatokat szolgáltassunk ügyfeleink számára saját kereskedési stratégiáik kidolgozásában. Természetesen az OKEx-nél már rendelkezésre álló általános piaci adatok mellett reméljük, hogy a további felismerések ügyfeleinknek is jobban segítenek megérteni a piacot.

Ebben az új szolgáltatásban vannak 6 mutató hogy ügyfeleink megismerjék a piaci trendet:

 • Hosszú / rövid felhasználói arány
 • Alapja
 • Nyílt kamat és kereskedési mennyiség
 • Vásárlói / eladási vevői mennyiség
 • A legjobb kereskedő hangulatindexe
 • A legjobb kereskedő átlagos felhasznált árrése

1. Hosszú / rövid felhasználói arány

Ez a mutató a a hosszú és a rövid pozíciókat nyitó összes felhasználó aránya egy ideig. Az arányt heti, kétheti, negyedéves határidős szerződésekkel és örökös swapokkal állítják össze. A felhasználó hosszú / rövid oldalát a token nettó helyzete határozza meg.

Mit jelent:

 • A derivatívák piacán, amikor nyitott egy hosszú pozíció, ki kell egyensúlyozni egy rövid pozíciót is. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával.
 • Ha az arány magas, az azt mutatja, hogy a hosszú oldalról egy felhasználóra nyitott pozíciók átlagos száma kisebb, mint a rövid oldalról az egy felhasználóra nyitott pozíciók átlagos száma.

2. Alap

Ez a mutató a szerződés / swap árat, azonnali index árat és az alapot is mutatja. Egy adott idő alapja = szerződés / swap ár – spot index ár.

Mit jelent:

 • A szerződéses / swap ár tükrözi a kereskedők elvárásait az alapul szolgáló eszköz jövőbeli árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy az általános piac bullish. Ha negatív, akkor ez bearish kilátást jelent.
 • Az alapot gyakran emelik prémium tarifával. Prémium kamat = bázis / spot index ár
 • Normális körülmények között a heti szerződések alapja alacsonyabb, a negyedéves szerződések alapja pedig magasabb. A negyedéves szerződések alapja jobban jelezheti a hosszú távú piaci trendet.
 • Ha a prémiumráta magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több lehetőség áll az ügyfelek döntésére.

A finanszírozási kamatdöntési stratégiáról szóló jelentés Az azonnali árfolyam-kereskedési kamatláb és az állandó swap-kereskedelem közötti arbitrázs lehetőségének elemzése … mediu

3. Nyílt kamat és kereskedési mennyiség


A nyitott kamatláb a fennálló határidős szerződések / swapok teljes száma, míg a kereskedési volumen a határidős szerződések és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Mit jelent:

 • Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz.
 • Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van vagy kényszer-felszámolás alatt áll.
 • Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

4. Vételi / eladási vevő mennyisége

Vásárlói mennyiség: az aktív vásárlási mennyiség (felvevő) egy adott időtartamra, ami beáramlást jelez.

Eladási vevő mennyisége: az aktív eladási mennyiség (vevő) egy adott időszakban, jelezve a kiáramlást.

Mit jelent:

 • Ha a vásárlói mennyiség magas, az bullish piacot jelez. Ha az eladók mennyisége magas, akkor ez egy bearish hangulatot tükröz.
 • Általában a lakossági ügyfelek több vevői megrendelést végeznek. A vételi / eladási mennyiség a lakossági ügyfelek piaci előrejelzésének mutatójaként kezelhető.

5. A legnépszerűbb kereskedői vélemény index

Ez a mutató a top kereskedők által tartott hosszú és rövid pozíciók százalékos arányát mutatja. Egy aktív számla egy szavazatra jogosult, függetlenül a pozíció méretétől. (csak azok a számlák számítanak aktívnak.) Ha a számla fedezeti pozíciókat tart, akkor szavazata a nettó pozíciójától függ.

Mit jelent:

 • Ez a mutató nagyon hasonlít a hosszú és a rövid pozíciók arányához. A számítás azonban csak az OKEx 100 legjobb kereskedőjének adatait tartalmazza.
 • Ezt az indexet a hosszú / rövid pozíciók arányával együtt kell figyelembe venni a jobb kereskedési betekintés érdekében.

6. A legjobb kereskedő átlagos felhasznált árrése

Ez a mutató azt tükrözi, hogy a top 100 kereskedő miként használja letétbe helyezett tőkéjét. A TTSI-vel ellentétben a TTAMU nem számolja a szavazatokat. Ehelyett a legjobb kereskedők által alkalmazott kezdeti fedezet átlagos százalékából számítják ki.

Mit jelent:

 • Megmutatja, hogyan használják fel és osztják el az alapokat a legjobb 100 kereskedő (átlag).
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map