Kako kupiti Cardano (ADA)

Cardano (ADA) je treća generacija javnog blockchaina i Dapp razvojne platforme. Platforma je zaslužila pozornost međunarodnih medija kao prvi blockchain koji je u svoje ključne principe uvrstio recenziranu strategiju istraživanja. Danas je ADA jedna od najboljih kripto valuta na svijetu. Da biste saznali više, posjetite naš vodič za investiranje u Cardano.

Predstavljamo vrhunske brokere i burze koji nude mogućnost kupnje Cardano (TRX) kreditnom ili debitnom karticom. Za veće iznose također možete poslati bankovni prijenos.

Binance

Binance jedna je od najvećih i najpoznatijih svjetskih burzi kriptovaluta. Prednosti kupnje Cardano (ADA) ovdje su u tome što imate koristi od nižih naknada za zamjenu od konkurentskih burzi, a povećana likvidnost omogućuje vam brzu kupnju i prodaju kako biste iskoristili novosti na tržištu.

Pročitajte naš Binance Review ili posjetite Binance.

Koristite kod za popust: EE59L0QP za 10% povrata gotovine od svih naknada za trgovanje.

Kraken

Kraken jedno je od dugogodišnjih imena kada su u pitanju burze kriptovaluta koje djeluju u industriji.

Od skromnih početaka postali su jedno od najprepoznatljivijih imena u prostoru koji nude širok izbor imovine za trgovinu, uključujući Cardano (ADA).

Troškovi trgovanja konkurentni su ostalim burzama i nastavili su se razvijati sada nudeći i terminske poslove i maržinsko trgovanje.

Pročitajte našu Kraken recenziju ili posjetite Kraken.

Bittrex

Bittrex je još jedna burza koja vam trenutno omogućuje kupnju i trgovinu Cardanom (ADA). Bittrex je vodeća burza kriptovaluta koja pruža najširi izbor kripto valuta, u industriji su poznate po tome što su jedna od rijetkih burzi koja ne naplaćuje naknade za uvrštavanje u različite projekte i imaju reputaciju integriteta.

Pročitajte naš Bittrex pregled ili posjetite Bittrex.

Što je Cardano (ADA)?

Cardano je mreža temeljena na blockchainu koja koristi vlastiti izvorni token “ADA”.

Cardano se reklamira kao prva mreža te vrste koja je ‘recenzirana’. To znači da prije bilo kakvih promjena na mreži, rastuća globalna skupina uglednih znanstvenika iz različitih područja procijeni sve predložene nadogradnje.

Što to radi?

Korištenjem vlastitog tokena, ADA, korisnici stječu mogućnost izravnih transakcija s drugima. To znači da nema potrebe za ‘posrednikom’ treće strane. Umjesto toga, korisnici imaju mogućnost obavljanja transakcija peer-to-peer.

S vremenom bi Cardano mreža trebala podržavati širok spektar decentraliziranih aplikacija.

Kako djeluje Cardano (ADA)?

Cardano funkcionira upotrebom Proof-of-Stake (PoS) modela. To znači da mreža ne koristi rudare, kao što se vidi u mrežama poput Bitcoina. Umjesto toga, bilo koji mrežni sudionik koji drži ADA – poznat kao dionici – u podržanom novčaniku, ima mogućnost provjere valjanosti transakcija. Nagrade za to variraju, ovisno o veličini nečijeg posjeda.

Korištenjem jedinstvenog pristupa, nazvanog Ouroboros, Cardano dodaje novi sloj PoS-u. To se radi putem udruženih dionika. Za one koji koriste ovu opciju, prava posjedovanja mogu se udružiti s drugima, što omogućava ‘upravitelju baze udjela’ da upravlja proizvodnjom blokova.

Predviđeni razvoj događaja?

Razvoj mreže Cardano višestupanjski je proces koji je tek započeo. Nazvano po poznatim i utjecajnim znanstvenicima, filozofima i drugima, postoji 5 glavnih oznaka duž Cardanove putokaze. Ovi su,

  1. Byron – Ova prva faza razvoja okružuje uspostavljanje temelja mreže, pripremajući je za rast koji se očekuje u narednim godinama.
  2. Shelley – Jednom kada se izgradi čvrst temelj, očekuje se da će ova druga faza donijeti promjene, okružujući / povećavajući decentralizaciju mreže.
  3. Goguen – Kada se dogodi dovoljna decentralizacija mreže, faza 3 će omogućiti mreži da podržava pametne ugovore i dApps.
  4. Basho – U četvrtoj fazi Cardanove mape vidjet će se događaji oko skalabilnosti i interoperabilnosti mreže.
  5. Voltaire – Kao peta i posljednja faza koja je trenutno planirana, koncentrirat će se na provedbu novog modela upravljanja. Cilj je mreže učiniti samoodrživom. To će se postići raznim nadogradnjama, poput provedbe sustava glasovanja i riznice.

Od 29. srpnja 2020., mreža Cardano službeno započinje svoj prijelaz s prve faze na drugu. Ova faza, poznata kao Shelley, donijet će nove razine decentralizacije, prelaskom s federalnih čvorova na čvorove u zajednici..

Temeljna ideologija?

Za Cardano će se činiti kao da se mreža gradi kako bi ponudila iste mogućnosti rivala, poput Ethereuma. Međutim, razlika je u tome što se naglasak stavlja na nekoliko osobina.

  • Utjecaj na okoliš – Mnoge su mreže prepoznale negativan utjecaj koji energetski intenzivni protokoli, poput dokaza o radu, mogu imati. Korištenjem PoS-a na način koji je odabrao Cardano, mreži je potrebno znatno manje snage za rad.
  • Otvorenost i transparentnost – Cardano ukazuje na to da kao recenzirani blockchain sudionici mreže imaju koristi od više od dobro izgrađenog proizvoda. Oni također imaju koristi od novih razina otvorenosti i transparentnosti u svom radu, te usmjeravanja / napretka mreže.

Prihvaćanje i kontroverze?

Do danas je Cardano imao minimalne razine prihvaćanja i kontroverze.

Iako se matični token mreže, ADA, može naći na mnogim burzama, ovo je vjerojatno najveće viđenje do sada. Sve dok mogućnosti pametnih ugovora ne postanu aktivne na mreži, to će najvjerojatnije ostati slučaj.

Do danas je mreža Cardano uspjela izbjeći većinu kontroverzi. Najčešći problem s mrežom je nedostatak decentralizacije. Kao što je prije spomenuto, očekuje se da će se to promijeniti provedbom faze 2 na Cardanovoj mapi.

Nekoliko je odabranih koji su pokrenuli probleme s onim što oni nazivaju „vjerojatnim pretpostavkama“, izrađenim u bijelom papiru Cardano. U osnovi, temelj mreže Cardano izgrađen je s različitim pretpostavkama o tome kako će se prilagoditi budućim razinama usvajanja. Neki su vjernici, dok drugi nisu potpuno uvjereni da će mreža funkcionirati kako je predviđeno.

Uredba?

Do danas regulatori nisu izdali službene izjave o Cardanu. Kao rezultat toga, projekt ostaje u donekle regulatornom „limbu“.

Ako se ne da službena izjava, u protivnom ostaje šansa da se ADA smatra vrijednosnim papirom. Oni koji vjeruju da je to možda slučaj, obično daju dvije točke za svoj argument.

  1. Mreža u ovom trenutku nije decentralizirana.
  2. Iako ograničen na stanovnike SAD-a, Cardano je u početku financiran putem ICO-a.

Tko je to uspio?

2017. godine Cardano je lansirao Charles Hoskinson. Kao suosnivač Ethereuma, Hoskinson je u projekt odmah unio utjecaj i intrige, a njegov izvorni token “ADA”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner