Kako kupiti Ethereum (ETH)

Ethereum je distribuirana blockchain mreža otvorenog koda koja pojednostavljuje skriptiranje pametnih ugovora. Što je najvažnije, platforma omogućuje programerima da pojednostave izgradnju decentraliziranih aplikacija koje funkcioniraju na blockchainima. Slijedom toga, platforma je svijetu predstavila mnoštvo novih funkcionalnosti i aplikacija. Da biste saznali više, posjetite naš vodič za investiranje u Ethereum.

Popisujemo top 5 brokera koji nude mogućnost kupnje Ethereuma (ETH) kreditnom ili debitnom karticom.

Binance

Binance jedna je od najvećih i najpoznatijih svjetskih burzi kriptovaluta. Prednosti kupnje Ethereuma (ETH) ovdje su u tome što imate koristi od nižih naknada za razmjenu od konkurentskih burzi, a povećana likvidnost omogućuje vam brzu kupnju i prodaju kako biste iskoristili novosti na tržištu.

Pročitajte naš Binance Review ili posjetite Binance.

Koristite kod za popust: EE59L0QP za 10% povrata gotovine od svih naknada za trgovanje.

Paybis

Paybis upravljati vrlo pouzdanom platformom za kupnju Bitcoina i kriptovaluta na kojoj možete kupiti Ethereum (ETH) i niz drugih kriptokripcija ne koristeći ništa više od svoje kreditne ili debitne kartice. Postoje od 2014. godine i pomogli su stotinama tisuća ljudi u kupnji Bitcoina.

Ako jednostavno želite kupiti Ethereum (ETH) i zadržati ga, ovo je jedan od najlakših načina za kupnju Ethereuma (ETH) kreditnom ili debitnom karticom.

Pročitajte našu Paybis recenziju ili posjetite Paybis.

Kriptomat

Kriptomat usluga je razmjene kriptovaluta i novčanika sa sjedištem u EU koja posluje od 2018. Sjedište im je u Estoniji koja je pouzdano europsko leglo sličnih tvrtki. Nakon što ih je osnovao tehnološki pametni Srđan Mahmutovič, oni danas posluju u više od 80 zemalja širom svijeta i pružaju usluge korisnicima širom svijeta. Kriptomat je izvrsna opcija za Europljane & Azijski investitori koji jednostavno žele dugoročno kupovati i prodavati Ethereum (ETH). Nema kupaca iz SAD-a.

Pročitajte naš Kriptomat Review ili posjetite Kriptomat.

Kraken


Kraken jedno je od dugogodišnjih imena kada su u pitanju burze kriptovaluta koje djeluju u industriji.

Od skromnih početaka postali su jedno od najprepoznatljivijih imena u svemiru nudeći bogat izbor imovine za trgovinu, uključujući Ethereum (ETH).

Troškovi trgovanja konkurentni su ostalim burzama i nastavili su se razvijati sada nudeći i terminske poslove i maržinsko trgovanje.

Pročitajte našu Kraken recenziju ili posjetite Kraken.

Coinberry

Coinberry olakšava kupnju Ethereuma (ETH) u Kanada bez frke i brzo kupite ili prodajte sredstvo putem njihove jednostavne platforme. Postoje od 2017. godine i imaju niz vrlo pouzdanih partnerstava koja su im stvorila solidnu reputaciju kriptovalute. Oni su također registrirani u FINTRAC-u kao djelatnost novčanih usluga, pa su s tog stajališta vrlo pouzdani. Nema kupaca iz SAD-a.

Posjetiti Coinberry.

Kako kupiti Ethereum (ETH) Kako kupiti Ethereum (ETH) Kako kupiti Ethereum (ETH)
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Paybis Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Najbolje za

Napredni korisnici

Najbolje za

Trenutna kupnja

Najbolje za

Europski trgovci

Minimum računa

Nijedna

Minimum računa

50 dolara

Minimum računa

35 €

Promocije

10% povrata novca

Kod za popust: EE59L0QP

Promocije

Nijedna

Promocije

Nijedna

Što je Ethereum (ETH)?

Ethereum je popularan blockchain projekt koji koristi protokol otvorenog koda. Ponašajući se funkcionalnošću pametnih ugovora, Ethereum može djelovati ne samo kao valuta, već i kao platforma za hosting decentraliziranih aplikacija (dApps).

Ethereum koristi svoj izvorni token “Ether” za transakcije koje se događaju na njegovoj mreži. Ti su tokeni strukturirani kao ‘ERC-20’ – protokol koji je razvio Ethereum i koristi ga razni blockchains.

Što to radi?

Izgrađen pomoću blockchaina, Ethereum koristi pametne ugovore, omogućujući mogućnost pokretanja aplikacija na vrhu svog protokola. Njegov izvorni token, Ether, također djeluje kao valuta, pružajući svojim imateljima jednostavan način za prijenos vrijednosti.

Tijekom godina pokušavale su se različite implementacije Ethereumovih mogućnosti. Jedan od najperspektivnijih primjera uključuje aplikacije koje okružuju decentralizirano financiranje (DeFi). Ovaj sektor uključuje niz financijskih aplikacija temeljenih na blockchainima, poput Ethereuma.

Kako Ethereum djeluje?

Mreža iza kulisa koristi protokol provjere rada kako bi funkcionirala. To znači da je mreža decentralizirana među nizom rudara širom svijeta. Ovi rudari hostiraju čvorove, provjeravaju transakcije i pohranjuju ažurne zapise Ethereum blockchaina.

Za dovršetak transakcije na mreži Ethereum inicijator zahtijeva malu naknadu. Ova se naknada obično naziva “plin”. Količina plina potrebna za izvršenje transakcije varira, jer ovisi o zagušenju mreže; više plina povećava brzinu kojom će se transakcija dovršiti – zbog većeg poticaja za obradu rudara.

Predviđeni razvoj događaja?

Usprkos mnogim konkurentima koji se slažu s jednakom ili većom funkcionalnošću, Ethereum je uspio zadržati svoje mjesto na vrhu svoje klase.

Opće je očekivanje da će Ethereum uskoro prijeći s protokola temeljenog na ‘proof-of-work’ na učinkovitiji ‘proof-of-share’. Iako se uobičajeni POW oslanja na računsku snagu da bi mreža funkcionirala, POS ne. Umjesto toga, POS omogućuje mrežnim validatorima rad putem vlasništva nad kovanicama / tokenima.

Temeljna ideologija?

Gotovo od početka, Ethereum je trebao biti neprofitni pothvat. To ostaje do danas i igralo je ulogu u njegovom regulatornom prihvaćanju.

Mnogi na Ethereum gledaju kao na težnju za postizanjem ‘interneta 2.0’; Platforma koja eliminira potrebu za centraliziranim operacijama, dovodeći demokraciju i sigurnost, istodobno s našim potrebama za podacima. Pritom Ethereum u osnovi daje moć nad podacima natrag korisniku.

Prihvaćanje i kontroverze?

Ethereum je vjerojatno najpoznatiji i najpopularniji projekt temeljen na blockchainu koji nije nazvan Bitcoin. Nalazi se na gotovo svakoj platformi koja podržava kriptovalute.

Očekuje se nastavak prihvaćanja, jer se vjeruje da će se 2020. godine ponuditi prvi Ethereum Futures – događaj koji će donijeti nove razine svijesti o projektu.

Prihvaćanje se pomaknulo izvan javnosti, a vladini su subjekti širom svijeta pilotirali upotrebu Ethereuma. Jedan od takvih primjera je Nacionalno istraživačko vijeće Kanade koje gradi platformu utemeljenu na Ethereumu, koja Kanađanima pruža pristup stvarnim potporama i izdacima koje financira država.

Do danas, dvije veće kontroverze koje okružuju Ethereum uključuju:

 • Tvrda vilica
 • Dovelo do stvaranja Ethereum Classic (ETC)
 • Čvrstoća
  • Koristi jedinstveni jezik kodiranja, čineći razvoj težim
  • Izvan ove dvije vodeće kontroverze, ostaje i treća, koju također dijeli Bitcoin. Ovo je uporaba modela zarobljenika. Iako je POW Ethereum tretirao dovoljno dobro da preraste u njegovo trenutno stanje, vjeruje se da je potreban prijelaz na POS. Ako je cilj Ethereuma da nastavi rasti, tada će i njegovi mrežni rudari to i dalje činiti. Prijelaz na POS uvelike će umanjiti ove potrebe za snagom, uklanjajući glavnu prepreku na putu do uspjeha.

   Taj su prijelaz već potvrdili programeri Ethereuma, a prvotno se očekivalo da će se dogoditi početkom 2020. Iako je to u međuvremenu odgođeno, ipak se očekuje prije nego kasnije.

   Uredba?

   Za razliku od većine kriptovaluta, Ethereum je dobio potvrdu od raznih visokih regulatornih službenika u Sjedinjenim Državama da NIJE zaštita.

   Ethereum je predstavio zanimljiv slučaj, budući da su regulatori primijetili da, iako je imovina možda započela svoj život kao vrijednosni papir, od tada je evoluirala dalje od te klasifikacije. To je zbog nedostatka centraliziranog nadzora i njegove sposobnosti autonomnog funkcioniranja bez izravnog dobročinitelja.

   Ova klasifikacija, međutim, mogla bi biti nesigurna u narednim mjesecima. Najavljenim prijelazom na POS, službenici CFTC-a primijetili su da pružanje mogućnosti ‘udjela’ tokena može rezultirati klasifikacijom kao vrijednosni papir.

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map