Kako kupiti Tezos (XTZ)

Tezos (XTZ) je četvrta generacija blockchain mreže koja uključuje napredne protokole kako bi omogućila mnoštvo funkcionalnosti. Prvenstveno, platforma podržava razvoj decentraliziranih aplikacija (DApps) i kodiranje pametnih ugovora. Da biste saznali više, posjetite naš vodič za investiranje u Tezos.

Popisujemo top 3 brokera koji nude mogućnost kupovine Tezosa (XTZ) kreditnom ili debitnom karticom.

Binance

Binance jedna je od najvećih i najpoznatijih svjetskih burzi kriptovaluta. Prednosti kupnje Tezosa (XTZ) ovdje su u tome što imate koristi od nižih naknada za zamjenu tečaja od konkurentskih burzi, a povećana likvidnost omogućuje vam brzu kupnju i prodaju kako biste iskoristili novosti na tržištu.

Pročitajte naš Binance Review ili posjetite Binance.

Koristite kod za popust: EE59L0QP za 10% povrata gotovine od svih naknada za trgovanje.

Kraken

Kraken jedno je od dugogodišnjih imena kada su u pitanju burze kriptovaluta koje djeluju u industriji.

Od skromnih početaka postali su jedno od najprepoznatljivijih imena u prostoru nudeći bogat izbor imovine za trgovinu, uključujući Tezos (XTZ).

Troškovi trgovanja konkurentni su ostalim burzama i nastavili su se razvijati sada nudeći i terminske poslove i maržinsko trgovanje.

Pročitajte našu Kraken recenziju ili posjetite Kraken.

Poloniex

Poloniex osnovana je u SAD-u 2014. godine i brzo je porasla i postala vrlo popularna odabrana burza za mnoge kripto trgovce koji žele kombinirati snažan raspon imovine s velikom vrijednošću. Oni neprestano šire svoj raspon imovine, s više od 100 različitih izbora parova, uključujući Tezos (XTZ), koji su sada dostupni za trgovanje. S nedavno preuređenim izgledom, burza također izgleda profesionalnije nego ikad prije, trgujući terminskim ugovorima i polugom do 100: 1, koja je također sada dostupna za pristup.

Pročitajte našu Poloniex recenziju ili posjetite Poloniex.


Kako kupiti Tezos (XTZ) Kako kupiti Tezos (XTZ) Kako kupiti Tezos (XTZ)
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za brokere digitalne imovine (kriptovalute) uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Najbolje za

Napredni trgovci

Najbolje za

USA Traders

Najbolje za

Jednostavnost korištenja

Naknade za trgovanje

0,10%

Naknade za trgovanje

0,16%

Naknade za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povrata novca

Šifra popusta: EE59L0QP

Promocije

Nijedna

Promocije

Nijedna

Što su Tezos (XTZ)?

Tezos je platforma s otvorenim kodom, zasnovana na blockchainu. Prirode je decentralizirane i koristi izvorne tokene ‘XTZ’ za podršku raznim značajkama.

Što to radi?

Značajke koje podržava Tezos su brojne. Sljedeće su najčešće zabilježene od ovih mogućnosti.

  • Omogućavanje transakcija vrijednosti dviju strana eliminira potrebu za strankama ‘posrednika’
  • Pametni ugovor sposoban (samoizvršavajući se ugovori na temelju ugrađenih parametara)
  • Samopromjenjiva
  • Upravljanje na lancu koje podržava rast i uklanja vilice

Kako radi?

Tezos ima pomalo jedinstven pristup načinu postizanja funkcionalnosti. Kroz jezik kodiranja poznat kao “Michelson”, mreža može funkcionirati pod modelom provjere udjela (PoS).

Tamo gdje se Tezos razlikuje od mnogih, jest njegov pristup upravljanju mrežom. Nastojeći osigurati napredak i potaknuto sudjelovanje u mreži, Tezos koristi ono što naziva “pekarima”.

Pekari su slični uobičajeno korištenim ‘rudarima’ na mrežama za provjeru rada – s nekoliko ključnih razlika. Iako su obje ključne za njihove mreže, pekari djeluju putem delegiranog dokaza o udjelu kako bi provjerili transakciju i time osigurali mrežu.

Uloga pekara nadilazi verifikaciju transakcija, međutim – ova je grupa odgovorna za emitiranje promjena protokola na temelju želje vlasnika tokena koji su tom mrežnom pekaru prenijeli svoje mrežne ovlasti.

Čimbenik koji održava decentralizaciju mreže je sposobnost bilo koga da djeluje kao pekar. Sve što je potrebno je “kolut” XTZ-a (svaki kolut sastoji se od 8000XTZ). Budući da svatko može postati pekar i pridonijeti rastu mreže, Tezos se obično smatra demokratskijim projektom od mnogih drugih.

Predviđeni razvoj događaja?

S kripto-tržištima koja ponovno proživljavaju, Tezos još jednom dobiva na popularnosti. Očekuje se da će se ovaj trend nastaviti jer su u tijeku razni važni pomaci. Budući da je imovina koju je držala zaklada Tezos narasla na otprilike 630 milijuna američkih dolara u vrijeme pisanja ovog članka, financije ne bi trebale ometati razvoj mreže.

Primarno od očekivanog razvoja mreže je privatnost. Iako postoje različiti načini za postizanje veće razine privatnosti, programeri Tezosa donijeli su odluku da koriste ono što je poznato pod nazivom „zkChannels“.

zkChannels su intrigantna nadogradnja, jer ne samo da će olakšati transakcije privatnosti, već otvaraju mogućnost premošćivanja bloka Tezos s drugima koji koriste njegovu bazu koda. Jedan od primjera je popularni “zCash”.

Temeljna ideologija?

Tezos je izgrađen na čvrstim temeljima ideologija – više nego većina. Kada se ideja mreže prvi put oblikovala među njezinim osnivačima, njezin se rast oblikovao na prepoznavanju nedostataka Bitcoina i Ethereuma i njihovom poboljšanju.

Iako je Bitcoin osnovan s idejom financijske inkluzije i decentralizacije, ovaj potez nije izveo bez problema. Zbog strukturiranja i upravljanja koje koristi Bitcoin, mreža je bila podvrgnuta neučinkovitosti, a njezina zajednica nije dogovarala svaki put kad se kreće naprijed – pitanje koje Bitcoin i dalje muči do danas, a mnoge vilice i dalje su stvorena.

Korištenjem demokratskije metode upravljanja (DPoS), Tezos je u stanju izbjeći da vas ne zaglavi neodlučnost i izbjeći potencijalne rašlje.

Njegovo strukturiranje također znači da bi mreža trebala moći postići višu razinu decentralizacije i transparentnosti; Svaka od njih ima svojstva koja podupiru ideologije na kojima se temelje Bitcoin i Ethereum.

Prihvaćanje i kontroverze?

Uz stalni rast koji se vidi u svijetu blockchaina, Tezos je dobro uspio u pogledu usvajanja. U posljednjih nekoliko mjeseci Tezos je zabilježio porast interesa, posebno među tvrtkama koje se bave digitalnim vrijednosnim papirima. Slijedi samo nekoliko primjera ovog nedavnog usvajanja.

  • Vertalo
  • BTG Pactual
  • TokenSoft

Iako je posvajanje uslijedilo, Tezosu nisu nepoznate polemike. Do nedavno, sukob oko ICO-a vrijednog 232 milijuna američkih dolara, održanog 2017. godine, okruživao je projekt.

Neke od gore spomenutih prijepornih točaka su sljedeće.

Neograničeni ICO – Mnogi su smatrali da je ovaj neograničeni ICO nepotreban i iskoristili su nezreli sektor usred neodrživog procvata.

Zlouporaba fonda – Gotovo odmah nakon prikupljanja sredstava, među timom Tezos došlo je do nesuglasica oko toga kako ga treba koristiti. To je, između ostalih razloga, dovelo do kašnjenja u distribuciji tokena nakon ICO-a

Građanske tužbe – Tezos se nekoliko godina vodio građansku parnicu u kojoj su ulagači u ICO tvrdili da taj događaj predstavlja ilegalnu prodaju i distribuciju vrijednosnih papira. Nakon višegodišnje borbe, ova je parnica nedavno zaključena, budući da je Tezos pristao na nagodbu od 25 milijuna dolara, bez priznanja nepravde.

Srećom za Tezosa, čini se da su ovi rani problematični dani prošlost.

Uredba?

Unatoč kontroverzama i građanskim parnicama koje su u prošlosti mučile Tezos, do danas regulatori nisu dali službenu izjavu o statusu XTZ-a kao vrijednosnog papira.

Vijeće za kripto ocjene (CRC), izgrađeno za procjenu prirode žetona / kovanica i njihove vjerojatne klase imovine, primijetilo je da XTZ doista dijeli neke osobine sa vrijednosnim papirima. U njihovoj ljestvici, 1 predstavlja sredstvo koje ne dijeli nikakve osobine s vrijednosnim papirima, dok 5 pokazuje sve tražene osobine. U svojoj procjeni, CRC rangira Tezos s ocjenom 3,75 / 5. Ovaj rezultat svrstava ga uz druge blockchain projekte kao što su Stellar, Polymath i Loom.

Važno je napomenuti da je CRC neovisno vijeće, koje nema stvarne ovlasti za klasifikaciju imovine. Ovaj zadatak ima Povjerenstvo za vrijednosne papire (SEC). CRC jednostavno pruža uslugu pružanja educirane pretpostavke o klasifikaciji imovine na temelju tradicionalnih alata za procjenu.

Tko je to uspio?

Iako je razvoj Tezosa posao mnogih, projekt je velikim dijelom zaslužan za njegova dva suosnivača.

  • Arthur Breitman
  • Kathleen Breitman

Ovaj blockchain ‘moćni par’ obuhvaćen je tehnologijom koja datira iz ranih dana Bitcoina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map