Kako trgovati kripto opcijama na OKExu

Korak po korak vodič za trgovanje opcijama kripto valuta na OKExu

Opcije su, poput terminskih ugovora, derivati ​​koji prate cijenu temeljne imovine. Međutim, za razliku od terminskih ugovora, opcije kupcu daju pravo, ali ne i obvezu, da kupi (tj. Pozove opcije) ili proda (tj. Stavi opcije) osnovnu imovinu po određenoj cijeni na ili prije određenog datuma, koji se naziva istek . Trgovcima opcije mogu poslužiti kao učinkovit alat za ispunjavanje različitih investicijskih ciljeva njihovog portfelja, kao što su:

  • Ograničite negativne gubitke na tržištu u padu.
  • Ostvarivanje dobiti u razdobljima velike nestabilnosti.
  • Špekulirajte o kretanju cijena s relativno niskim rizikom.

Iako su terminski termini popularniji, opcije kripto valuta također dobivaju na snazi ​​i nude ih vodeće burze kriptovaluta kao što je OKEx. Ako želite trgovati kripto opcijama, ovaj vodič će vam pomoći da započnete.

Značajke kripto opcija na OKExu

OKEx podržava trgovanje opcijskim ugovorima s tri kripto valute – Bitcoin (BTC), Ether (ETH) i EOS – kao temeljnu imovinu. Pojedinosti koje treba primijetiti u pogledu kripto opcija na OKExu su sljedeće:

  1. Ugovori za call i put opcije dostupni su za trgovanje.
  2. Ugovori istječu u jednodnevnim, dvodnevnim, tjednim, dvotjednim, mjesečnim, tromjesečnim i dvomjesečnim vremenskim okvirima.
  3. Ugovori slijede europski stil i mogu se izvršiti samo na datum isteka (a ne prije).
  4. Ugovori se namiruju u 08:00 UTC u petak tjedna važenja.
  5. Ugovorima se trguje 24/7.

Grafikon u nastavku pruža dodatne detalje koji mogu biti korisni za korisnike koji su novi u opcijama koje trguju na OKExu.

Pojedinosti o opcijskim ugovorima na OKExu. Izvor: OKEx

Korak 1: Idite na odjeljak opcija

Idite na početnu stranicu OKEx i dođite do Trgovina u gornjem izborniku da biste vidjeli dostupna tržišta. Zatim kliknite na Osnovni, temeljni pod oznakom “Opcije” za otvaranje odjeljka s opcijama. Osnovna verzija nudi dobro polazište početnicima u trgovanju opcijama, ali ako ste iskusni trgovac, možete odabrati Napredna za sveobuhvatniju nadzornu ploču.

OKEx trgovanje maržom

Alat za otkrivanje opcija

Novi trgovci često se suočavaju sa strmom krivuljom učenja kada trguju izvedenicama. Kako bi pomogao korisnicima da se upoznaju s opcijama kriptovaluta, OKEx je razvio značajku Otkrivanje opcija koja vas vodi kroz postupak kupnje opcija.

Kad korisnik prijeđe na odjeljak opcija, prema zadanim postavkama vidi alat za otkrivanje. Ako želite koristiti alat, tutorial video i detaljne smjernice za Discovery Options možete pogledati ovdje.

Za potrebe ovog vodiča o načinu trgovanja opcijama kriptovaluta, koristit ćemo osnovnu nadzornu ploču kao referencu za trgovanje kripto opcijama na OKEx-u, kojem se može pristupiti klikom na Sve opcije tab.

Trgovanje opcijama - OKEx

Korak 2: Aktivirajte trgovanje opcijama

Početnici u trgovanju opcijama trebaju razumjeti i prepoznati rizike koji su uključeni, a to će biti moguće nakon potvrđivanja okvira Aktivirajte trgovanje izvedenica na OKEx-u, kao što je prikazano na donjem zaslonu.

Aktivirajte trgovanje opcijama

Korak 3: Prenesite sredstva na svoj račun s opcijama

Vaš račun s opcijama mora se financirati prije nego što počnete trgovati. Ako nemate salda na računu opcija, kliknite na Prijenos (bilo na stranici “Trgovanje opcijama” ili na padajućem popisu “Imovina” u gornjem izborniku) za premještanje sredstava između računa.

Ako na svom OKEx računu nemate kripto imovine, možete kupiti kripto ili naučiti kako položiti kripto na OKEx pomoću našeg vodiča za početnike za kripto trgovanje.

Kada vaš račun ima kripto imovinu, možete koristiti "Prijenos" odjeljku, kako je prikazano u nastavku, da biste ih premjestili s vašeg "Račun za financiranje" vašem "Račun opcija" kako bi se započelo trgovanje. Nakon što popunite željeni iznos za prijenos, kliknite Potvrdite.

Korak 4: Odaberite ugovor o opcijama za trgovanje

Sada možete odabrati željenu vrstu ugovora s lijeve trake na nadzornoj ploči za trgovanje opcijama. Trenutno su dostupne opcije BTCUSD, ETUSD i EOSUSD, koji su "Opcije s marginom za novac," što znači da su podmireni u osnovnim digitalnim valutama.

Zatim kliknite na Sve opcije i odaberite željeni vremenski okvir za istek ugovora putem "svi" padajući popis. Dostupne opcije su jednodnevne, dvodnevne, tjedne, dvotjedne, mjesečne, tromjesečne i dvomjesečne.

Dvotjedne opcije generirat će se svakog petka, dok će se mjesečne, odnosno tromjesečne, generirati svakog trećeg do posljednjeg petka u mjesecu, odnosno posljednjeg petka u tromjesečju..

BTCUSD - primjer trgovanja opcijama

U ovom uputstvu za trgovanje opcijama odabrat ćemo tjedni ugovor o opcijama s oznakom „BTCUSD-20200828-12000-C“ kao primjer.

Konvencija o imenovanju koju slijede ugovori s opcijama glasi: underlying-expiry-strike-type.

Na temelju njegovog naziva, BTCUSD-20200828-12000-C, možemo reći da je BTC osnovna imovina, dok se 20200828 odnosi na datum isteka 28. kolovoza 2020., dok se 12000 odnosi na cijenu udara u USD. Slovo C označava da je ovo call opcija koja trgovcima daje pravo na kupnju temeljne imovine po cijeni udara po isteku. Alternativno, slovo P označava put opcije, koje trgovcima daju pravo prodati osnovnu imovinu po udarnoj cijeni po isteku.

Korak 5: Unesite detalje narudžbe i izvršite

Nakon odabira željenog ugovora, možete unijeti “Cijena” i “Iznos” za trgovinu. Za opcije trgovanja na OKExu, ograničeni nalog je jedina vrsta dostupna trgovcima. Ako želite izvršiti svoju narudžbu što je prije moguće, možete kliknuti na BBO (tj. Najbolja ponuda), koja podudara vašu narudžbu s najboljim ponudama na tržištu.

Nakon unosa detalja narudžbe možete kliknuti na Kupiti ili Prodavati za kupnju ili prodaju ugovora. U našem primjeru BTCUSD-20200828-12000-C, dug odlazak značio bi kupnju call opcije, dok se kratka pozicija može realizirati kupnjom put opcije. Ugovori o prodaji opcija napredni su poduhvat i ne preporučuje se početnicima zbog visokog rizika koji uključuje.

Trgovci trebaju razmijeniti barem jedan ugovor kako bi uspješno izvršili narudžbu. U primjeru BTC / USD, svaki ugovor predstavlja 0,1 BTC.

primjer trgovanja opcijama

Na primjer, možete postaviti limit nalog s udarnom cijenom od 0,024 BTC po ugovoru i otvoriti dugu poziciju za "BTCUSD-20200828-12000-C" s jednim ugovorom, ili "Nastavak."

Nadzorna ploča za trgovanje također prikazuje osnovne informacije za ugovor o opcijama kao što su "Indeks (USD)," "Mark Price" i "Otvoreni interes." Indeks (USD) prati prosječnu cijenu BTC / USD koristeći pet kripto burzi, dok je cijena Mark (BTC) referentna cijena izračunata iz osnovnog indeksa (BTC / USD). Otvoreni interes ovdje se odnosi na ukupan broj neotplaćenih opcijskih ugovora.

Korak 6: Pregledajte izvršenu narudžbu

Nakon što je vaša trgovina predana, vaša će narudžba biti na čekanju prije izvršenja, a status svoje pozicije možete pregledati klikom na Otvoreni nalozi karticu na dnu početne stranice trgovanja opcijama. Ovaj odjeljak prikazuje vam podatke o transakcijama, poput broja ugovora u narudžbi ili „Veličina (nastavak)“, „Marža (BTC)," “Status” i tako dalje. Marža je novac posuđen od kripto burze da bi korisnici mogli uložiti.

7. korak: (Izborno) Otkažite narudžbu

Ako želite otkazati svoju otvorenu narudžbu, to možete učiniti klikom Otkazati na kartici “Otvoreni nalozi”.

Otvoreni nalozi su neispunjeni nalozi na tržištu koji čekaju izvršenje. S druge strane, otvorene pozicije su ustaljene trgovine koje tek treba zatvoriti suprotna trgovina. Ako imate otvorenu kratku poziciju u BTC-u, poziciju možete zatvoriti otkupom BTC-a. Ako imate otvorenu dugu poziciju u BTC-u, možete je zatvoriti prodajom duge pozicije.

Naknade za trgovanje kripto opcijama na OKExu

Za trgovanje opcijama na OKEx-u, stopa naknade za izvršenje opcija iznosi 0,02% i neovisna je o razini korisnika. Štoviše, jednodnevne i dvodnevne opcije oslobođene su naknade za vježbanje.

Također se primjenjuju naknade za tvorce, preuzimatelje, likvidacije i djelomične likvidacije, ovisno o trgovačkoj poziciji korisnika. Te se naknade razlikuju za različite razine, a više pojedinosti možete pogledati na stranici s informacijama o naknadama.

Niste trgovac OKExom? Saznajte kako započeti trgovanje.

Slijedite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner