Kako trgovati kriptovalutom s maržom na OKExu

Korak po korak vodič za trgovanje kriptovalutama s maržom na OKExu

Trgovanje kriptovalutama na OKExu osmišljeno je tako da bude jednostavno i intuitivno kako za početnike tako i za iskusne trgovce. Osiguravamo dostupnost naprednih značajki trgovanja za napredne korisnike kako bismo olakšali sofisticirane strategije trgovanja. Jedna od takvih značajki je trgovanje maržom, a ovaj vodič će vam pomoći da započnete s tim.

Marža je u tradicionalnim financijama novac koji je posuđen od brokera za ulaganje i razlika je između ukupne vrijednosti ulaganja i iznosa zajma. U slučaju kriptovaluta, trgovanje maržom odnosi se na praksu korištenja posuđenih sredstava za trgovanje kripto valutama.

Trgovci koriste maržu odabirom višekratnika poluge kako bi pojačali potencijalne dobitke ili gubitke. Poluga omogućava korisnicima da otvore pozicije za trgovanje veće od početnog stanja na njihovom trgovačkom računu (pomoću marže).

Na primjer, ako trgovac ima 0,2 BTC, poluga od 5x znači da trgovac može posuditi dodatnih 0,8 BTC i ući u dugu ili kratku poziciju s 1 BTC. Ako trgovac zatvori poziciju za povrat od 20%, dobit će 0,2 BTC (1,2 BTC – 1 BTC). S druge strane, ista trgovina bez poluge trgovcu bi dala samo 0,04 BTC (20% od 0,2 BTC).

Međutim, isto se odnosi i na gubitke, ako trgovac zatvori poziciju poluge (1 BTC) za 20% gubitka, izgubi 0,2 BTC – u usporedbi s gubitkom od 0,04 BTC bez poluge.

Korištenje poluge služi samo za pojačavanje rizika i nagrade i ne mijenja niti jedan od uvjeta povezanih s izvedenicom, poput terminskih termina ili opcija.

Možete početi trgovati kriptovalutom s maržom na OKExu koristeći dolje navedene korak-po-korak smjernice.

Korak 1: Idite na odjeljak trgovanja maržom

Idite na početnu stranicu OKEx i dođite do Trgovina u gornjem izborniku da biste vidjeli dostupna tržišta. Zatim kliknite na Osnovni, temeljni ispod "Trgovanje maržom" oznaka za otvaranje odjeljka za trgovanje maržom. Osnovna verzija nudi dobro polazište za početnike, ali ako ste iskusni trgovac, možete odabrati Napredna za sveobuhvatniju nadzornu ploču.

Za potrebe ovog vodiča o načinu trgovanja kriptovalutama s maržom, koristit ćemo osnovnu nadzornu ploču kao referencu za trgovanje maržom na OKEx-u.

Korak 2: Aktivirajte trgovinu maržom

Početnici koji trguju maržom moraju razumjeti i prepoznati rizike i to tek nakon što potvrde okvir i kliknu podnijeti hoće li biti moguće započeti trgovanje kriptovalutom s maržom na OKEx-u, kao što je prikazano na snimci zaslona u nastavku.

Korak 3: Prenesite sredstva na svoj marginalni račun

Margin račun morate financirati prije nego što počnete trgovati. Ako nemate salda na računu margine, kliknite na Prijenos (bilo na stranici “Trgovanje maržom” ili na padajućem popisu “Imovina” u gornjem izborniku) za premještanje sredstava između računa.

Ako na svom OKEx računu nemate kripto imovine, možete kupiti kripto ili naučiti kako položiti kripto na OKEx pomoću našeg vodiča za početnike za kripto trgovanje.

Kada vaš račun ima kripto imovinu, možete otići na "Prijenos" odjeljku, kako je prikazano u nastavku, da biste ih premjestili s vašeg "Račun za financiranje" trgovinskom paru ispod vašeg "Račun marže" kako bi se započelo trgovanje.

U ovom ćemo primjeru prenijeti 0,002 BTC na ETH / BTC par na računu margine.

Korak 4: Odaberite par za trgovanje maržom

Sada možete odabrati željeni trgovinski par s lijeve trake na nadzornoj ploči za trgovanje maržom. Odaberite USDT za trgovačke parove s maržom USDT ili kliknite KRIPTO za trgovačke parove s maržom bitcoina. Uz svaki par za trgovanje maržom također je prikazan maksimalni višestruki utjecaj. Za ovaj primjer odabiremo ETH / BTC par pod "KRIPTO."

Korak 5: Odaberite količinu poluge

Nakon što odaberete par za trgovanje maržom, možete odabrati iznos poluge klikom na plava kutija označen "Poluga," koja se nalazi na gornjoj desnoj strani nadzorne ploče za trgovanje maržom. Ako vam je potrebna pomoć u odlučivanju o iznosu poluge, možete pogledati ograničenje zaduživanja pri trenutnoj poluzi i potrebnu maržu za održavanje. Ako je odabrana poluga veća od preporučene marže, prikazuje se sljedeća poruka upozorenja: "Vaša poluga je relativno visoka, imajte na umu rizike."

Klik podnijeti nakon što odaberete željeni omjer poluge.

Nakon što odaberete omjer poluge, možete kliknuti na Posuditi s desne strane trake sredstava da posudite dodatna sredstva kako biste povećali maržinsku poziciju.

U našem primjeru imamo 0,002 BTC kao početno stanje računa za maržinsko trgovanje. Odabir poluge od 5x znači da možemo otvoriti poziciju na 0,01 BTC, što znači da možemo posuditi dodatnih 0,008 BTC.

Kao što je prikazano na snimci zaslona u nastavku, možete odabrati omjer poluge i iznos koji želite posuditi. Klik podnijeti da potvrdi posuđivanje.

Dostupni iznos u BTC sada postaje 0,01, što znači da ste uspješno posudili 0,008 BTC.

Korak 6: Unesite detalje marginalne transakcije

U našem primjeru ETH / BTC kliknite na Kupite ETH karticu za kupnju etera ili kliknite na Prodajte ETH karticu ako želite prodati Ether.

Možete unijeti "Vrsta narudžbe," "Cijena u BTC" i "Iznos ETH" za kupnju / prodaju nakon što odaberete omjer poluge. U slučaju ETH / BTC, morate kupiti minimalni iznos od 0,001 ETH.

Klik Kupite (dugo) ETH pokrenuti dugu poziciju ili Prodaja (kratka) ETH za pokretanje kratke pozicije.

Korak 7: Pregledajte svoju transakciju

Nakon što je vaša trgovina predana i izvršena, možete pregledati status svoje pozicije klikom na Povijest narudžbi na dnu početne stranice trgovanja. U ovom su odjeljku prikazane korisne informacije poput “Ispunjeni iznos i iznos narudžbe”, “Prosj. Ispunjena cijena i cijena narudžbe," “Status” i tako dalje.

Ako vaša narudžba nije izvršena, status narudžbe možete provjeriti pod Otvoreni nalozi.

Korak 8: (Izborno) Otkažite narudžbu

Ako želite otkazati svoju otvorenu poziciju, to možete učiniti klikom Otkazati na kartici “Otvoreni nalozi”.

Korak 9: (Izborno) Vratite posuđeni iznos

Ako želite vratiti svoj posuđeni iznos, kliknite Otplati s desne strane nadzorne ploče za trgovanje. Odaberite jedinicu kriptovalute i unesite iznos koji trebate vratiti, a zatim kliknite podnijeti.

Pravila likvidacije na OKEx-u

Kada trguje kriptovalutom s maržom, ako vrijednost korisničkog računa margine padne ispod marže za održavanje, pokrenut će poziv za maržu. U tom slučaju investitori trebaju položiti dodatna sredstva kako bi ispunili maržu za održavanje koju je odredila razmjena kriptovaluta. Ako to ne učine, rezultirat će prisilnom djelomičnom ili potpunom likvidacijom korisnikove marginske pozicije na OKExu.

Pojedinosti o prisilnoj djelomičnoj ili potpunoj likvidaciji potražite u ovom članku.

Pojedinosti o pravilima trgovanja maržama na OKExu potražite u ovom članku.

Niste trgovac OKExom? Naučite kako započeti trgovanje.

Slijedite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner