Kako trgovati terminskim ugovorima s kriptovalutom na OKExu

Fjučersi su derivativi koji omogućuju dvjema stranama da u budućnosti sklope ugovore o prodaji i kupnji temeljne imovine po unaprijed određenim datumima i cijenama. I kupci i prodavači mogu zaključati cijenu osnovnog proizvoda radi zaštite od nepovoljnih promjena cijene. U slučaju terminskih ugovora s kriptovalutom, osnovna imovina je, u većini slučajeva, Bitcoin (BTC) ili druga vrhunska kriptovaluta.

OKEx podržava trgovanje terminskim ugovorima za devet vodećih digitalnih sredstava, kao što su Bitcoin i Ether (ETH). Svaki ugovor o OKExu predstavlja BTC u vrijednosti od 100 USD ili drugu digitalnu imovinu u vrijednosti od 10 USD (tj. ETH, LTC itd.).

Iako su terminski poslovi relativno napredni proizvodi u usporedbi s spot trgovanjem i uključuju razne rizike, iskusni korisnici mogu slijediti ovaj korak-po-korak vodič za početak trgovanja ročnicama na OKExu.

Korak 1: Idite na odjeljak o terminskim ugovorima

Idite na početnu stranicu OKEx i dođite do Trgovina u gornjem izborniku da biste vidjeli dostupna tržišta. Zatim kliknite na Osnovni, temeljni ispod "Budućnosti" oznaka za otvaranje terminskog odjeljka. Osnovna verzija nudi dobro polazište za početnike. Ako ste iskusni trgovac, možete odabrati Napredna za sveobuhvatniju nadzornu ploču.

Za potrebe ovog vodiča o načinu trgovanja terminskim ugovorima s kriptovalutama, koristit ćemo osnovnu nadzornu ploču kao referencu za trgovanje kripto-futuresima na OKEx-u.

Kako trgovati terminskim ugovorima s kriptovalutom

Korak 2: Aktivirajte terminsko trgovanje

Početnici u futures trgovanju moraju razumjeti i prepoznati rizike koji su uključeni, a tek nakon potvrđivanja okvira to će biti moguće Aktivirajte trgovanje izvedenica na OKEx-u, kao što je prikazano na donjem zaslonu.

Kako trgovati aktivacijom terminskih ugovora

Korak 3: Prenesite sredstva na svoj futures račun

Vaš futures račun treba financirati prije nego što počnete trgovati. Ako nemate salda na svom terminskom računu, kliknite na Prijenos (bilo na "Trgovanje terminskim ugovorima" stranici ili na "Imovina" padajući popis u gornjem izborniku) za premještanje sredstava između računa.

Ako na svom OKEx računu nemate kripto imovine, možete kupiti kripto ili naučiti kako položiti kripto na OKEx s našim vodičem za početnike kako započeti trgovanje kripto.

U svrhu trgovine terminskim ugovorima s oznakom "BTCUSD0807," koji je ugovor s maržom na kovanice, morate prenijeti BTC sa svog računa "Račun za financiranje" vašem "Futures račun." U ovom slučaju, futures račun je "BTCUSD račun." Unesite iznos koji želite prenijeti, a zatim kliknite Potvrdite.

Korak 4: Odaberite futures ugovor za trgovinu

Nakon što se prijavite i pregledate futures odjeljak, prvo morate odabrati vrstu marže koja se nalazi na vrhu stranice (tj.., Future s marginom na novac, koji su podmireni u osnovnoj digitalnoj valuti ili USDT maržirane terminske pogodbe, koji su podmireni u USDT). Zatim odaberite željeni vremenski okvir za istek ugovora. Dostupne opcije su Tjedno, dvotjedno, tromjesečno i dvotromjesečno.

Nakon toga možete odabrati jedan od dostupnih terminskih ugovora s lijeve trake. U ovom uputstvu odabrat ćemo tjedni terminski ugovor s oznakom "BTCUSD0807" kao primjer.

Na temelju njegovog naziva, BTCUSD0807, možemo vidjeti da je BTC valuta poravnanja, a USD cjenovna jedinica terminskog ugovora. Posljednje četiri znamenke, 0807, označavaju datum isporuke – što je u ovom slučaju 7. kolovoza 2020. Terminski ugovori na OKExu namiruju se svakog petka u 8:00 UTC.

Korak 5: Odaberite vrstu poluge za terminsko trgovanje

Nakon financiranja terminskog računa, možete odabrati način marže (bilo koji "Fiksno" ili "Križ") i odaberite željeni multiplikator poluge. Ako odaberete "Fiksno" način marže, marža ostaje ista bez obzira na oscilacije cijena, dok ona ovisi o cijeni ako odaberete "Križ" način margine.

vrsta poluge za terminsko trgovanje

Korak 6: Unesite detalje narudžbe i izvršite

Nakon odabira vrste marže i multiplikatora utjecaja, možete unijeti željeni "Vrsta narudžbe," "Cijena" i "Iznos" za trgovinu. Ako želite izvršiti svoju narudžbu što je prije moguće, možete kliknuti na BBO (tj. najbolja ponuda).

Nakon unosa detalja narudžbe možete kliknuti na Otvori dugo za ulazak u dugi ugovor (za kupnju BTC-a) ili kliknite na Otvori Short ako želite pokrenuti kratku poziciju (prodati BTC).

Grafikon terminskog trgovanja - BTC-USD

Na primjer, možete postaviti limitirani nalog od 11.300 USDT i otvoriti dugu poziciju za "BTCUSD0807" sa željenim iznosom BTC.

Korak 7: Pregledajte izvršenu narudžbu

Nakon izvršene trgovine, vaša će narudžba biti predana i možete pregledati status svoje pozicije klikom na Otvorene pozicije na dnu početne stranice trgovanja. Ovaj odjeljak prikazuje korisne informacije poput "Prosj. Cijena," "Likvidacijska cijena," "Nerealizirani P&L" i tako dalje.

Korak 8: (Izborno) Zatvorite svoj položaj

Ako želite nadoknaditi svoju otvorenu poziciju, to možete učiniti klikom Zatvoriti u "Otvorene pozicije" tab.

Naknade za trgovanje kripto fjučersima na OKExu

Za trgovanje fjučersima na OKEx, naknade za poravnanje iznose 0,03% za sve tokene. Naknada za tvorca i naknada za takse također se primjenjuju, ovisno o trgovačkoj poziciji (tj. Makeru ili Takeru) koju korisnici zauzimaju. Postotak naknada za Maker i Taker razlikuje se za različite razine korisnika. Za više pojedinosti možete pogledati tablicu naknada.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner