Kako trgovati vječnim zamjenama na OKExu

Korak po korak vodič za trgovanje vječnim zamjenama kriptovaluta na OKExu

Vječne zamjene, poput fjučersa i opcija, derivati ​​su koji prate cijenu temeljne imovine. Iako vječne zamjene djeluju kao fjučersi, nemaju datum isteka, što znači da kupcima i prodavačima hipotetički omogućuje da drže otvorene pozicije "trajno" sve dok njihov račun ima dovoljno marže da ih pokrije.

Mehanizam konvergencije cijena je još jedna glavna razlika između trajnih zamjena i terminskih ugovora. Bez datuma namire za prvu, mehanizam stope financiranja koristi se za provođenje konvergencije cijena u redovitim intervalima (svakih osam sati). Stopa financiranja je naknada koju razmjenjuju duge i kratke strane ugovora, ovisno o kretanjima na tržištu, s ciljem održavanja ugovorne cijene u skladu s promptnom cijenom temeljne imovine.

Vječna zamjena OKEx virtualni je izvedeni proizvod gdje svaki ugovor o zamjeni ima nominalnu vrijednost od 100 američkih dolara i podmiruje se u digitalnim valutama, kao što su Bitcoin i USDT (za zamjene s marginom kovanice i USDT maržom). Ako želite trgovati vječnim zamjenama kriptovaluta na OKExu, ovaj vodič će vam pomoći da započnete.

Korak 1: Idite na odjeljak vječne zamjene

Posjetite početnu stranicu OKEx i dođite do Trgovina u gornjem izborniku da biste vidjeli dostupna tržišta. Lebdjeti iznad "Vječni" i kliknite na Osnovni, temeljni za otvaranje osnovne nadzorne ploče vječnih zamjena. Osnovna verzija nudi dobro polazište za početnike, ali ako ste iskusan trgovac, možete kliknuti na Napredna za sveobuhvatniju nadzornu ploču.

Korak 2: Prenesite sredstva na svoj swap račun

Vaš vječni swap račun treba financirati prije nego što počnete trgovati. Ako nemate salda na svom vječnom swap računu, kliknite na Prijenos (bilo s nadzorne ploče za zamjenu ili s padajućeg popisa “Imovina” u gornjem izborniku) za premještanje sredstava između računa.

Ako na svom OKEx računu nemate kripto imovine, možete kupiti kripto ili naučiti kako položiti kripto na OKEx pomoću našeg vodiča za početnike za kripto trgovanje.

Kada vaš račun ima kripto imovinu, možete koristiti "Prijenos" funkcija, kao što je prikazano u nastavku, za premještanje kovanica ili žetona s vašeg "Račun za financiranje" vašem "Trajni swap račun" kako bi se započelo trgovanje. Nakon što odaberete novčić ili žeton i unesete željeni iznos za prijenos, kliknite Potvrdite.

Korak 3: Odaberite vječni ugovor o zamjeni za trgovanje

Nakon otvaranja bilo "Osnovni, temeljni" ili "Napredna" vječna zamjenska ploča za trgovanje swapovima, prvo morate odabrati vrstu marže koja se nalazi na vrhu stranice – tj.., Novčić maržiran vječno za swapove koji su namireni u osnovnoj digitalnoj valuti ili USDT maržirano trajno za swapove namirene u USDT.

Nakon odabira vrste marže, trgovinski par možete odabrati pomoću filtara smještenih na vrhu stranice (tj., svi za sve dostupne trgovačke parove, Vrh za najpopularnije trgovačke parove, DeFi za trgovanje parovima s DeFi tokenima, Skladištenje za parove s decentraliziranim kovanicama za pohranu ili Alts za trgovanje parovima s altcoinima).

U ovom uputstvu odabrat ćemo ugovor o trajnoj zamjeni s marginom s oznakom "BTCUSD PERP" kao primjer. U ovom trajnom ugovoru o zamjeni, BTC je valuta namire, a USD je cjenovna jedinica ugovora o zamjeni.

Korak 4: Odaberite vrstu poluge za swap trgovanje

Nakon financiranja vašeg swap računa, možete odabrati način marže (bilo koji Fiksno ili Križ) i odaberite željeni multiplikator poluge. Ako odaberete način fiksne marže, marža ostaje ista bez obzira na oscilacije cijena, dok ona ovisi o cijeni ako odaberete način unakrsne marže.

Fiksna marža dodjeljuje postavljeni iznos marže trgovini i nikada ne možete izgubiti više od toga, dok će način unakrsne marže pokušati koristiti bilo koju besplatnu maržu na vašem računu i stalno će se mijenjati.

Možete saznati više čitajući naš vodič za trgovanje maržom na OKExu.

Korak 5: Unesite detalje narudžbe i izvršite

Nakon odabira vrste marže i multiplikatora utjecaja, možete unijeti željeni "Vrsta narudžbe," "Cijena" i "Iznos" za trgovinu. Ako želite izvršiti svoju narudžbu što je prije moguće, možete kliknuti na BBO (tj. najbolja ponuda).

Nakon unosa detalja narudžbe možete kliknuti na Otvori dugo za ulazak u dugi ugovor (tj. za kupnju BTC-a) ili kliknite na Otvori Short ako želite pokrenuti kratku poziciju (tj. prodati BTC).

Na primjer, možete postaviti limit nalog od 11.030 USD i otvoriti dugu poziciju za "BTCUSD PERP" sa željenim iznosom BTC.

Korak 6: (nije obavezno) Postavite redoslijed pomoću TP / SL

Prije nego što kliknete Otvori dugo da započnete svoj dugi položaj, također možete odabrati "Vrsta narudžbe" od dostupnih opcija. Jedna od sofisticiranijih vrsta naloga je zaustavni nalog s uvjetnim parametrima.

Kao što je prikazano na snimci zaslona u nastavku, prilikom upotrebe ove vrste narudžbe imate mogućnost unosa uvjeta za uzimanje dobiti i zaustavljanje gubitka. Nakon što unesete željene parametre, kliknite u redu nastaviti.

Za više pojedinosti možete pogledati naš vodič o tome kako funkcioniraju zaustavni nalozi.

Korak 7: Pregledajte svoju otvorenu poziciju

Nakon što je vaša trgovina izvršena, možete pregledati status svoje pozicije klikom na Otvorene pozicije na dnu početne stranice trgovanja. Ovaj odjeljak prikazuje korisne informacije poput "Prosj. Cijena," "Likvidacijska cijena," "Nerealizirani P&L" i tako dalje.

Korak 8: (Izborno) Zatvorite svoj položaj

Ako želite nadoknaditi ili zatvoriti svoju otvorenu poziciju, to možete učiniti klikom Zatvoriti u "Otvorene pozicije" tab.

Otvoreni nalozi su neispunjeni nalozi na tržištu koji čekaju na izvršenje. S druge strane, otvorene pozicije su izvršene trgovine. Ako imate otvorenu kratku poziciju u BTC-u, poziciju možete zatvoriti otkupom BTC-a. Ako imate otvorenu dugu poziciju u BTC-u, možete je zatvoriti prodajom duge pozicije.

Vječni podaci o razmjeni dionica i vodiči na OKExu

OKEx korisnicima nudi razne resurse za razumijevanje trajnih zamjena. Možete kliknuti na Informacija u gornjem desnom kutu osnovne nadzorne ploče za trgovanje vječnim zamjenama i pogledajte vodič za razine pozicija, povijest likvidacije, stope financiranja i još mnogo toga.

Niste trgovac OKExom? Naučite kako započeti trgovanje.

Slijedite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner