OKEx objedinjeni račun: Uvod, pogodnosti i vodič

Vodič za korištenje nove značajke objedinjenog računa za neometano trgovanje na OKExu

U OKExu neprestano težimo izvrsnosti i cijenimo povratne informacije naših korisnika dok poboljšavamo postojeće usluge i uvodimo nove ponude i značajke. Neka od područja koja smo identificirali za poboljšanje uključuju sljedeće:

  • Sredstva su odijeljena na različite račune i upravljanje njima može postati komplicirano.
  • Korisnici ne mogu dijeliti svoja maržna sredstva na različitim izvedenim računima, što dovodi do neugodnosti i niske iskorištenosti kapitala.
  • Sporo podmirivanje derivata znači da korisnici ne mogu odmah ostvariti svoju dobit.

Nastojeći svim korisnicima omogućiti neometanije i učinkovitije iskustvo trgovanja na OKExu, najavili smo značajku objedinjenog računa za našu platformu. Trenutno uvodimo ovu novu značajku sa sljedeća tri načina kako bismo olakšali trgovce:

  • Jednostavan način računa
  • Način marže u jednoj valuti
  • Način marže s više valuta

Korisnici mogu odabrati različite načine dostupne u okviru značajke objedinjenog računa, a morat će proći kratki kviz da bi aktivirali način multivalutne marže.

Pod jednostavnim računom korisnici mogu trgovati samo na promptnom tržištu i kupovati opcije. Korisnici koji žele trgovati spot polugama, vječnim zamjenama i fjučersima ili prodavati opcijske ugovore, morat će razmotriti druga dva objedinjena načina računa.

Pod računom u jednoj valuti, korisnici mogu trgovati svim proizvodima, uključujući spot, polužni spot, vječne zamjene, terminske pogodnosti i opcije, a mogu odabrati i upotrebu unakrsne marže ili izolirane marže s otvorenim pozicijama. U načinu unakrsne marže svi instrumenti koji koriste istu valutu za poravnanje mogu dijeliti maržu. To znači da se dobici i gubici mogu međusobno nadoknaditi tijekom izračuna rizika.

Prilikom otvaranja pozicija na marginalnom računu s jednom valutom, korisnici će morati osigurati da imaju dovoljan saldo odgovarajuće valute. Nakon otvaranja pozicije, korisnici mogu ručno prenijeti marginu i izvan nje, ali može se prenijeti samo iznos iznad zahtjeva za početnom maržom (ili IMR). Ako u odgovarajućoj valuti nema dovoljno sredstava osiguranja, to može potaknuti smanjenje pozicija, likvidaciju ili mogući gubitak sve imovine u toj valuti. Korištenjem načina izolirane margine korisnici mogu razdvojiti rizik od različitih pozicija.

Na multivalutnom maržinskom računu korisnici imaju pristup trgovini svim proizvodima, a njihova imovina u različitim valutama koristit će se kao osiguranje nakon konverzije u vrijednost u USD. To znači da, čak i kada korisnik nema dovoljan saldo ili kapital u jednoj valuti, može trgovati ako ima dovoljno ukupnog kolaterala u USD. Ova vrsta računa također podržava pozicije više marže i izolirane marže, a kada se koristi multivalutna marža, podržani su i nadoknada dobiti i gubitka i nadoknada rizika.

Zbog velikih razlika u tržišnoj likvidnosti svake valute, platforma izračunava stvarnu USD vrijednost svake valute s popustom na temelju razine likvidnosti. U ovoj vrsti računa, kada ukupna imovina u USD izražava nedostatke u odnosu na zahtjev marže za održavanje za sve pozicije, pokrenut će se smanjenje pozicije ili likvidacija.

Kako trgovati na OKEx-u koristeći objedinjene načine računa

Korisnici OKEx-a mogu birati između tri načina objedinjenog računa – jednostavne, jednovalutne marže ili multivalutne marže – i slijediti korake u nastavku kako bi započeli trgovanje sa svakim.

Jednostavan način rada

U jednostavnom načinu trgovanja korisnici mogu izvršavati spot trgovanje i ugovore o opcijama kupnje.

Korak 1: Odaberite jednostavni način trgovanja

Prijavite se na svoj račun putem OKEx početne stranice, a zatim idite na "Imovina" u gornjem desnom kutu i kliknite na Pokrenite demo trgovanje.

Na sljedećem zaslonu kliknite ikonu okvira s alatima pored "Informacija" za odabir načina trgovanja. Zadani izbor je "Jednostavan."

Korak 2: Odaberite trgovački par

Možete odabrati trgovački par klikom na BTC / USDT (zadani izbor) u gornjem lijevom kutu stranice za trgovanje da biste otvorili padajući izbornik.

Korak 3: Unesite detalje transakcije

Nakon što odaberete trgovinski par, unesite detalje transakcije. U ovom ćemo primjeru koristiti ograničenu narudžbu za kupnju 20 BTC. Kad ste spremni, kliknite na Kupite BTC nastaviti.

Korak 4: Pregledajte svoju narudžbu

Nakon što pošaljete narudžbu, možete je pregledati pod "Otvorene narudžbe" tab.

Način marže u jednoj valuti

Marža u jednoj valuti je način trgovanja usmjeren na neprofesionalne trgovce. Ti korisnici mogu trgovati spot-om, fjučersima, opcijama, vječnim ugovorima i polugom, a kao način marže mogu birati između izoliranog ili jednovalutnog križanja..

1. korak: Aktivirajte način marže u jednoj valuti

Da biste odabrali drugačiji način, još jednom kliknite ikonu okvira s alatima pored "Informacija" na ekranu za trgovanje. Kada odaberete način računa, vidjet ćete okvir s tri načina, kao i opciju za "Aktivirati" druga dva.

Korak 2: Pročitajte izjavu o odricanju odgovornosti da biste aktivirali način marže u jednoj valuti

Nakon što kliknete na Aktivirati, pročitajte objavu, kao i trgovačke ugovore korisnika za terminske pogodnosti, vječni swap i trgovanje opcijama kako biste aktivirali trgovinu izvedenicama. Nakon što pročitate sporazume, uključite potvrdni okvir za potvrdu i kliknite Aktivirajte trgovanje nastaviti.

Nakon toga, vidjet ćete "Marža u jednoj valuti" kao aktivni način računa.

Korak 3: Odaberite način trgovanja parova i marže

U ovom ćemo primjeru trgovati BTC terminskim ugovorima dok je Demo Trgovanje aktivno. Lebdjeti iznad "Trgovina" s gornje trake izbornika i kliknite na Budućnosti pod, ispod "Derivati."

Sada odaberite trgovinski par klikom na padajući izbornik pored valute u gornjem lijevom kutu stranice za trgovanje. U ovom ćemo primjeru čeznuti za terminskim ugovorom pod nazivom "BTCUSD1218," što znači da će se terminski ugovor podmiriti 18. prosinca. Nakon odabira trgovinskog para, sada možete birati između Križ ili Izolirano kao način marže. Mi ćemo odabrati Izolirano u ovom primjeru.

Korak 4: Unesite detalje transakcije

Odaberite vrstu narudžbe za svoju transakciju: Ograničiti, Tržište ili Stop. U ovom ćemo primjeru odabrati ograničeni redoslijed i unijeti željene detalje transakcije.

Prilikom ulaska u dugu poziciju na terminskom tržištu, količinu poluge možemo prilagoditi klikom Dugo pod, ispod "Količina."

Unesite iznos poluge i kliknite Potvrdite. Zatim kliknite Otvoreno dugo (Demo trgovanje) nastaviti.

Korak 5: Pregledajte svoju transakciju

Nakon što je vaša trgovina izvršena, možete pregledati status svoje pozicije klikom na Povijest Reda na dnu početne stranice trgovanja.

Ovaj odjeljak prikazuje korisne informacije poput "Prosj. Cijena," "Pristojba," "Status" i tako dalje.

Način marže s više valuta

Način marže s više valuta služi za profesionalne trgovce i korisnike API-ja. Ovaj način trgovanja omogućava korisnicima da trguju spotom, opcijama, terminskim ugovorima, vječnim ugovorima i polugom, te da biraju između izoliranog načina marže i unakrsnog načina koji omogućava da se sve valute koriste kao marža.

Korak 1: Aktivirajte viševalutni način marže

Još jednom kliknite ikonu okvira s alatima pored "Informacija," promijenite vrstu načina i Aktivirati viševalutni način marže.

Korak 2: Odgovorite na kviz i pročitajte izjavu o odricanju odgovornosti

Da bi započeli trgovanje u multivalutnom načinu marže, korisnici trebaju proći kratki kviz i pročitati trgovačke ugovore korisnika za terminske pogodnosti, vječne zamjene i trgovanje opcijama.

Nakon što dovršite kviz i pročitate trgovačke ugovore s korisnicima, kliknite Aktivirajte trgovanje nastaviti.

Korak 3: Odaberite način trgovanja u paru i marži

U ovom primjeru započet ćemo dugu poziciju s BTCUSD ugovorom o trajnom zamjeni. Još jednom, idite na "Trgovina" u gornjem izborniku i kliknite na Vječni pod, ispod "Derivati."

Na izborniku trgovinskih parova možete birati između Križ ili Izolirano kao način marže. Mi ćemo odabrati Križ u ovom primjeru.

Korak 4: Unesite detalje transakcije

Odaberite vrstu narudžbe za svoju transakciju: Ograničiti, Tržište ili Stop. Zatim unesite detalje transakcije.

Prilikom ulaska u dugu poziciju na terminskom tržištu, količinu poluge možemo prilagoditi klikom Poluga pod, ispod "Količina."

Unesite iznos poluge i kliknite Potvrdite. U ovom smo primjeru utjecali na 15x. Kad ste spremni, kliknite na Otvoreno dugo (Demo trgovanje) nastaviti.

Korak 5: Pregledajte svoju transakciju

Trgovci mogu nadzirati svoje maržne pozicije na kartici "Informacije o unakrsnom riziku." Ova kartica prikazuje saldo dostupne marže, početnu maržu, maržu održavanja i omjer unakrsne marže.

Nakon što je vaša trgovina izvršena, možete pregledati status svoje pozicije klikom na Povijest Reda na dnu početne stranice trgovanja.

Ovaj odjeljak prikazuje korisne informacije poput "Prosj. ispunite Cijena," "Pristojba," "Status" i tako dalje.

Isprobajte objedinjene račune i zaradite nagrade

Pozivamo sve trgovce da isprobaju novi sustav objedinjenog računa kako bi dobili priliku za osvajanje USDT nagrada.

Ovladajte svojim vještinama trgovanja na natjecanju OKEx Unified Account Elite i podijelite ukupni nagradni fond od 260.000 USDT! Natjecanje OKEx Unified Account Elite započet će Natjecanjem za trgovanje i Natjecanjem za povratne informacije, koji imaju nagradni fond od 150.000 USDT odnosno 110.000 USDT.

Pojedinosti o prihvatljivosti i nagradama potražite u službenoj najavi.

Slijedite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner