Počnite trgovati kriptovalutom na OKExu

Korak po korak vodič za nove korisnike kako bi započeli trgovanje na OKExu

Kriptovalute danas predstavljaju tržišne kapitalizacije vrijedne stotine milijardi dolara i svjedoče dnevnim količinama trgovanja sličnih razmjera. Iako Bitcoin prednjači na tržištu kao izvorna digitalna valuta, altcoins poput ETH, XRP, LTC i ADA također su prilično likvidni i njima se trguje na vrhunskim kripto burzama poput OKEx-a. Ako ste novi u trgovanju kriptovalutama, ovaj vodič će vas provesti kroz korake i pomoći vam da izvršite prvu kripto valutu na OKEx.

Korak 1: Prijava za račun za trgovanje kriptovalutama na OKExu

Da biste započeli trgovanje kriptovalutom na OKExu, prvo se morate prijaviti za račun. To možete učiniti posjetom početnoj stranici i klikom na Prijavite se gumb u gornjem desnom kutu.

Napomena: Prije prijave provjerite podržava li OKEx vašu zemlju.

Unesite svoju adresu e-pošte i stvorite lozinku za svoj račun pomoću polja na stranici za registraciju ili umjesto toga upotrijebite svoj telefonski broj.

Trgovanje kriptovalutama za početnike - registracija računa

Nakon unosa detalja, kliknite na Prijavite se i od vas će se zatražiti da potvrdite svoju adresu e-pošte ili telefonski broj pomoću koda koji je poslao OKEx. Ovaj kôd vrijedi 30 minuta i istječe nakon toga, što zahtijeva da ponovite postupak.

Nakon što unesete kôd i potvrdite svoju adresu e-pošte ili telefonski broj, bit ćete prijavljeni na svoj novi račun OKEx i dočekat će vas zaslon dobrodošlice.

Vodič za trgovanje kriptovalutama - Dobrodošli

Vaš je račun OKEx sada stvoren i možete nastaviti s kupnjom kriptografije ili polaganjem postojeće imovine putem izbora na ekranu dobrodošlice. Međutim, pokrivat ćemo ove odjeljke kasnije u ovom vodiču.

Pregled osnovnih postavki računa

Brojne su postavke računa s kojima biste se trebali upoznati prije nego što započnete trgovati na OKExu. Postavkama možete pristupiti pomicanjem miša preko ikone profila (pored izbornika „Imovina“) i klikom na Pregled.

Odjeljak Pregled prikazuje podatke o vašem profilu, kao i druge postavke računa, kao što su sigurnost, potvrda, postavke, razina naknade, ograničenja povlačenja itd..

Osiguravanje vašeg OKEx računa

Svi korisnici OKEx-a potiču se da iskoriste razne sigurnosne mjere i značajke koje pruža burza. Možete započeti s pregledom ovih opcija bilo klikom na Sigurnosne postavke na gornjoj traci izbornika ili sigurnosni prijedlozi u odjeljku Pregled.

Možete koristiti opcije “Lozinka”, “Mobilna potvrda” i “Google autentifikator” da biste osigurali svoj račun, uz uključivanje “Obaveznog 2FA” i traženje da se “Anti-Phishing Code” uključi u sve e-poruke koje primate od OKEx-a. U kombinaciji, ove opcije nude robusne, vodeće sigurnosne mjere za vaš račun.

Potvrda računa OKEx ili KYC

Iako OKEx ne zahtijeva od korisnika da verificiraju svoje račune kako bi položili i trgovali kripto, ograničenja povlačenja ostaju na snazi ​​dok se ne završi KYC postupak. Da biste započeli postupak, možete kliknuti na Verifikacija iz podizbornika na zaslonu postavki ili s padajućeg popisa nakon što prijeđete na ikonu profila.

Ovisno o vrsti računa, možete nastaviti kao pojedinac ili korporacija i morat ćete dostaviti relevantne podatke i slijediti sve korake. Kada potvrđujete svoj račun kao fizička osoba, obično morate imati pri ruci identifikacijski dokument koji izdaje država (obično putovnicu).

Kao što je ranije spomenuto, provjera nije potrebna da bi se započelo trgovanje kripto-procesom, a postupak možete dovršiti u kasnijoj fazi prije povlačenja imovine.

Postavljanje jezika i lokalne valute

Otvaranjem možete brzo promijeniti postavke jezika i lokalne valute Postavke, bilo s padajućeg popisa ikone profila ili odabirom opcije iz podizbornika postavki.

Zaslon Postavke također vam daje mogućnost promjene sheme boja za kotacije za trgovanje koje vidite na OKExu.

Korak 2: Kupnja ili polog kripto za financiranje vašeg OKEx računa

Sada kada je vaš račun postavljen, trebate kripto imovinu da biste započeli trgovanje. Postoje dva načina za nastavak – ili kupujete kripto putem gatewaya Buy / Sell na OKEx-u ili položite svoju postojeću imovinu na svoj OKEx račun.

Prije nastavka, imajte na umu da se sve dolazne kripto transakcije za vaš OKEx račun pripisuju vašem novčanom računu (podznaka na vašem OKEx računu). Da biste započeli trgovanje ili koristili bilo koji drugi proizvod OKEx, morat ćete prenijeti svoja sredstva s Računa za financiranje, na primjer, na Spot račun.

Neke od oznaka računa na koje ćete naići uključuju Spot račun, Futures račun, Račun opcija, Trajni swaps račun, P2P račun, Margin račun, Štedni račun i tako dalje.

Dalje ćemo pregledati opciju “Transfer” u ovom vodiču.

Kupite kripto putem OKEx-a

OKEx pruža intuitivni kripto pristupnik za kupnju / prodaju za svoje korisnike, omogućujući im da kupe devet različitih kripto imovine – uključujući BTC, ETH i USDT – koristeći razne lokalne fiat valute. Gatewayom se upravlja u partnerstvu s raznim dobavljačima i fiat procesorima, a podržava trenutnu kupnju kripto valuta, koje se potom izravno polažu na vaš račun OKEx.

Pristupniku možete pristupiti klikom na Kupi Prodaj iz glavnog izbornika na OKExu. Nakon što se odjeljak učita, vidjet ćete opcije za podržane valute s kojima možete plaćati i primati ih različitim načinima plaćanja.

Gateway za kupnju / prodaju također podržava P2P i blok trgovanje, a više o tim uslugama možete saznati u našem posebnom vodiču za kupovinu / prodaju OKEx.

Polaganje kripto na vaš račun OKEx

Korisnici koji već posjeduju digitalnu imovinu mogu ih jednostavno položiti na svoje račune OKEx kako bi započeli trgovanje.

Da biste to učinili, postavite pokazivač miša iznad stavke „Imovina“ u gornjem izborniku i kliknite na Depozit s padajućeg popisa.

Zaslon za polog omogućuje vam odabir bilo kojeg od podržanih tokena ili kovanica koje želite premjestiti na svoj račun OKEx i generirati odgovarajuću adresu. Potpuna povijest pologa također je dostupna putem ove stranice.

Na primjer, ako odaberete ETH, OKEx će generirati novu ETH adresu za polog, gdje ćete poslati svoj ETH. Također ćete moći vidjeti upozorenja ili upozorenja vezana uz polog kao i minimalne iznose.

Također možete posjetiti “Centar za izvješća” klikom na opciju iz podizbornika. Ovdje možete Pogledajte i preuzmite povijest trgovanja i računa.

Posljednja opcija podizbornika na ovoj stranici je “Naknade”, koja vam daje pregled primjenjivih naknada za trgovanje na raznim tržištima.

Nakon potvrde vaše transakcije, moći ćete vidjeti položeno stanje klikom na Imovina iz podizbornika ili klikom na Moja imovina s padajućeg popisa “Imovina” u gornjem izborniku.

Zaslon Aktiva prikazuje vaše stanje, označeno u BTC, na računima „Financiranje“, „Trgovanje“ i „Ostalo“, kao i pojedinačna stanja tokena. Zaslon vam također pruža brzi pristup opcijama “Polog”, “Povlačenje” i “Prenos”, kao i mogućnost “Pretvaranja malih stanja u OKB”.

Nakon što uspješno položite željenu kriptovalutu na svoj račun OKEx, možete nastaviti prema trgovanju.

Korak 3: Kako trgovati kriptovalutom na OKExu

Kao jedna od vodećih kripto burzi na svijetu, OKEx nudi usluge i proizvode kako za nove, tako i za napredne trgovce. Iako postoje brojne značajke i tržišta koja možete istražiti sa svojim OKEx računom, mi ćemo se za potrebe ovog vodiča za trgovanje kriptovalutama pozivati ​​na proizvod Spot Trading.

Prijenos kripto na vaš Spot račun

Da biste započeli trgovati kripto na tržištu Spot trgovanja, morat ćete prvo prenijeti svoju kripto imovinu s “Računa za financiranje” na “Spot račun”. To se može učiniti putem Prijenos opcija, dostupna s padajućeg popisa “Imovina” u gornjem izborniku.

Zaslon “Prijenos” omogućit će vam da odaberete željeni novčić ili žeton, pogledate njegovo raspoloživo stanje i prenesete sav ili određeni iznos između različitih računa.

U ovom primjeru, nakon što premjestite željenu kripto s “Računa za financiranje” na “Spot račun”, možete prijeći na “Spot trgovanje”.

Pregled tržišta Spot trgovanja

Tržištu Spot Trading možete pristupiti tako što ćete u gornjem izborniku prijeći na „Trgovina“, postavite pokazivač iznad „Spot Trading“ i zatim odaberite bilo koji Osnovni, temeljni ili Napredna. Razlika između dvije nadzorne ploče je u tome što napredna verzija prikazuje više povijesnih podataka i podržava poboljšane alate za crtanje.

U ovom ćemo se uputstvu osvrtati na osnovni način rada.

Zaslon Spot Trading prikazuje razne korisne informacije za trgovce i omogućuje vam odabir između brojnih tržišnih parova dostupnih za trgovanje. Na primjer, donja slika prikazuje tržište BTC / USDT, koje se prema zadanim postavkama otvara kad pokrenete Spot trgovanje.

Par BTC / USDT označava da ćete na ovom tržištu trgovati između BTC i USDT. Ovdje prikazana velika brojka (tj. 11.240,9) predstavlja cijenu pojedinog BTC-a u USDT uvjetima, a crvena boja pokazuje da je ta brojka nedavno pala (u ovom slučaju za -0,18%).

Na desnoj strani možete vidjeti traku s popisom ostalih USDT tržišnih parova, kao što su LTC / USDT, ETH / USDT, OKB / USDT i tako dalje. Možete kliknuti bilo koji od njih da biste promijenili prikaz tržišta i započeli trgovanje između odabranih kovanica.

Međutim, budući da je ovo USDT tržište, svi će parovi sadržavati USDT. Također možete odabrati promjenu tržišta i, na primjer, trgovinu između kripto parova.

Da biste to učinili, zadržite pokazivač miša iznad “Crypto” u gornjem podizborniku i odaberite željenu kriptovalutu iz dostupnih opcija.

Za ovaj ćemo primjer odabrati BTC, što znači da će svi parovi biti označeni BTC uvjetima i da možete izravno trgovati između BTC-a i druge digitalne valute, poput LTC-a, kao što je prikazano u nastavku.

Vodič za kriptovalute - LTC / BTC grafikon

Sprovođenje trgovine na promptnom tržištu

Nakon što odaberete željeno tržište i trgovinski par, možete izvršiti trgovinu. Za ovaj smo primjer odabrali par ETH / USDT s tržišta USDT.

Slika ispod prikazuje kako se, u vrijeme pisanja ovog članka, 1 ETH trgovao za 388,24 USDT. Da biste izvršili kupnju, jednostavno unesite iznos ETH u polje “Iznos (ETH)” s desne strane podataka o cijeni i grafikona.

Grafikoni za trgovanje kriptovalutama

Prema zadanim postavkama, “Vrsta narudžbe” bit će postavljena na “Ograničenje”, što znači da će se vaša narudžba izvršiti po odabranoj cijeni ili boljoj. Napredni trgovci mogu promijeniti vrstu narudžbe prema svojim potrebama.

Polje “Cijena (USDT)” također automatski prikazuje posljednju trgovinu i promjenjivo je. Ako postavite željenu cijenu nižu od tržišne, vaša će se narudžba pridružiti drugima u Knjizi narudžbi dok se ne napuni.

S krajnje desne strane možete vidjeti „Knjigu narudžbi“ koja predstavlja likvidnost tržišta i od strane kupaca i od prodavača. Crvene brojke označavaju cijene koje prodavači traže za odgovarajuće iznose u ETH, dok zelene brojke predstavljaju cijene koje su kupci spremni ponuditi za iznose koje žele kupiti.

Te su brojke konsolidirane cijenom i ne predstavljaju nužno jednog kupca ili prodavatelja. Trenutna tržišna cijena (388,24 na donjoj slici) predstavlja točku u kojoj se zahtjevi i ponude (prodavači i kupci) približavaju u knjizi narudžbi.

Nakon što se odlučite za željenu cijenu, unesite je u polje “Cijena (USDT)”, a zatim u “Iznos (ETH)” koji želite kupiti. Tada će vam se prikazati broj “Ukupno (USDT)” i možete kliknuti na Kupite ETH da pošaljete svoju narudžbu, pod uvjetom da imate dovoljno sredstava (USDT) na svom računu Spot Trading.

Predane narudžbe ostaju otvorene dok ih ne ispunite ili ih otkažete. Možete ih pogledati u Otvoreni nalozi na istoj stranici i pregledajte starije, ispunjene narudžbe u Povijest Reda tab. Obje ove kartice pružaju i korisne informacije kao što su “Opunjeni omjer” i prosječna popunjena cijena.

Nakon što tržište pošalje popunjenu narudžbu, uspješno ćete izvršiti kripto trgovinu na OKEx-u.

Kovanice ili žetoni stečeni ovim poslom sada bi vam trebali biti dostupni u saldu „Spot račun“ i mogu se prenijeti na druge račune ili na novčani račun prije nego što ih možete povući pomoću Povući opcija s padajućeg popisa “Imovina”.

Naknade za trgovanje kriptovalutama

OKEx ima detaljan raspored Naknada za trgovanje koji se odnosi na korisnike na temelju njihovog obima trgovanja i udjela u OKB-u.

Općenito, trgovci su kategorizirani kao tvorci i poduzetnici. Ako predate obrt koji se pridružuje Knjizi narudžbi, vi ste Izrađivač, a ako prihvatite bilo koju ponudu ili zahtjev iz Knjige narudžbi, Vi ste Taker.

Budući da proizvođači dodaju likvidnost, plaćaju niže naknade u odnosu na poduzetnike koji uklanjaju likvidnost s tržišta.

Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao da shvatite kako funkcionira trgovanje kripto valutama na OKExu. Ako imate još pitanja, slobodno se obratite našem timu za podršku ovdje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner