5G dionice za kupnju 2020

5G bežične mreže spremne su za prime time ove godine. Prema predviđanjima, potrošnja bežične infrastrukture za 5G povećat će se na oko 4,2 milijarde USD u 2020., u usporedbi s 2,2 milijarde USD prošle godine, jer sve više zemalja usvaja ovu novu tehnologiju. 

Uz to, ova najnovija inovacija u telekomu predstavlja veliki pomak u industriji. Glavni igrači i vlade zalagali su se za integraciju 5G. Ova tehnologija omogućuje procvat drugih tehnologija. Drugim riječima, radi se o multiplikatoru sile, koji se javlja samo jednom u nekoliko godina. Kao takvi, tržište telekomunikacija i sve uprave najvjerojatnije će usvojiti ovu novu tehnologiju, a tvrtke koje iskoriste prednost doživjet će strašan rast. 

Uz to, u nastavku su dvije sjajne dionice 5G na koje treba paziti 2020. godine. 

Resonant Inc. (NASDAQ: RESN)

Tvrtka Resonant Inc. ima sjedište u Goleti u Kaliforniji i uglavnom se bavi dizajniranjem filtara za radiofrekvencijsku elektroniku koji se koriste u pametnim telefonima. S tržišnom kapitalizacijom od 80 milijuna dolara, tvrtka još nije profitabilna, a ni slobodni novčani tok. Međutim, kako se tvrtka kreće u zadovoljavanje potreba 5G na tržištu RF filtera koje bi do 2025. moglo narasti na 28 milijardi dolara godišnje, to bi moglo biti gotovo dva mjesta. 

Povećana potražnja za “streaming videom i povećanim zahtjevima za propusnošću” potaknut će na veći rast u ovom slučaju, jer 5G treba bolju tehnologiju da bi služio istim. Uz to, 5 različitih analitičara koji su ponudili 12-mjesečnu prognozu cijene za ovu dionicu imaju srednji cilj 4,50, s visokom procjenom 7,00 i niskom procjenom 3,50. Ova procjena predstavlja porast od + 63,64% u odnosu na prethodnu cijenu. 

Štoviše, zalihe 5G leže usred širokog trenda rasta u kratkom roku, pa se očekuje porast od 15,17% u sljedećih 12 tjedana i s 90% vjerojatnosti. Stockinvest.us navodi da Resonant Inc. ima nekoliko pozitivnih signala i da ga treba smatrati hrabrim i akumuliranim kandidatom. 

Unatoč tome, ulagači još uvijek ne bi smjeli zaboraviti 4G jer će i dalje biti glavni igrač u ovom sektoru. Glavni razlog je taj što 5G neće biti svugdje, a čak se ni stvarne brzine neće iskusiti odmah, a ulagači bi trebali očekivati ​​da 4G pruži zaštitu za rupe pokrivenosti 5G. 

Sve u svemu, Resonant Inc. ima priliku postati glavni igrač u ovom sektoru jer koristi prednost revolucije, kako bi RESN postao jedna od najboljih dionica za kupnju u 2020..

CCI – 5G tehnička dionica

S ubrzanim izlaskom 5G, u industriji bežičnih komunikacija osjeća se da su dionice telekoma u porastu. 

Tvrtke koje proizvode Tower, chip i drugu opremu koje čine infrastrukturu koja će činiti okosnicu ove napredne mreže velikih brzina trebali bi imati užurbane dane kad usporavaju usvajanje usijane tehnologije. 

Imajući ovo na umu, nije bolje vrijeme da ugrabite neke dionice telekoma po relativno niskim cijenama i gledate kako rastu kako biste vas obogatili.

U ovom ćemo dijelu pogledati jednu vruću tehnološku zalihu koju bi svi zainteresirani u industriji trebali posjedovati; CCI dionica. 

Ukratko, osvrnut ćemo se na povijest tvrtke koja stoji iza dionica i nekoliko razloga zašto vjerujemo da su ove dionice u porastu.


Kratka povijest Crown Castle International Corp. 

Crown Castle International najveći je pružatelj zajedničke komunikacijske infrastrukture u Americi s preko 40 000 ćelijskih tornjeva. 

Od ožujka prošle godine, tvrtka je imala i preko 70.000 milja vlakana koja su podržavala male stanice i rješenja za vlakna na svim glavnim tržištima u Sjedinjenim Državama. 

Dvorac Crown osnovan je 1994. godine u Teksasu. S više od 100 ureda u SAD-u, tvrtka zapošljava više od 5000 radnika. 

To je također S&Tvrtka P 500 koja je uvrštena na NYSE pod CCI tinker s vrijednošću poduzeća od preko 70 milijardi USD.

Razlozi zbog kojih biste trebali posjedovati neke CCI dionice

Dionice dvorca Crown u posljednje vrijeme dobro posluju. Tijekom posljednjih sedam mjeseci CCI dionice su se povećale za više od 9%, uspjevši nadmašiti rast bežične industrije od 4,7%.

Očekuje se nastavak skupa u kratkom roku zbog nekoliko povoljnih čimbenika. 

U posljednje vrijeme tvrtka radi na širenju otiska vlakana, koji je usredotočen na priliku malih stanica, kupujući nekoliko tvrtki za postavljanje malih ćelija i operatora vlakana.. 

To postavlja Crown Castle u strateški položaj da zadovolji potrebe trenutne 4G i nadolazeće 5G implementacije, kao i potrebe poduzeća za optičkim vlaknima..

Financijski rezultati tvrtke u trećem tromjesečju također su impresivni. Telekom je izvijestio o prilagođenim sredstvima iz poslovanja (AFFO) po dionici od 1,55 dolara – brojka koja je premašila procijenjenih 1,48 dolara, prema procjeni Zacksovog konsenzusa.

Neto prihodi iznosili su 1,51 milijardu USD, što sugerira 10,1% godišnjeg rasta. To odražava veliku potražnju tvrtke za infrastrukturom, opsežnim portfeljem tornjeva i zdravom leasing djelatnošću. 

Za one koji još uvijek ne posjeduju CCI dionice, vjerujemo da je vrijeme da iskoriste ovu zalihu rasta jer je spremna za rast vrijednosti.

Čimbenici koji pokreću rast CCI dionica

Čimbenici koji potiču rast CCI dionica uključuju; visok povrat na kapital (ROE). 

Tvrtka ima ROE od 8%, što je znatno više od prosjeka u industriji od 4,54%. 

Jasan pokazatelj optimalnog korištenja kapitala. To je ključni čimbenik koji će vjerojatno povećati povjerenje ulagača u dionice telekoma.

Čvrst rast FFO-a – tijekom sljedeće godine procjenjuje se da će FFO tvrtke po dionici rasti za preko 8,9%. Nevjerojatno, u sljedećih pet godina predviđa se rast FFO-a po dionici za više od 15%. 

Na temelju velike potražnje za svojim toranjima i vlaknima, Crown Castle predviđa da se FFO kreće između 2.539 i 2.584 milijuna USD.

Napokon, sve je veća potražnja za malim ćelijskim sredstvima i tornjevima bežičnih operatera dok pokušavaju podnijeti sve veći broj podataka koji se prenose bežičnim i žičanim mrežama. 

Očekuje se da će 5G biti predstavljen u sljedećih godinu dana, a budući da tehnologija ima vrlo ograničen domet, za prijenos na široka područja bit će potrebno puno malih stanica. 

A budući da je Crown Castle kralj malih ćelija, jedno što možemo očekivati ​​jest da CCI dionice rade čak i bolje nego što to trenutno rade. Naše je mišljenje da je CCI definitivno dionica za kupiti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map