6 najboljih IOTA novčanika u 2019. | Izvrsni iOS i Android IOTA novčanici

Pronalaženje najsigurnijeg novčanika za IOTA kovanice bit će važno. Odgovarajući novčanik može zaštititi vaše ulaganje, zaštititi se od hakiranja i pružiti vam mogućnost korištenja tokena kako želite. Ovaj vodič predstavlja najbolje IOTA novčanike koje možete koristiti za zaštitu svojih MIOTA sredstava.

slika2

Izvor: trinity.iota.org

TROJSTVO

Web stranica IOTA novčanika: https://trinity.iota.org/

Tip novčanika IOTA: Radna površina

Jednostavnost korištenja: Lako

Sef: Vrlo sigurno

Trošak: Besplatno

Stvoren od strane IOTA tima, Trinity je službeni stolni novčanik za IOTA mrežu. Važno je shvatiti da Trinity podržava samo MIOTA kovanice. Stoga to nije novčanica s više valuta. Unatoč tome, Trinity je prilično user-friendly i pruža korisnicima mogućnost slanja, primanja i pohrane svoje imovine. Da bi poslali MIOTU, korisnici trebaju navesti samo odgovarajuću adresu i iznos. Na glavnoj stranici mogu vidjeti povijest transakcija, kao i grafikon kretanja cijena. Svatko može provjeriti vrijednosne parove za razne kriptovalute kao što su BTC, ETH, USD i EUR.

Pomoću Trinity novčanika korisnici mogu stvoriti više računa. Međutim, svaki stvoreni račun mora imati jedinstveno sjeme s 18 znakova koje služi kao glavni ključ njihovih sredstava. Stvaranje sjemena je jednostavno, jer korisnici mogu nasumično odabrati neke od likova. Također je poželjno stvoriti sigurnosnu kopiju za sjeme kopiranjem ili ispisom. Što je najvažnije, Trinity novčanik obuhvaća dvofaktorsku provjeru autentičnosti (2FA) kao dodatni sloj sigurnosti.

Još jedna stvar koju treba napomenuti kod Trinity novčanika je njegova sposobnost podržavanja više jezika. Također ga je moguće prilagoditi raznim temama i koristiti u jednostavnom ili naprednom načinu. Podržani operativni sustavi su: Windows, Mac i Linux, ali i Android i iOS putem TestFlight-a.

slika1 2

Izvor: medium.com

Novčanik NELIUM

Web stranica IOTA novčanika: https://www.nelium.io/

Tip novčanika IOTA: Mobilni

Jednostavnost korištenja: Lako

Sef: Sigurno

Trošak: Besplatno

Nelium je vjerojatno IOTA-in najbolji mobilni novčanik. Stvoren od originalnog IOTA novčanika, Nelium nastoji pokrenuti pristup trenju bez trenja. Iako je tradicionalni novčanik uključivao mnoge korake, poput stvaranja nove adrese i trgovačkih čvorova, Nelium je jednostavan i za dovršavanje transakcije potreban je samo iznos i adresu.

Osim toga, Nelium ima jedinstvenu značajku čuvanja adresa u korisnikovom adresaru, gdje im se svakodnevno može pristupiti. Budući da je aplikacija u mogućnosti pristupiti korisnikovom telefonskom imeniku, pruža automatiziran način pohrane više adresa. Iako je za tradicionalne IOTA novčanike bilo potrebno ručno upravljanje, Nelium omogućuje jednostavno praćenje automatskim povezivanjem s različitim korisnicima.

Kako bi se osigurala maksimalna sigurnost sredstava korisnika, sjeme ostaje u novčaniku i nikad ne odlazi na bilo koji drugi poslužitelj. Osim toga, korisnici mogu sigurnosno kopirati svoje sjeme na nekoliko načina, uključujući USB stick ili papirnati novčanik. Održavanje različitih vrsta IOTA čvorova pomaže programerima da učine proces trgovanja učinkovitijim. Dok izdaju službeni novčanik, planiraju uključiti 15 IOTA čvorova, od kojih svaki ima 20 GB RAM-a. To će omogućiti korisnicima da zaobiđu postupak postavljanja čvora.

Značajno ograničenje Nelium novčanika je što podržava samo transakcije između Nelium novčanika. Na primjer, korisnici mogu slati samo iz jednog Nelium novčanika u drugi. Programeri su usvojili ovu značajku kako bi im pomogli u upravljanju neprimjetnim i učinkovitim trgovinskim procesom u skladu s njihovim upravljanjem čvorovima. Čak iu svojoj beta fazi, Nelium novčanik dostupan je i za iOS i za Android uređaje.

slika3

Izvor: iotaprice.com

GUI IOTA novčanici

Web stranica IOTA novčanika: https://iotasupport.com/gui-download.shtml

Tip novčanika IOTA: Mobilni

Jednostavnost korištenja: Lako

Sef: srednji

Trošak: Besplatno

GUI IOTA novčanik pridružuje se listi najboljih IOTA novčanika. Dobro funkcionira s IOTA-inim user-friendly sučeljem kako bi korisnicima omogućio brz i siguran pristup njihovom IOTA-inom posjedu.

Novčanik je izvrstan za početnike zbog intuitivnog korisničkog sučelja, koje je istovremeno brzo i jednostavno. Osim toga, nakon preuzimanja novčanika, korisnici imaju mogućnost izbora hoće li pokretati lagani čvor ili puni čvor. Za početnike je poželjno odabrati svjetlosni čvor jer im pruža mogućnost korištenja IOTA-e bez potrebe za korištenjem statičke IP adrese.

Uz to, GUI Light Novčanik dolazi s jednostavnim, neposrednim sučeljem kojim je lako upravljati čak i za početnike. Novčanik radi na operativnim sustavima Linux, Windows i Mac, što ga čini jednim od najboljih IOTA novčanika za Windows. Razina sigurnosti vrhunska je, s obzirom na to da korisnik u svakom trenutku zadržava privatni ključ. Kako bi osigurali maksimalnu sigurnost svojih sredstava, korisnici GUI novčanika trebali bi primijeniti sljedeće:

  • Nikada ne dijelite sjeme za oporavak ni sa kim: sjeme pripada vama i ni iz koga razloga ga ne treba.
  • Nikada ne stvarajte sjeme za oporavak na web mjestu treće strane: web mjesta trećih strana su ranjiva, a zasjenjeni ljudi na internetu mogu lako kompromitirati vaš račun.
  • Zapišite svoje sjeme na papir i čuvajte ga: sjeme za oporavak na bazi papira je nedostupno računalnim hakerima.

Sve u svemu, GUI novčanik je siguran. Međutim, ljudske pogreške mogu ugroziti njezinu sigurnost. Korisnicima se savjetuje da poštuju praksu sigurnog interneta kako bi osigurali da njihova sredstva ostanu sigurna.

slika4

Izvor: Coindoo.com

Novčanici GUARDA IOTA

Web stranica IOTA novčanika: https://guarda.co/

Tip novčanika IOTA: Mobitel, više valuta

Jednostavnost korištenja: Lako

Sef: Srednji

Trošak: Besplatno

Guarda je jedan od uređaja koji je pionir u izumu viševalutnih novčanika. Podržava većinu uobičajenih kriptovaluta i tokena, kao što su Bitcoin, Ether i njegovi ERC20 tokeni, kao i druge višestruke altcoine. Novčanik nije siguran i pouzdan, ali je podjednako visoko kompatibilan, što ga čini jednim od najboljih IOTA novčanika, posebno za Android korisnike.

Korisnici novčanika uživaju najveću sigurnost, pruža im se mogućnost zadržavanja svojih osobnih podataka, podataka novčanika i privatnih ključeva. Dok privatni ključevi ostaju u sigurnoj memoriji uređaja, on se briše odmah kada se korisnik odjavi iz novčanika. Sve u svemu, Guarda novčanik omogućuje korisnicima da premještaju svoju IOTA imovinu s jednog mjesta na drugo. To se događa bez složenih postupaka provjere, nepotrebnih ograničenja ili registracije.

Ako želite kupiti MIOTA koristeći Visa, MasterCard ili bankovni prijenos, tada je Guarda idealna opcija. Važno je da je postavljanje novčanika jednostavno. Novčanik dolazi s brojnim važnim mogućnostima, poput mogućnosti provjere povijesti transakcija, primanja i slanja valuta, kupnje putem fiat-a te uvoza i izvoza privatnih ključeva. Ostali atributi uključuju ugrađenu razmjenu, sigurnosnu kopiju novčanika i siguran algoritam šifriranja.

NOSTALGIJA

Web stranica IOTA novčanika: https://iotasupport.com/nostalgia.shtml

Tip novčanika IOTA: Radna površina

Jednostavnost korištenja: Ne baš; zahtijeva znanje kodiranja

Sef: Da

Trošak: Besplatno

Nostalgija je sučelje preglednika koje korisnicima omogućuje pristup njihovom čvoru, stvaranje adresa i provođenje transakcija. Postavljanje je relativno jednostavno, a stručnjaci preporučuju verziju Nostalgia u Google Chromeu kao najbolju za korištenje. Uspješno funkcionira s radnim čvorom koji korisnici trebaju instalirati. Dostupno je više informacija o postavljanju laganog novčanika Nostalgia na ovom linku.

Novčanik Nostalgia Light idealan je za korisnike koji ne bi željeli pokretati puni čvor na svom računalu, a ne bi željeli koristiti i GUI novčanik. U toj situaciji korisnici mogu povezati novčanik s IOTA-kompatibilnim poslužiteljem s omogućenim PoW (Proof-of-Work). Važno je napomenuti da svi javni poslužitelji Light Novčanika ne mogu funkcionirati kao ovaj, jednostavno zato što je PoW onemogućen.

Novčanik Nostalgia Light IOTA također radi na uređajima kompatibilnim sa sustavima Windows, Mac i Linux. Ima sjajne sigurnosne značajke, ali korisnici moraju svladati osnovno kodiranje kako bi ga učinkovito koristili. To ga čini relativno lošim izborom za početnike i one koji nemaju odgovarajuće znanje o kodiranju. Važno je da novčanik omogućuje najbrži pristup IOTA mreži, pa je idealan za korisnike koji žele brzo izvršiti plaćanje.

IOTA Address Observer

Web stranica IOTA novčanika: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.iota.ao&hl = hr

IOTA vrsta novčanika: Mobilni

Jednostavna uporaba: Lako

Sef: Siguran

Trošak: Besplatno

IOTA Address Observer pomaže korisnicima da prate svoju IOTA adresu i kodove sjemena. Korisnici ne trebaju zapisati kôd sjemena. Platforma sigurno čuva kodove sjemena na uređaju. Novčanik omogućava korisnicima da vide svoje stanje, transakcije i tržišne tečajeve valuta u stvarnom vremenu.

Također je moguće stvoriti i dijeliti QR kodove putem novčanika; međutim, ovaj je novčanik trenutno dostupan samo putem novčanika Trinity.

Završne misli

Obavezno razumite najbolje IOTA novčanike i čuvajte svoje ulaganje kako ne biste izgubili kovanice.

Želite saznati više o IOTA-i i je li to pravo ulaganje za vas?

Saznajte više o IOTA projektu u ovom vodiču za početnike, detaljno opisujući povijest projekta i upotrebu tokena i još mnogo toga!

Zanima vas ulaganje u IOTA-u? Uradite svoju dubinsku skrb prije svega. Pročitajte naš članak IOTA predviđanja cijena, kao i kako partnerstva mogu povećati cijenu MIOTA-e.

MIOTA možete kupiti na Binanceu s informacijama u ovom vodiču, a MIOTA pohraniti na Ledger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner