6 najvećih banaka koje koriste Ripple (XRP) proizvode

RippleNet je mreža koja obrađuje prekogranična plaćanja u stvarnom vremenu i uz male troškove. Banke koje koriste Ripple (XRP) postaju sve više i više. Banke koje se pridruže ovoj platformi u mogućnosti su proširiti svoju ponudu plaćanja na nova tržišta koja su inače izvan njihovog dosega.

Ripple je već prikupio impresivan broj davatelja usluga plaćanja, razmjene i prijenosa, od kojih je više od 100 banaka. Njegov se rast ogledao u nedavnom porastu cijene izvornog tokena platforme, XRP, koji je nedavno postao drugi po veličini novčić prema tržišnoj kapitalizaciji.

Velike banke koje koriste mreškanje

Ispod je pregled najvećih banaka koje su se pridružile mreži i koriste ili će koristiti Rippleove proizvode.

PNC banka

PNC banka, jedna od deset najboljih banaka u Sjedinjenim Državama s preko 6,0 milijardi dolara depozita, pridružila se RippleNetu 2016. godine kako bi koristila svoje blockchain rješenje za prekogranično plaćanje i namiru.

PNC banka ima više od osam milijuna klijenata i ima pododjele za maloprodaju u 19 država, što pomaže drugoj najvećoj kriptovaluti tržišnom kapitalizacijom da poboljša svoj položaj u američkom bankarskom sektoru. PNC je počeo koristiti xCurrent u rujnu 2018., kako bi poboljšao brzinu svog postupka plaćanja.

Banke koje koriste mreškanje - PNC

Izvor: www.pnc.com

Banka Santander

Santander banka, N. A. je podružnica španjolske grupe Santander. Glavno tržište je sjeveroistok Sjedinjenih Država. Imajući preko 57,5 ​​milijardi američkih dolara depozita, upravlja s oko 650 ureda za bankarstvo i preko 2.000 bankomata.

Najava strateškog partnerstva između Ripple Labs i Santandera objavljena je u ožujku 2018. godine, ali u to vrijeme detalji zajedničkog rada dviju tvrtki nisu objavljeni u javnosti.

Od tada je tim Ripple službeno izjavio da Santander testira RippleNet i druge proizvode likvidnosti dostupne na svojoj blockchain mreži.

Santanderov šef za inovacije, Ed Metzger, rekao je da banka želi integrirati xCurrent, Rippleov poslovni blockchain, kako bi poboljšala život svojih kupaca.

“Vjerujemo da se financijske usluge kreću u svijet otvorenih platformi u kojima tvrtke surađuju kako bi pružile izvrsnu korisničku uslugu svojim kupcima, a to je srž onoga što radimo s OnePay FX.” – rekao je Metzger.


Banka je počela koristiti xCurrent u studenom 2017. godine.

Standardna ovlaštena banka

Standardno iznajmljeno, multinacionalna tvrtka sa sjedištem u Londonu u Engleskoj koja pruža financijske i bankarske usluge, udružila se s Rippleom 2016. godine.

Engleska bankarska tvrtka poznata je po upravljanju velikom mrežom koja ima preko 1.200 podružnica i podružnica. Tvrtka posluje u preko 70 zemalja svijeta, a zapošljava više od osamdeset i sedam tisuća ljudi.

Počeli su koristiti xCurrent 2016. godine, ali nadalje su najavili širenje mreže Ripple (XRP). Planiraju osigurati prekogranična plaćanja za dodatnih pet parova zemalja do kraja 2018. godine.

Međutim, u studenom je banka odlučila još više proširiti svoj utjecaj putem Ripplea (XRP), da iskoristi trgovinski koridor između Indije i Singapura vrijedan 15 milijardi dolara.

Cuallix

Cuallix financijska je institucija koja djeluje više od 25 godina u Meksiku, Sjedinjenim Državama i Hong Kongu, a udružila se s Rippleom u listopadu 2017. Pružaju rješenja za obradu kredita i plaćanja za individualnu i poslovnu upotrebu, s prilagođenim proizvodima prilagođenim njihovim kupcima potrebe i digitalni sadržaj.

U prošlogodišnjem listopadu Banka je implementirala xCurrent, Rippleovo poslovno rješenje koje olakšava trenutno poravnanje i praćenje prekograničnih plaćanja između članova RippleNeta.

U veljači 2018. Cuallix je postao prva institucija koja je ikad koristila xRapid – Rippleovo rješenje koje koristi XRP kao alat za likvidnost – kako bi smanjila troškove slanja prekograničnih plaćanja iz SAD-a u Meksiko.

To pokazuje da je Cuallix banka čiji menadžeri imaju otvoren um. Možda ćemo u bliskoj budućnosti vidjeti i druge banke koje će primijeniti uslugu XRapid i valutu XRP u prekograničnim plaćanjima.

Banke koje koriste Ripple - cuallix

Izvor: twitter.com

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB)

SEB, financijska grupa sa sjedištem u Stockholmu za korporativne kupce, institucije i privatne osobe, jedna je od najvećih švedskih banaka. Trenutno broji više od 16 000 zaposlenika i opslužuje 400 000 malih i srednjih poduzeća (MSP), 3000 korporativnih i institucionalnih kupaca i više od četiri milijuna ljudi.

Počeli su koristiti xCurrent 2017. godine, a Paula da Silva izjavila je sljedeće o evoluciji upotrebe: „prošle godine na njemu je bio samo jedan kupac. Sada imamo SVE SEB kupce koji obavljaju međudržavne transfere između Švedske i SAD-a na Ripple platformi. Dakle, imamo nekoliko milijardi kroz to “.

Prema službenom priopćenju, primarni cilj Banke korištenjem Rippleovih proizvoda je podmirivanje plaćanja između Švedske i Sjedinjenih Država. “Platforma bi se koristila za prijenose u stvarnom vremenu između Stockholma i New Yorka. To bi pomoglo klijentima da obrađuju prijenose u stvarnom vremenu između svojih računa u Švedskoj i Sjedinjenim Državama ”, rekla je Paula da Silva.

Mitsubishi UFG

Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. također je ušao u suradnju s Rippleom. To je peta najveća banka na svijetu po ukupnoj aktivi, koja ima veću kapitalnu bazu od one drugih konzorcija kao što je JPMorgan Chase & Co. (na 6. mjestu), Goldman Sachs (na 35. mjestu) ili čak Santander (na 16. mjestu).

Predstavnik Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. objasnio je kako Ripple tehnologije mogu postići bolje rezultate u usporedbi s drugim alternativama poput SWIFT-a:

„Danas ćemo za mnoge od nas možda morati proći SWIFT i naići na optužbe; mnoge su banke posrednice dio toga, a SLA za prijenos sredstava ili kretanje obično je između jednog i tri dana.

Koristeći tehnologiju kao što je Ripple, to možemo postići na otprilike 30 sekundi, što je znatno drugačije i po nižoj cijeni, kao i u smislu premještanja novca između naših podružnica, između različitih zemalja unutar naše mreže. To nam je stvarno važno “

Također je primijetio da je, unatoč procjeni nekoliko izgleda, multinacionalna tvrtka prilično zadovoljna rezultatima postignutim primjenom Rippleova xCurrent-a.

“Ripple je jedno od rješenja na koje se koncentriramo. Ne jedini, ali koji djeluje ”

Ripple je također uključen u više planova doznaka drugih banaka u Japanu, uključujući SBI Holdings, jednu od najvećih banaka u zemlji koja je pokrenula prvu berzu kriptovaluta u vlasništvu banke.

Banke koje koriste mreškanje - MUFG

Izvor: www.mufg.jp

Saznajte više o Rippleu

Želite li saznati više o Rippleu? Pročitajte naš vodič za Ripple, Ripple Labs i XRP, analizu nužnu za bilo kojeg kripto ulagača. Pretraživanje Ripplea na našoj web stranici dovest će do najnovijih XRP članaka poput izvještavanja o Ripple strategu koji tvrdi da se XRP koristi više od BTC-a.

Zanima vas ulaganje u Ripple? Morali biste započeti s našim člankom o predviđanju cijena za XRP, a zatim ući u našu trenutnu Ripple tehničku analizu. (Uvijek sami istražite i pročitajte izjavu o odricanju odgovornosti). Ako ste zainteresirani za kupnju Ripplea, možete naučiti kako kupiti XRP na Binanceu, našoj predloženoj razmjeni za investitore.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map