BitMEX razmjena: cjelovit vodič

Postoji jedna razmjena kriptovaluta kojoj je cilj pomoći investitorima da učine upravo to, i to pod imenom BitMEX. Skraćeno od Bitcoin Mercantile Exchange, BitMEX je vrlo moćna platforma za trgovanje / platforma za razmjenu digitalnih valuta koja investitorima nudi pristup raznim globalnim tržištima koristeći samo Bitcoin.

S dnevnim volumenom trgovanja od preko 35 000 BTC i preko 540 000 pristupa mjesečno te poviješću trgovanja od preko 34 milijarde USD Bitcoina od njegovog pokretanja, BitMEX je lako jedna od najvećih platforma za trgovanje Bitcoinima koja trenutno djeluje.

Platforma je poznata po tome što svojim korisnicima omogućuje obavljanje složenih financijskih operacija poput trgovanja polugom. Uz to, BitMEX nudi širok asortiman ugovora kao što su ugovori o izvedenim derivatima, fjučersima i predviđanjima i jedina je platforma koja nudi takozvanu “Perpetual P2P Swap”.

Trajne zamjene vrlo su slične futuresima, ali ne postoji datum isteka i ne uključuje nagodbu. Trenutno BitMEX dolazi s podrškom za 3 Bitcoin tržišta: Bitcoin / USD (XBT), Bitcoin / CNY (XBX) i Bitcoin / JPY (XBJ).

Bitmex značajke razmjeneZnačajke razmjene Bitmex

Trgovina polugom i maržom na BitMEX-u

Trgovci imaju mogućnost iskorištavanja svog položaja na platformi. To znači da trgovci mogu izdavati naloge koji su zapravo veći od postojećeg stanja. Ova metoda trgovanja obično rezultira većim profitom, a naziva se “Margin Trading”. Dvije su vrste trgovine maržom povezane s BitMEX-om: cross-margin i izolirane.

Prva vrsta donekle je rizična za trgovce jer im omogućuje da sav novac iz novčanika drže na položaju. Potonji je nešto sigurniji jer trgovcima omogućuje da iz novčanika odaberu određenu količinu novca koja bi se trebala koristiti za zadržavanje njihove pozicije nakon izdavanja naloga.

Platforma korisnicima omogućuje postavljanje poluge od 1: 100 u odnosu na Bitcoin i Bitcoin Cash. Da ga stavimo u perspektivu, većina drugih razmjena rijetko prelazi omjer 1:20.

Kako započeti s BitMEX-om

Da biste započeli trgovanje, morat ćete stvoriti račun na BitMEX-u. Na web mjestu se morate registrirati unosom adrese e-pošte, imena, države prebivališta, lozinke po svom izboru, popunjavanjem CAPTCHA i prihvaćanjem Uvjeta pružanja usluge. Obavezno navedite izvornu e-adresu i morat ćete potvrditi račun prije nego što ga upotrijebite.

Iako ne postoje ograničenja trgovanja, vrijedi istaknuti da BitMEX ne dopušta trgovce sa sjedištem u SAD-u. Sljedeći aspekt koji vrijedi istaknuti jest činjenica da nema potrebe za predajom KYC / AML dokumenata.

Osiguravanje vašeg računa

Nakon što stvorite svoj račun, osigurajte ga da ga zaštitite. Obavezno koristite ponuđeni mehanizam dvofaktorske provjere autentičnosti i za razmjenu i za račun e-pošte. Nepotrebno je reći da bi lozinka trebala biti jaka, najmanje 20 znakova, s kombinacijom velikih i malih slova, brojeva i znakova.

BitMEX nadzorna ploča za trgovanje – objašnjeno


BitMEX svojim korisnicima pruža nadzornu ploču prilagođenu korisniku koja pomaže bilo kome da izvuče maksimum iz iskustva trgovanja. Kako bismo novim korisnicima olakšali stvari, podijelili smo sučelje u tri kategorije:

  1. Informacije o tržištu
  2. Informacije računa
  3. Alati za trgovanje

Najzastupljeniji segment sučelja je Informacije o tržištu odjeljak. Ovaj se odjeljak sastoji od sljedećih segmenata: Pregled tržišta, Odabir tržišta, Podaci o tržištu i Pojedinosti o ugovorima o tržištu.

Pregled tržišta možete pronaći na gornjem dijelu sučelja i sadrži simbole oznaka svih dostupnih tržišta. Ispod možete pronaći Izbor tržišta koji pruža relevantne tržišne informacije o bilo kojem od odabranih tržišta. Tržišne informacije su daleko najveći odjeljak ovog odjeljka o sučelju i na njemu možete pronaći grafikone, knjige narudžbi i noviju povijest trgovine.

Na kraju, detalji o tržišnom ugovoru mogu se naći na donjoj lijevoj strani sučelja. Ovdje možete vidjeti informacije o ugovoru ili tržištu koje je odabrano u odjeljku Odabir tržišta.

Bitmex nadzorna ploča za razmjenuBitmex nadzorna ploča za razmjenu

The Informacije računa Odjeljak se sastoji od odjeljaka kao što su kartice nadzorne ploče, prikaz stanja i segmenti informacija o računu. Prva su dva segmenta sama po sebi objašnjena, dok odjeljak s informacijama o računu omogućuje vam prilagodbu vašeg korisničkog iskustva, kao i pristup ostalim postavkama računa / srodnih postavki.

The Alati za trgovanje odjeljak je vjerojatno najzanimljiviji dio cijelog sučelja. Sastoji se iz odjeljka Narudžba mjesta, Pregled pozicija i Upravljanje narudžbama i pozicijama. Prvo je mjesto na kojem možete izvršavati narudžbe odabirom potrebnih parametara (količina, cijena itd.). Drugi odjeljak omogućuje pregled širokog asortimana informacija poput ugovora, ulazne cijene, povrata udjela u kapitalu (ROE), likvidacijske cijene i korištene poluge. Aktivni nalozi i otvorene pozicije pojavit će se u posljednjem segmentu koji se nalazi ispod odjeljka Tržišne informacije.

Jednom kad se obrti registriraju, mogu se pregledavati u odjeljku za trgovanje. BitMEX koristi tehnologiju koja se naziva automatsko razduživanje. Ukratko, koristi se kako bi se osiguralo da se likvidirane pozicije mogu zatvoriti čak i na nestabilnim tržištima.

BitMEX podržava sljedeće vrste naloga: Granični nalog, Tržišni nalog, Stop limitirani nalog, Stop tržišni nalog, Trailing Stop nalog, Take Profit Limit Order i Take Profit Market Order.

Bonus: Kako izračunati BitMEX dobit

Naravno, platforma vam pruža mogućnost upravljanja narudžbama i njihovim pozicijama. Kada uputite nalog, on će biti prikazan u srednjem donjem dijelu nadzorne ploče trgovanja. To je također mjesto na kojem možete pregledati povijest narudžbi, ispune i druge pozicije.

BitMEX naknade

Platforma svojim trgovcima pruža sveobuhvatan raspored naknada. Kao što je gore spomenuto, BitMEX nudi do 100% utjecaja. Naravno, ovaj postotak varira od proizvoda do proizvoda. Za dodatne informacije možete posjetiti namjenski odjeljak na web mjestu platforme.

Bitmex naknadeBitmex naknade

Za više informacija o platformi, slobodno pristupite platformi trgovanje, futures, zamjene vodiči koji pokrivaju impresivan raspon pitanja. Možete pročitati o sigurnosnim značajkama ovdje, i o API-ju platforme ovdje.

Ili jednostavno idite na naše dodatno čitanje: Što je Bitmex: Sve što trebate znati

Nadamo se da će vam ovaj članak pružiti valjane uvide o tome kako koristiti BitMEX burza za trgovanje servis.

Sretno trgovanje!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map