(BTC) Bitcoin u odnosu na Bitcoin Cash (BHC)

U kriptovalutnom prostoru postoje mnoge kontroverzne teme o Bitcoin-u protiv Bitcoin Casha. Proof-of-Work vs. Proof-of-Stake, prava vrijednost jednog Bitcoina, imaju li altcoini dugoročnu vrijednost (BTC maksimalizam) … Ali možda najkontroverznija i najpoznatija tema u kriptovalutama od 2017. godine bila je argument Bitcoin (BTC) vs Bitcoin Cash (BCH).

Vilica za Bitcoin Cash (BCH)

1. kolovoza 2017 označio je službeni početak zloglasne rasprave o BTC / BCH, pri čemu je Bitcoin vidio vilicu u mreži dizajniranu za povećanje veličine bloka (skalabilnost). Ova vilica rezultirala je s dva odvojena novčića (BTC i BCH), a vlasnici BTC-a dobivali su 1 BCH za svaki 1 BTC koji su držali u trenutku vilice..

Bitcoin vs. Bitcoin Cash

BCH vilica izazvala je značajne kontroverze u kriptovalutnoj zajednici, djelomično rezultat unutarnjeg sukoba, čak i prije BCH hard forka. BCH vilica rezultat je podjele u mišljenjima programera Bitcoina, s Pozdrav visoke naknade za transakcije, “prigovori ekonomske teorije u vezi sa željom za cjelovitim blokovima” i cenzura, da nabrojimo samo neke.

Jedan od glavnih argumenata za BTC u odnosu na BCH je u smislu njegovih programera. Bitcoin je bio izjavio imati veću i iskusniju bazu / zajednicu programera u odnosu na BCH.

Podijeljene stranke

Nakon vilice BCH, dvije su značajne figure stupile u središte pozornosti, pozitivno govoreći o BCH. Roger Ver (bivši direktor tvrtke of MemoryDealors.com) i Craig Wright (zahtjevi biti Satoshi Nakamoto) možda su dva najiskrenija zagovornika BCH-a. Jedan od glavnih argumenata iz BCH tabora je da je BCH bliži primjer onoga što je Satoshi prvotno zamišljao, a neki zagovornici čak tvrde da je “BCH BTC”.

Međutim, čini se da se mnogi u kriptovalutnoj zajednici ne slažu s tim da su mnoge istaknute osobe izrazile svoje neslaganje s BCH-om. Eric Voorhees (Izvršni direktor Shapeshifta) tweetao je da je „Bitcoin lanac koji potječe iz bloka geneze s najvećim akumuliranim dokazima o radu. Bitcoin Cash vilica nije uspjela steći većinu, stoga nije Bitcoin ”. Vitalik Buterin (tvorac Ethereuma) također je nazvao Craiga Wrighta “prijevara”Na konferenciji Deconomy 2018 u travnju.

Poznato je da Bitcoin.com (vodi Roger Ver / BCH) zbuniti javnosti, vodeći članove javnosti da se udruže u pokušaju tužbe protiv Bitcoin.com, tvrdeći da su prevareni da kupe BCH umjesto BTC-a kao rezultat zabune.

Važeći postignuti bodovi

Bitcoin Cash strana, međutim, ima nekoliko argumenata koji potiču na razmišljanje. Jedan od glavnih argumenata predstavlja ideju da BCH više odgovara istinskoj viziji Satoshi Nakamota za „peer-to-peer elektronički sustav gotovine“ (kao što se vidi u izvorniku BTC bijela knjiga). Krajem 2017. / početkom 2018. godine, BTC mreža bila je preopterećena transakcijama, što je uzrokovalo pretjerano duge i skupe BTC transakcije. To je na svijetlo dana izbacilo glavni problem u sposobnosti Bitcoina za skaliranje, potvrđujući tako neke tvrdnje BCH kampa.

BCH publika također iznosi zanimljive stavke o cenzuri, navodeći tvrdnje da BTC zajednica (/ r / bitcoin posebno) ne reagirati pozitivno prema izjavama koje se protive uobičajenoj misli.

Bitcoin vs. Bitcoin Cash Debate

Nedavno je značajni BTC-ov maksimalist Jimmy Song sudjelovao u planirana rasprava protiv Rogera Ver-a (BCH) na Coinsbank Blockchain krstarenju. Rasprava je nalikovala onoj na političkoj raspravi, u kojoj je svaka strana nekoliko puta ubola drugu. Međutim, obje su strane imale po nekoliko pobuđujućih točaka, pokazujući kako bi moglo postojati slučaj za obje strane.

BTC ima najduži lanac, iza sebe ima najviše ljudi (što se vidi u njegovoj cijeni) itd. Međutim, postoji nešto što se može reći za BCH i njegovu sposobnost da bude transakcijska valuta (uz zadržavanje maksimalne ponude od 21 000 000) . U idealnom slučaju čini se da bi najbolja opcija bila kovanica koja solidno pohranjuje vrijednost i koja je ujedno i transakcijska, bez obzira na to koliko mreža postaje zauzeta. Možda je gromobranska mreža za BTC odgovor na to, ili možda nije. No, čini se da kada sve bude rečeno, javnost / većina odluči što želi da bude novčić s najvišom tržišnom kapitalizacijom, a trenutno je to BTC.

Napisao UseTheBitcoin Gost pisac – Benjamin Pirus

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner