Coinbase Pro vs. Binance: Pregled

Ako ste već kripto trgovac, potencijalni trgovac ili samo kripto sljedbenik, sigurno ste više nego svjesni Coinbase Pro nasuprot. Binance rasprava – jer su dvije najveće svjetske burze kriptovaluta. Trenutno globalno kripto tržište vrijedi više od 250 milijardi dolara, a prilično velik dio tržišta pokrivaju ove dvije platforme, što pokazuje njihov značaj u kripto industriji.

Dvije platforme postoje kako bi služile kripto trgovcima i iskusnim i onima koji su novi u zanatu dok čine prve korake u svijet kripto trgovine.

U ovom ćemo članku usporediti obje razmjene koristeći mnoge čimbenike, naime prihvaćene valute, naplaćene naknade, korisničku podršku, sigurnost itd. Ali prije toga, hajde da imamo kratki pregled obje platforme.

Coinbase Pro vs. Binance: Pregled

Binance

Binance exchange osnovali su 2017. godine Zhao Changpeng i Yi He. Sjedište tvrtke je na Malti, a također ima urede na Tajvanu, Japanu i Kini. Obojica osnivača započeli su kripto karijeru na burzi OKCoin.

Razmjena je kripto-kripto-razmjena, što znači da povezuje kupce s prodavačima za kripto trgovanje. Također ima vlastitu kriptovalutu nazvanu Binance Coin (BNB). Platforma je uspjela prikupiti 15 milijuna dolara putem ICO-a u srpnju 2017. godine.

Poznat je po tome što je svojim najboljim trgovcima poklanjao super nagrade. U prošlosti su cijene uključivale MacBook, iPhone i Mercedes-Benz. Trenutno tim u Binanceu traži partnere kako bi zajedno formirali investicijski fond od milijardu dolara.

Coinbase Pro

Trgovanje kriptovalutama kao početnik može biti zastrašujuće – to je glavni razlog zašto Coinbase je osnovana. Platforma je jednostavna za upotrebu i jednostavna. Većina trgovaca koristi ovu platformu kada trguju digitalnim valutama kao početnici, ali za nju naplaćuje naknadu.

Sjedište tvrtke osnovali su Brian Armstrong i Fred Ehrsam 2012. godine sa sjedištem u San Franciscu u Kaliforniji.

U 2017. godini Coinbase je postao jednorog što je prva kripto razmjena koja je postigla vrijednost od milijardu dolara.

Uz to, Brian Armstrong je je rangiran na 10. mjesto na Forbesovoj listi najutjecajnijih mladih ljudi u poslu.

Coinbase Pro pokrenuo je 2015. godine Coinbase, a uglavnom je namijenjen iskusnim trgovcima. Ovo je fantastična alternativa za iskusnije trgovce. Transakcije na platformi su trenutne i jeftinije. Međutim, ako naučite ovaj trik, ne morate platiti nikakvu naknadu za transakciju na platformi.

Coinbase Pro vs. Binance: Kako se uspoređuju

Struktura naknade

Postoje tri vrste naknada koje se plaćaju tijekom trgovanja na platformama za razmjenu; naknada za povlačenje, naknada za trgovanje i naknada za polog.


Binance nudi svoje usluge po vrlo niskim cijenama. Zanimljivo je da za sve trgovine na burzi naplaćuje samo 0,1% naknade. Štoviše, Binance ne naplaćuje nikakvu naknadu za pologe ili isplate.

Suprotno tome, Coinbase Pro također nudi niske naknade, iako one mogu biti malo visoke, kreću se između 0,1% i 0,25% za trgovce poduzećima, a trgovcima s proizvođačima nudi nula naknada. Međutim, ne morate plaćati naknade za trgovanje sve dok razumijete što radite. Platforma omogućuje trgovcima da daju različite narudžbe, naime limitirane, stop-limit i tržišne.

Valutne usluge

Binance ne nudi fiat trgovanje. Unatoč tome, nudi širok spektar kriptovaluta kojima se može trgovati jedna protiv druge u usporedbi s Coinbase Pro. Neki od kriptokovanica podržanih na razmjeni uključuju EOS, Cardano, NEO, Lisk, Steem, Gifto, Bitcoin, USDT, Ethereum, Binance Coin i mnoge druge.

S druge strane, Coinbase Pro nudi široku paletu fiat i kripto parova za Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash, XRP, ZRX, ETC, BAT, MANA, LOOM, DNT i CVC. Iako je razmjena dobro poznata po portfelju male valute, u budućnosti se planira proširiti njezin altcoin bazen. Zanimljivo je da je burza dodala osam novih kovanica u 2018. godini.

Sigurnost

Obje razmjene koriste dvofaktorsku provjeru autentičnosti za zaštitu korisničkih računa. Ovo je sustav u kojem svaki račun ima dvije vrste lozinki., A drugi se šalje na mobitel korisnika ili ga stvara aplikacija poput Google Authenticator.

Nije jasno kako Binance upravlja novcem svojih kupaca, a to brine mnoge kupce. Još u lipnju 2018. godine korisnici platforme prijavili su nedostatak sredstava nakon planirane nadogradnje sustava. Binance je bio prisiljen ispričati se i ponudio je 70% popusta na naknade za trgovanje zbog problema koje je uzrokovalo ažuriranje.

U ožujku prošle godine hakeri su ukrali podatke za prijavu korisnika i pokušali opljačkati burzu. Sustav je otkrio hak i zaustavio ga. Nijedan korisnik nije izgubio sredstva, a sredstva hakera donirana su u dobrotvorne svrhe.

Međutim, 7. svibnja 2019. razmjena je ponovno ciljana i ovaj je put izgubio 7.074 Bitcoina trenutno vrijednih oko 54 milijuna dolara.

Izuzev najnovijeg kršenja, sigurnosni tim platforme pohvaljen je jer štiti novac svojih korisnika od hakera.

Coinbase Pro je regulirana tvrtka u kojoj sredstva kupca osigurava FDCI, dok se 98% kripto sredstava pohranjuje u hladnjaču.

Zlonamjerni vanjski igrač nije hakirao platformu ili je na bilo koji način ugrozio.

Sve u svemu, obje platforme imaju bolje sigurnosne evidencije od većine drugih razmjena, ali Coinbase Pro je bolji jer je otvoreniji i iskreniji o tome gdje pohranjuje korisnička sredstva.

Korisnička podrška

Mnoge su burze kritizirane zbog lošeg korisničkog servisa. Nažalost, Coinbase Pro i Binance moraju se poboljšati i na ovom području. Nijedna platforma nema mogućnost podrške putem chata uživo na svojoj početnoj stranici. Obje razmjene preferiraju komunikaciju sa svojim kupcima putem e-pošte. Iako nude usluge “SupportBot” za opće upite.

Usluga korisničke podrške Binance može biti spora kad je razmjena zauzeta, ali dostupna je na četiri različita jezika (engleski, japanski, korejski i kineski), pa barem pokušavaju.

Coinbase Pro treba 2-3 dana da odgovori na upite kupaca e-poštom. Burza ima detaljan odjeljak s često postavljanim pitanjima, koji mnogim trgovcima smatraju korisnim. Uz to, ima i telefonsku liniju za pomoć, ali sa sjedištem je samo u SAD-u, što je međunarodnim korisnicima teško pristup.

Korisnost

Coinbase Pro nudi nešto kompaktnije sučelje koje grupira grafikon cijena, gumbe za kupnju / prodaju, naručivanje knjiga i narudžbu te povijest trgovine na jednoj stranici.

To omogućuje korisnicima brzu analizu podataka bez potrebe za prebacivanjem na drugi zaslon. Odjeljak za podršku korisnicima pokazuje kako izvršiti gotovo trenutne bankovne prijenose. Sredstva s Coinbase računa možete prenijeti besplatno. Što se tiče povlačenja novca, postoji ograničenje od 10.000 USD dnevno.

Binance ima dvije korisničke postavke: osnovnu i naprednu. Basic je napredniji za početnike. Međutim, iskusnijim trgovcima nudi sve informacije i značajke koje su im potrebne na jednostavan, jasan način.

Konačna presuda

Trgovanje digitalnim valutama za početnike može biti zastrašujuće, frustrirajuće i skupo. Kao takav, od vitalne je važnosti odabrati pravu zamjenu.

Binance i Coinbase Pro oba su izvrstan izbor za iskusnije trgovce, ali preporučujemo da započnete s Coinbase Pro, a zatim prijeđete na Binance. 

Sve u svemu, obje su burze izvrsne i jedna su od najboljih u industriji. U raspravi Coinbase Pro vs. Binance, obojica mogu biti pobjednici!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map