Decred vs Neblio – Bitka za PoS žetone – II dio

Decred je autonomna virtualna valuta s DCR-om kao znakom. Projekt su 8. veljače 2016. pokrenuli bivši programeri Bitcoin Core, koji su čeznuli za poštenim sustavom provjere i ravnoteže između programera, rudara i korisnika.

Stvoren je s glavnim ciljem rješavanja problema upravljanja blockchainom Bitcoina. Programeri su željeli da se snaga ravnomjerno rasporedi po mreži.

Željeli su da rudari, programeri i investitori imaju jednaku snagu i utjecaj. Stoga su smislili projekt otvorenog koda koji ostavlja više aspekata budućnosti kriptovalute u rukama korisnika.

Ne postoji središnje tijelo za donošenje odluka. Dionici su ti koji određuju pravila glasanjem.

S druge strane, Neblio se definira kao blockchain rješenje koje se uglavnom fokusira na promicanje tehnoloških inovacija kako bi podržalo potrebe velikih poslovnih poduzeća. Njegova platforma je intuitivna. Pomaže u brzom usvajanju dApps-a koji radi na peer-to-peer mreži računara, a ne na jednom računalu.

Dekretizirani konsenzus

The Proglašeno sustav karakterizira hibridni sustav konsenzusa koji kombinira dokaz o radu i dokaz o udjelu. Cilj je uspostaviti ravnotežu između želja rudara i želja korisnika putem svog hibridnog konsenzusnog mehanizma.

Iako rudari DCR-a još uvijek stvaraju nove blokove, prije nego što budu nagrađeni, potrebno im je odobrenje dionika. Iz tog razloga, Decred blockchain operacije ne mogu biti paralizirane kao rezultat nerada rudara. To znači da suradnici u PoS-u ili dionici imaju veću moć od rudara.

Mreža Decred ima vrijeme blokade od 5 minuta, dok Bitcoin ima vrijeme blokade od približno 10 minuta. Naknade za transakcije tvrtke Decred također su puno niže od cijena Bitcoina. Decred koristi algoritam raspršivanja Blake-256 i programski jezik Go.

Proglašena zajednica

Zajednica Decred je u središtu projekta. Svatko, bez obzira na to koliko Decreda posjeduje, ima veliku riječ u bilo kojim odlukama o budućnosti projekta. To znači da velike odluke ne pripadaju samo malom broju velikih rudarskih tvrtki ili osnivača. Dionici moraju odobriti sve veće promjene u PoS-u. S mrežom Decred, čak i ostali članovi zajednice koji donose nefinancijske odluke imaju svoj glas.

Token i tržišna kapitalizacija

Token za Decred naziva se DCR i ima vrijednost od oko 60 USD s tržišnom kapitalizacijom od blizu 465 milijuna USD. Prema podacima CoinMarketCap.com, količina je 2,8 milijuna dolara, a ukupna ponuda 8 milijuna dolara.

Slično Bitcoin-u, ograničenje DCR tokena postavljeno je na 21 milijun jedinica. Unaprijed minirani tokeni sastoje se od 8% ukupne ponude. Pokrenut je “airdrop” za brzo i masovno širenje valute. Odnosno, određeni broj tokena podijeljen je slučajnim ljudima besplatno.

O Nebliji


Neblio je sljedeća generacija blockchain platforme koja je osnovana u prvom tromjesečju 2017. Jedna je od rijetkih platformi koja integrira blockchain tehnologiju u poslovne aplikacije. Eddy Smith i Ann Jackson pozvani su kao briljantni naručitelji uspjeha ovog projekta.

Eddy Smith informatičar je i ima gotovo deset godina iskustva u razvoju softvera. Ann Jackson ima MBA i odgovorna je za poslovanje projekta.

Nebliove značajke

Neblio se može smatrati mrežom decentralizirane P2P mreže čvorova koji razmjenjuju informacije, a zatim te podatke sprema u nepromjenjivu distribuiranu knjigu. Svaki čvor kopira i sprema identičnu kopiju glavne knjige. Evo nekih njegovih jedinstvenih značajki:

  • Koristi obrazac za pristanak na dokaz o ulogu.
  • Služi kao komunikacijski kanal za uređaje temeljene na IOT-u.
  • Pruža sigurno i provjerljivo upravljanje podacima. Podaci se održavaju decentraliziranim, dostupnim i sigurnim.
  • Pruža velikim tvrtkama širok raspon mogućnosti dizajna i gradnje dApp-a.
  • Ima jednostavno korisničko korisničko sučelje.

Nebliove baze podataka

Za razliku od ostalih digitalnih valuta koje koriste upotrebu konvencionalnog spremišta baze podataka, Neblio koristi napredne module koji pružaju veće prednosti poput:

  • Pojednostavljeno upravljanje zapisima.
  • Lakša revizija.
  • Sigurnija provjera životnog ciklusa.

Čvorovi Neblio međusobno su povezani pomoću blokova za prosljeđivanje. Svaki pojedini čvor ima istu točnu kopiju cjelokupne povijesti transakcija blockchaina. To, kao rezultat, povećava performanse dApp-a izgrađenog na mreži Neblio.

Neblio nudi mnoge usluge za koje je predviđeno da funkcioniraju kao sve na jednom mjestu za uvođenje blockchain tehnologije, uključujući Blockchain savjetodavne usluge, Neblio APIs suite i Private Blockchain Development.

Nebilijeva sigurnost

Slično ostalim platformama poput Bitcoina i Ethereuma, Neblio je decentraliziran. Zbog svog PoS konsenzusa i decentralizirane prirode, uspješni napadi na mrežu od strane hakera gotovo su nemogući.

Token i tržišna kapitalizacija

Token projekta Neblio naziva se Nebl i danas ima vrijednost oko 4,00 USD. Sredinom siječnja dosegao je vrhunac s vrijednošću od gotovo 50 dolara.

Trenutno je na 146. mjestu u CoinMarketCap s tržišnom kapitalizacijom od oko 54 milijuna američkih dolara..

Tablica usporedbe

 

Proglašeno

Neblio

Simbol

DCR

Nebl

Algoritam

Blake256 x
Konsenzus

PoW / PoS

PoS

Rang

30

145

Cijena

56,18 USD

3,87 USD

Tržišna kapitalizacija

431.217.571 USD

51.470.494 dolara

Volumen

5.702.500 američkih dolara

2.209.990 dolara

Opskrba

8.096.230 DCR

14.060.372 NEBL

Završne misli

Iako će mnogi usporediti značajke kriptovaluta i Decreda i Neblia, stvarnost je takva da su to vrlo različiti projekti. Oni također imaju različite namjere. Cilj Decreda je preuzeti moć donošenja odluka od velikih rudarskih tvrtki i dati je dionicima. Potiče svakog korisnika da sudjeluje u poboljšanju sustava. A budući da svi dionici imaju potpunu kontrolu nad sustavom i tretiraju se podjednako, sposobni su donositi odluke mnogo brže. Također, tvrde vilice više neće biti redoslijed dana.

Primarni cilj Neblia je olakšati upotrebu blockchain tehnologije i integrirati je u poslovna poduzeća. Programeri u velikim tvrtkama možda neće proći potrebnu obuku za implementaciju blockchain tehnologije. Neblio se usredotočuje na pojednostavljivanje ovog postupka omogućavajući poduzećima da lako dizajniraju blockchain aplikacije na širokom spektru programskih jezika, kao što su Python, Ruby, Go, JavaScript itd..

Ako vam je članak bio zanimljiv, možete pročitati 1. dio Bitke za PoS žetone.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map