Gdje i kako kupiti Digibyte (DGB) | Vodič korak po korak

U ovom ćemo vam članku objasniti kako kupiti DigiByte (DGB) na vrlo jednostavan način. Prvo što moramo razumjeti je što je DigiByte i kako funkcionira ova digitalna valuta.

Što je DigiByte?

DigiByte je novi oblik valute koji nema središnju vlast, otvoren je izvor i omogućuje svima da se uključe. DigiByteova vrhunska sigurnost čini je sigurnijom od ostalih dostupnih digitalnih valuta. Nadalje, brz je za upotrebu i može se poslati svima širom svijeta u samo nekoliko sekundi.

Trenutno DigiByte ima posvećenu zajednicu i više od 100 000 čvorova širom svijeta. Neki ga nazivaju ‘uspavanim divom’ kriptovaluta zbog budućeg potencijala. Do sada to treba vidjeti.

Ali kako je moguće nabaviti ovu virtualnu valutu? Ovdje ćemo vam objasniti kako.

Nabava vašeg Digibyte novčanika

Prvo što morate učiniti je postaviti novčanik za pohranu DigiByte-a koji želite kupiti. Da biste to učinili, morat ćete otići na službenu stranicu novčanika DigiByte gdje ćete imati sve informacije potrebne za preuzimanje i postavljanje novčanika.

Dostupni su različiti vodiči za postavljanje novčanika prema vrsti sustava koji imate. Ako imate Windows računalo, morat ćete odabrati postavku DigiByte Windows novčanika.

Nakon što preuzmete novčanik, instalirajte ga i pokrenite program. Tijekom postupka instalacije pitati će vas gdje pohraniti datoteke, pa biste trebali odabrati mjesto na računalu.

Da bi novčanik mogao ispravno raditi, novčanik mora imati pristup internetu. Jednom kad se preuzme, počet će se sinkronizirati s blockchainom, a to može potrajati dok se obradi.

Zatim biste trebali pritisnuti gumb “Postavke”, ući u “Šifriraj novčanik” i odabrati lozinku koja je teška, ali lako pamtljiva. Ova je lozinka vrlo važna jer bez nje ne biste imali pristup svojim kovanicama.

Nakon nje kliknite na „Datoteka“, a zatim pritisnite „Rezervni novčanik.“ Vrlo je važno datoteku spremiti na sigurno mjesto, poput vanjskog tvrdog diska ili USB-a..

Najbolji način za pohranu virtualnih valuta je upotreba hardverskog novčanika kakav je izradio Ledger. Ledger Nano S izvrstan je uređaj koji se koristi za pohranu virtualnih valuta koji se pokazao sigurnim i vrlo korisnim.

Ako ste sve učinili, možete kliknuti gumb ‘Primanje’, a nakon njega odabrati ‘Zatražiti plaćanje’.

Kopirajte dugu adresu koja će tamo biti prikazana i spremite je jer ćemo je kasnije morati koristiti za pohranu kovanica kupljenih na drugoj platformi.


Kupnja Digibyte-ovih DGB novčića

Trenutno ne postoji fiat tržište za kupnju DigiBytea, što je nešto neugodno za korisnike koji prvi put žele kupiti ovu virtualnu valutu. Da bismo je kupili, morat ćemo koristiti Ethereum (ETH), vrlo važnu i poznatu valutu na kripto tržištu.

Za kupnju Ethereuma učinit ćemo to Coinbase, jedna od najvažnijih i najpoznatijih platformi na tržištu, ali to možete učiniti i s drugom razmjenom u vašoj regiji, koraci bi trebali biti vrlo slični.

Morat ćete stvoriti račun u Coinbaseu pritiskom na gumb ‘Prijavi se’ na njihovoj web lokaciji. Tamo ćete morati navesti svoje ime, e-mail i lozinku. Razmjena slijedi vrlo stroga financijska pravila, a to znači da će vaš identitet morati potvrditi na vrlo ozbiljan način.

Da biste provjerili pružene podatke, morat ćete dati svoj telefonski broj, prenijeti sliku osobnog dokumenta s fotografijom i potvrditi kreditnu / debitnu karticu ili bankovni račun prije nego što možete kupiti kriptovalute.

Nakon što stvorite račun, morat ćete kupiti Ethereum. Da biste to učinili, morat ćete to učiniti pomoću kreditne kartice ili putem bankovne doznake. Sada kada već imate novca na računu, morat ćete odabrati “kupi / prodaj” na gornjem izborniku i odaberite “Ethereum” kao valutu koju želite kupiti.

Ovdje ćete morati odabrati iznos ETH-a koji želite kupiti. Ako ste to već učinili, vidjet ćete da imate na raspolaganju ETH za kupnju DigiByte-a na drugoj burzi.

Ovo ćemo objasniti sa Kucoin, ali ako imate drugi račun na burzi koji vam omogućuje da kupite DigiByte s Ethereumom, samo naprijed.

Ako ovdje nemate račun, morat ćete se prijaviti, opcija koja je dostupna na njihovom glavnom mjestu. Nakon što potvrdite sve dostavljene podatke, primit ćete e-poruku u kojoj morate potvrditi račun.

Preporučujemo vam upotrebu dvofaktorske provjere autentičnosti (2FA) jer je to mnogo sigurnije od korištenja samo uobičajenog korisničkog imena i lozinke. Vaša sredstva ostat će mnogo sigurnija ako ostavite omogućen 2FA.

Sada ćemo ETH kupljen u Coinbaseu morati premjestiti u Kucoin. Idite na izbornik i odaberite ‘Imovina’, a nakon njega Ethereum (ETH). Kad ste ovdje, trebate pritisnuti ‘Polog’ i novu adresu na koju ćete poslati ETH. Kopirajte adresu i idite na Coinbase.

U Coinbaseu kliknite odjeljak ‘Računi’ na gornjem izborniku, pretražite svoj Ethereum novčanik i pritisnite gumb ‘Pošalji’ koji će tamo biti prikazan. Nakon što to učinite, zalijepite adresu kopiranu s razmjene Kucoin. Provjerite je li adresa ista i odlučite koliko Ethereuma želite poslati. Nakon što kliknete “Nastavi” i potvrdite transakciju ako ste sigurni.

Nakon što novčiće imate u svom Kucoin novčaniku, možete kupiti DigiByte. Idite na tržište DGB / ETH i potražite opciju ‘Kupi / prodaj’. Sada ćete morati prijeći na stranicu za kupnju i pritisnuti opciju “Najbolja cijena”, omogućujući vam kupnju po najnižoj cijeni koja je trenutno dostupna.

Nakon nje odaberite iznos koji želite kupiti i pritisnite gumb ‘Kupi’. Sada ćete na svom računu u Kucoin imati DigiByte koji ste željeli kupiti. Sljedeći je korak poslati ih u svoj novčanik koji smo preuzeli na početku vodiča.

DigiByte se sada trguje po cijeni od 0,0284 dolara po novčiću, a tržišna kapitalizacija iznosi 302 milijuna dolara. To znači da je DigiByte 31. najvažnija virtualna valuta na tržištu.

Zaključak

Razmišljate li o kupnji DGB-a? Zašto ili zašto ne? Javite nam u komentarima. Za ovaj novčić postoji veliko zanimanje, pa očekujemo da će i na donjem tržištu biti zainteresiranih strana!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map