Kako iskopati Bitcoin Cash

Ako čvrsto vjerujete u Bitcoin Cash, imate priliku podržati mrežu, istovremeno zarađujući BCH. Osim toga, ako želite iskopati Bitcoin gotovinu, ovaj vodič će vam pomoći u procesu.

Rudari igraju vitalnu ulogu u svakoj digitalnoj valuti jer potvrđuju transakcije i stavljaju u promet nove tokene. Oni dobivaju nagrade nakon rješavanja ovih zagonetki. Nagrada također uključuje naknade za transakcije unutar bloka.

Prođimo kroz postupak rudarstva Bitcoin Casha.

Zašto biste trebali kopati Bitcoin Cash

Bitcoin Cash jedna je od najvećih kriptovaluta na tržištu i noviji je novčić u usporedbi s Ethereumom i Litecoinom. S obzirom na ažuriranja platforme, naime povećanu veličinu bloka, ovo je zanimljiva prilika za svakoga tko traži više provjera transakcija, a zauzvrat i čestu zaradu od kriptovaluta. 

Prema stručnjacima, Bitcoin je sve teže rudariti, a manje se isplati, što Bitcoin Cash ostavlja kao bolju alternativu.

Proces iskopavanja Bitcoin Casha sličan je iskopavanju Bitcoina; bez obzira na to, malo je razlika. Na primjer, ograničenje veličine bloka Bitcoina je 1 MB, dok je ograničenje Bitcoin Casha 8 MB, što znači da će vam trebati veća računalna snaga i ulaganje za kopanje BCH.

Međutim, veći blokovi sadrže više naknada za transakcije, koje idu rudaru.

Najbolji način za iskopavanje bitcoin gotovine

Budući da je to kovanica za provjeru rada, Bitcoin Cash možete iskopati pomoću GPU-a ili CPU-a računala. Unatoč tome, trenutna poteškoća mreže znači da od toga možda nećete dobiti povrat. Da biste osigurali neku zaradu, trebali biste razmotriti specijaliziranu rudarsku platformu nazvanu Application-specific Integrated Circuits (ASIC). Ovi su strojevi stvoreni za jedan zadatak, rudarstvo. Oni su danas najbolji način za zarađivanje na BCH-u.

Mine Bitcoin Cash

Jedna od prednosti ovih strojeva je što se kupuju s unaprijed instaliranim softverom za rudarstvo, što ih čini lakšim za pripremu za rudarenje.

Još jedna stvar koju trebate učinkovito kopati je stabilna internetska veza i s malim kašnjenjem kako biste bili sigurni da ste uvijek povezani s blockchainom i prijavite pronađene blokove što je brže moguće. Trebali biste razmisliti o neograničenom internetskom prometu, jer rudar u prosjeku troši 500 MB mjesečno.

Uz to biste trebali imati stabilnu električnu energiju i novčanik Bitcoin Cash za upravljanje svojim novčićima.

U ovom trenutku trebali biste birati između samog rudarstva ili pridruživanja rudarskom bazenu.


Rudarski bazen sastoji se od nekoliko rudara koji su se složili kombinirati svoje napore i resurse kako bi povećali svoje šanse za rješavanje matematičkih zagonetki. Svaki član u rudarskom bazenu prima male i manje složene zagonetke koje treba riješiti, što povećava šanse bazena za rješavanje većih i složenijih zagonetki.

Nagrade se dijele ravnopravno između svakog člana bazena, na temelju njihovog truda i resursa koji doprinose fondu.

S jedne strane, ako ste sposobni sami uspješno kopati BCH blokove, dobit ćete punu nagradu. Međutim, trebat će vam vrlo snažna rudarska oprema, a to zahtijeva puno novca.

Prije odabira rudarskog bazena, uzmite u obzir čimbenike kao što su, koliko je bazen velik, koliko često pronalaze blokove, strukturu njihove isplate, naknade koje naplaćuju, kao i vrstu statistike koju pružaju članovima bazena.

Postavljanje za kopanje bitcoin gotovine

Prvo spojite ASIC na njegovu jedinicu napajanja i uključite ga. Zatim spojite ASIC na internet putem Ethernet kabela spojenog na usmjerivač.

Drugo, preuzmite i instalirajte BCH novčanik ako ga nemate.

Treće, odaberite rudarski bazen koji je prikladan za vas. Većina rudarskih bazena izglađuje vašu zaradu i anonimni su; prema tome, ne morate dijeliti svoje osobne podatke.

U većini slučajeva BCH novčanik je sve što vam treba za upotrebu rudarskog bazena.

Četvrto, pronađite svoju IP adresu ASIC opreme. To će vam trebati za pristup softveru za konfiguriranje rudarstva. Ako upotrebljavate Antiminer, automatski će pružiti IP adresu odmah nakon što je povežete s internetom. Također pročitajte dokumentaciju da biste pronašli smjernice za dobivanje IP adrese.

Peto, Prijava na web sučelje rudara. U preglednik unesite IP adresu. Prikazat će vam se stranica za prijavu. Za ASIC pročitajte dokumentaciju da biste pronašli korisnički ID i lozinku. Međutim, za Antminers zadani korisnički ID je “root”, a zadana lozinka je “root”.

možete li rudariti Bitcoin Cash

Nakon prijave na ASIC, kliknite Konfiguracija rudara stranicu za postavljanje timera. Ovo je mjesto na kojem ćete pružiti informacije o svom rudarskom bazenu. Nakon pružanja ovih podataka, kliknite Uštedjeti & Prijavite se. Rudar će se ponovo pokrenuti i možete započeti rudarenje BCH-a.

Softver potreban za iskopavanje bitcoin gotovine

Dostupno je nekoliko programa koji se koriste za rudarstvo BCH-a, ali možda dva najpopularnija BFGminer i CGminer, a oni su programi naredbenog retka.

Ako se ne možete nositi sa sučeljem naredbenog retka, možete koristiti EasyMiner koji se koristi za udruženo rudarstvo.

Hardver koji odaberete odredit će softver koji ćete koristiti; kao takvi trebali biste odabrati programe koji su kompatibilni s vašim minerom.

Bitcoin Cash Mining Pools

Rudarski bazeni način su kombiniranja napora i resursa kako bi se postigla veća šansa za osvajanje rudarske nagrade.

To je poput ratne oznake, s jedne strane je pet ljudi, a s druge 10.000 ljudi. U ovom je slučaju očito da će pobijediti ona strana s 10.000 ljudi. To je glavni razlog zašto su bazeni za rudarstvo izvrsni!

Bez obzira na to, imajte na umu da ti bazeni imaju veliku kontrolu. Iako pružate svoje resurse, svaki bazen ima svoje odredbe i uvjete kontrole. To znači da su oni ovlašteni povećati članarinu ili smanjiti nagrade dodijeljene svakom članu.

Primjer rudarskog bazena je Antpool.

Razmotrite gore navedene čimbenike prije pridruživanja rudarskom bazenu.

Završne misli

Dani rudarstva popularnih kovanica pomoću osnovnih procesorskih uređaja davno su prošli. Tada se svatko mogao uključiti u rudarstvo. Bez obzira na to, jedina šansa koju imate sada je ulaganje puno novca u rudarski hardver ili pridruživanje rudarskom fondu.

Treba vidjeti hoće li BCH zajednica izmijeniti kôd, što će zabraniti ASIC uređajima povezivanje s mrežom. Do tada je sposobnost pobjede u rukama nekolicine rudarskih tvrtki.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map