Kako izbjeći plaćanje Coinbase naknada

Ako želite trgovati digitalnim valutama iz Velike Britanije ili SAD-a, velika je vjerojatnost da ćete se zadovoljiti Coinbaseom. Tijekom godina platforma se etablirala kao najbolja platforma za razmjenu s velikim brojem korisnika. Uz to, do sada na platformi nisu zabilježeni sigurnosni problemi. 

S negativne strane, Coinbase naplaćuje visoke naknade. Unatoč tome što je pouzdana platforma za razmjenu kriptovaluta, Coinbase naplaćuje naknadu od 4% za sve transakcije. Od vitalne je važnosti napomenuti da burza i dalje privlači mnoge kupce zbog svoje reputacije na tržištu. Osim visokih naknada koje utječu na kripto-kripto trgovanje, fiat pretvorbe su skupe na Coinbaseu.

Bez obzira na to, postoji mnogo načina na koje možete izbjeći plaćanje tih naknada iskorištavanjem Coinbase Pro. Također, imajte na umu da Coinbase i Coinbase Pro u vlasništvu su iste tvrtke, a prva ne naplaćuje nikakve naknade za određene transakcije. Oboje imaju naknade koje su detaljno obrađene u nastavku, a zatim će ovaj vodič pokazati kako izbjeći plaćanje Coinbase naknada.

Kako izbjeći plaćanje Coinbase naknada

Pri kupnji digitalne valute

Naknade se dodaju prije izračuna ukupnog broja narudžbe. Na primjer, ako planirate kupiti Bitcoin u vrijednosti od 100 američkih dolara, naknada iznosi 1,49 američkih dolara, stoga će vaš ukupan iznos transakcije iznositi 101,49 američkih dolara. Naknada će se naplaćivati ​​na temelju vašeg načina plaćanja i dobit ćete Bitcoin u vrijednosti od 100 USD.

Prodaja digitalne valute

Naknade se oduzimaju od iznosa pri izračunavanju ukupnog iznosa za transakciju. Primjerice, ako planirate prodati Bitcoin u vrijednosti od 100 USD, naplatit će vam se 1,49 USD, pa će ukupan iznos za tu transakciju iznositi 98,51 USD. Bitcoin u vrijednosti od 100 USD uklonit će se s vašeg računa, a 98,51 USD će biti prebačeno na željeni način plaćanja.

Uvijek će se pojaviti zaslon za potvrdu koji će prikazati ukupan iznos transakcije denominiran u digitalnoj valuti i transakcijama u lokalnoj valuti, kao i naknade za transakcije.

Očito su ove naknade prilično visoke, ali Coinbase zna da korisnici više vole platformu zahvaljujući svojoj reputaciji. Platforma naplaćuje visoke naknade za kripto-kripto-transakcije, kao i za fiat konverzije.

Međutim, imate sreće! Budući da postoji metoda koja može izbjeći ove naknade. YouTuber, pod imenom Coin Mastery, pronašao je metodu koja vam omogućuje izbjegavanje tih naknada, a dobra vijest je da je vrlo lako!

Izbjegavajte plaćanje naknada

Kao što je gore rečeno, Coinbase i Coinbase Pro u vlasništvu su iste tvrtke. Kao takvi, možete izbjeći plaćanje naknade tako što ćete iskoristiti nedostatak naknada Coinbase Pro-a za određene trgovine.

Prvo, trebali biste shvatiti da Coinbase Pro uglavnom cilja iskusne trgovce. Klijentska baza koristi Coinbase Pro za razmjenu digitalnih valuta zajedno s informativnom tehničkom analizom s drugim korisnim alatima.

Prvi korak je prijava putem web stranice Coinbase. Ako već imate račun, prijavite se. S pristupom računu, tada ćete morati povezati svoj bankovni račun s Coinbaseom.

Kako izbjeći plaćanje Coinbase naknada


Zatim stvorite račun s Coinbase Pro. Značajno je da ćete neke dijelove dokumenta na novom računu morati potvrditi kao dio sigurnosnih mjera. Prije nego što započnete trgovanje, prvo biste trebali prenijeti sredstva iz banke na svoj Coinbase račun. Nakon što se sredstva odraze, odmah ih prenesite na svoj sada provjereni račun Coinbase Pro.

Provjerite svoja sredstva na nadzornoj ploči svog računa Coinbase Pro. Pomaknite se na lijevu stranu i izvršite narudžbu. U ovom slučaju, Coinbase Pro prema zadanim postavkama nudi opciju “Market order” uz naknadu od 0,3%.

Da biste izbjegli ovu naknadu, dodajte „Ograničeni nalog“. Ova vam opcija omogućuje unošenje ponude za kupnju za vašu narudžbu. Ovaj manevar oslobodit će vas Coinbase naknada.

Pod Coinbaseom, “Ograničena prodaja” podrazumijeva postavljanje narudžbi uz neke uvjete. Prije nego što date ovu narudžbu, objasnite iznos i cijenu koja bi se trebala izvršiti.

Da biste koristili Coinbase Pro, prvo ćete morati potvrditi svoj račun, što je učinjeno prije nego što započnete trgovati ili čak uplatiti sredstva. Da biste dovršili postupak provjere, morate prenijeti službeni dokument. Kupci iz Sjedinjenih Država moraju prenijeti osobnu iskaznicu ili vozačku dozvolu. Morate također dostaviti Coinbase Pro adresu stanovanja, kao i posljednje četiri znamenke svog broja socijalnog osiguranja.

Korisnici iz Velike Britanije moraju učitati osobnu iskaznicu koju je izdala vlada i odgovoriti na nekoliko provjernih pitanja na temelju nacionalne baze podataka identiteta.

Korisnici iz drugih zemalja moraju prenijeti dva identifikacijska dokumenta, naime osobne iskaznice, vozačke dozvole i putovnice.

Razlika između Coinbase i Coinbase Pro  

Coinbase očito pruža korisničko sučelje koje omogućava svim trgovcima, iskusnim i početnicima, da obavljaju svoje transakcije bez ikakvih gnjavaža. S druge strane, Coinbase Pro uglavnom teži privlačenju iskusnijih trgovaca koji žele veću kontrolu nad svojim obrtima i naprednu funkcionalnost.

Coinbase Pro dostupan je u manje regija jer nudi više značajki.

Sučelje Coinbase vrlo je čisto i pouzdano, omogućava korisnicima koji nemaju iskustva s trgovanjem kriptovalutama da trguju po određenoj cijeni jednako lako kao što bi obavili kupnju na Amazonu. Bez obzira na to, ova jednostavnost vrijedi za informacije i mogućnosti.

Korisničko sučelje Coinbase Pro u drugoj je krajnosti, kada prvi put učitate zaslon, možda ćete se osjećati preplavljeno zbog ogromne količine informacija. Račun omogućuje pristup detaljnim grafikonima cijena, dubinskim kartama, knjigama narudžbi i drugim mogućnostima trgovanja.

Tijekom pregleda narudžbe na računu, u srednjem odjeljku možete postaviti cijenu. Odabranu cijenu trebate staviti na svoj račun i neće nastati nikakvi troškovi. Uz to ćete biti oslobođeni provizija. Coinbase će vam tada pokazati otvorenu narudžbu za zadanu cijenu.

Međutim, vaša narudžba neće se pokrenuti prema zadanim postavkama.

Iako se ovo može činiti savršenim rješenjem, postoje i mnogi nedostaci. Glavni nedostatak korištenja Coinbase Pro za izbjegavanje plaćanja naknada na vašem Coinbaseu je taj što će postupak trajati dulje i morat ćete se prebacivati ​​s dva različita računa, što je prilično gnjavaža.

Protiv upotrebe Coinbase Pro

Štoviše, korištenje Coinbase Pro ima neke nedostatke koji su navedeni u nastavku.

Neprofesionalne ljestvice. Glavni cilj platforme je pružiti profesionalne ljestvice iskusnim trgovcima za detaljnu analizu. Međutim, ljestvice na platformi daleko su od profesionalnih.

Neučinkovita korisnička podrška. Tim za podršku mnogo puta nije uspio pružiti konačne odgovore na zabrinutosti kupaca. Uz to, pitanjima i odgovorima u odjeljku Česta pitanja nedostaju jasnoća i relevantnost.

Ograničena podrška za uređaj. Platforma još uvijek nema mobilnu aplikaciju. Štoviše, ponekad se web stranica zamrzne kada je mnogi kupci koriste u pokretu.

Rastuće valute. Broj digitalnih valuta dodanih na platformu i dalje se povećava, što bi u budućnosti moglo dovesti do složenosti u blockchainu. Ako tražite veći broj novčića, pokušajte Binance

Unatoč svim tim problemima, Coinbase naporno radi kako bi osigurao da se sve pritužbe učinkovito rješavaju na platformi.

Uz to, u usporedbi s većinom burzi, Coinbase Pro prilično je učinkovit i mogu ga koristiti i početnici i profesionalni trgovci.

Izbjegavajte plaćanje Coinbase naknada korištenjem Binancea

Druga strategija izbjegavanja naknada za Coinbase (ili naknada s čak i Coinbase Pro) je korištenje druge velike razmjene poput Binance koji nudi sličnu sigurnost i učinkovitost trgovanja. Binance također navodi stotine novčića, dok Coinbase navodi samo nekoliko.

Binance omogućava korisnicima da kupuju Bitcoin, Ethereum i druge kovanice kreditnom karticom, a zatim trgovci mogu uzeti te “osnovne” parove i trgovati za altcoine. Naknade su niže na Binance od Coinbasea, posebno ako se koristi Binance Coin (BNB) pogodnost smanjenja naknada za trgovanje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map