Kako koristiti MyEtherWallet | Vodič za početnike

Što je MyEtherWallet?

Od svog lansiranja 2015, MyEtherWallet, ili kratki MEW novčanik, stekao je veliku popularnost u Ethereum sfera postajući jedan od najpoznatijih Ethereum novčanika i jedan od najboljih novčanika za kriptovalute uopće. MyEtherWallet je internetska usluga koja vam omogućuje kontrolu sredstava. Koristi se za sigurno spremanje, slanje i primanje Ether i ERC-20 tokena, kao i za interakciju s pametnim ugovorima.

Usluga svojim korisnicima pruža adresu (javnu adresu) na koju mogu primati kovanice i tokene od bilo koga. Svojim korisnicima također pruža brzi način slanja kovanica putem privatnog ključa (tajna lozinka).

Prednosti i nedostatci

U usporedbi s drugim internetskim novčanicima, MyEtherWallet nudi poboljšanu sigurnost i veću kontrolu nad vlastitim novčanikom i privatnim ključevima. Kada upotrebljavate MyEtherWallet, ne upotrebljavate tipične podatke za prijavu, kao što su račun web lokacije ili lozinka i ne pohranjujete podatke na web mjestu. Još jedna prednost MyEtherWallet-a je činjenica da dolazi s podrškom za ERC-20 token. Napokon, jednostavan je za upotrebu čak i prvi put zahvaljujući neimpresivnom, ali vrlo praktičnom GUI-u.

Što se tiče nedostataka, MyEtherWallet ne dolazi s podrškom za širok spektar uređaja, jer je dostupan samo kao web aplikacija i kao a Proširenje za Chrome. Nadalje, novčanik omogućuje pristup samo Ethereum blockchainu. Stoga se ne može koristiti s drugim altcoinima.

Kako koristiti MyEtherWallet

Kako stvoriti MEW novčanik – Vodič korak po korak

KORAK 1

Da biste počeli koristiti MyEtherWallet, idite na https://www.myetherwallet.com/, i generiraju a novi novčanik. Važno je biti svjestan mogućih prijevara s krađom identiteta jer je bilo mnogo incidenata u kojima su hakeri krali privatne ključeve stvarajući web stranice sličnog izgleda. Provjerite ima li web lokacija “MYETHERWALLET LLC (US)” ili zelene znakove “Sigurni” koji su navedeni u adresnoj traci.

KORAK 2

Nakon što se glavna stranica web stranice učita, u odjeljku Novi novčanik vidjet ćete opciju za stvaranje novog novčanika. Unesite lozinku ili frazu u namjensko polje i jednostavno kliknite gumb “Stvori novi novčanik”. Napominjemo da će se lozinka koristiti za šifriranje vašeg privatnog ključa te da će vam trebati i lozinka i privatni ključ za daljnje otključavanje novčanika.

Terminal MyEtherWallet

KORAK 3

MyEtherWallet.com će tada generirati privatni ključ zaštićen lozinkom opisan kao “Datoteka pohrane ključeva”. Datoteka se može preuzeti u UTC ili JSON formatu. Ova se datoteka može koristiti za pristup vašem novčaniku, a gotovo se podrazumijeva da je njezino čuvanje od najveće važnosti. Da biste krenuli dalje s postupkom, kliknite “Razumijem. Nastaviti.” dugme

Ključni kamen MyEtherWallet

KORAK 4

Na sljedećem zaslonu prikazat će vam se privatni ključ ili vaš novi MyEtherWallet. Ovaj privatni ključ morate čuvati vrlo sigurno jer ako padne u pogrešne ruke, njime možete otključati novčanik. Preporučuje se da svoj privatni ključ ispišete na papir. Zatim kliknite gumb “Spremi adresu” kako biste provjerili javnu adresu novčanika.

Privatni ključ MyEtherWallet

KORAK 5

Adresu javnog novčanika možete vidjeti tek nakon što kliknete gumb “Spremi adresu”. Usluga vam nudi nekoliko načina pristupa novčaniku. Možete mu pristupiti pomoću datoteke Keystore JSON, ili pomoću privatnog ključa ili pomoću drugih novčanika kao što su MetaMask, Mist, Ledger Wallet, TREZOR i Digital Bitbox. Jednom otključani, podaci o vašem novčaniku pojavit će se na stranici. Možete pregledati svoju javnu adresu, stanje računa, povijest transakcija, stanje tokena i QR kodove.

Otključati

Za detaljnije informacije svakako posjetite službenu osobu Kako da odjeljak smješten na službenoj stranici usluge GitHub.

Adresa

Druge značajke

Primanje i slanje

MyEtherWallet također vam omogućuje slanje sredstava u valuti. Da biste to učinili, odaberite “Pošaljite Eter & ŽetoniOpcija. Dalje, morat ćete otključati novčanik. Unesite adresu odredišnog novčanika i iznos koji želite poslati. Kliknite sivi gumb ETH za odabir bilo koje druge imovine koja nije ERC-20 s padajućeg popisa. Da biste dovršili slanje prijenosa, kliknite “Generiraj transakciju”, “Pošalji transakciju”, a zatim “Da, siguran sam!” potvrda.

poslati

Kako zamijeniti imovinu

To korisnicima omogućuje pristup razmjeni za zamjenu Ethereuma (ETH) za druge kriptokovanice, poput Bitcoin (BTC) i Kolovoz (REP), kao i za zamjenu Bitcoina (BTC) za Ethereum (ETH) ili Augur (REP).

Da biste to učinili, jednostavno odaberite “Zamijenite“, Odaberite sredstvo koje želite zamijeniti i unesite iznos koji treba poslati ili primiti. Slijedite upisivanjem adrese i odabirom “Pokreni zamjenu”. Vrijedno je napomenuti da za slanje sredstava imate samo 10 minuta.

Zamijenite

Pametni ugovori

Jedna od najboljih značajki MyEtherWallet-a je da omogućuje svojim korisnicima interakciju s pametnim ugovorima Ethereum. To znači da je MyEtherWallet posebno koristan za korisnike zainteresirane za ICO i dApps. Možete upravljati postojećim pametnim ugovorima, pa čak i implementirati vlastite. Za više informacija o pametnim ugovorima, kao i o drugim pitanjima, korisnici mogu pogledati baza znanja odjeljak.

Ugovor

Izvanmrežno slanje

MyEtherWallet dolazi opremljen s još jednom značajkom vrijednom pažnje, koja je usmjerena više na korisnike usmjerene na sigurnost. Ukratko, usluga ima opciju izvanmrežnog slanja koja se odnosi na zaštitu privatnog ključa.

Da biste ga koristili, jednostavno odaberite “Pošalji offline“, Unesite adresu novčanika s koje će se sredstva slati i kliknite gumb” Generiraj podatke “. Idite izvan mreže i popunite podatke o transakciji u koraku 2 (izvanmrežno računalo). Prije otključavanja novčanika provjerite je li vaše računalo stvarno izvan mreže. Zatim kliknite gumb “Generiraj transakciju”.

Izvanmrežno

Završne misli

Uzimajući sve u obzir, ne čudi da je MyEtherWallet postao jedna od najpopularnijih usluga za obožavatelje i korisnike Ethereuma. Pruža skup korisnih i lako dostupnih značajki za interakciju s Ethereum mrežom, a svejedno nudi dovoljno sigurnosnih značajki da uvjeri i najskeptičnije korisnike.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner