Kako kupiti Cardano (ADA) od Binancea

Budući da je od prosinca 2017. bio glavni u 10 najvećih tržišnih kapitalizacija kriptovaluta, ADA – kripto žeton blockanovog lanca Cardano – spreman je zaletiti se na vodeće tržište. Sljedeća generacija blockchain tehnologije mnoge je ljude uzbudila njezin potencijalni rast tijekom sljedećih nekoliko godina. Neki ga čak projiciraju kako bi pretekao Ethereum, prije nego kasnije.

Da biste ušli prije sljedećeg bikova, trebali biste znati kako doći do ADA tokena. Ovaj vodič će vam pokazati kako to učiniti, tako da možete početi trgovati na popularnoj burzi poput Binance.

Što je Cardano?

Nazvan dijelom “Blockchaina 3.0”, Cardano je platforma pametnog ugovora koja želi biti produžetak onoga što je Ethereum započeo. Platformu je osnovao Charles Hoskinson, jedan od izvornih temeljnih timova Ethereuma.

Cardano koristi mehanizam konsenzusa Proof of Stake, alternativu moćnim sustavima Proof of Work koji su se koristile u ranijim blockchain iteracijama. Sastoji se od dva sloja – Cardano Computational Layer (CCL), na kojem se pokreću pametni ugovori i decentralizirane aplikacije. I Cardano Settlement Layer (CSL), računovodstveni sloj koji zapošljava ADA za pružanje složenih financijskih aplikacija.

Opseg onoga što Hoskinson i njegov tim pokušavaju učiniti s Cardanom je razlog zašto je stvorio toliko hipe. Ne samo da pokušavaju stvoriti samoodrživ, decentraliziran računalni sustav. ADA i sloj poravnanja usredotočeni su na približavanje financijskih usluga milijardama širom svijeta koje žive na tržištima u nastajanju s malo ili nimalo pristupa pouzdanim bankarskim sustavima.

Prema IOHK-u, tvrtka koja radi iza Cardano-a, objašnjava da je projekt blockchain platforma s naprednim značajkama koja ima za cilj rješavanje mnogih problema s kojima se suočavaju druge blockchain mreže, uključujući Ethereum (ETH).

Sada da vidimo kako doći do svojih prvih ADA tokena i početi trgovati.

Cardano novčanici

Držati kripto na burzi rizično je. Iz tog ćete razloga htjeti nabaviti siguran novčanik koji podržava ADA, da drži vaše novčiće dok ne trguje.

Novčanik Daedalus trenutno je jedini novčanik koji službeno podržava Cardano. Daedalus je razvio Cardanoov tim, otvoreni je novčanik za stolna računala. Buduća mapa za Dedalus zahtijeva dodavanje verzija Androida i iOS-a te podršku za više novčića kao što su Bitcoin i Ethereum. Na kraju će postati trgovina aplikacija za decentralizirane aplikacije izgrađene na Cardano blockchainu.

Da biste uzeli Daedalus novčanik, krenite do njihova web stranica i preuzmite ga besplatno. Postavite sigurnu provjeru autentičnosti i frazu za oporavak, a nakon što se novčanik sinkronizira s Cardano blockchain-om, bit ćete spremni za rad.

Kako Cardanoov tržišni udio raste, moguće je da će još dodavati Cardano. The Ledger Nano S, jedan od najpopularnijih hardverskih novčanika danas, najavio je planove za dodavanje Cardanoa, iako od pisanja ovog datuma nije naveden datum.

Na tržištu postoje mnogi drugi Cardano novčanici koje su razvile mnoge tvrtke. Neki od njih uključuju novčanik ADA Lite, novčanik Infinito, Yoroi i novčanik Trezor. Najbolje je uvijek virtualne valute pohraniti u hardverske novčanike. 

Kako kupiti Cardano

Iako ADA token nije dostupan kao drugi Large Caps (posebno Bitcoin, Ethereum i Bitcoin Cash), još uvijek ga možete prilično lako dobiti u ruke. Najbolji način ovisi o tome želite li izvršiti uplatu (platiti ADA Fiatom, kao što je USD ili EUR), ili već imate kripto i želite li svoje postojeće kovanice zamijeniti Cardanom.

Već držim kripto

Ako ste već uložili u kriptovalutu i želite dio svog portfelja trgovati ili premjestiti u ADA, trebat će vam razmjena na kojoj je naveden ADA. Iako sve burze nemaju podršku za Cardano trgovanje, sigurno postoji niz burzi s velikim brojem dionica. Huobi i Bittrex dva su primjera, kao i najveća svjetska kripto razmjena, Binance.

Binance je izvrsno mjesto za trgovinu kripto, jer nude trgovinu između Bitcoina ili Ethereuma za gotovo svaki novčić o kojem vrijedi znati.

Ako se još niste prijavili, morat ćete stvoriti račun.

Binance je jedna od najboljih platformi za kupnju digitalnih valuta jer je jedna od najvećih burzi na tržištu. Postoje stotine različitih trgovinskih parova i Cardano ima veliku likvidnost na ovoj burzi. Cardano se na Binanceu može zamijeniti za ADA / BNB, ADA / BTC, ADA / ETH, ADA / PAX, ADA / TUSD, ADA / USDC i ADA / USDT. 

Ova je berza kriptovaluta registrirala obujam trgovine od 698 milijuna američkih dolara u posljednja 24 sata, što je čini 9. najvećom burzom u smislu obujma trgovine prema podacima CoinMarketCap-a.

binance registar

Registracija je sličan postupak bilo kojoj kripto platformi. Unesite svoje podatke, postavite sigurnosne mjere i provjeru autentičnosti (dvostruka autentifikacija uvijek se preporučuje za najveću sigurnost) i pošaljite nekoliko KYC dokumenata.

Nakon što se prijavite i vaš račun bude potvrđen, morat ćete uplatiti sredstva u Binance. Budući da Binance ne nudi kripto kupnju s Fiatom, morat ćete položiti kripto na platformu. Bitcoin ili Ethereum su najbolji, jer se ovi novčići lako mogu izravno zamijeniti za altcoin po vašem izboru. Možete položiti i altcoin, ali oni će se morati pretvoriti u novčić poput Bitcoina ili Ethereuma da biste mogli kupiti Cardano.

binance btc polog

Binance će vam dati adresu za slanje bilo koje kripto datoteke koju želite položiti. Prije slanja dvostruko provjerite je li adresa točna i pošaljite samo navedeni novac. Tj. Ako položite u Bitcoin, pošaljite samo Bitcoin na tu adresu, ništa drugo.

Nakon što položite depozit u Binance, možete početi trgovati.

Kliknite vezu “Razmjena” u zaglavlju da biste započeli trgovanje. Ponudit će vam dvije mogućnosti, osnovni ili napredni prikaz. Osnovna razmjena preporučuje se za većinu.

tržište kardano binancea

Jednom kad uđete na Exchange, u gornjem desnom dijelu potražite “ADA”. Možete tražiti parove s Bitcoin, Ethereum, USD Tether ili Binance Coin (Binanceova izvorna kripto valuta).

Jednom kad ste ovdje, imat ćete nekoliko detaljnih ljestvica cijena za par koji ste odabrali. Ispod grafikona imate opciju kupnje ili prodaje ADA-e.

kupiti ada

Možete odabrati koliko želite kupiti, a transakcija će biti izvršena u roku od nekoliko minuta. Također imate mogućnost trgovanja određenim postotkom svog Binance novčanika za ADA (25%, 50%, 75% ili 100%) ili postaviti Stop-Limit nalog. Nalog Stop-Limit automatski će izvršiti trgovinu za kupnju ili prodaju kada novčić dosegne cijenu koju navedete.

Ne držim nijednu kripto / želim kupiti više

U ovoj fazi vrlo malo burzi nudi izravne parove ADA-Fiat, što početnicima može učiniti malo nezgodnim početak trgovanja ADA-om.

Binance je također objavio novu uslugu koja omogućuje kupnju nekih kriptovaluta pomoću kreditne kartice. Ovo je nešto slično onome što Coinbase trenutno nudi svojim korisnicima.

Coinmama je spas za investitore koji žele ući u kripto putem ADA-e. Cardano je jedan od 8 kovanica koje imaju na raspolaganju za kupnju kreditnom ili debitnom karticom. Nakon prijave i dovršenja KYC postupka, korisnici Coinmame u gotovo 200 zemalja mogu odmah kupiti kripto s USD ili EUR.

coinmama ada

Alternativa je kupnja novčića poput Bitcoina ili Ethereuma na razmjeni s Fiatovim parovima – kao npr Kraken ili Tekućina. Jednom kada imate ili BTC ili ETH, možete uplatiti sredstva u Binance i započeti trgovanje ADA-om.

Korisnicima je vrlo važno povući sredstva s burze nakon kupnje digitalnih valuta. To znači da kada korisnik ima svoje ADA tokene, najbolje je povući sredstva u osobni novčanik. Najbolje je uvijek uvijek koristiti hardverski novčanik kao što su Ledger Nano S i Trezor, između ostalih.

U sažetku

U vrijeme pisanja ovog članka Cardano je 13. najveća digitalna valuta na tržištu i ima tržišnu kapitalizaciju od 1,34 milijarde dolara. Uz to, svaki ADA može se kupiti za 0,0516 USD.

Kako sve više razmjena dodaje ADA parove, a Cardano platforma izlazi s više razvojnih inicijativa, cijena bi itekako mogla dosegnuti visinu iz siječnja 2018. ponovno … ili čak i više. Sad je sjajno vrijeme za ulaganje u Blockchain 3.0.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner