Kako kupiti Ethereum (ETH) i gdje

U ovom ćemo vodiču ispitati različite načine na koje ljudi mogu kupiti Ethereum. Prije svega, Ethereum (ETH) je blockchain platforma koja je osigurana distribuiranom mrežom strojeva, svaka obrada i provjera valjanosti transakcija. Eter je valuta blockchaina (iako se Ethereum često koristi naizmjenično za opisivanje blockchaina i valute), a generiraju ga strojevi koji izvršavaju ovaj zadatak.

Eterom se može trgovati za fiat valute ili se može držati kao špekulativna imovina. Mreža Ethereum ima tisuće sudionika koji mogu obavljati transakcije sa bilo kim iz bilo kojeg dijela svijeta bez posrednika.

Otvorite Ethereum novčanik

Prije nego što nabavite malo etera, morat ćete imati Ethereum novčanik da biste zadržali eter. Budući da ih ima mnogo, trebali biste pažljivo birati među najboljim Ethereum novčanicima na tržištu.

Ispod je analiza najpopularnijih eterskih novčanika.

Kupite Ethereum novčanik

Ethereum hardverski novčanici

Hardverski novčanici trenutno su najsigurniji način pohrane vašeg etera. Ovo je mali komad hardvera koji priključite na računalo i koristite za spremanje privatnog ključa izvan mreže. Hardverski novčanici vjerojatno su optimalna kombinacija između praktičnosti i sigurnosti. Glavni hardverski novčanici za eter uključuju Ledger i Trezor.

Novčanici Electrum Software

Ako započinjete i nemate puno etera za pohranu ili nemate dovoljno novca za kupnju hardverskog novčanika Ethereum, možete koristiti novčanik besplatnog softvera. Ovi novčanici su besplatni, ali loša je strana što su manje sigurni jer su uvijek na mreži u usporedbi s hardverskim novčanicima.

Vrhunski novčanici Ethereum softvera uključuju Exodus, Edge i MyEtherWallet.

Kupite Ethereum na kripto burzi

Prije nego što odaberete prikladnu mjenjačnicu, provjerite posluje li u vašoj zemlji i prihvaća li valutu vaše države. Tijekom postupka registracije iz sigurnosnih razloga morat ćete dostaviti neke osobne podatke.

Za većinu razmjena provjere potpunog identiteta dolaze kasnije prilikom popunjavanja pologa i isplate. Da biste prošli ove provjere, morat ćete priložiti dokaz o adresi i fotografiju na kojoj posjedujete osobnu iskaznicu ili vozačku dozvolu. Ovaj se postupak odvija u skladu s propisima o sprječavanju pranja novca i znajte svoje kupce.

Nakon završetka svih provjera, sljedeći je korak odabir načina pologa. Ovisno o razmjeni, postoje različiti načini, uključujući PayPal plaćanje, kreditnu i debitnu karticu te bankovne doznake. 


Zanimljivo: Kako kupiti Ethereum kreditnom karticom

Za polog se naplaćuje mala naknada, ovisno o načinu polaganja. Pojedinosti se nalaze u odjeljku “o” ili podnožju web stranice.

Većina burzi prihvaća eure i dolare, a glavne berze prihvaćaju britanske funte sterlinga, kineski juan i rusku rublju. Trebat ćete pričekati nekoliko sati dok se vaša sredstva ne pojave na mjenjačnici, a to također ovisi o korištenoj metodi zamjene i pologa.

Čim vidite sredstva na burzi, možete početi kupovati Ether. Korisnost ovog postupka ovisi o određenoj razmjeni, a mnogi su se potrudili da taj postupak učine što lakšim.

Dobit ćete vitalne informacije o trenutnoj cijeni novčića, tržišnoj kapitalizaciji i ostalim relevantnim vijestima na burzi.

Neke razmjene koje prihvaćaju Ether uključuju Bitfinex, Coinbase, Binance, Kraken, Etoro, BitPanda, Blizanci, GDAX.

Ako se odlučite na kupnju etera s burze, možete razmisliti o korištenju novčanika iste platforme jer će to biti lakše. Međutim, ova metoda nije sigurna.

Kupite Ethereum gotovinom

Neki mogu radije kupiti Ethereum anonimno iz različitih razloga, kao što je izbjegavanje prolaska kroz KYC i AML provjere. Iako se regulatori u nekim zemljama mogu osjećati nelagodno s ovom metodom, Ethereum možete kupiti putem internetske peer-to-peer burze poput LocalEthereum.

LocalEthereum

LocalEthereum je sestra LocalBitcoins-a i pomaže u olakšavanju trgovine lokalnim valutama bez recepta. Glavna razlika je u tome što je prva potpuno decentralizirana, a escrow usluge i arbitraža postižu se pametnim ugovorima.

Ova razmjena funkcionira kao eBay; to jest, to je tržište na kojem korisnici mogu ponuditi bilo koju lokalnu valutu u zamjenu za određenu količinu Ethereuma. Nakon što prodavatelj prihvati ponudu, razmjena sredstava se vrši automatski. Novac se prenosi putem različitih metoda, pa čak i drugih glavnih digitalnih valuta, poput Bitcoina.

Međutim, ova usluga naplaćuje 0,25% naknade, dok kupci plaćaju 0,75%, što je znatno niže u usporedbi s ostalim centraliziranim burzama. Završetak transakcije može potrajati nekoliko sati, dok rudari bilježe iznos u blockchain. Kako rudari dobivaju naknadu, korisnik može ubrzati postupak odabirom veće naknade, dajući rudarima poticaj za bržu obradu transakcije.

Uz to, LocalEthereum omogućuje komunikaciju između prodavatelja i kupca, a mogu i zakazati sastanak oči u oči kako bi razmjenu izvršili fizički. Ako više volite ovu metodu, pobrinite se da se javno sretnete s kupcem ili prodavačem i poduzmite sve mjere predostrožnosti jer je riječ o financijskoj transakciji, što znači da je rizično. Također ćete morati odjaviti transakciju na burzi.

Možete se oboje dogovoriti za sastanak na općem okupljanju vezanom uz kripto. Tamo možete sigurno trgovati Ethereumom sa neznancem, istodobno dijeleći znanje vezano uz kripto s istomišljenicima kripto entuzijasta.

Trenutno je trgovanje Ethereumom peer-to-peer najprivatnija i najsigurnija metoda. Štoviše, nudi neusporedivu fleksibilnost s obzirom na trgovanje parovima i nedostatak ograničenja kupnje ili prodaje. Bez obzira na to, ovaj način trgovanja zahtijeva povjerenje između obje strane, posebno kada se osobno sastajete.

Kupnja Ethereuma na bankomatu

Ethereum možete kupiti putem Ether bankomat. Ovo je idealna metoda za ulagače, korisnike i trgovce u Ethereum koji žele kupiti male količine etera. Većina Ethereum bankomata ograničava transakcije na relativno mali iznos tako da ne morate udovoljavati KYC ili AML zahtjevima.

Kupite Ethereum na bankomatu

Nakon kupnje etera, osigurajte da su novčići vidljivi u vašem novčaniku po izboru. Međutim, ako koristite softverski novčanik i on bude hakiran, vjerojatno ćete izgubiti sve svoje novčiće.

U ovom koraku pošaljite svoje kovanice na vašu etersku adresu. Adresa obično sadrži dugi niz znakova i brojeva koji počinju s ox. Adresu Ethereuma pronaći ćete iz svog Ether novčanika.

Je li prekasno za kupnju Ethereuma?

Ethereum još uvijek pokušava prodrijeti u različite sektore, a njegov puni potencijal još nije ostvaren. Prema jednom stručnjaku, Brianu Schusteru, cijena ETH-a za 10 godina iznosit će 100 000 USD ako se pokaže da je “sredstvo koje zamjenjuje svu postojeću valutu”.

Iako je ovo predviđanje možda malo daleko, ako tehnologija uspije, tada će cijena novčića zasigurno biti mnogo veća nego danas.

Također, postoji nekoliko nadogradnji Ethereum blockchaina koje tek treba izdati. Te će nadogradnje smanjiti ponudu kovanica na tržištu i povećati kapacitet mreže.

Kupite ETH na Binance danas!

Međutim, prije nego što kupite Ethereum, osigurajte da imate Ethereum novčanik, a zatim odaberite način koji vam najviše odgovara.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map