Kako poduzeća iz EGP-a planiraju koristiti Ethereum

Pokrenut 2015. godine, Ethereum brzo se nametnuo kao jedna od vodećih i najvrjednijih kripto valuta na tržištu. Ono što je najvažnije kod Ethereuma je činjenica da je to puno više od puke kriptovalute.

Dizajniran od jednog od najsjajnijih umova naše generacije, Vitalika Buterina, Ethereum se može smatrati poboljšanom verzijom Bitcoin-ovog sustava plaćanja. Stoga se može pohvaliti svim prednostima Bitcoin (decentralizacija, nepromjenjivost, pojačana sigurnost), ali stvarna snaga Ethereuma proizlazi iz njegove programibilnosti.

Na Ethereum programeri mogu ugraditi “ugovore” u kôd i učiniti da se transakcije izvršavaju automatski. Ti su digitalni ugovori poznati „pametni ugovori“ i glavni su razlog zašto je Ethereum toliko koristan i više od pukog sustava plaćanja. Ima svoju matičnu valutu zvanu Ether, koristi EVM (Ethereum Virtual Machine) i sastavlja kodove napisane na maternjem jeziku Ethereuma, nazvanu Solidity.

Ako ste strastveni Ethereum, možda ste odnedavno čuli za nešto što se zove EEA. U ovom ćemo članku pokriti različite aspekte EEA: što je to, što je njegov cilj, zašto je važno, tko su njegovi članovi, kakve koristi ima i kako članovi planiraju koristiti Ethereum.

Što je EEA?

EEA znači Enterprise Ethereum Alliance i grupa je koju čini više tvrtki svih oblika i veličina. EEA je još u veljači 2017. godine pokrenulo 30 tvrtki članica osnivača, među kojima su velika imena Fortune 500, poput Microsofta, Intel, JP Morgan, Santander, ConsenSys, ING, UBS, BlockApps, BP, AMIS i Accenture. kao razne akademske institucije i startupi.

poduzeće ethereum savez

Izvor: entethalliance.org

Cilj EEA

Kako bi to bilo što jednostavnije, Enterprise Ethereum Alliance želi svim zainteresiranim stranama ili članovima olakšati što lakšu suradnju u implementaciji novog softvera i poslovnih aplikacija koje pokreće Ethereum blockchain.

Sljedeći vrlo važan cilj EEA-a je okupiti organizacije, ljude i tvrtke i pomoći Ethereumu da ostvari svoj istinski / puni potencijal, kako u pogledu platne mreže, tako i dApp / pametnog ugovora.

Omogućuje sudionicima izradu vlastitog, prilagođenog privatnog Ethereum blockchaina, ili čak implementaciju privatnih blockchains za praćenje upravljanja lancem opskrbe. To se radi putem “radnih grupa”. Na web mjestu EEA, svi članovi imaju priliku pridružiti se navedenim skupinama i surađivati ​​u rješavanju problema. Te su skupine dostupne na web mjestu EEA i posebno su osmišljene kako bi pomogle u stvaranju rješenja zasnovanih na Ethereumu za mnoštvo poslovnih izazova namijenjenih remećenju različitih industrija.

Članstvo u EEA

EEA je sada suradnja više od 150 tvrtki i još uvijek ima prostora za proširenje. U teoriji, bilo tko tko ima resurse i motivaciju za poboljšanje privatnog i javnog blockchaina može biti dio EEA.

Da biste postali član, morate ispuniti obrazac za prijavu navodeći razne osobne podatke, veličinu tvrtke i ostale relevantne detalje. Podnositelji zahtjeva moraju biti pojedinci ili organizacije koji promiču i omogućavaju poslovne aplikacije sa sjedištem u Ethereumu; moraju se složiti s pravilima EGP-a, politikom prava intelektualnog vlasništva, politikom povjerljivosti i neotkrivanja podataka te antitrustovskom politikom.

Sve uključene strane moraju plaćati godišnju članarinu kako bi ostale dio EGP-a. Za pojedince i grupe ili tvrtke s manje od 50 ljudi naknada iznosi 3000 USD godišnje. Za tvrtke s između 51 i 500 zaposlenih naknada iznosi 10.000 USD godišnje. Maksimalna naknada je 25.000 USD, a odnosi se na tvrtke s više od 5.000 zaposlenih.

Kao član EEA-e možete imati koristi od njegovih više radnih grupa, stvarati i sudjelovati u radnim skupinama, dobiti pristup otvorenom kodu, biti domaćin EEA sastanka, kao i iskoristiti razne popuste na sponzorstva EEA-e.

Prednosti EEA

Jedna od najcjenjenijih blagodati EEA-a jest činjenica da suradnja svake godine nudi nekoliko događaja. Ovi događaji mogu biti izvrsna prilika za raspravu o idejama, umrežavanje i razmjenu istraživanja među sudionicima.

Većina događaja vrti se oko tema kao što su kako poštivati ​​KYC i AML propise, kako stvoriti dApps na Ethereumu i razumijevanje trenutnog statusa projekta (Ethereum).

Ostatak prednosti povezan je s vizijom EEA-e za bolju i svjetliju budućnost. Na primjer, definira otvorene izvore za razvoj i rad Ethereum-ovog blockchaina na svim tvrtkama članicama, a također se bavi zahtjevima za implementaciju poduzeća i koristi postojeće standarde.

EEA bi trebala pomoći unaprijediti razvoj ekosustava Ethereuma na globalnoj razini. Ona igra veliku ulogu u standardizaciji pristupa privatnosti i dopuštanju i pružanju alternativnih algoritama konsenzusa.

Budućnost EEA

Od svog pokretanja, EEA je zabilježila nevjerojatan rast od gotovo 500%. Njegova je misija standardizirati blockchain tehnologiju i razvoj. Iako se njegove perspektive čine vrlo dobrima, EEA ima dva velika suparnika: IBM-ov Hiperledger i R3cev.

Čini se da je Enterprise Ethereum Alliance organizacija koja svakim mjesecom postaje sve utjecajnija. Ovo je izuzetno korisno za Ethereum kao projekt, kao i za sve koji planiraju ulagati u Ethereum ili ga planiraju koristiti u poslovne svrhe u budućnosti.

Završne misli

Bez sumnje, Enterprise Ethereum Alliance veliki je razlog zašto je Ethereum jedan od najutjecajnijih i najuspješnijih blockchain projekata, jer osigurava da su neke od najvećih svjetskih tvrtki voljne koristiti platformu. Budući da sve više institucija i poduzeća počinju uviđati važnost pametnih ugovora i potencijal dApps-a, EEA će vjerojatno još više rasti 2019..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner