Kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu?

Kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu jedno je od glavnih pitanja koje imaju BTC ulagači. Postoji mnogo različitih načina za pretvaranje Bitcoina (BTC) u fiat valutu. Neke od mogućnosti uključuju Bitcoin bankomate, razmjene kriptovaluta i peer-to-peer tržišta.

Razmjene kripto valuta obično su najlakši način za pristup gotovini ako imate Bitcoin. Međutim, dostupne su i druge opcije poput Bitcoin bankomata i peer-to-peer tržišta. Unatoč tome, možda imaju veće naknade i možda neće raditi u regiji u kojoj se nalazite.

Ovaj vodič pomoći će vam da shvatite koje su različite opcije kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu. Općenito, ove platforme omogućuju vam kupnju BTC-a i drugih virtualnih valuta. To znači da ovaj vodič možete primijeniti i na druge virtualne valute na tržištu.

Kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu?

Postoje različiti načini na koje možemo pretvoriti Bitcoin u gotovinu. Kada investitor želi ući na tržište, oni također moraju biti sigurni da ima dovoljno likvidnosti da ga napusti. Zbog toga se postavlja pitanje “kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu?” među najčešćim je među pridošlicama.

Dobra stvar je što ako znate pretvoriti gotovinu u Bitcoin, tada imate velike šanse za pretvaranje Bitcoina natrag u gotovinu na isti način. Na primjer, ako ste za pretvorbu svoje fiat valute u Bitcoin koristili virtualnu mjenjačnicu, tada također možete koristiti ovu platformu (ako razmjena nudi tu mogućnost) za pretvorbu sredstava natrag u fiat.

U sljedećim odjeljcima naučit ćete kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu i obrnuto. Možete koristiti bilo koji od dolje navedenih metoda. Neki od njih možda neće biti dostupni u vašoj regiji. Stoga biste trebali potražiti onu koja se bolje prilagođava vašoj osobnoj situaciji.

Razmjene kriptovaluta

Razmjene kripto valuta obično su jedno od najboljih mjesta za kupnju Bitcoina i druge digitalne imovine. Te su platforme stvorene kako bi korisnicima nudile učinkovita i jednostavna rješenja.

trgovanje bitcoinima na razmjeni

Postoje različite kripto burze koje bi vam omogućile da svoj BTC zamijenite u gotovinu. Obično imaju vodič koji u jednostavnim koracima objašnjava kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu. Uzmite u obzir da ako vam razmjena nudi mogućnost kupnje Bitcoina ili drugih kriptovaluta gotovinom, tada biste trebali moći povući i sredstva.

Ako koristite kripto razmjenu, morali biste poslati svoj BTC na platformu koju koristite. To može biti Binance, Coinbase ili Kraken. Nakon što pošaljete Bitcoin u svoj novčanik za razmjenu, trebali biste ih zamijeniti za gotovinu. Možete pronaći trgovačke parove BTC / USD, BTC / EUR ili BTC / GBP.

Imajte na umu da BTC / USDT nije isto što i BTC / USD. USDT je ​​stabilnicoin koji je vezan uz cijenu dolara. To znači da sredstva ne pretvarate u fiat valutu, već u stablecoin, što nije isto.

Ako želite znati kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu, tada biste trebali koristiti ove trgovinske parove: BTC / USD, BTC / EUR ili BTC / GBP (ili druge trgovinske parove na vašoj lokalnoj burzi koji bi bili povezani s fiat valutom). Ostale fiat valute uključuju BRL, MXN, CZK, THB, JPY i mnoge druge.

Jednom kada prodate svoj BTC na tržištu, moći ćete podići gotovinu. Općenito, sredstva možete poslati na svoj bankovni račun. Ovaj bankovni račun trebao bi biti povezan s mjenjačnicom koju koristite. Druge platforme omogućuju korisnicima da svoja sredstva vrate na svoje debitne ili kreditne kartice povezane s njihovim mjenjačkim računima.


Coinbase također nudi mogućnost korisnicima u nekim jurisdikcijama da povuku sredstva na PayPal. Nakon što novčana sredstva imate na svom bankovnom računu, možete ih jednostavno podići s bankomata ili lokalne podružnice.

Bitcoin bankomati

Još jedna opcija koju korisnici moraju odgovoriti na pitanje “kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu?” je koristiti Bitcoin bankomati. Vrlo su jednostavni za upotrebu i već se nalaze u većini zemalja širom svijeta. Jedina negativna stvar kod Bitcoin bankomata je ta što se ne nalaze u svakom pojedinom gradu ili malom gradu.

Bitcoin bankomati izgledaju poput tradicionalnih bankomata. Glavna razlika je u tome što kriptovalute možete kupovati i prodavati (ponekad) za gotovinu. Ovo je brza i jednostavna metoda ako se pitate kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu.

Sustav je vrlo jednostavan. Trebali biste imati novčanik za kriptovalute s BTC sredstvima. Kad započnete koristiti bankomat, trebali biste odabrati opciju “Prodaja” (ako je dostupna). Nisu na svim kripto bankomatima omogućene ove mogućnosti. Neki od ovih bankomata korisnicima omogućuju samo kupnju Bitcoina i drugih virtualnih valuta.

Nakon što odaberete opciju “Prodaja”, trebali biste poslati sredstva na adresu prikazanu na Bitcoin bankomatu. Potvrda transakcije može potrajati nekoliko minuta. Moramo pričekati potrebne mrežne potvrde za primanje gotovine. Čim se registriraju potrebne potvrde, možete podići sredstva sa stroja. Ovo izgleda isto kao i tradicionalni bankomat.

Ovo je jedan od najjednostavnijih načina kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu. Potrebno je samo nekoliko minuta, a bankomate možete pronaći u većini najvećih gradova širom svijeta. Unatoč tome, naknade su obično vrlo visoke (između 3% i 12%). Stoga biste to trebali uzeti u obzir prilikom podizanja gotovine s ovih bankomata.

Peer-to-peer mreže

Drugi način na koji morate naučiti kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu je korištenje peer-to-peer mreža. To su web stranice koje vam omogućuju povezivanje s korisnicima u vašoj regiji i razmjenu BTC-a za gotovinu.

Te platforme rade na vrlo jednostavan način i vrlo su sigurne. Trebali biste poslati svoja BTC sredstva osobi koju ste odabrali na platformi. BTC će biti zaključan u escrowu na nekoliko minuta ili sati dok druga osoba ne pošalje gotovinu na vaš bankovni račun. Kada je transakcija prihvaćena, gotovinu možete podići s lokalnog bankomata ili podružnice banke.

Ovo je vrlo jednostavan i brz način za pristup gotovini pomoću virtualnih valuta. Međutim, postupak ponekad može biti spor (u usporedbi s razmjenama), a sredstva mogu biti zamrznuta u escrow-u na nekoliko sati – što zasigurno nije zgodno. Ipak, najpopularnije platforme kao što su Binance i LocalBitcoins su vrlo sigurni i pobrinite se da sredstva stignu do druge osobe na vrijeme.

U prošlosti je bilo moguće sastati se s drugim ljudima i dobiti novac u ruke. Ipak, zbog propisa KYC-a to je postalo teže i ova je opcija onemogućena. Unatoč tome, ako poznajete ljude koji prodaju i kupuju Bitcoin u vašoj regiji, lako možete stupiti u kontakt s njima i prodati svoj BTC za gotovinu. Međutim, uvijek biste trebali biti oprezni oko osobnih sastanaka.

Kako pretvoriti gotovinu u bitcoin?

Sad kad smo vidjeli kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu, moramo naučiti kako premjestiti našu fiat valutu u kripto ekosustav. Kao i u prethodnim odjeljcima, digitalnu imovinu možemo kupiti gotovinom pomoću razmjene kriptovaluta, Bitcoin bankomata i također P2P mreža.

Korištenje kripto platforme

Da biste pretvorili gotovinu u Bitcoin, trebali biste potražiti kripto razmjenu koja bi vam omogućila polaganje sredstava na njihovu platformu. Cilj je gotovinski depozit, a ne digitalna imovina. Neke burze ne rade s fiat valutama jer lokalne banke ne žele nuditi usluge kripto platformama. Stoga biste trebali pronaći razmjenu koja bi vam dala mogućnost da to učinite.

Nakon što pronađete razmjenu koju želite koristiti, trebali biste pronaći opcije koje su vam potrebne za polog sredstava. Možda ćete moći uplatiti gotovinu pomoću kreditne kartice, debitne kartice ili bankovne doznake. Neke su razmjene poput Binance također integrirale P2P platformu.

Najjednostavnija metoda je možda debitna kartica koja bi sredstva iz vaše banke prebacila izravno na mjenjačnicu. To traje samo nekoliko minuta i pruža vam brz pristup digitalnim resursima. Ipak, možda bi bilo jeftinije koristiti bankovni prijenos bez naknade. U Europi neke kripto burze rade sa SEPA mrežom. To smanjuje naknade za transfere.

Neke platforme koje se ne smatraju tradicionalnim kripto razmjenama također omogućuju korisnicima kupnju Bitcoina. Ovisi o platformi koja je dostupna u vašoj regiji.

Bankomati za kriptovalute

Bankomat za kriptovalute omogućio bi vam pristup gotovini putem Bitcoina i drugih virtualnih valuta. Iako vam ne bi svi mogli dopustiti da kovanice prodate u gotovini, svi bi vam omogućili kupnju digitalne imovine.

Neki kripto bankomati podržavaju nekoliko virtualnih valuta, dok drugi samo Bitcoin. Ako imate dovoljno sreće da imate kripto bankomat u svojoj regiji, tada će vam biti vrlo korisni da naučite kako pretvoriti bitcoin u gotovinu ili obrnuto.

Narančasti Bitcoin bankomat s Bitcoin logom, možda nije najjeftiniji način kupnje bitcoina i izvrstan alat za korisnike koji žele znati kako pretvoriti bitcoin u gotovinu

Čim položite gotovinu, vaša će sredstva biti prebačena na vaš kripto novčanik. Možete ga skenirati putem bankomata ili zapisati na zaslon. Skeniranje bi moglo biti lakše s obzirom da izbjegavate upisivati ​​pogrešnu adresu novčanika. Imajte na umu da ako sredstva pošaljete na drugi novčanik, nikada ih nećete povratiti.

Neki bankomati zahtijevaju da imate osobnu iskaznicu prije nego što budete mogli kupiti ili prodati svoja sredstva. Stoga ga pripremite za slučaj da je potrebno. Bankomati su također skuplji od tradicionalnih mjenjačnica. To su fizički strojevi koji zahtijevaju održavanje. Trebali biste biti spremni dobiti veću cijenu za kupnju i nižu cijenu za prodaju.

Većina zemalja provodi propise koji otežavaju pristup tržištu. Međutim, kripto burze učinile su nevjerojatan posao šireći svoja rješenja i ponude. Na vama je hoćete li koristiti burzu ili neku drugu platformu.

Kupnja Cryptoa od drugih ljudi

Vidjeli smo kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu pomoću peer-to-peer mreža. Sada biste bili uključeni u kupnju digitalnih sredstava od drugih ljudi. Umjesto da prodajete svoje novčiće, tražili biste osobu koja bi prihvatila novac za njihove kovanice.

rukovanje nakon učenja kako pretvoriti bitcoin u gotovinu

Mnogo korisnika možete pronaći na kripto konferencijama ili okupljanjima. Ovo su izvrsna mjesta za upoznavanje ljudi koji su zainteresirani za zamjenu svoje kriptografije za gotovinu. Unatoč tome, možda neće biti toliko sigurno kao korištenje burze ili druge platforme. Imajte na umu da kada koristite ovu opciju zamjene možda ćete morati platiti višu cijenu za BTC koji želite kupiti.

Ovo je jedan od najlakših načina za pretvaranje gotovine u Bitcoin. Samo trebate pronaći ispravne ljude koji će to učiniti. Peer-to-peer mreže najbolji su način za povezivanje kupaca i prodavača virtualnih valuta. Ali postoje i druge metode. Lokalne kripto grupe također vam mogu pomoći da se povežete s ljudima koji žele pretvoriti svoj bitcoin u gotovinu.

Završne riječi o tome kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu

Postoje različiti mehanizmi koji omogućuju korisnicima pretvaranje Bitcoina u gotovinu. Te mogućnosti uključuju kripto razmjene, peer-to-peer mreže i Bitcoin bankomate. Ovisno o vašem mjestu, bilo bi vam lakše koristiti jednu ili drugu od ovih metoda.

Istodobno, većina ovih rješenja pomažu vam i u investiranju u digitalnu imovinu. To znači da ne samo da naučite kako pretvoriti Bitcoin u gotovinu, već i kako pristupiti Bitcoin-u i drugim virtualnim valutama sa svojom fiat-valutom.

Propisi se šire na kripto tržištu. P2P mreže možda neće biti tako lako koristiti kao u prošlosti ili će vam trebati više informacija. Štoviše, burze bi se mogle suočiti s nekim problemima s bankama koje ne pružaju usluge u vezi s kripto-uslugama.

Posljednjih godina kripto i fiat rampe se šire i sada omogućuju korisnicima pristup digitalnim sredstvima.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map