Kako stvoriti novčanik za Bitcoin papir

Što je Bitcoin?

Pojam bitcoin koristi se za dvije različite komponente Bitcoin protokola i bitcoin kriptovalute. No, ono što vam najviše padne na pamet kad se spomene riječ bitcoin je bitcoin kriptovaluta.

Kriptovaluta bitcoina znatno olakšava financijske transakcije između više korisnika, a da ih središnja vlast, poput financijskih institucija (banaka) ili trećih strana, ne mora obrađivati. Iako se zove valuta, ne tiska se na papirnatim novčanicama poput fiat novca. Stvoren je elektroničkim putem kroz postupak rudarstva i čuva se u posebnom softveru koji se naziva novčanik.

Bitcoin se koristi za plaćanje robe i usluga ako su obje strane spremne prihvatiti ih. To je više poput tradicionalnih fiat valuta, ali bitcoin transakcije vrše se digitalno.

Što su papirnati novčanici?

Novčanici s bitcoin papirima, iako se generiraju putem interneta, često se nazivaju offline / hladnjača. Kao što i samo ime govori, papirnati novčanici tiskaju se na papiru ili tvrdim koricama što povećava njegovu trajnost.

Nakon generiranja adrese novčanika i njegovog privatnog ključa. Postupak generiranja ključa vrši se putem klijentovog web preglednika i ne prenosi se putem interneta. Da biste bili na sigurnoj strani, preporučljivo je očistiti kolačiće preglednika nakon ispisa.

Novčanici s papirom su osigurani jer su generirani na strani klijenta, a adrese novčanika u potpunosti su izvan mreže. Jedna dobra stvar u vezi s tim je što nije na dohvat ruke hakerima. Koliko god svoje adrese ne generirali na web lokaciji za krađu identiteta ili web mjestu s prevarom, budite sigurni da su generirani ključevi nepoznati mjestu treće strane s kojeg ste ih generirali, a samim time i osiguranju imovine. Iako tiskanje papirnatog novčanika možda nije od cyber napadača, još uvijek morate puno učiniti kako biste osigurali novčanik od ljudi oko sebe.

Kako generirati papirnati novčanik.

Web stranice poput WalletGenerator.Net i BitAddress.Org čini generiranje sigurnih bitcoin adresa jednostavnim i jednostavnim.

Sljedeće upute vode vas kroz generiranje adrese novčanika za bitcoin papir pomoću platforme WalletGenerator.Net.

Prvi korak:

Morate odabrati željenu kriptovalutu da biste generirali slučajnu adresu bitcoin novčanika za ispis. Zadani novčanik koji se generira je bitcoin.

Drugi korak:

Kliknite karticu papirnatog novčanika i kliknite gumb za ispis na stranici. Poželjno je da svoju generiranu adresu ne spremate u PDF jer je to lako hakirati nego kad ispisujete detalje na komadu papira.

Treći korak:

Slijedite redove na ispisanoj stranici da biste pravilno presavili novčanik.

Četvrti korak:

Sada ste spremni započeti prikupljanje kriptovaluta od prijatelja i klijenata. Vaša javna adresa je ono što dijelite; možete dijeliti onoliko koliko želite, to će drugi koristiti za slanje kripto valuta.

Peti korak:

Vaši privatni ključevi su pristup vašim kriptovalutama; ako ga ukradete, riskirate izgubiti sve svoje novčiće.

Bilješka: Prije slanja velikih količina prvo testirajte novčanik s malim iznosima.

Kako potrošiti bitkoine na papirnate novčanike.

Blockchain.Info ili neki drugi sličan internetski novčanik možete koristiti za povrat sredstava putem Interneta. Izvanmrežni novčanik koji bi se koristio bio bi novčanik Electrum. Za ovaj vodič koristit ćemo Novčanik Electrum.

Pomoću klijenta Electrum možete uvesti privatne ključeve papirnatog novčanika da biste pristupili svojim sredstvima na pridruženoj adresi novčanika. Kliknite ovdje za preuzimanje aplikacije Electrum za svoj operativni sustav.

Korak 1:

Nakon uspješne instalacije Electrum novčanika, kliknite na Novčanik > Odaberite Opciju privatnih tipki > i odaberite opciju Uvoz.

Korak 2:

Prikazuje se dijaloški okvir Uvezi privatne ključeve, unesite svoj privatni ključ kako je prikazan na ispisanom papirnatom novčaniku.

Korak 3:

Kliknite gumb Uvezi da biste dovršili postupak uvoza. Prikazuje se dijalog za potvrdu uspješnog uvoza.

Vaši bitcoini su sada dostupni za trošenje.

Najbolji načini za pohranu papirnatih novčanika.

  • Laminirajte papirnate novčanike kako ih ne bi uništile tekuće tvari.
  • Možete ga čuvati i spremajući u papirnatu vrećicu.
  • Papirnate novčanike držite podalje od djece, malo na pogrešnom kraju lista može vas koštati tisuće ušteda života.
  • Iskoristite sef kako biste zaštitili novčanik od krađe.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner