Kako zaraditi novac koristeći kriptove? Objašnjeno skraćivanje bitcoina

Trgovanje maržom ili trgovanje polugom u osnovi je klađenje na novac koji ste posudili. Nije vaš novac na koji se kladite i najvažnije je biti vrlo oprezan u trgovini koju obavljate. Trgovanje maržama općenito koriste napredni trgovci koji su svjesni pojmova poput upravljanja rizicima i tehničke analize. Trgovina polugom ili trgovanje maržom prikladno je za početnike i trebali biste imati najmanje nekoliko mjeseci iskustva u trgovanju prije nego što pokušate trgovati maržom. Ne žurite s tim bez razumijevanja kako to djeluje.

Ako želite dobiti poluge trgovanja profesionalnog tima trgovaca, zajedno s njihovim točnim portfeljem, lekcijama i cjelovitim tečajem trgovanja kriptovalutama, krenite do šefa Akademija za kripto trgovanje – Isprobaj besplatno.

Zasluge za sliku: Google slike

Skraćivanje Bitcoina – Kako pobijediti Kladeći se Bitcoin će se smanjiti 

U trgovanju polugom, u osnovi mijenjate ugovore s drugima koji koriste platformu. Dakle, ovdje ako kratite, zamijenite ugovore s nekim tko ide dugo, a ako idete dugo, zamijenite se s nekim tko ide kratko, drugim riječima ‘Kratko’. Poluga je iznos sredstava koji ste se odlučili posuditi. Što je veći utjecaj koji odaberete, to postaje rizičniji.

Može se kretati od 2x do 100x, ovisno o uslugama koje burze odluče pružiti. Kako povećavate polugu kojom želite trgovati, to više sredstava posuđujete i šanse za likvidaciju povećavaju se.

Cijena likvidacije u osnovi znači cijenu po kojoj je saldo vašeg računa potpuno izbrisan. Vaša likvidacijska cijena daje vam se prije nego što započnete transakciju i cijelo vrijeme trajanja transakcije, tako da je možete pratiti tijekom cijele trgovine.

Nikada se ne morate brinuti o izračunavanju cijene likvidacije jer gotovo sve burze koje omogućuju trgovanje maržom na Cryptos pružaju značajne kalkulatore koji mogu prikazati cijenu likvidacije u stvarnom vremenu.

Temeljni princip na kojem trguje polugom radi je skraćivanje i čežnja. Kratka pozicija kladi se da će se kretanje cijena dotičnog kripto-a smanjiti, a dugačka pozicija kladiti se da će se kretanje cijene odgovarajuće kripto-veze povećati.

Kada kupujete kratki spoj, cijena likvidacije bit će veća od tržišne, a kada kupujete cijena likvidacije bit će manja od tržišne.

Rizici od skraćivanja bitcoina & Ostale kriptovalute

Zarađivanje novca trgovinom polugom Cryptos je poput igranja mačem s dvije oštrice. To je korisnije, ali uz puno rizika. Međutim, možete minimizirati rizik i maksimizirati nagradu uključivanjem nekoliko tehnika u svoje svakodnevne trgovačke aktivnosti.

Povećavanje i smanjivanje položaja jedna je od najkorisnijih tehnika za maksimiziranje dobiti i minimaliziranje rizika od gubitka. Slojevito trgovanje, umjesto da ovisite o jednoj trgovini, najbolji je put.

Na primjer, trgujete s 2000 dolara i želite zauzeti dugu poziciju od 10000 dolara na Bitcoinu. Trenutna pozicija je 10500 USD. Umjesto da cijeli dan gledate grafikon i pokušavate vremenski odrediti taj petominutni prozor kako biste dobili najbližu cijenu od tih 10000 dolara, jednostavno biste postavili više ulazaka na putu prema dolje.


Ovo bi izgledalo otprilike 500 USD na 10400 USD, 500 USD na 10300 USD, 500 USD na 10200 USD i 500 USD na 10100 USD u slučaju da cijena padne. Sve se ulazne točke možda neće popuniti jer cijena može doseći samo 10400 USD, ali bit ćete na puno boljoj ulaznoj točki s kapitalom u trgovini. Obrnuto je za izlazne položaje.

Idite dugo, idite kratko ili idite kući

Dugo kupovanje i istovremeno prodaja kratkih proizvoda jedna je od strategija koju napredni trgovci koriste za ublažavanje gubitka. U ovom slučaju trebate imati dva računa na burzi na kojima planirate maržirati trgovinu.

To ne bi trebao predstavljati problem jer ovih dana možete imati brojne račune bez davanja svojih osobnih podataka na većini razmjena. Na jednom ćete računu postaviti dugu ulaznu točku iznad potencijalnog proboja, dok ćete na drugom računu postaviti kratku ulaznu točku ispod potencijalnog proboja. Na ovaj način postavljate sebi glavnu prednost probijanja u bilo kojem smjeru.

Razumijevanje usluga koje pruža razmjena može vam pomoći da učinkovitije nadgledate trgovanje polugom. Stop gubitak, koristeći tržišne naloge i ograničene naloge, neki su od njih.

Za većinu svojih trgovina morat ćete upotrijebiti ograničene naloge s potvrđenom značajkom “samo objavi”. Ali postoje prilike u kojima biste trebali koristiti tržišne narudžbe. Korištenje stop-gubitaka toplo se preporučuje prilikom trgovanja kripto-datotekama, posebno kada niste blizu svog računala ili gledate tržište. Za sve ostalo, najbolja je praksa pridržavanje graničnih naloga.

Gdje možete kratki bitcoin 

Jedna vjerodostojna platforma za trgovanje maržama Cryptos već dugo vremena je Bitmex. Ako ste trgovac novak i želite se uključiti u trgovanje polugom, ovo bi bila vaša ‘go to’ razmjena.

Jedna od glavnih prednosti Bitmexa je ta što svoje trgovine možete iskoristiti s onoliko kapitala koliko želite. 2x-10x je raspon poluga s kojim biste trebali odabrati. Sve iznad ovoga riskiralo bi vašu likvidaciju.

Kada se odlučite kladiti na veću polugu bez ikakvog upravljanja rizikom, pozivate na problem. Međutim, ako stvarno želite trgovati polugom većom od 20x, pobrinite se da to učinite s minimalnim iznosom koji si možete priuštiti da izgubite.

Iskusni trgovci koji maržu trguju s 20x-40x obično promatraju ljestvice širom otvorenih očiju jer si ne dopuštaju izgubiti cijeli portfelj ako nešto pođe po zlu.

I na kraju, uvijek planirajte svoje poslove prije vremena i nikad ne trgujte na brzinu. Općenito, kada pokušate “uhvatiti padajući nož” ili “uhvatiti raketu u pokretu”, stvari vam na kraju ne idu baš najbolje. Što ste dodatno uzbuđeni, vaše su odluke idiotičnije. Dakle, držanje hladnoće, korištenje logike i trgovanje bez pohlepe može vam pomoći u donošenju boljih odluka dok koristite kripto trgovine.

Ne uzimajte Bitmex Rekt – Što je Bitmex Rekt 

Bitmex platforma brzo je postala poznata na kriptovalutnoj sceni i nije prošlo dugo dok su trgovci izmislili izraz “Bitmex Rekt”.

Bitmex Rekt je noćna mora svakog dobrog trgovca. To znači da je vaša pozicija likvidirana, a sredstva izgubljena. To se obično događa puno kod trgovaca, posebno kod onih koji ne koriste Stop Loss. Izraz je postao popularan kad su ga OG-ovi počeli koristiti, a također i kada BitmexRekt bot je počelo.

Bot u osnovi prikazuje sve najveće gubitke od Bitmexa. Ono što ga čini posebnim je to što su najveći predstavljeni zajedno sa smiješnom porukom kao što su:

https://twitter.com/BitmexRekt/status/1095571467570417664

Ironija, šale, način na koji je prisutna i prikaz koliko je netko izgubio natjerali su Twitter da ga zavoli. Twitter bot ima preko 324 tisuće tweetova i više od 40 000 sljedbenika. Zapravo je postao toliko poznat da se pojavio još jedan bot, posebno za Big Rekt (likvidacije od 2.000.000 ugovora ili više)

[16:48:14 UTC] Likvidacija kratkog za BitMEX XBTUSD – Kupite 5,596,536 @ 3,548

– Veliki zahvali [Bitmex] (@BigRekts) 8. veljače 2019

Kao trgovcu, izuzetno je važno izbjegavati dobivanje Bitmex Rekta. To znači da su vaši ugovori likvidirani i izgubili ste sav iznos koji je na njih stavljen. I stvarno ne želite da se ovo dogodi. Da biste to spriječili, zaustavite gubitak blizu marže likvidacije. Izgubili ste dio položenih sredstava – ali to je bolje nego ništa.

Stoga zapamtite, nemojte trgovati bez odgovarajuće strategije i zaustavnog gubitka. Postoji puno Bitmex kalkulatora napravljenih da vam pomognu.

Izvor slike: Hacked.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map