Kripto kreditne kartice: tri kartice koje treba znati

O kripto kreditnim karticama priča se i raspravlja se sve dok postoji tržište. Donošenje kartice na potrošačka tržišta bio bi veliki znak puta usvajanja kripto tehnologije. Pa gdje smo na kripto kreditnim karticama i koji su projekti koji najviše obećavaju?

Što je kripto kreditna kartica?

Kripto kreditna ili debitna kartica je poput svake druge kartice koju možete koristiti u PoS-u ili na bankomatu. Glavna razlika u ovoj situaciji je u tome što sredstva crpite iz svog novčanika s kriptovalutama, a ne iz kreditne linije koja vam je dodijeljena.

Glavna prednost kripto kreditnih kartica je pogodnost, jer oni omogućuju svima da potroše svoju kriptovalutu kao što bi to učinio u slučaju tipične fiat valute. Još jedna prednost kripto kreditnih kartica je činjenica da ne trebate brinuti o tečajevima.

Kreditne kartice s kriptovalutom mogle bi promijeniti način na koji ljudi razmišljaju o trošenju virtualnih i digitalnih valuta.

Neka od najvećih imena u razvoju kripto kreditnih kartica su Nexo, TenX, i Monako.

Nexo

Dana 30. travnja 2018, Nexo lansirao prve svjetske instant zajmove s kripto-podrškom platforma, najavljeno putem a post na blogu. Nexo ima za cilj revoluciju u industriji zajmova hvaleći se da investitori i tvrtke nikada neće trebati birati između pristupa gotovini i držanja svojih kriptovaluta.

Ukratko, Nexo omogućuje svojim korisnicima uživanje u vlastitom kripto bogatstvu, a da ga zapravo ne moraju prodati.

Platforma je dizajnirana da bude istovremeno usmjerena na sigurnost i jednostavna za upotrebu. Pruža vam mogućnost polaganja kripto imovine na vaš sigurni Nexo novčanik i iskoristite trenutne zajmove putem fleksibilnih kreditnih linija. Zajmovi su podržani vlastitim imanjima. Stoga nisu potrebne provjere kreditne kartice i drugi postupci.

1 2

Izvor: https://nexo.io/

Fijat se može odmah potrošiti izravno s kripto kreditne kartice tvrtke (tzv Nexo kreditna kartica). Još jedna prednost ove metode je ta što morate plaćati kamate samo za ono što koristite. Navodno nema minimalnih otplata i nema skrivenih naknada.

Nexo također ima asa u rukavu što se tiče mogućnosti otplate, naime, omogućuje vam otplatu zajma u fiat-u ili čak u drugim kriptovalutama pohranjenim izvan Nexo-a.

Platforma je vrlo dostupna (širom svijeta) i, sve dok imate kriptovalute, dobivanje kredita prilično je jednostavno. Budući da se svi zajmovi temelje na kolateralima, posjedovanje kreditne povijesti nije važno.

Tvrtka se također hvali da je prvi sigurnosni token sukladan SAD-u prema Pravilu D pravila 506 (c).

Nexo pokreće takozvani “Nexo Oracle sustav”. Prema službeni putokaz, Nexo ima velike planove za budućnost – s platnim karticama, mobilnim i stolnim aplikacijama. U budućnosti, Nexo se nada da će povećati maksimalne limite zajma i izvršiti drugi airdrop (Q4 2018), kako bi finalizirao akviziciju bankarske institucije osigurane od FDIC-a, kao i uvođenje depozitnih računa (u Q1 2019).

TenX

TenX je digitalni novčanik i fizička kartica koja se, baš kao i Nexo, može koristiti za trošenje kriptovaluta bilo gdje, čak i na mjestima koja kripto valutu ne prihvaćaju. Usluga je prilično pristupačna, jer fizičku karticu možete naručiti za oko 15 USD. Postoje godišnje naknade od 10 USD po kartici ako potrošnja ne prijeđe 1000 USD u 12 mjeseci. Loša strana je ta što usluga naplaćuje naknadu od 2,50 USD za svaku transakciju na bankomatu.

2

Izvor: https://tenx.tech/en/

Usluga također potiče svoje korisnike s 1% nagrade za svaku kupnju. TenX se može koristiti na bilo kojem mjestu na kojem je prihvaćena Visa.

Monako

Monako je slična usluga izgrađena na vrhu Ethereum blockchaina. Usluga nudi četiri vrste karata, koje se međusobno vrlo razlikuju. Postoje različite veze na karticama, ovisno o posjedovanju MCO tokena tijekom 6 mjeseci: Ruby Steel (50 MCO), Plemeniti metal (500 MCO) ili Obsidian Black (50.000 MCO). Kartica početne razine zove se Midnight Blue i ne zahtijeva držanje MCO žetona.

Naknade se razlikuju ovisno o vrsti kartice koju imate. Mjesečno ograničenje varira od 200 USD za Midnight Blue karticu do 1000 USD za Obsidian Black karticu. Ako se prekorače mjesečna ograničenja, tada vam se naplaćuje 2% naknade za bankomat. Naknada od 1% odnosi se na sve vrste kartica svaki put kada kupujete kriptovalute. Slična je situacija i kada su u pitanju nagrade koje se kreću od 1 do 2%. Kartice trenutno podržavaju Monaco Tokens, Ethereum i Bitcoin, a dostupne su u Aziji, Europi i Sjevernoj Americi.

3

Izvor: https://mco.crypto.com/en/

Globalni financijski ekosustav već dugo prijeđe na potpuno digitalni model. Iako su se na tom putu susretali (i rješavali) razni izazovi, još uvijek postoji puno prostora za evoluciju, posebno s kriptovalutama. Kako će kriptovalute postajati popularnije, tako će i ove kreditne kartice, koje će zasigurno promijeniti način na koji koristimo kriptovalute za plaćanje dnevnih usluga i proizvoda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner